Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 29
Raspunsuri - Pagina 14
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sovietica/sovietica.jpg)
sovietica spune:
Cam ca Emmaela am patit si eu cu coatele pe burta la prima nastere (spital privat, Brasov). Totul mi se parea ca evolueaza perfect pana a venit dr care se grabea si mi-a strecurat fara stire oxi. a fost ca la nebuni prima parte a nasterii, in cateva minute eu am inceput sa tip, contractiile cat casa, dar mai jos de ele simteam canu eram pregatita deloc! eu impingeam cum am fost invatata la un curs anterior, ele imi strigau ca nu imping bine. drept urmare s-a urcat pe mine. am zis ca imi ies ochii, si acum sunt convinsa ca sfertul ala de ora a fost gratis, cautam sa ma dau cu capul de ceva sa ies din scena aia. tipau la mine s ale spun daca bebe are cordonul prea scurt, ca tot scotea crestetul la interval si apoi se retragea. Apoi cand s-au convins ca va iesi, m-au lasat in cada.
Dara, eu nu am putut sa dorm cu nici un bebelus de-al meu, am somnul prea usor, iar nou-nascutii scot tot felul de zgomote. rar petreceam toata noaptea impreuna la puseuri de crestere sau maraiala continua. Precum am zis, pe la 6-7 luni, pe amandoi i-a apucat sa ma solicite f des noaptea, de ajungeam zombi dupa 2 saptamani dinastea. Se trezeau f des si stiau sa adoarma doar la san, ca doar asa stiau.
Mi-a fost suficient sa citesc intr-o carte ca ei pur si simplu nu stiu sa adoarma si ca trebuie lasati sa invete pe propria lor piele, lasandu-i sa planga, si ca varsta ideala e 6-7 luni. Nu vreau sa creez polemici, adeptele Attachment Parenting cred ca au pregatit deja batele :).
Cel putin la Sasa, nu mi-a venit sa cred cat de repede s-a reinstaurat linistea in casa. Prima noapte am plans amandoi (fiecare in cate o camera), cam jumate de ora. Mi s-a parut un secol, de 2 ori am clacat si am vrut sa ma duc la el, dar Omu-Cerber fusese instruit cu o seara inainte, i-am zis sa nu ma lase daca el considera ca bb e safe, ca eu voi gandi si cu hormonii. a 2-a noapte a plans 10 minute, a 3-a noapte 2-3 minute, si de atunci pace deplina!!! brusc nu i-a mai trebuit nimic noaptea, se trezea dimineata foarte odihnit si bine-dispus, chiar se simtea o imbunatatire, altfel ne intelegeam cu el pana in somnul de pranz.
Am aplicat metoda asta
Desigur, sunt copii la care merge mai usor, si la altii nu. La Ana a fost mai greu, ea e mult mai incapatanata, si mai ales cand e vorba de mancare, nu se lasa asa usor.
Vad ca asta cu datul in bebelusie dupa 6 luni e o chestie mai raspandita, am auzit-o la mai multe mamici.
Ieri am fost la o ora demo de Yoga prenatala si nu m-a vrajit prea tare. Instructoarea mai are de muncit la partea de comunicare, cred ca era prima data cand incerca pe gravide. Dupa am ramas la inca o ora sanatoasa de gym de gravide, cu care voi si continua. Am ajuns acasa hamesita :), si apoi am tras o insomnie crunta (luna plina, bat-o vina), am reusit sa adorm pe la 4-5! asa ca in curand voi zdrobi patul ala.
(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara Iustin : dpn 21 Apr
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Si in 'what to expect the first year' era ceva cu metoda 'ferberizing' (metoda ferber), care suna a ce descrii tu Sovi, dar mai erau inca vreo 2-3 metode descrise, cica ar fi la alegere, dar idee ar fi sa invete abilitatile alea de adormire, auto-linistire, etc. - prin orice metoda ar vrea parintii sa incerce din alea mai multe descrise. Cred ca nu le-am terminat de citit ca s-a descarcat Kindle intre timp si imi amortise si piciorul la toaleta :)
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
E adevarat ca n-am citit...cam nimic pe tema asta, insa tot ma intreb cum poate sa ajute daca grabesti procesul asta. Eu recunosc ca nu rezist (pot sa ma si lege ca rup lanturile) sa planga copilu' si sa nu fac ceva . Asa ca asta cu deprinsul de a adormi singur la noi s-a intamplat chiar acum, in perioada asta (adica pe la 5 ani ). Nici nu mi s-a parut greu si nici nu simt ca este gresit.
