Piersicute de iulie-august 2012 (13)
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
IIuli spune:
fetelor, nu am mai rezistat si pentru ca picam de somn mi-am luat o feliuta de tort cu coacaze si mananc, e suuuuper bun, dar o sa imi strice dieta de astazi.
am vazut ca intreba cineva mai sus de michelle daca e vegetariana. eu practic o forma de asa ceva - adica nu mananc niciun fel de carne in afara de peste; adica mananc lactate, oua, peste si in rest legume, fructe etc. eu cred ca am in general un meniu echilibrat (desi imi place sa mananc foarte mult dulce, dar asta dintotdeauna).
mananc asa de peste 14 ani si nu pot suferi carnea - pot sa o vad, nu ma deranjeaza mirosul, dar nu suport sa o vad cruda sau sa o gatesc (stiu, va fi dificil sa ii pregatesc lui bb, dar ma voi stradui - am vazut mai sus ca scria cineva de niste oameni care isi hranesc copiii vegan, cred ca nu sunt in toate mintile :(; copiii trebuie sa manance echilibrat si normal).
sotul meu mananca normal, dar nu avem niciodata carne in casa si nici nu se gateste asa ceva.
l-am intrebat pe dr daca e ok dieta mea si a zis ca atata timp cat mananc peste, oua, branza, fasole, etc, este perfect si carnea nu aduce teoretic mare lucru in plus.
nu stiu daca intereseaza pe cineva ce am povestit eu aici, dar asa, ca fapt divers
zi usoara in continuare si sper sa ma mai trezesc un pic de la tort 13+
Mihai
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adarev/adarev.jpg)
adarev spune:
Zizou, ce ai?De ce esti deprimata?Intra aici si vorbeste cu fetele. Trebuie sa-ti treaca. Carmen, eu am incercat si cu piure , am mancat la niste prieten si era delicioasa.Daconst, uite cum fac eu musacaua. Fierb cartofii in apa cu sare ptr.piure. Fac un piue cu unt sare si smantana. Intr-o tigaiepun lacalit o ceapa mijlocie tocata cu un morcov ras, ntr-o lingura de ulei si 3 de apa . Apoi pun carnea tocata, eu am avut carne de curcan amestecata cu piper, sare, marar si alte condimente si o pun peste ceapa si morcovul calite. Dupa ce-si schimba culoarea carnea, adaug 3 catei de usturoi pisati si o ceasca de pasta de tomate, si le mai las 15 min. Apoi intr-o tava pun hartie de copt, apoi un rand de piure, carnea tocata peste care am ras cascaval, si restul piureului deasupra. Pun putina smantana peste piure si rad cascaval si o mai bag la cuptor 35 -40 min. Mi-a iesit tare gustoasa.
Ada
![](images/user_woman.png)
Daconst spune:
Ada,imi ploua in gura!!!
E urmatoarea pe lista mea.
Iuli,eu vorbeam despre cineva care e chiar vegan din Elvetia,adica fara lapte,carne, oua.Nimic,nimic din astea si asa au crescut si copilul.L-a alaptat pina la un an jumate,ma-sa fiind vegetariana.
M-am speriat cind am vazut copil de un an jumate ca nu se tinea pe picioare...arata ca un schelet si ma-sa ii baga numai verdeturi sub nas,pe care copilul nu le vroia.
Nu am nimic cu vegetarienii care sunt maturi si stiu ce mananca,Doamne fereste,dar la copil mi se pare crima,adica din copil nascut sanatos sa-l faca handicapat.
Sorry,nu vreau sa supar pe nimeni,e doar parerea mea.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
17 sapt
balanta_tm spune:
dacost, parintii aia sunt...nu vreau sa jignesc, dar numai "epitete" imi vin in cap. Cum sa privezi copilul de oua, lactate, etc? Pt care motiv din lume????
