FIV Europa(52)
Raspunsuri - Pagina 5
balanta_tm spune:
adijo, pe langa cele doua mutatii mentionate de tine (http://www.synevo.ro/gena-inhibitorului-activatorilor-plasminogenului-pai-polimorfism-675-4g5g-risc-trombofilie/ si
http://www.synevo.ro/mutatia-factorului-xiii-g102t-risc-trombofile/), eu as mai adauga http://www.synevo.ro/profil-sindrom-antifosfolipidic-2/ si APCR (rezistenta la proteina C activata) - dar pe asta din urma cred ca o cer cei dea Wunsch si implicit ma gandesc ca o ai deja facuta.
Daca e ceva urgent, scrie-mi mail, ca eu am zile in care nu intru aici, dar mailul mi-l verific.
adijo spune:
Mersi Balanta!
Sindromul antifosfolipidic, Apcr-ul, mutatia fact. V, le aveam facute de cand am fost la Wunsch.erau bune. Nu facusem insa tot profilul de trombofilie, mutatiile alea pe care le tot vad la fete la semnaturi. Asa ca le-am facut acum. Am primit rezultatele si am mutatia A1289C a genei MTHFR heterozigota. In buletin scrie ca aceasta mutatie nu se asociaza cu modificari plasmatice semnificative ale homocisteinei( care , de altfel la mine e in pararmetrii normali); deci? no treatment? dar , acum am vazut ca mai exista si acea gena PAI, care nu era cuprinsa in profilele de la Synevo. Deci mai am ceva de investigat...
adijo spune:
Intrebarea de ieri nu era f. urgenta, si , intre timp, am cautat si eu pe net si de aceea mi-am raspuns singura !
balanta_tm spune:
Da, ar merita sa faci PAI si Factor XIII.
Pt MTHFR, eu am cealalta alela, C677T si inainte de fiecare FIV, am facut cate 3 luni tratament cu Medyn forte (complex de Buri: B6, B9, B12). Eu personal cred ca si acest tratament m-a ajutat sa reusesc la FIV. Inconvenientul este ca nu se gaseste aici Medyn forte, ci in Germania. Pretul mi se pare acceptabil: 60 euro si cutia iti ajunge pe cele 3 luni de tratament.
Ruxandrica spune:
Buna fetelor,
Balanta am si eu o intrebare: Medyn forte se poate lua si fara reteta? Poti sa-mi spui care este diferenta intre Medyn si Femibion? Eu la cele 2-a FIV-uri am luat Femibion 1 iar acum m-am uitat in "cutiuta" cu medicamente si am observat ca mai am doar cateva pastilute, si luna viitoare vreau sa incep "campania de vitaminizare". Multumesc
balanta_tm spune:
Eu am luat fara reteta.
Femibionul are mai multe vitamine, pe cand Medyn are o compozitie focusata pe cei cu MTHFR.
Sigur, Femibionul contine o forma f ok asimilabila de acid folic, ceea ce Medyn nu are, insa nu este suficient, in sensul ca nu are suficient B6 si B12 (parerea mea).
Am auzit cazuri de fetusi cu retard de crestere, ale caror mame au fost trecute pe Medyn si au recuperat spectaculos.
Ruxandrica spune:
Multumesc mult balanta .
Mai am 10 pastilute de Femibion, o sa le termin pe alea si apoi am sa trec la Medyn.
elena74 spune:
Adijo, si eu am doar mutatia A1298C hetrozigot+ homocisteina in limite normale.
Am primit rezultatele la analizele de trombofilie chiar inainte cu cateva zile de embriotransferul FEt , cei de la Innsbruck m-au trecut imediat pe medyn forte, in locul Femibion, si am luat toata sarcina doar medyn forte la recomandarea lor.
adijo spune:
Fetelor mersi tare mult! Coincidenta face ca eu iau omega 3 cu un complex de B-uri si acid folic ( doppleherz). au o concentratie destul de ridicata in B-uri ( sunt indicate pt. pacientii cu afectiuni coronariene). Asa ca , pana imi voi gasi Medyn forte voi continua cu ele.
Ultima veste de la Wunsch: discutam cu Ana despre Fet si ce-mi propune la ultimul mail: am putea lasa embrionii, dupa dezghet, sa creasca pana la stadiul de blasto si apoi sa facem transferul!!
Adica, cand am avut 24 embrioni fresh nu a fost ok sa -i tinem pana la stadiul de blasto, si acum , cand mai am doi amarati inghetati , care nici nu se stie daca vor rezista , in primul rand, la dezghet, ne gandim la blasto! adica acum se poate si atunci nu?! ce naiba e in capul lor? stiu ca se practica cultura embrionilor de ziua 3 dezghetatai, pana la ziua 5, dar cand ai mai multi , nu doi anemici...
balanta_tm spune:
adijo, nu poti sa ii spui Anei ca preferi sa ii transferi imediat dupa dezghet?
Este aberanta ideea ei in contextul in care ai 2 de dezghetat. Astia de la Wunsch, parca uneori sunt pe alta lume.