Insa cu lacrimi s-a lasat si la noi atunci cand l-am intarcat, la 1an si 5 luni - adormea doar la san si nu-i mai dadea drumul 10 ore, adica toata noaptea eram mufati. Intarcarea a durat o saptamana, nopti in care a plans din ce in ce mai putin (si eu langa el) si e adevarat ca n-a mai avut nevoie de altceva peste noapte - era doar un obicei (prost). Am inlocuit sanul de adormire cu povestea de seara si stat mami langa pana sforaie copilul (destul de frustrant uneori, dar mai mult n-am fost in stare)
Ca sa nu ajungem aici trebuie sa avem atentie doar la ce obiceiuri cultivam noi pt ca apoi sa nu crape capul si sufletul despre cum sa le desfiintam.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carina/carina.jpg)
carina spune:
Va multumesc din suflet pentru incurajari, urari si ganduri bune. Tomi e bine acum, respira fara ajutor de 1 zi jumate, monitorul a fost oprit ieri dupa amiaza si papa san direct de la mami si e topit dupa el.
Azi e si ultima zi de antibiotice si sambata mergem acasa.
Va pupacim pe toate si promit mai multe detalii cānd ajungem acasa.
dara76 spune:
Hei, Anda, super vesti!!! Multa sanatate si ma bucur mult!
Tala, pai cam asa si cu invatatul adormitului singurel, cum ai zis tu cu intarcarea am inteles eu c-ar fi metoda, povesti, mangaiat, muzica, cica ar fi mai multe metode, tre' sa mai studiez, dar mi se cristalizeaza mai bine pareri cand vorbesc cu voi, merci.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
dara76 spune:
Am pus bucata cu somnul din carte, intr-un doc in google docs, la https://docs.google.com/document/d/1TJB7rL10rSf_NA4LWeEExHwGqshoXfdxHkOyp6a-cqs/edit?hl=en_US
-are vreo 2-3 pagini si descrie cateva metode de invatat bebeii sa adoarma, in engleza. Daca nu o faceam acum, uitam, sorry, stiu ca nu-i momentul, doar ca sper sa nu deranjez ca mai intreb pe parcurs din ce citesc, dar dupa aia uit, asa poate se mai sedimenteaza idei.
In File are "Download as"
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
![](images/user_woman.png)
danaela23 spune:
Buna fetelor,
Nu am mai reusit sa intru de mult pe forum...sper ca sunteti toate bine, am vazut acum ca avem si primul bebe printre noi... bine ai venit bebe Toma si felicitari mamicii....
Noi suntem bine...asteptam prenatalul sa reusim sa fim mai activi pe forum. Acum incerc sa recuperez cat mai mult cu cititul sa nu pierd informatiile pretioase pe care le dati voi...si pentru care va multumesc :) imi sunt de mare ajutor....
Zi frumoasa va doresc tuturor
28+
Tudor - Andrei
irinaelena spune:
Dara, nu stiu altii cum sunt, dar al meu copil, pana pe la 8 luni, adormea la san seara. Ce era sa-i fac? Sa-l trezesc si apoi sa-l las sa adoarma singur? La un moment dat cand nu a mai adormit la san, nu voia altfel decat in brate... m-am chinuit mult, spatele meu stie . Cand nu am mai rezistat, am schimbat tactica, ma lungeam in patul meu, si il tineam lipit de mine, simulam cumva tinutul in brate.. a plans el putin, dar a mers. Cand adormea, il mutam in patut. Nu mai stiu cum au decurs lucrurile, dar acum stau (eu sau sotul) pe fotoliu langa patul lui, cu mana pe el
. Visez si eu la vremea cand il bag in pat, ii spun noapte buna, si ies din camera... haha, poate pe la 15 ani! Eu cred ca depinde f mult si de copil, de firea lui. Al meu e lipit de mine, nu ma slabeste deloc.
Completez cu dormitul peste noapte: poate am fost un caz fericit si s-a potolit singur cu trezirile peste noapte... tarziu, dar s-a potolit. S-a imprietenit destul de tare cu suzeta si se mai trezea sa o caute. I-o dadeam si gata. La varsta asta (3 ani jumate) se trezeste ocazional, fie pt pipi, fie ca a visat urat, fie ca o vrea pe mami langa el
Irina, 30+ cu
Maria
dorinutza82 spune:
Neatza burtici!
Vroiam sa spun si eu referitor la apasatul pe burta la nastere, din pacate si eu am patit-o....Desi expulzia a durat foarte putin, zic eu, la 18 m-a urcat pe masa si in 15 min il aveam pe Stef in brate, dupa 16 ore de travaliu nu mai aveam suficienta putere nici sa vorbesc, d-apoi sa imping. Probabil ca as fi reusit si fara "ajutorul" moasei, insa in momentul ala nu am avut putere sa o fugaresc pe tanti.... norocul nostru ca nu s-a urcat cu totul, doar a apasat pentru putin timp pe burta, dar durerea in locul unde a apasat a tinut cateva zile bune, nu ma puteam atinge...
Cu linistitul cupilului, cred ca ce scrie in carti se poate aplica in foarte putine cazuri, in principiu te cam adaptezi la copil, cum fiecare e diferit, unele metode merg la unii, la altii in schimb nu au nici un efect. La Stef functiona foarte bine mangaiatul usor pe cap si vorbitul in soapta. La un moment dat ajunseseram si eu si tati sa spunem numai baliverne, fara un sens anume, dar noi vorbeam....si bebe se linistea
Vroiam sa va spun sa aveti mare grija cu vizitele muuulllttteeee cand vine bebe acasa. Nu stiu daca va puteti imagina cat de mult agita copilul sa ai casa plina toata ziua cand el de-abia se obisnuieste cu noua casuta.... Ma enerva pe mine sa vad lume in jur care insista sa ia copilul in brate, d-apoi pe el. Eu recunosc ca am fost un pic salbatica si le-am cam zis, "deocamdata pe bebe il tine mami sau tati in brate", nu de alta dar dupa ce pleca lumea tot mami si tati se chinuia sa linisteasca cupilul, pe cand ei plecau linistiti acasa"
E drept ca nu vorbesc aici de bunici care de-abia asteapta sa se bucure de nepotel/nepotica, cu ei te intelegi altfel, ma refer doar la prieteni, cunostinte care inteleg situatia mai putin.
Pupici....revin!
Dorina, mami de Stefan (14 mai 2008) si 29+ cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/megbeng/megbeng.jpg)
megbeng spune:
neatza!
aredwynn, nu te lasa marcata de filmulete..ziceai tu foarte bine..se uita multe lucruri..si apoi intr-un fel le percepi cand le vezi la altul, in altul cand le traiesti..eu pe matei l-am nascut natural (acum FIX 5 ani, azi e ziua lui, hihi!)..am nascut pe masa, nu in alta pozitie, apasata pe burta cand a fost nevoie (nu tin minte sa ma fi durut, sau or fi apasat usor, habar n-am), cu epiziotomie dar pe langa care oricum m-am rupt, de la perineu, vagin, inclusiv col(!!!) pe care am avut fire..na, copil mare, eu stramta si insistand ca vreau natural chit ca ma fac ferfenitza; dupa ce a iesit l-am avut si eu cateva clipe in brate (nu pot estima cat, dar oricum nu l-am pus la san..sincer nu imi dadea prin cap sa fac asta, nici nu mi s-a zis ca as fi putut..) privind in urma nu regret nimic, imi dau seama ca in amintiri am o gramada de goluri, ca timpul cumva se dilata sau se restrange in functie de factorii afectivi. stiu ca pe ceas "reparatia" de dupa a durat peste 2 ore (am avut eu ghinion..)..dar nu imi amintesc sa fi trecut greu..in schimb clipa cat l-am avut imediat in brate, desi scurta, mi-o amintesc zecime cu zecime de secunda..cum i-am vazut suvita blonda din varful capului, urechea turtita..cum m-a surprins uitandu-se la mine..
apoi a mai fost dragut ca in expulzie eu eram cu mobilul in mana..si cand mi-a zis ca acu iese l-am sunat pe tati care a auzit live primul scancet, api i-am zis ca tre sa inchid sa il iau pe bebe in brate
..
ronina, f frumos caruciorul, seamana cu ce am luat si noi! are roti care se umfla, de cauciuc?
chito, deci nu sunt singura cu plimbarile..ieri am fost cu matei in parc, apoi l-am dus la karate si ne-am intors pe jos (cu totul vreo 2 ore de umblat pe afara..)..dar la 9 eram in pat si am dormit neintoarssa pana dimineata!
Citat: |
citat din mesajul lui Tala Neatza! vad ca Dara a infiintat clubul cucurigu ![]() |
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
meg,
![](mamica.gif)
![](baietel.gif)
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)