Retete sanatoase pentru copii sanatosi (concurs)
Raspunsuri - Pagina 7
rodyrozy spune:
CONOPIDA GRATINATA CU SUNCA
Ingrediente pentru 4 portii
-1 conopida
-200g smantana
-3oua
-sunca
-sare,piper
-cascaval ras.
Mod de preparare:
Se opareste cateva minute in apa clocotita conopida desfacuta in buchetele,apoi se scoate si se lasa la scurs.
Intre timp,batem ouale si le amestecam cu smantana.
Dupa ce s-a scurs conopida,se asaza in tava unsa cu putin ulei,se condimenteaza iar peste buchetele se toarna amestecul de ou si smantana, apoi sunca taiata fasii mici.Se presara cascaval ras si se introduce la cuptor la 170 C pana se rumeneste frumos. Pofta buna!
rodyrozy spune:
Pestele este foarte bun in alimentatie, mai ales pentru copii. Eu am o reteta foarte simpla cu care l-am convins pe Raul, baietelul meu sa manance peste. Stiind ca ii place foarte mult morcoveii, am adaugat cu succes in reteta mea si a dat rezultate.
Rulada de peste
Infrediente: 2 bucati file de peste, 2 morcovi, 1/2 ardel rosu, felii branza topita, sare dupa gust.
Bucatile de file trebuie sa fie subtiri pentru a le putea roti. Fierbem 2 minute morcovul, iar apoi impreuna cu fasii de ardel si feliile de branza topita
punem pe bucatile de peste file, presar putina sare si le rotim. Ungem o bucata de folie de aluminiu cu ulei de masline si cu zeama de lamaie si invelim pestele rotit. Lasam 15 minute la cuptor, iar dupa ce se raceste se taie rondele. Se orneaza dupa plac.
Eu am facut o floricica pentru a manca mai cu pofta si tot timpul da rezultate, Pofta buna!
ducky spune:
Va scriu o reteta deosebita, care pe cat de sofisticat si atragator e produsul final, pe atat de usor e de fapt de facut. Plus ca are un gust deosebit si poate fi dat la pitici.
TORT CU BUDINCA
Pentru blat:
-3 oua
-200g unt
-200g zahar pudra
-1 pliculet zahar vanilat
-250g faina
-20g cacao
-1/2 praf de copt
Se bat albusurile cu putina sare. In alta oala se bat untul cu zaharul praf si cel vanilat si apoi se adaoga galbenusurile.
Se amesteca continutul celor 2 oale incet, cu lingura de lemn. Jumatate de aluat se pune in tava tapetata (sau cu hartie de copt) si jumatate se amesteca cu cacao si apoi se pune peste restul din tava. Se pune la foc potrivit cam 40min.
Cand e gata si s-a racit, se face o crema din 300ml lapte, 100g zahar, 1 plic budinca si 100-150g unt, adica pur si simplu se face budinca si la finalul ei se ia de pe foc si se baga untul.
Cand si aceasta crema se pune deasupra blatului si se raceste, se poate orna cu fructe diverse si se "prind" cu gelatina transparenta.
Atat. Pofta buna
ducky spune:
Pentru mamicile in criza de timp, recomand tortul de biscuiti cu budinca adica o cladire de un strat biscuiti, un strat budinca de care e , iar un strat biscuiti iar budinca etc. Cat doriti de lat, de lung sau de inalt. Bineinteles, singurul secret e sa pui putin unt sau margarina in budinca sa devina cremoasa, sa nu se "taie", rupa cand se raceste.
In fine, tot la capitolul bunataturi facute foarte repede si usor va scriu reteta mini-eclerelor care la noi are un succes nebun:
- 250ml apa
- 150g faina
- 150g unt
- 4 oua
- sare
Apa cu untul se pun la foc. Cand se fac sirop, se adaoga faina si se ia de pe foc amestecand continuu. Cand amestecul omogen s-a racit se pun ouale, unul cate unul (cu mixerul ca e greu de amestecat, ca un aluat). Apoi totul devine ca o pasta lipicioasa, care se pune in dui si se fac gogoloase pe hartia de copt de pe tava. Cand sunt coapte devin aurii...sincer nu stiu exact cat dureaza. N-am stat sa ma uit la ceas niciodata, dar se fac destul de repede.
