Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 29
Raspunsuri - Pagina 15
Lorym spune:
Monna sunt aici citesc din umbra!
Multumesc de strigare- o perioada am fost f ocupata si apoi mi-a fost oarecum jena sa ma bag din nou in discutii.De maine intru in prenatal si o sa pun si eu poze pe FB.
Sunt f interesante discutiile si ma bag si eu
irinaelena spune:
dorinutza, sunt pe aceeasi lungime de unda cu tine, in ceea ce priveste vizitele. Dar prietenii mei sunt obisnuiti de la primul copil, si sper ca vor astepta cuminti sa fie invitati, nu se vor autoinvita
meg, la multi ani lui Matei!
Irina, 30+ cu Maria
dara76 spune:
Dorinutza, sunt convinsa n-o sa am copil standard si ca asa ceva nu exista :) dar la unele zic sa am asa, macar o directie in cap si o idee despre ce s-ar putea face, intr-un fel si ca sa nu fac ceva total gresit/daunator. Adica asa, niste repere. Drept sa zic, habar nu aveam ca adormitul fara supt sau fara a fi in patul parintelui e un skill care se invata, daca nu citeam, cumva m-as fi gandit ca nu stiu, vine de la sine sau ceva. Anyway, aveam blank in cap pe tema asta. Metodele zise de ei le-am pus si eu asa pentru cine e interesat, daca nu e nimeni interesat, nicio problema din partea mea.
Si cred ca ai dreptate cu agitatul bebelui de catre musafiri si ramas sa-l linistesti, mare dreptate ai!!!
Wow, Meg, ce experienta ai avut la nastere...Legat de impins pe burta habar nu am, parca am citit ca nu e bine, dar stiu ca verisoara mea povestea amuzata ca ea cu epidurala nu a simtit nimic si ca bine c-a impins tanti aia ca ea nu mai nastea altfel, ca impingea "din gat", nu cum ar trebui.
La multi ani pt Matei :)
Lorym, e f. ok sa intervina oricine, bine c-ai revenit. J.D. a tot intrebat de tine!
30+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
dorinutza82 spune:
megbeng, pt Matei. sa fie sanatos, un sportiv desavarsit si sa se bucure de surioara lui! Am vazut ca schimbam prefixul luna asta amandoua, ba esti mai "batrana" ca mine cu 3 zile
Ronina, super carutul. E scumput dar pare sa merite. Mai ales ca sunteti la primul bebelush, investitia va fi benefica si pt al doilea
irinaelena, asa zic si eu de Stef al nostru, ca speram macar la adolescenta sa vrea sa doarma singur . Culmea e ca pana la 1 an m-am "luptat" cu mine insami sa nu il iau cu mine in pat la nani, desi tati facea ture de noapte si mi-ar fi fost drag sa dorm cu el (numai dupa vaccinul de 2 luni si dupa cel de 6 luni a facut febra si am dormit cu el, vorba vine dormit ca nu am inchis un ochi , dar am vrut sa-l am aproape sa-l supraveghez), dar na....zic sa nu-l invat. Dar de unde.....de la 1 an si un pic, il adormeam stand langa el si mangaind-ul usor pe cap sau spunandu-i povestioare si cand il puneam in patut ziceai ca are ace acolo, era in max 10 min in picioare si "striga", asa ca la un moment dat....de lene probabil, am renuntat sa-l mai punem in patut si doarme si acum cu noi. De fapt cu tati, ca eu dorm ca regina singura in pat, sa am loc e rostogolire
Anda, felicitari pt bebe Toma si pt vestile bune. Ma bucur ca mai aveti un pic si ajungeti acasica la Carina, cred ca de-abia asteptati cu totii.
