Retete sanatoase pentru copii sanatosi (concurs)
Raspunsuri - Pagina 9
diannaalex spune:
Chec aperitiv
ingrediente
8 oua
4 linguri faina
1 cutie ciuperci
1 morcov
100 g mazare
150 g sunca
marar
patrunjel
sare
piper
Morcovul se taie marunt si se pune la fiert cu mazarea. Dupa ce s-au fiert se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat spuma tare apoi se amesteca cu galbenusurile. Ciupercile si scurg de zeama si se taie cubulete, la fel si sunca. Se pun in albusul batut pe rand mazarea, sunca, morcovul, ciupercile, mararul si patrunjelul taiete marutnt. Se condimeteaza cu sare si piper.
Se ung 2 tavi de chec si se tapeteaza cu faina si se pune compozitia. Se da la cuptor pentru 45-50 de minute pana devine maro
mami de Alex nazdravan www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
poze Alex http://www.flickr.com/photos/72360957@N03/6573967211/in/photostream
http://www.lesch-nyhan.eu/
lyana8520 spune:
Prajitura cu mere
Ingrediente: 8 mere, 10 linguri zahar, scortisoara(dupa gust), 10 biscuiti simpli, margarina 100g.
Se rad merele pe razatoare mare, se adauga zaharul si scortisoara.
Intr-o tava de yena, unsa cu margarina, se presara biscuitii, dupa care asezam merele
Se prepara un pandispan din : 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri faina, un praf de sare.
Separam ouale. se bat albusurile spuma, cand spuma este tare, se adauga zaharul, se adauga galbenusurile, faina, se amesteca usor intr-o singura directie, sa nu se lase compozitia, se toarna in tava peste mere si se lasa la cuptor aprox 30 - 40 de minute. Pofta buna!
lyana8520 spune:
Placinta cu branza
Ingrediente:
Pentru aluat: 18 linguri apa minerala(sifon)
18 linguri ulei
2 oua
1 pachet praf de copt
faina cat cuprinde (aproximativ 500g)
Se amesteca intr-un castron apa minerala, uleiul, ouale, si praful de copt, iar la sfarsit se adauga faina, framantand incontinuu, pana aceasta se dezlipeste de marginea castronului. Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale.
Umplutura: 250g branza sarata
100g gris
sifon
2 oua
100 ml lapte
Se amesteca ingredientele pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani.
Intindem foaia si o asezam in tava de yena, care a fost unsa in prealabil cu putin ulei.Adaugam compozitia de branza, iar deasupra cealalta foaie. Deasupra se unge cu ou batut.Se introduce la cuptor pentru aproximativ 40 minute, la foc moderat (170 grade C).Pofta buna!
CamiSol spune:
SOMON LA GRATAR CU CARTOFI COPTI
Ingrediente pentru o portie:
-un file somon proaspat,
-2 cartofi mici
-2 linguri smantana,
-sare,
-piper,
-condimente pentru peste,
-verdeata tocata marunt, eu am pus marar
-un catel de usturoi zdrobit.
Pregatim somonul, codimentandu-l bine cu sare, piper, condimente pentru peste ( mie imi plac cele din comert ca au si ceva acrisor in ele si dau un gust excelent la orice peste ) .
Ideal este sa il condimetam din timp si sa stea la frigider cateva ore asa ca sa se imbibe de arome. Sosul l-am preparat din smantana, marar , sare, piper, si un catel de usturoi zdrobit.
Eu am pregatit somonul intr-o tigaie de tefal cu capac . Se frige la foc mic, fara ulei, intoracandu-l din cand in cand, pana este bine patruns. L-am servit cu cartofi copti in cuptor, crepati si umpluti si sos de smantana.
Doldoran spune:
SUFLEU DE CARTOFI : Ingrediente pt.4 portii:8 cartofi;600 ml.lapte;600 g branza;6 linguri unt; 1-2 oua(pt.a iesi mai pufos). Preparare: Se amesteca branza rasa cu cartofii taiati bucati potrivite,cu laptele si ouale batute.Topiti apoi untul intr-o cratita si puneti peste el compozitia de branza si cartofi,dupa care se da la cuptor aproximativ 30 min.pana se rumeneste sufleul si se moaie cartofii.Acesta este sufleul de cartofi pentru copii si este potrivita pentru pranz sau cina pentru copii de peste 1 an jumatate. Pofta buna!!!
