FIV Europa(52)
Raspunsuri - Pagina 18
sper spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MBK fetelor va rog sa ma ajutati!!! Luni voi avea et, dar doctorul meu nu este de acord cu prednison, medrol etc (cica are reactii adverse-de parca hormonii care i luam nu au)! Va spun pe scurt prb mele-ANTI tg=11( in iulie era de 6) -TSH=3( a zis ca nu este nev de eutirox sau ceva de genu) -Ptr mutatii fac clexane si am propus sa iau prednison sau medrol sau ceva de genu avand in vedere anticorpii anti TG-A ZIS NU ACUM VA INTREB 1)este tarziu daca incep de maine sa iau prednison-luni voi avea et.Cum se ia prednison ul? 2)ptr tsh care este de 3 sa iau eutirox tot de maine sau la asta deja am ramas tarziu? Va multumesc!Sa ne ajute cel de sus sa ne vedem visul implinit! ambele mthfr heterozigote, pai 844 homozigota, Pai 675 heterozigota,PCO,Hashimoto |
MBK dc te simti bine cu tiroida asa las-o in pace. Cand ajungi in tara sa te duci la un endocrinolog bun. Legat de prednison, nu stiu de ce gandeste asa, dupa multe ET-ri se da prednison pt a nu respinge organismul embrionul. Pe de alta parte prednison coaguleaza sangele, dar esti acoperita de doza de clexane 0.4x2/zi.
Iti dau cateva exemple de medici care dau cortizon, Peter Kovacs da 16mg metilprednison iar dr Diakoumakos de la Biogenesis da 10 mg prednison. Este putin cam tarziu sa-l incepi dar sa vedem ce-ti zic si alte fete.
balanta_tm spune:
MBK, eu am luat 5 mg Predinson la FIV1 incepand cu ziua de ET si am reusit. E drept ca am avut acordul medicului meu, dar vroiam sa iti spun ca idee doza pe care am avut-o incepand cu ziua de ET.
Legat de Euthyrox, problema este mai delicata. Ca si principiu, se spune ca daca ai luat Euthyrox inainte de FIV este bine sa continui cu el si dupa, iar daca nu ai avut medicamentul asta inainte de procedura (deci daca organsimul nu este obisnuit cu el), este recomandat sa se introduca DOAR daca este stricta nevoie - altfel ar putea face mai mult rau decat bine. Nu ai zis care este limita in buletinul de analize la anti TG, insa TSHul nu este chiar mare ca sa te ingrijorezi.
Oricum, chiar daca ai lua Euthyrox de la ET incolo, este f greu de precizat ce doza ai avea nevoie si asta doar un endocrinolog o poate preciza.
samira33 spune:
sper,PK da Metypredul de 16 mg doar 4 zile.
Diakumakos da si 15mg pe zi ,incepand dupa punctie.
MBK,iarta-ma,nu mai retin unde faci FIV...dar daca nu te-ai documentat suficient pe tema autoadministrarii de corticosteroizi...sfatul meu sincer este sa nu te apuci sa iei dupa ureche.
eu nu ti-as putea recomanda vreo doza.
multa bafta iti doresc.
sper spune:
Samira stiam ca PK da doar cateva zile cortizon iar dr D da pe o perioada mai lunga. MBK face ET cu congelati la turci si vrea cortizon pt TG care ii are mari.
samira33 spune:
am inteles foarte bine sper.
ii spuneam doar sa nu se astepte sa-i sugereze cineva cat cortizon sa ia.
presupun ca fiecare isi face recomandari neavizate medical doar siesi.
o Duminica faina fetelor.
sper spune:
Da Samira, de aceea i-am dat exemplele cu PK si dr D .
O duminica frumoasa tuturor. Au inceput sa rasara ghioceii
adijo spune:
Fetelor, din pacate la mine capitolul Wunsch s-a incheiat mai repede decat trebuia: embrionii nu au rezistat la dezghet.... bineinteles, de data asta am avut un endometru f. bun, care a crescut ca la carte, dar din pacate nu am avut ce transfera...
asta e. Bilantul total la Wunsch a fost cam prost : din 30 ovo , 24 fertilizate' am ajuns sa transfer 3 embrioni ..cam putin; se pare ca , calitatea embrionilor mei lasa serios de dorit. nu stiu cum as putea face sa modific treaba asta; cu siguranta trebuie umblat la prototcolul de stimulare...ufff ....problema e ca nici nu stiu unde sa ma duc pt urmatorul Fiv...
samira33 spune:
adijo,imi pare rau.
nici nu incerca sa iei o decizie acum.
mai lasa ceva timp sa treaca.
MBK spune:
Va multumsc mult!
Balanta 4 este max la anti tg si eu am 11,in vara era 6-nu stiu de ce a crescut-oare de la cetebe care este imunomodulator?dr uscatescu mi a dat 2 pe zi , stia de anti tg ai mei!U ai anticorpi ceva?Ma gandesc sa risc sa iau de maine dim, inainte de transfer ,prednison de 5mg, care pres ca e cea mai mica doza!U ai luat dupa trasnfer?
Ti a facut vreo analiza inainte de prednison de s a hotarat la 5mg?
Clexane ar trebui sa fac la 11 dim-il fac sau sar peste el?nu stiu exact la ce ora voi avea transferul-stiu doar ca maine va fi!
Bafta multa tuturor fetelor!va pup si astept pareri!
balanta_tm spune:
adijo, imi pare f f f rau. Da, e clar ca ceva trebuie schimbat la protocolul tau. Ai cerut o copie a dosarului? (ca sa ai toate informatiile adunate - ma gandesc in special la evolutia embrionilor tai).
Despre clinica, si eu sunt de parere ca e prea devreme sa decizi unde vei merge. Ai atatea optiuni!