Dara, nu am spus-o ca pe-un repros treaba cu ce scrie in carti, eu chiar te invidiez ca poti citi atat de multe inainte, sigur multe din ce citesti te vor ajuta foarte mult. Eu recunosc ca la Stef am citit forumul si m-a ajutat mult sa nu ma sperii de divesre situatii de care cu siguranta nu as fi stiut inainte ca vor fi. (eu nu vazusem in viata mea un bebelush decat la tv, nu am avut in familie pe nimeni cu bebe mic, noi am fost deschizatori de drumuri :D)
Dorina, mami de Stefan (14 mai 2008) si 29+ cu
Tala spune:
Wow Anda! multumim ca ne-ai impartasit vestile bune! suntem multe care se bucura sincer.
Meg poate e de la hormoni, dar eu am plans de emotii la povestea ta . La multi ani lui Matei! sa va bucurati unii de altii la maxim!
Dorinutza, mare dreptate ai cu vizitele! cred insa ca s-au calmat pt ca nu cred ca au uitat cum 'maraiam' cand au venit la David si eu nu stiam cum sa fac sa scot totusi tzatza
Cu dormit bebe cu noi poate sunt eu mai anxioasa, dar de 2 ori am incercat (cu acordul lui) sa-l mutam in camera lui si de fiecare data era sa se intample o nenorocire. Asa ca acum suntem aproape in situatia sa vrea el si nu-l lasam noi - a zis ca o sa se mute cand incepe scoala. Sa vedem cum va suporta activitatile nocturne ale surioarei (desi el doarme si cand bormasina cu percutie e in functiune)
Dara cu siguranta o sa tabaram pe toate materialele din docs atunci cand le va veni timpul (stii tu, una e cu teoria si alta e cu practica)
megbeng spune:
multumesc de urari!
intr-adevar, avand si epidurala nu am prea avut eu ce dureri sa simt la apasarea pe burta, dar, oricum, nu s-a urcat pe minemoasa, apasa cu o mana..si daca retin bine oricum nu a durat mai mult de 10 minute statul pe masa de cand am urcat pana a iesit galusca ( dupa a fost mai "distractiv" :)) ). in rest f ok, nu m-a bruscat nimeni, moasa mi-a dat apa de cate ori am cerut, m-a sters pe frunte..si mi-a refuzat banii, asta a fost socul suprem! moasa si o infirmiera care saraca m-a sters la fund de toate alea, de imi venea sa intru in pamant de rusine ca nu imi ia bani! eu chiar vroiam sa ii multumesc, fusese numai un zambet, o tinerica probabil cu entuziasmul de inceput de drum..
m-ati tot intrebat si mereu am uitat sa zic..nu am stabilit inca data pentru cezariana, mai urmeaza un control pe 20 februarie si stabilim atunci..in mare va fi undeva 1-5.03 daca isi mentine dr parerea de data trecuta, cu ceza la rece in sapt 38..
nu stiu de ce insa am un feeling (sau poate e doar o dorinta, nu stiu) ca va veni bebelina in ultimele zile din februarie..matei s-a nasuct in sapt 38, nu e exclus sa vina cea mica nitel mai repede, fiind al doilea copil...si oricum si eu si sotul si matei suntem nascuti in februarie , ar fi dragut sa intre in gasca si cea mica.
dorinutza, pai facem o petrecere la comun aici sau pe FB :))
cu somnul..nu m-as baga f tare in seama, ca la noi lucrurile au mers usor...pentru ca am avut noroc probabil; in primele 10 luni am locuit in garsoniera mea, matei avea patutul la capul patului nostru..nu am prea avut ce sa dezbatem; apoi ne-am mutat la 3 camere, matei a primit camera lui si l-am lasat inca de la icneput sa adoarma singur..o bucata nu zicea nimic, ii lasam lumina de veghe si ne cruceam ce copil cuminte avem...de pe la 1 an si ceva incepuse insa sa ma cheme si cand il auzeam :"mama, mama!" mi se rupea sufletul..stateam pe o canapea langa el, il scarpinam si se linistea..apoi iar o perioada de adormit singur..apoi iar ne vroia langa el, ii citeam, dar pe la 2,5 ani a inceput sa adoarma greu si adormeam si eu acolo.ma trezeam pe la 1 noaptea si ma mutam in dormitor.
