Retete sanatoase pentru copii sanatosi (concurs)
Raspunsuri - Pagina 8
Anda08 spune:
luny - "BUDINCA DE OREZ CU RICOTTA"
www.desprecopii.com/Images/Upload/luy11.jpg" border="0">
luny - "Pate de ficat de pui"
www.desprecopii.com/Images/Upload/luy2.jpg" border="0">
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Adee spune:
Barcute de ardei cu branza
Intr-un castron punem branza de burduf 500 gr , 250 gr smanatana si marar taiat foarte marunt si amestecam bine cu furculita.
Luam 2 ardei grasi rosii, ii spalam si ii taiem in felii de 3 cm, si punem amestecul de branza peste feliile de ardei.
Se pun feliile de ardei umplute pe un platou si se orneaza cu rosii taiate in 4, masline verzi, felii de castravete taiate foarte subtire si bete de frigarui. Peste toate acestea se poate presara pt aspect marar uscat.
Anda08 spune:
Adee - "Barcute de ardei cu branza"
www.desprecopii.com/Images/Upload/aee.jpg" border="0">
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
mihaela amalia spune:
KINDR PINGUIN
Ingrediente:
Blat:10 oua, 200 grame zahar, zahar vanilat, 5 linguri gris, 5 linguri faina, 5 linguri cacao, 5 linguri de miere, 1 praf de copt, sare, 50 ml lapte, 270 ml ulei
Glazura 1 (peste crema):120 grame ciocolata (de menaj), 70 de gr...ame de unt, 1 lingura de apa,2 linguri de ulei
Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii):220 de grame de ciocolata de menaj, 100 grame de unt, 3 linguri de ulei, 1 lingura de apa, 1 lingura zahar
Crema:700 ml frisca, 1 pachetel de gelatina sau 2 pachetele de intaritor de frisca, 3 linguri de lapte, 2 linguri de miere, esenta de vanilie(eu am pus si un pic de esenta de lamaie)
Preperare:Pentru blat se separa ouale, se bat cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa . Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, separat. Se adauga faina, praful de copt, cacao si grisul la crema de galbenusuri. Se amesteca usor, se adauga treptat laptele si uleiul si se adauga mierea. Compozitia se amesteca usor cu cele 10 albusuri batute spuma cu praful de sare, cu miscari de jos in sus, pe verticala, astfel incat sa se pastreze compozitia cat mai aerata.Compozitia finala este destul de lichida.Se imparte compozitia in doua tavi identice.Dupa coacere, cat se racesc blaturile se prepara glazura 1 (se topesc toate ingredientele pe foc ATENTIE: fara a da in clocot, doar se topesc!).Se lasa la racorit.
Se pregateste crema.Pentru prepararea cremei, se mixeaza frisca pe viteza mare. Se adauga gelatina sau cele 2 pachetele de intaritor de frisca. Se adauga laptele, mierea, esenta si mixam iara bine. Rezulta o crema spumoasa si consistenta.
Trecem la asamblarea prajiturii. Pe una din foi se pune jumatate din crema. Peste crema se pune glazura 1 inainte preparata, pastrata la temperatura camerei, apoi se da prajitura la congelator cateva minute, doar cat sa se intareasca glazura.
In acest timp se prepara glazura 2.
Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune restul de crema si cea de-a doua foaie. Peste se pune si glazura 2, dupa care se da la rece pentru cateva ore. Se taie cu cutitul mereu inmuiat in apa fierbinte.
POFTA BUUUUUNA :))
mihaela amalia spune:
CIOCOLATA DE CASA
Ingrediente: 500 gr. lapte praf
250 gr. zahar tos
150 ml. apa
1 pachet de unt
2 pliculete de zahar vanilat sau esenta de rom (dupa gustul fiecaruia)
2 linguri de cacao
50 gr.alune/arahide/nuci... decojite!(daca se dureste si in functie de varsta copilului)
Mod de preparare: Se pun intr-o cratita pe foc zaharul+apa. Se fierbe la foc domol timp de 7 minute din momentul in care zaharul s-a topit. Practic va iesi un siropel. Se adauga fugutza si zaharul vanilat. Se topeste instant ca e fin fin, dupa care se stinge focul. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Dupa ce s-a topit si untul se adauga laptele praf si alunele. Se amesteca si veti observa ca la omogenizare veti avea ca un aluat moale in cratita (si cald pe deasupra). Se aseaza pasta respectiva intr-o forma. Se lasa la racit.
