Prea multe reguli. Prea putina copilarie
Raspunsuri - Pagina 4
n/a spune:
ce-mi place...subiect pentru romani stabiliti in strainatate.....
http://noideea-noideea.blogspot.com/2011/04/divort.html
http://noideea-deea.blogspot.com
Marina spune:
Eu am nevoie de ceva sfaturi cu scoala franceza. Mi se pare o lalaiala totala fara nici o regula. Fie-mea 9 ani e in CE2, cred ca e echivalentul la a treia are nu are teme dar la cel mic, 7 ani in CP( cls 1) e dezastru. Saptamana trecuta a capatat sa invete 3 cuvinte luni, pana vineri a avut aceleasi trei cuvinte de invatat. Profesoara mi-a explicat ca ce fac ei e oricum un abuz ca le dau si temele asteaw, ca legea franceza zice ca fara teme si ca eu am un copil performant asta e dar clasa trebuie sa fie medie. Asa ca mi-a recomandat frumos ca daca vreau performanta sa o fac acasa , la scoala el trebuie tinut in frau. Io am incercat sa-i explic ca se plictiseste si daca se plictiseste o sa se manifeste dar ea nu ca tb sa-l tin in frau. Acum il pun sa citeasca acasa si sa-mi povesteasca ce a citind facand desene si scriind cate o propozitie la fiecare desen.
In plus am o mare problema cu bullying-ul. Este incredibil ce vezi in curte ( am voie sa-l duc pe asta mic pana in clasa), sunt copii realmente agresati, si lui Mihai i s-a intamplat sa fie lovit in baie si alte din astea, sapt trecuta au avut 2 copii cu mana rupta. Cand i-am zis directorului a zis ca deh asa sunt copiiise joaca, dupa ce i-am zis si ca asta e bulying si in juma de lume se pedepseste se uita crucis la mine. Si eu chiar nu vreau sa-mi invat copiii sa loveasca, nu au facut asta si o percep clar ca pe o agresiune.
S_Elena spune:
Poate incerci o scoala de stat.Sunt destule scoli de stat care sunt la standarde inalte. Pregatesti copiii sa faca fata in Romania dupa reguli din Frata. E mai complicat.
Referitor la reguli: fiecare scoala, clasa are propriile reguli. E important ca acestea sa nu fie multe, iar daca sunt sa se acorde atentie celor mai importante fara de care nu te poti intra in colectivul respectiv.
S_Elena spune:
La aspectul cu scoala, da.
Oricum, scoala franceza in general e in urma la informatia oferita copilului. Si cred ca scolile particulare nu au regulile asa stricte pentru parintii platesc niste bani de care scoala nu se poate lipsi.
Marina spune:
sigura problema e ca scoala publica din Angola nu e chiar o optiune pentru copiii mei. Nu vorbesc limba portugheza si habar nu am de ce sistem de invatamant au ei. In plus cu siguranta nu imi pregatesc copiii pentu Romania, nu cred ca o sa o vada mai mult de vacante. Scoala franceza oriunde in lumea asta e profund legata de statul francez, destul de implicat in procesul educational al scolilor franceze de aiurea din lume. E drept ca am inceput cu Scoala Franceza in Romania dar sincer mie scoala aia mi se parea la ani lumina fata de cea de aici, desi se supun fix acelorasi reguli.
AB_AC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui S_Elena La aspectul cu scoala, da. Oricum, scoala franceza in general e in urma la informatia oferita copilului. Si cred ca scolile particulare nu au regulile asa stricte pentru parintii platesc niste bani de care scoala nu se poate lipsi. |
Nu sunt de acord. In State cel putin, in scolile private disciplina e de fier. Regulile de comportament, bullying si imbracaminte sunt foarte stricte.
Eu platesc pentru doua lucruri. Primul e numarul mic de copii in clasa care le ofera copiiilor mei posibilitatea de a progresa intr-o limba pe care n-o vorbesc acasa. Al doilea este reprimarea drastica a bullying-ului.
Scoala franceza la ea acasa in Franta nu are nici o politica contra bully-ingului. Nu-l poti raporta decat daca se ajunge la caz penal. Fetita mea a incasat-o rau de cateva ori pana am mutat-o intr-o scoala semi-privata. Si dpdv teme nu ar fi avut nimic la nivelul primelor clase. N-as critica scoala franceza dpdv informational . De ce spui asta? Ce lipseste scolii elementare?
AB_AC spune:
Legat de mate in franceza. Stiu care-i teoria cu scoala fara stress. Eu o trimiteam pe fatuca la scoala cu worksheet-uri suplimentare de la Singapore math. Si avea un fel de premiu daca nu mai deranja si si termina.
La méthode de mathématiques de Singapour
http://www.lalibrairiedesecoles.com/librairie/mathematiques,3
Mik spune:
AB-AC, ai mei copii daca au necazuri la scoala imi spun si eu pun mina si scriu rapid la directoare. Se rezolva mintenash.
Marina, da, in Franta e interzis sa se dea teme. Nu poti decit sa-l pui sa citeasca acasa. DEja programul mi se pare lung aici si nu cred ca se fixeaza mare lucru in temele de acasa.
E o optiune foarte buna scoala franceza, cind va mutati in alta parte, in alt oras mare.
Marina spune:
Eu in general sunt foarte multumita de scoala franceza, nu au toate regulile alea din sistemul american/canadian , singura care as importa-o ar fi asta contra bulying. statul francez e destul de implicat si exista o oarescare consistenta intre scolile franceze de orinde inclusiv cele din Franta. apreciez ca au o deschidere fantastica pentru cultura in general, arta de tot felul, sportul e sport dar nivelul de aici mi se pare cam jos. Pe acelasi ton cu AB eu sunt o persoana extrem de competitiva, imi e tare greu sa pricep ca ai mei copii trebuie alinitati cu media.