de anul trecut de cand a implinit 4 ani i-am zis ca daca vrea o surioara (ca asa a zis el ca vrea..) mami tre sa doarma cu tati. punct. si din seara aia matei nu ne-a mai solicitat langa el, seara stau putin, ii citesc daca nu e pra tarizu, daca nu il tin de manutza (asa vrea el) 1-2 minute, ii las lampa de veghe, imi zice fruos noapte-buna si..gata!
sa vedem dupa ce se naste bebelina ce va fi
meg,dematei(9.02.2007) si cu 34+
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
dana_cp spune:
Meg, asta cu toata familia nascuta in aceeasi luna mi se pare fantastic! F frumos!
Doamne, fetelor, stau si bocesc ca proasta cand citesc ce ziceti de copiii vostri. M-am concentrat atat sa citesc tot ce se poate de nastere si (mai putin) crestere copil incat am omis esentialul.. sa-mi imaginez cum o sa fie cand o sa-mi zica "mami", cand o sa intinda bratele dupa mine, cand o sa vrea sa ma simta aproape inainte sa adoarma.. ce dragoste minunata trebuie sa fie..
cu Gaza, DPN 30 Martie
aredwynn spune:
Dara, Dana, Monna, Tala, Emma, multumesc pentru incurajari. Stiu ca e o estimare a ecografului greutatea, sper ca si precizia dr sa fi fost relativa, fiind cu mana in ghips. Cred ca doar faptul ca eu ma asteptam la o greutate si am vazut altceva scris pe monitor m-a dat peste cap... In fine, m-am mai linistit cu asta.
Dara, ieri a fost invitata la curs o mamica a doi copilasi care ne-a povestit experienta ei atat in privinta nasterilor cat si a felului in care a procedat cu copiii. Primul - travaliu provocat (pleca medicul in concediu), contractii extrem de puternice din cauza dozarii prea mari a oxitocinei. A ajuns la dilatatie maxima, dar i-au facut cezariana de urgenta (copilul prea mare pentru ea), anestezie generala (nu a prins rahi). Si-a vazut copilul dupa 20 de ore si l-a atins dupa 24. Nu a supt 3 luni (dar ea s-a muls tot timpul asta si i-a dat cu biberonul), dupa care a inceput sa pape si de la san, a dormit singura in camera ei, i-a dat sa pape dupa program (la sfatul pediatrei), copilul a fost destul de agitat, in general. Al doilea - cezariana programata (era deja dupa o cezariana), rahi anestezie, a simtit ca a participat la nastere (asta a fost marele ei regret la prima cezariana), i l-au lipit cateva secunde de obrazul ei si s-a linistit imediat (a zis ca asta a marcat-o foarte mult), a dormit cu ea de la inceput, i-a dat sa pape la cerere, fara program fix si a fost purtat. Copilul e mult mai linistit. Acuma, nu sustinea ca neaparat toate astea au facut diferenta intre ei, insa ea crede treaba asta si regreta ca nu a procedat asa si cu primul si ca nu s-a bazat mai mult pe instinctele ei de mama, care, ne-a zis ea, apar cu siguranta, sa nu ne facem probleme. Sfatul ei era sa ne bazam pe noi, nu pe ce zic altii, ca sfaturi o sa tot primim, dar sa facem asa cum consideram noi ca e mai bine pentru puiutii nostri. Deci cred ca tu o sa stii cel mai bine cum s-o linistesti, daca va fi mai bine sa doarma sau nu cu voi, etc.