POFTA BUNA!!
Anda08 spune:
mihaela amalia - "KINDR PINGUIN"
www.desprecopii.com/Images/Upload/me1.jpg" border="0">
mihaela amalia - "CIOCOLATA DE CASA"
www.desprecopii.com/Images/Upload/me2.jpg" border="0">
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Adee spune:
Rulada din piept de pui cu ciuperci
1 piept de pui dezosat - aprox. 500 gr
ciuperci proaspete - 400 gr (sau o conserva)
1 ceapa
4 linguri ulei masline
marar
sare, piper
Taiem pieptul de pui, il batem cu ciocanul.
Intre timp punem la incins intr-o tigaie 3 linguri ulei masline, curatam ceapa, o taiem marunt si o punem la calit in uleiul incins. Dupa ce ceapa devine aurie, punem peste, ciupercile spalate si taiate cubulete mici si asezonam cu marar, sare si piper dupa gust. Le lasam sa se caleasca la foc mic, pana cand se evapora apa lasata de ciuperci. Peste pieptul de pui punem ciupercile calite, rulam si punem rulada in tava cu partea de sfarsit dedesupt ca sa nu se defaca. Ungem rulada cu ulei de masline si o bagam la cuptor la foc mediu pt 40-50 minute. Inainte sa punem tava in cuptor punem si un pahar cu apa in tava. Rulada o taiem dupa ce se raceste.
claudinna spune:
Prajitura pufoasa cu mere
9 oua
-9 linguri de faina
-9 linguri de zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura zeama de lamaie
- coaja de lamaie
-4 plicuri zahar vanilat
- o farfurie cu varf de mere rase
- 7-8 biscuiti populari
Mod de preparare:
Pandispan:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul vanilat si 5 linguri de zahar in ploaie, continuandu-se mixarea pana cand se intaresc.
Se adauga galbenusurile, praful de copt stins in zeama de lamaie si dupa inglobarea acestora se adauga faina in ploaie, putin cate putin, mestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus, usor, astfel incat sa nu distrugem bulele de aer formate prin mixare.
Intr-o tava inalta se aseaza hartia de copt si pe pereti, apoi se toarna compozitia si se niveleaza usor.
Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu restul de 4 linguri de zahar. Se pun intr-o cratita la calit. Se calesc foarte bine, pana cand zeama se diminueaza considerabil, pentru ca nu vor mai fi date la cuptor.
Biscuitii se piseaza, de preferat praf. Cu blenderul se obtine rezultatul dorit, dar se poate folosi si o rasnita.
Pandispanul se scoate din tava astfel incat sa nu se strice forma. Se aseaza pe un blat. In tava, peste hartie, se presara prafulde biecuit, apoi merele calite si se aseaza pandispanul peste. Se intoarce apoi tava, astfel incat pandispanul sa cada pe blat, avand merele si biscuitul deasupra.
claudinna spune:
CHIFTELUTE DE SOMON
Ingrediente:
- 300 g file de somon
- o legatura marar
- 2 oua
- 1 felie mare de paine
- sare
- 3-4 fire ceapa verde
-2-3 fire usturoi verde
- 1 morcv mare
- sare
Mod de preparare:
Am curatat somonul de piele si l-am taiat bucatele pe care le-am tocat cu blenderul. Am tocat ceapa, usturoiul si mararul, am dat morcovul pe razatoare.
Am maruntit painea si am amestecat-o cu toate ingredientele.
Chifetlutele le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit.
Razvan le-a mancat cu piure de cartof si sos de rosii aromat cu cimbru si marar.