Anda08 spune:
Dorsilia - "Desert cu mere si biscuiti pentru copii"
www.desprecopii.com/Images/Upload/dor3.jpg" border="0">
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Anda08 spune:
rodyrozy - "Ciorba de sfecla rosie"
www.desprecopii.com/Images/Upload/rsfe.jpg" border="0">
rodyrozy - "Conopida gratinata cu sunca"
www.desprecopii.com/Images/Upload/rcon.jpg" border="0">
rodyrozy - "Rulada de peste"
www.desprecopii.com/Images/Upload/rrul.jpg" border="0">
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Anda08 spune:
Ducky - "Tort cu budinca"
www.desprecopii.com/Images/Upload/dtort.jpg" border="0">
Ducky - "Mini-eclere"
www.desprecopii.com/Images/Upload/dmini.jpg" border="0">
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
MIRCLAU spune:
super,am facut deja cateva retete,mai asteptam si alte fete pricepute,multumim Anda pt poze
luny spune:
BUDINCA DE OREZ CU RICOTTA - o reteta exceptionala, ptr micul dejun sau o cina sanatoasa pentru puii nostri mai mari de un an! Matei o mananca cu placere de fiecare data, dar nici eu nu ma dau in laturi deloc!
Avem nevoie de:
50 g orez
300 ml lapte
250 ricotta (o cutie) sau branza de vaci/branzica de casa cremoasa
2 linguri de miere (depinde cat de dulce preferati)
1 ou
o lingura de stafide
o esenta de rom alb
un praf de scortisoara
6 biscuiti
Am pus orezul la fiert in lapte, amestecand des sa nu se prinda. Cand s-a fiert, l-am lasat sa se racoreasca.
Intr-un castron, am amestecat oul cu mierea, scortisoara, romul, ricotta si stafidele. Apoi am adaugat orezul si am omogenizat compozitia.
Am uns cu unt un vas de lut (pentru 2 portii), dar puteti folosi si un vas yenna. Am sfaramat biscuitii si i-am imprastiat pe fundul vasului.
Am pus compozitia peste biscuiti si am pus valul de lut la cuptor, pentru cca 30 minute, la 180 de grade, pana se incheaga budinca.
Cand a fost gata, am lasat-o putin sa se racoreasca vasul, apoi am pus de-asupra o farfurie si am rasturnat-o. Am ornat cu viermisori de ciocolata alba si neagra.
Atentie: da dependenta!
luny spune:
Eu sunt fan pateu! am tot experimentat mai multe variante, pana cand am obtinut varianta pe gustul meu, care sa fie chiar mai gustos ca cel din comert! cu ingredientele si condimentele se poate jongla dupa gustul fiecareia
PATE DE FICAT DE PUI
o casoleta ficatei - 500-600 g
o ceapa mare
4, 5 catei usturoi
150 ml vin alb
150 g unt
dafin
cimbru
nucsoara
rozmarin
maghiran
boia dulce
sare, piper
Ficateii se pun la inabusit in putin ulei, stins cu apa, impreuna cu ceapa, dafinul si usturoiul, acoperiti cu un capac, circa 10 minute. (Se poate adauga si putina carne de pui,o pulpa sau jumatate de piept, fara piele)
Eu opresc mereu cam un sfert de ceapa si 2 catei usturoi, pe care le pun crude la sfarsit cand mixez totul, pentru a deveni mai aromat.
Apoi punem toate condimetele, si lasam in continuare pe foc inca 10-15 minute, stropind din cand in cand cu vin, astfel incat sa nu se usuce/prajeasca ficateii, ci sa aiba sos la sfarsit. Eventual mai puneti putina apa. Nu va faceti griji in privinta vinului daca doriti sa manance si copiii, ptr ca alcoolul se evapora!
Cand ficateii sunt facuti, se scoate foaia de dafin, se pune untul taiat cubulete peste ficateii fierbinti, inclusiv sosul obtinut (ca sa nu iasa prea tare), punem ceapa si usturoiul proaspete, si mixam totul pana se obtine un pate fin.
Familia mea il prefera clar in locul celui cumparat, drept urmare il fac foarte des!