deeabyank spune:
Prajitura cu banane si nuci
Ingrediente:
320 gr faina
1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat
2 linguri scortisoara
1 lingurita coaja de lamaie
1/2 lingurita sare
2 oua
280 gr zahar
112 gr unt/margarina
170 ml lapte
1 lingura esenta de vanilie
2-3 banane coapte
optional o jumatate cana de nuci
Amestecam intr-un bol ingredientele uscate (faina, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, sare, zahar), iar in alt bol ingredientele ude (oua, coaja de lamaie, unt, lapte, esenta de vanilie). Apoi adaugam compozitia uscata la cea uda, iar la sfarsit bananele pasate si nucile.Se pune la cuptor pentru 45-50 minute la 180 C.Se serveste simpla sau cu putin zahar pudra.
deeabyank spune:
Gomboti cu prune
Ingrediente:
500 gr piure
125 gr faina
1 ou
1/2 lingura ulei
500 grame prune din compot
8 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
150 gr pesmet
50 gr unt
Pentru aluat avem nevoie de un soi de cartofi fainosi (de ex: cartofi rosii), pe care ii vom pune la fiert. Apoi se zdrobesc si se cantaresc 500 gr, la care vom adauga faina, oul si uleiul.
Despicam prunele in doua si scoatem samburii afara. Adaugam 2-3 linguri de zahar si 1 lingurita de scortisoara.
Punem apa la fiert intr-o oala mare, iar intr-o tigaie rumenim pesmetul in unt (la foc mediu, cam 3 minute).
Tapetam bine cu faina suprafata pe care vom lucra. Vom imparti aluatul in functie de cate prune avem si de marimea lor. Eu am folosit 26 prune de marime medie. Deci am taiat aluatul in 26 bucati aproximativ egale si le-am format in bilute. Apoi le-am intins, am pus pru.na in mijloc, le-am sigilat bine si le-am rotunjit din nou.
Se pun in apa care fierbe (dar nu clocoteste) si se lasa la fiert pana se ridica la suprafata. Se scot cu o paleta si se dau prin pesmet.
rekaalina spune:
Frigaruii veseli
Ingrediente:200g pulpe puidezosate,200g pulpa de porc,2cepe,1/2 ardei rosu,1/2 ardei portocaliu,1 rosie,sunculita de casa,duvlecei,ulei,sare,tepuse de lemn.
Tehnica prepararii:Carnea se spala,se portioneaza in cuburi potrivite,legumele se spala,se portioneaza,sunca se portioneaza .Amestecam uleiul cu sare si obtinem baitul in care vom pune bucatile de carne ,slanina afumata, ceapa si ardeii. Amestecam totul ca baitul sa patrunda toate ingredientele acoperim vasul pentru 2-3 ore .Dpa vreo 2 ore le scoatem din bait si asezam pe tepusa de lemn(dupa placearea fiecaruia).Le introducem la cuptor timp de 45 de minute.Pofta buna.
RODY77 spune:
PAINE FLOAREA-SOARELUI
Pentru aluat
760g faina
250ml lapte caldut
125ml ulei
2 oua
2 pliculete drojdie uscata
2 lingurite zahar tos
2 lingurite sare
Pentru uns intre foi
100g unt topit
Pentru uns si presarat deasupra
1 galbenus crud
30ml lapte
seminte de susan si mac
Mod de preparare
Se face un aluat din lapte caldut, ulei, oua, zahar, pliculetele de drojdie, faina si sare.
Se lasa la dospit o ora si jumatate.
Se imparte aluatul in doua parti egale.
O bucata se imparte in cinci bilute egale.
Fiecare biluta se intinde cu sucitorul intr-o foaie rotunda.
Luam o tava rotunda, tapetam fundul cu hartie de copt si in mijlocul tavii punem prima foaie de aluat pe care o ungem cu unt topit si peste care vom suprapune celelalte foi de aluat.
A cincea foei de aluat o intindem putin mai mare ca sa se reverse peste celelalte foi. Foaia a cincea nu o ungem.
Se face 4 taieturi cu un cutit,la 1cm de margine astfel incat in final sa ne rezulte 8 petale pe care le luam de varf din mijlocnsi le rasfrangem spre exterior formand o coronita.
Din a doua bucata de aluat ramasa taiem 1/4 din cantitatea ei.
Dupa ce am facut prima coronita se face o a doua coronita la fel ca prima pe care o punem in centrul primei coronite.
Se taie in mijloc astfel incat petalele sa cada perpendicular pe mijlocul a doua petale.
In mijloc vom pune bucata de aluat ramasa pe care o vom face o biluta.
O lasam la dospit 30 de minute dupa care o ungem cu galbenusul si peste care presaram semintele de susan si mac.
POFTA BUNA!
Anda08 spune:
Adee - "Rulada din piept de pui cu ciuperci"
www.desprecopii.com/Images/Upload/aeeb.jpg" border="0">
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates