Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 29

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Citat:
citat din mesajul lui dara76

Aredwynn, stii ca orice e peste 2500 g e f. bine si nu prea mai conteaza ce e peste. Si estimarea e un calcul logaritmic in care se introduce circumferinta capului. Daca bebe are un caput mai finut, e cu diferente mari. La fetita din gemenii prietenei mele, care si acum are cap finut (nu mic, nimic anormal) iesea cam 2200-2400 si a avut 3000 g. Oricum ea a fost caz special sa fie geaman asa mare, gandeste-te ca asa ies gemenii, la 2 kg si ceva max si sunt bine merci.
La bulgarasi am si auzit de o groaza nascuti la 2600, o prietena de-a mea a nascut in decembrie fetita de 2600 g si n-a avut niciunul nicio problema. Si tu oricum mai ai pana nasti, bebe mai pune.

30+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Da, stiu ca e ok greutatea in sine, doar ca ma asteptam eu la altceva, in urma greutatii estimate acum 3 saptamani. Plus ca mi se pare ca imi creste burta in fiecare zi, nu stiu, a fost doar chestia asta ca ma asteptam la ceva si a fost altceva...

Anca, 36+ cu Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Aredwynn, un copil e considerat ca avand greutate normala intre 2500 si 4500. Deci nu-ti face probleme!
Stiu ce zici de practicile astea cu urcatul pe burta. De asta si am luat doula, sa se "bata" ea cu asistentele ca eu sunt in stare sa fug dupa ele sa le musc cu copilul in mine..
Asta cu planul e f bine. Sa faci mai multe copii pe care sa le distribui tuturor cand ajungi.
Cu epiziotomia eu zic sa te relaxezi. Nici eu nu astept sa mi se spuna "da, 100% nu iti voi face". Toata treaba e sa priceapa ala ca nu vrei sa-ti faca aiurea, fara sa fie nevoie. SI oricum, tu poti sa-ti dai seama daca e cazul sau nu. Cand e cazul, epiziotomia se face cand apare capul lui bebe si se albeste perineul. Tocmai de aia se face cu foarfeca si nu bisturiul, sa nu taie bebele cumva. Iar epiziotomiile astea "la moda" sunt facut cu muuult inainte, deci nu te panica.
Una peste alta, ai avut o zi buna. O discutie buna cu dr, fetita ta e bine, si ai vazut cum n-o sa fie la tine, deci all in all o zi buna ;-)

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chitosenia spune:

Buhuhu...buhuhu

Ma alatur clubului.. desi azi m-am trezit azi destul de devreme se pare ca nu am somn.

Azi am fost la doctorita de familie ca sa-mi iau concediul medical pe luna februarie .. la care surpriza era o linsite si pace ceva de nedescris..am scapat repede.

Am fost si la magazin dupa chestii bune de papat si apoi la mama si la mamaie..si am inteles in sfarsit amplitudinea fenomenului... fetelor la mamaia nu am avut unde sa parcam asa erau nametii de mari..am abuzat de munca vecinilor si am parcat la ei..si surpriza cand ne-am intors acasa ne-am chinuit o groaza sa parcam ... nameti, gheata... cred ca daca conduceam eu o parcam in baie..sotu in schimb e mai de neinduplecat de vreme .

Dupa excursie asta ma cam sacaie mijlocul si am o tensiune in picioare de la gheata am mers foarte incordata sa nu alunec.. la noi nici trotuarele nu sunt desfacute de gheata.

Pup pe toata lumea

Mamica de Bu minunat si de strengar +31

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

oauu trebuie sa fie traumatizant sa iti apase pe burta ,e naspa ..cred si eu ca al doilea copil nu iti mai trebuie!!

eu va abandonez,merg la somn sotul deja e in pat,azi noapte m-am trezit la 4 si nu am mai putut adormi,acum sunt cam obosita,dimineata la 7 ma trezesc sa merg la analize,asa ca trag pe dreapta.
Va pup noapte buna
buhuhu placut in continuare!

mada 36+ MAYA-ELENA
AMR 4 saptamani!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Aredwynn: si eu zic ca nu ai motive de ingrijorare
Chitosenia: esti viteaza daca iti arde de plimbari pe ghetusul asta
Magddalena: somnic pufos si bafta la analize!

In seara asta poate reusesc si eu sa adorm mai devreme, ca azi noapte strengarita mea iar s-a jucat peste masura, cred ca a mai incercat saracuta inca o data sa se roteasca fara succes.

34+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Aredwynn nu-ti fa griji asta e doar o estimare. Oricum inca mai are timp sa creasca si apoi nu-i chiar asa micuta . Ma bucur ca dr e de acord cu tot ceea ce i-ai propus si Doamne ajuta sa ai o nastere usoara astfel incat sa nu fie nevoie de epiziotomie. Oricum faptul ca vei avea doula langa tine te va ajuta. Faza cu apasatul pe burta mi se pare si mie barbar, totusi suntem in anul 2012!!!!
Chito ai grija cu plimbarile pe vremea asta

Somnic usor fetelor, clubul buhuhu trebuie sa mai ia si pauze din cand in cand

Monica, fericita 34+ cu Cezar-Andrei

AMR: 6 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Ce-o fi facand Lelu?
Sper ca si Amy e bine...

Am ajuns in what to expect during the first year la treaba cu invatat bebe sa se linisteasca/adoarma - sa nu fie conditionat somnul de papa sau dormit cu parintii, ci sa invete copilul abilitati de linistire. Si deocamdata nu prea stiu ce sa cred, la mamicile cu copii, toate dormiti cu copilul? Cum ati procedat sa-l invatati abilitati de auto-linistire?

30+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Neatza! vad ca Dara a infiintat clubul cucurigu
Ieri v-am citit, dar am fost mai lenesa.
Din ce-mi amintesc: Aredwinn cred ca trebuie sa te linistesti. cu siguranta ai auzit de bebelusi anuntati de 4kg si care s-au nascut la 3kg si invers. Bine ca e bine si mai ai putin. Nasterea cu topaitul pe burta era tot la RM? Si mie mi se pare barbar mordul in care e tratat bebelusul cand vine pe lume. La cezariana nici nu-l poti atinge, doar ti-l arata o secunda (la stat cel putin). Tu sa insisti pana-i plictisesti cu ce ti-ai propus, eventual pune-i sa si semneze (ca doar si tu semnezi, nu?)
Dara nu prea stiu ce sa-ti zic de metodele de calmare. David nici nu prea a plans bebe fiind. Nu a avut colici, saream imiediat cum ii era fomita sau trebuie schimbat. A dormit bine merci in patutul lui pana a dat in bebelusie (vorba lui Sovi) si a inceput sa nu-i mai ajunga laptele (la 9 luni l-am luat cu mine in pat pt ca sugea tot mai des noaptea si nu mai faceam eu fata). N-a avut suzeta sau jucarie preferata (pt ca m-a avut pe mine cred)
Ronina felicitari pt achizitie! tare frumos trio-ul.
Eu am cunoscut ieri noua dr de la Municipal si mi-a confirmat ca-mi da copilul in rezerva, ca mi-o da la san la 2 ore dupa nastere si apoi din 2 in 2 ore si sunt fericita si linistita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emmaella spune:

Buna dimineata ,burtici !
Ati scris mult ,ma bucur ca sunteti asa vorbarete.Eu in ultimul timp am stat mai mult in pat ,din cauza durerilor (de toate tipurile)nici macar pe scaun nu mai pot sta.Cu somnul stau la fel dar ma bucur ca reusesc sa dorm dimimeata dupa ce pleaca copilul la scoala.
Mai am o gramada de lucruri de cumparat dar nu mai sunt in stare sa ies din casa,o sa fac o lista pe care o voi da sotului si ma rog sa se descurceAm iesit saptamana trecuta sa cumpar hainutele cu care o voi scoate din spital pe micuta si era sa lesin prin magazin.Mi s-a facut rau,am inceput sa transpir,inima o lua razna si totul se invartea in jurul meu.Am reusit sa-mi sperii si sotul si copilul.Am fost apoi la doctorita de familie si a constatat ca tensiunea imi scazute destul de multBineinteles ca nu m-am lasat si tot a trebuit sa cumpar cate ceva pentru micuta(am luat body,doua costumase,doua caciulite, pijamalute,si un port bebe-din acela cu gecuta dar fara pantalonasi cu un fel de saculet ci bretele,foarte ,foarte frumos).
Carina-felicitari bebe Toma sa fie sanatos si mancacios
dara76-ma regasesc in toate durerile descrise de tine plus ca am niste arsuri groaznice care nu trec cu nimic
monna3-
aredwynn-nu-ti fa probleme cu greutatea micutei,lucrurile nu stau chiar asa cum masoara doctorii.La prima sarcina mi s-a spus ca copilul nu ara mai mult de 3,800 kg,si el a avut 4,500kgIar mai recent a nascut o prietena tot la RM si i s-a spus ca bebele e in jur de 2,600 si a cantarit 3,450kg.Am vazut ca esti din Brasov ,cu cine nasti?Poate ne intalnim la RM
chitosenia-te admir ca ai curaj sa iesi pe vremea asta
Experienta cu apasatul pe burta este groaznica,am trecut si eu prin ea,dar sincer va spun ca nu mai aveam putere sa imping,eu am uitat tot ce am invatat la cursurile Lamaze,durerile au fost groaznice si nimic nu se mai potrivea( am nascut normal fara epidurala,fara nimic) si cred ca doctorul meu de atunci nu a gasit alta solutieIn momentul in care vezi minunea care a venit pe lume uiti toate chinurile prin care ai trecut
Va pup

Emma,mami de Andrei(7 ani) si35+ Anastasia

„Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos este mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu. Dumnezeu nu ne cere minuni. Pe acelea le face El.”
Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Emma, mai am si eu super arsuri (mai trec cu ranitidina), edeme, un fel nou de dureri care trec cum zicea Ronina, daca stai in fund dupa ce te ridici, dureri cand ma intind, ca zici ca mi se invalmasesc organele, si insulina care creste ca doza si nimic, glicemia se incapataneaza.
Uf, cre' ca te-ai speriat sa ti se faca rau in magazin.

Tala, nu ma gandeam la plansul cat e bebe mic, astia ziceau parca pe la luna a 10a cu invatat abilitati de auto-linistire, ceva gen ca vine vremea sa invete sa adoarma singur, ca asa invata abilitatile alea de auto-calmare care i-ar folosi in general in viata. Acu' nush ce sa cred, nu prea am citit pe tema asta, n-am o parere. Adica scria ca nu trebuie lasat singur, ci mangaiat in patut, dar sa nu depinda somnul de supt sau de dormit cu parintii. Asta contravine la "attachment parenting" cred?

30+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput