Prea multe reguli. Prea putina copilarie

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Probabil Mik . A mea avea avusese probleme la maternelle... si deh la 3 ani era vanata dar nu-mi spunea nimic, doar plangea. A fost un adevarat efort sa aflam ce se intamplase.Mai tarziu e mai simplu probabil.

Si da uitai sa zic scoala franceza se termina mai tarziu decat cea americana. La cea americana copiii mei sunt acasa la 15^20 (ii aduce busul), pe cand la cea franceza la 16^30 terminau si-i luam de la scoala. Daca-i lasi in after-care in US pana pe la 17 iti vin teoretic si cu tema facuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Interesant subiect, mie mi-ar placea sa discutam. Dar si ca AB, nu prea am timp sa dezvolt, insa e interesant sa vezi cum e si prin alte parti.

Si Quebecul e legat oarecum de invatamintul francez si nu e rau, adica eu nu sint chiar nemultumita, insa sigur ca daca e institutie, te supui regulilor si sint multe... iar unele absurde. Si nu sint pentru copii, ci pentru a usura munca persoanelor care se ocupa de ei. De fapt, din punctul meu de vedere, in afara de unele mari si late, care merita respectate pentru ca tin de igiena si securitatea copilului sau ii ghideaza in dezvoltarea lor, toate regulile sint facute pentru a ajuta adultii, nu copilul.

Eu sint in prezent la gradinita, clasa a I si clasa a V-a, dar am stat mult de vorba cu copii mai mari, cu tineri de toate virstele, care au urmat cai atit de diverse in dezvoltarea lor incit eu ma astept la orice de la copiii mei. Copiii mei traiesc aici, eu am invatat si vin din alte vremuri, chiar daca am invatat si eu aici nu e acelasi lucru... cred ca nu ramine decit sa fii deschisa la ceea ce simt ei nevoia sa faca, nu mai poti impune o singura cale, caci ei vad ca exista mai multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

AB, sarumana pentru link, foarte interesant, ii fericesc pe ai mei cu ceva carti :)
De exemplu Maria la 9 ani nu citeste fluent. Citeste bine dar nu fluent. Poate ca e si decalajul dat de invatatul cititului intr-o limba straina . Dar nici nu se omoara cu cititul acasa, trebuie sa o pun eu in permanenta sa citeasca. Am ridicat problema profesoarei care s-a uitat la mine ca la un extraterestru.
Asa ca am mai inventat o regula, nici o zi fara citit...




PS: scoala aici e de la 7:30 la 13:00 zilnic. la ce ora incepea in franta de stateau asa mult?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Marina super
In Franta la noi era program de la 8 la 16^30 cu o ora si jumatate pauza la pranz. Daca voiai ii luai de nu mergeau la cantina. Ideea e ca mai bine la scoala, decat hai-hui pe strazi pana termina parintii serviciul.

Regula copiilor de la scoala este de 20 min de citit zilnice. Ei semneaza, eu semnez si trimit hartia vineri la scoala.

Nelia eu cred ca-i facuta si sa acomodeze copii foarte diferiti. Noi fiind langa universtate, clasele copiilor sunt ca Natiunile Unite. Indieni, pakistanezi, chinezi, coreeni, rusi si ucrainieni, romani, unguri, israelieni. Si cativa americani:)) de mai multe generatii. Asiaticii de exemplu is foarte reticenti la atinsul corporal. O zgarietura din joaca pe fata are aer de tragedie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aqai

Nu, nu esti singura cu temele. SI noi avem. SI la grade 1 si la kindergartn :D

Ha ...la fel ca ai mei. Si noi avem homework in fiecare zi dar este asa, un parfum ...ai mei le termina in 15 min. La cls a I a au un sistemde homework care imi place teribil - le da in fiecare saptamana o foaie cu 10 probleme si ei trebuie sa aleaga in fiecare zi una si sa rezolve - ca sa-o aleaga trebuie sa citeasca textul atent, sa-l inteleaga, si sa scrie organizat in caiet - data, numarul problemei si rezolvarea.