Tala, da, voi insista, sau, ma rog, sotul o sa insiste. Stiu ca sunt si hormonii de vina, dar imi e asa mila de bebelusi cand vad cum sunt intorsi pe toate partile, cum li se baga sonda aia pe trahee, cum sunt stersi si cate si mai cate... efectiv ma pufneste plansul, nu stiu de ce.
Emma, sunt la Dumitrache. Si acum imi dau seama ca ieri a fost chiar ok discutia cu ea. Cred ca e primul gine care are un respect pentru pacienti pe care nu l-am vazut la altii. Adica nu te face sa te simti ca un obiect. Imi spune tot timpul ce face, imi vorbeste mereu respectuos, nu m-a tutuit niciodata, desi e de varsta mamei mele. Si acum imi dau seama ca, atunci cand i-am zis ca nu vreau perfuzii, mi-a zis sa stau linistita ca ea va fi in concediu (adica nu va trebui sa mearga la maternitate, la stat) si poate sa stea cu mine cat e nevoie, deci nu va trebui sa grabeasca lucrurile. In concluzie, mi-am facut prea multe griji legat de reactia ei si nu era cazul.
Sovi, si pe mine m-a incurcat rau de tot luna asta plina Am adormit pe la 4, cred, dupa ce am deschis geamul si am facut un mare zgribau in camera. Saracul sot...
Meg, la multi ani! Sa fie sanatos si fericit Matei! Deci a participat si tati oarecum la nasterea lui Sa stii ca, din filmuletul ala, m-a impresionat reactia mamicii dupa expulzie. Mi s-a parut extraordinar ca, dupa ce era efectiv epuizata si parea ca nu mai rezista si cred ca se chinuia sa nu scoata sunete ciudate, in momentul in care a iesit bebe, parca i-a revenit energia. Il cerea in brate si plangea de bucurie, iar sotul care statea la capul ei si filma, a lasat camera cumva si s-a dus s-o pupe si sa pupe bebelusul. Si acum imi dau lacrimile cand imi aduc aminte. Iar cu impinsul pe burta, ne-a zis la curs ca in multe tari e interzis!
Dana, exact la asta ma gandeam si eu acum. Si mai ales dupa ziua de ieri, in care eram asa chitita ca trebuie sa-i spun dr ca nu vreau perfuzii incat nici nu m-am concentrat prea bine la ecograf (atunci am avut discutia) si acum ma simt o egoista.
Anca, 36+ cu Natalia
irinaelena spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dana_cp Doamne, fetelor, stau si bocesc ca proasta cand citesc ce ziceti de copiii vostri. M-am concentrat atat sa citesc tot ce se poate de nastere si (mai putin) crestere copil incat am omis esentialul.. sa-mi imaginez cum o sa fie cand o sa-mi zica "mami", cand o sa intinda bratele dupa mine, cand o sa vrea sa ma simta aproape inainte sa adoarma.. ce dragoste minunata trebuie sa fie.. cu Gaza, DPN 30 Martie |
Dana, e intr-adevar un sentiment unic: am langa mine o fiinta care e disperata dupa mine si simpla mea prezenta ii aduce fericire. Tot ce vrea sa faca, vrea sa faca cu mine, sunt universul lui. Bine, daca dispar eu din peisaj, tati devine universul lui. Are atata nevoie de iubirea noastra, ii place mult de tot sa ne imbratiseze si sa-si petreaca timpul cu noi! Intr-o zi ne-am dus amandoi sa-l luam de la gradinita (de obicei merge doar unul din noi). A fost asa placut surprins si chiar a zis: imi place ca au venit amandoi parintii sa ma ia! Nu stiu insa cat mai dureaza perioada asta . Iar eu ma bucur ca putem sa ii oferim o familie iubitoare, echilibrata in care sa se dezvolte frumos. Ceea ce ma ingrijoreaza e ca acest echilibru se va deregla putin la venirea surioarei, dar sper sa trecem cu bine peste, si sa ne adaptam usor la noua familie.
Irina, 30+ cu Maria