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/michelle1981/michelle1981.jpg)
michelle1981 spune:
Poate nu erau informati, cine stie. Cunosc copii vegetarieni care arata ff bine. Un exemplu este si cel al copiilor Cristelei Georgescu, poate aveti timp sa cititi pe blogul ei ce meniuri are. Eu de acolo ma inspir.
Am facut rost de o gaina de tara, sa ca voi face maine un bors de gaina. Pt pitica am carne pt 2-3 luni.
Am ales meniurile astea pt ca de multe ori tranteam lapte cu paste, sau branza cu smantana si mamaliga, sau pui din comert cu ceva cartofi si am decis sa schimb un pic macazul, in sensul inlocuirii unor mese. gustari cu leguminoase/ seminte, nuci etc, nu sa renunt la carne sau lactate.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si
www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">14+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ARUBA/ARUBA.jpg)
ARUBA spune:
Stiu ca pare socanta dieta vegana la copii, iar unora chiar si la gravide, si desi nu o practic, m-am documentat destul de mult pe tema asta, nasii mei fiind Raw-vegan si sa stiti ca nu e chiar asa de rea pe cat pare.
O mare adepta a acestei diete este Olivia Steer ( sotia lui Andi Moisescu ) care a adoptat-o inca dinainte de a fi insarcinata cu al doilea copil, si la fel toata familia, inclusiv copiii, cu rezultate ft bune. Puteti da un mic search pe google " olivia steer blog" si veti gasi o multime de retete ft intresante, si ft sanatoase.
Evident, unor persoane care nu sunt deloc documentate li se va parea prea drastica, eu una am fost mega sceptica auzind de ea prima data, insa fetelor, dracul nu e chiar asa de negru. Ar fi ideal ca macar din cand in cand sa putem urma toate un regim de 30 zile raw vegan, pt ca detoxifiaza organismul si are efecte senzationale aspura fizicului si psihicului. Se pot face combinatii inedite de mancaruri vegetale, la care noi, cele obisnuite cu dieta traditionala nici nu gandim. Eu am gustat la nasa multe dintre ele si credeti-ma sunt cel putin la fel de bune ca cele tradiitonale, doar ca muuuult mai sanatoase. 15+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
IIuli spune:
daconst: nu vreau sa vorbesc cu pacat, dar oamenii care nu isi ingrijesc copilul cum trebuie fac un pacat mare :(. eu v-am povestit cum mananc ca fapt divers, pentru ca pe mine ma bat la cap toate matusile in varsta ca daca nu mananc carne nu are cu ce creste copilul . pana la urma alimentatia mea este alegerea mea si eu cred ca e destul de echilibrata, iar copilul meu va fi hranit normal - ca daca mie nu imi place carnea nu inseamna ca nici copilul nu trebuie sa manance, e o prostie.
zizou: stiu ce spui, si eu am stari de tristete pe care nu le inteleg cateodata; iti recomand niste ciocolata sau ceva bun ce iti place sa mananci. hai inveseleste-te 13+
Mihai
Bumbitza spune:
Hellox! Eu fac bagaje, maine plecam in tara, doaar eu cu fata si cu maica-mea. Abia astept sa ajungem si sa-mi fac analizele necesare si dublul test.
Vroiam sa va intreb daca ati luat careva Espumisan in sarcina. scrie-n prospect ca e permis, doar ca nu am auzit pana acum vreo gravida sa ia.
Multam.
N-am apucat saa citesc din urma dar sper ca sunteti bine toate! mami de bumbita iubita tare (31.03.2010) si
10+ cu piersicut/a dulce foc
Carmen_80 spune:
Fetelor, capul sus !! Aveti un pui de om in burtica. Este o minune, bucurati-va de ea. Starile astea sunt de la hormoni. Incercati cu o sesiune de shopping, sigur da roade. :) 19 sapt +
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valy27/valy27.jpg)
valy27 spune:
ada-m-ai innebunit cu reteta aia de musaca-vreau si eu sa fac-sper sa iasa buna.
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.3,acum 0.4.utrogestan200mg 4/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+13 sapt, doamne ajuta in continuare.