Eu sunt omul regulilor asa ca nu ma deranjeaza nimic - depinde de reguli, poti fi liberi cu limite (adica reguli) ... sufar totusi ca nu avem copii pe strada. Pur si simplu nu sunt prin zona ... dar cred ca asta este un ghinion al nostru. Avem niste amici care stau in acelasi oras, pe o strada linistita si de fiecare data cand ne ducem la ei ai mei se joaca cu o droaie de copii care vin acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui S_Elena

Poate incerci o scoala de stat.Sunt destule scoli de stat care sunt la standarde inalte. Pregatesti copiii sa faca fata in Romania dupa reguli din Frata. E mai complicat.

Exact ...prietena mea cea mai bune din Romania a avut baiatul 3 ani intr-o scoala privata (americana ?) si i s-a parut ca nu invata nimic, ca nu au teme, ca totul e foarte lejer si l-a mutat la o scoala publica (17 cred, aia care este langa Muzeul Antipa) - si de 2 ani este traumatizata si ea si copilul de cate lectii primeste. Nu stiu exact ce e cu scoala asta, ori fi-sau e cam ingramadit si le face incet, nu stiu ...dar de unde se plangea ca nu face nimic, acum cocheteaza cu ideea sa-l dea inapoi la privat ca nu mai suporta lectiile alea interminabile care ocupa timp si copilului si ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Aqai, cred ca traim cam in aceeasi zona prin Belize :) Totusi, vad ca la cate bordeie, atatea obiceie.
Eu am copiii in scoala cam de 7 ani. Regula cu bulgarii am aflat-o tarziu, insa imi place. Cand eram eu copil, baietii fie lasau bulgarii sa inghete, fie puneau pietre in ei. O simpla bataie cu bulgari se tranforma in ceva de-a dreptul periculos. Nu imi doresc asa ceva pentru copiii mei.
In scolile din orasul meu exista o politica stricta cu orice fel de nuts, in sensul ca sunt toal interzise in scoala. Ma bucura sa vad ca nu doar parintii au grija de treaba asta, ci chiar copiii. Fetita mea a avut mereu in clasa copii cu alergii si au invatat de mici sa se uite chiar ei la gustarile pe care le duc la scoala, in asa fel incat sa-i protejeze pe copiii cu alergii. Daca eu gresesc si ii pun ceva cu traces de alune, ea nici nu scoate gustarea din geanta, pentru ca alergia colegului ei e foarte serioasa. Si la fel sunt toti colegii ei. Felul in care se protejeaza intre ei ma umple de admiratie.
De regula cu imbratisatul nu am auzit. Le-am vazut pe profesoare imbratisandu-mi copiii la serbari si i-am vazut pe copii imbratisandu-se.
Despre ceai, iar nu am auzit. Ai mei pot sa bea orice la scoala, apa, lapte, suc. Sincer, mi se pare aiurea sa nu poti sa ii dai copilului ceai. Insa strict pentru durere de gat se recomanda lichidele reci, ba chiar inghetata, calmeaza mai bine durerea. Ai incercat?
De jocul cu cowboy iar nu am auzit sa fie restrictii, iar de jucarii duse la scoala am auzit mereu. Desigur, se joaca cu ele in pauze, probleme apar daca se joaca in timpul orelor. Isi duc mingi la scoala, de fotbal, de baschet, se joaca in pauza si nu au fost probleme la scolile prin care a trecut pana acum fetita mea (4 la numar).

Inteleg ce spui, si anume ca unele reguli par a fi inventate anume pentru baietelul tau. Fiecare scoala are un manual de regului (code of conduct), ai primit asa ceva?
Eu in principal sunt pentru reguli, aici venim fiecare din culturi atat de diferite, incat daca am face fiecare cum stim de la mama de acasa ar iesi scantei prea des. Insa uneori trebuie sa stii sa stand up pentru ce ti se pare tie important. Daca ai intr-adevar impresia ca au ceva cu copilul tau, poti sa mergi direct la principal sa discuti. Fii pozitiva, fi respectuoasa, insa spune-i ce ai pe suflet, daca ai impresia ca baiatul tau nu e fericit acolo.
Eu sper sa fie doar nevoie de o perioada de adaptare, atat a ta si a copilului cu scoala, cat si a profesorului cu personalitatea copilului tau. Daca tu simti ca perioada de adaptare a trecut, iar lucrurile nu se misca intr-o directie buna, atunci mergi la o discutie cu principalul si spune-i daca simti ca baiatul tau e discriminat. Uneori e nevoie sa contraataci :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Si mai vroiam sa spun cu spelling-ul - in K, in a doua jumatatea a anului ii punea sa scrie pe o foaie de hartie ce au facut in weekend si sa deseneze ce au facut ... nu ii corecta la scris, urmareau ca copilul sa se exprime coerent in scris. Imi aduc aminte ca anul trecut EU am cazut la ski si mi-am sucit genunchiul, m-au ridicat aia de pe partie, punt medical, spital ...etc. Ei bine, fi-meu a scris 2 pagini cu aceasta poveste, INFIORATOR - a scris mai mult fonetic, abia se intelegea de a scris - dar a luat nu stiu ce premiu pentru compunerea saptamanii.

Acum in cls I ii corecteaza la scris, vad ca acasa nu le-a dat sa invete cuvinte - dar banuiesc ca fac totusi in clasa ...plus ca unele dintre problemele alea presupun compuneri si desene (ceva similar - sa povesteasca / deseneze ce au facut in weekend )si vad ca acum le corecteaza cu rosu spellingul. Mie mi se pare bine asa - eu aveam tendinta si anul trecut sa-l corectez - pentru ca daca tot scrie prost si fonetic, o sa se invete asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Impresia mea este ca bully-ingul asta este foarte controlat aici. Bine, la 3 ani nici nu cred ca exista ... eu nu am avut nici o problema cu asta fie pentru ca sunt supravegheati fie ca fi-meu cred se descurca singur.

Cu imbratisatrile - alta regula care imi convine - ce atata schimb de microbi ? Nu stiu daca ma simt prea confortabil vazand un strain imbratisandu-mi copilul ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


Referitor la sistemul francez de scoala (sau francofon, cum o fi cel din Québec, care nu-i nici francez identic celui din Franta, nici anglo-saxon), am constatat ca exigentele cresc progresiv cu virsta; diferenta intre temele dinntr-a doua sau a treia, cind noi ceream si lucram in plus si cele din a sasea, cind trebuie sa ne disciplinam sa ne ajunga timpul pentru studiu si teme sunt vizibile; si creste, in secundara va fi mai greu, colegiul, iar universitatea devine serioasa (nu tu urma de fituicele, plagiat si alte amintiri ale parintilor; fiu'meu nu va stii ce-i aia)
De exemplu, saptamina asta am avut asa:
text (greut, 2 pagini) de citit si raspuns la intrebari
4 probleme la matematica (greute, de logica)
o lucrare despre un umorist quebecos, la alegere (cules de pe internet toate informatiile: copilarie, cariera, etc)pe care-l va prezenta in fata clasei fara foi in mina
25 de pagini la peisaje (despre epoca migrarilor, in toate provinciile canadei, cu specific climateric si de relief pe provincie)
2 pagini la gramatica (acordul cu participiul pasiv, marea distractie a gramaticii franceze)
6 fraze de compus si analizat gramatical care contineau o lista de cuvinte date;
2 pagini de calcule cu numere cu virgula

mie mi se pare destul de mult; am cartile suplimentare dar nu prea ajungem sa lucram din ele;
Ce lasa de dorit la scoala publica (comuna de cartier, nu vorbesc de scoli cu renume) e tocmai disciplina...masurile contra bulliesilor, care in perioada asta cind incep hormonii si pubertatea se intimpla destul de des, prea des spun eu;
Inteleg ca scoala privata e diferita, toleranta la agresivitate tinde spre zero..oricum om vedea de anul viitor.


Accepte ta douleur, elle sera gentille avec toi... paroles d'un gamin de 8 ans


http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput