Strugurasi de Sept-Oct2011 *32*

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_toma spune:

neata,

Swiftul la BCR e RNCBROBU, e cel pt bucuresti, mediasul nu are swift dar se face plata cu swiftul centralei daca iti trebuie asa ceva.

anca_toma mamica fericita a lui Iancu Matei (13.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkysor spune:

Neata!

Multumim de tratatie Matza! Kate e totala acolo cu tastatura! M-am chinuit putin sa deslusesc ce-a scris dar m-a ajutat Dani

Hellena, l-am vazut pe Petru! E un scump! zici ca are 8 kile? Uau e maricel si frumusel!

Inutsa, si eu citesc blogul... sunt asa multe informatii e fain ce zice ea acolo si cum se descurca cu atatea

Dbunny, multam de coffee

La noi pare frumos, nu mai bate vantul ca si ieri asa ca o sa incercam azi sa iesim!

Va pup pe toate si va dosresc o zi super!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Neata

Lena ,spunea Lali ca se pot recupera mesajele sterse/inchise din greseala ce le scriem pe forum ,dar eu n-am gasit cum sa fac

Ionela , tipa este super ,calma ,dragastoasa si de mare ajutor mamicilor. Am ramas masca cand am vazut ca toate nemtoaicele de acolo alapteaza si refuza biberonul sa dea copiilor ,in schimb erau cateva asiatice (Japan si China) erau cu LP ,alaptatul li se parea obositor si vroiau sa stie despre diversificarea.
Am intrebat si eu in cazul meu cand sa incep cu fata sa-i dau papica,vroiam sa stiu parerea ei si : cu cat mai tarziu cu atat mai bine
M-am plans ca Noura nu papa bine,adica nu-i ajunge lapticul si vazand ca fata e in grafic cu greutatea si nu e sub nivel,a insitat sa nu-mi mai fac nici cea mai mica grija ,ca am in titi exact cat are ea nevoie si nu arata a copil ce face foamea (ii admira falcutele )

Dimineata chiar citeam si pe internet despre alaptat ,10 pasi pt a avea laptic din plin pt bebe ,poate intereseaza pe cineva ,mai sunt multe informatii intereesante :
http://massbreastfeeding.org/parents/milk.html

Ca tot vb de Pampers,noi suntem inca la 3 nu stiu ce sa zic de 4 ,nu l-am probat inca

Mamica fericita de bebe NOURA (09.10.11)

Mergi la inceput

Ooka felicitari pt capacitatea extraordinara cu care iti umpli timpul, eu una recunosc ca sunt si ffffffffffffff lenesa, dar incet incet ma mobilizez si eu.

Acum la mine vecinul de deasupra renoveaza si bocane intruna, dar na asta e cand stai la bloc trebuie sa-si faca si omul treaba.
Azi am curajul sa ies din casa o sa ma duc pana in SunPlazza ca de restu m-am plictisit, il pacalesc pe sot ca poate au reduceri acolo la masuta pt bebe, ca era sa lesine ieri cand i-am aratat una de 600 lei,sper sa mearga si sa nu zica ca de obicei ca nu merge pana in capatul celalalt de oaras doar asa ca vreau eu.
De iesit as iesi si singura dar cu carutul e imposibil,mai mult il tii in brate decat il impingi, iar masina trebuie si ea curatata deci astept una bucata sot sa ma scoata din casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

Buna dimineata si o delicioasa

V-am citit, dar nu am reusit sa mai scriu. Incerc acum cat doarme Dimitris sa mai scriu una alta despre noi. Am reusit sa scapam de raceala si am reintrat oarecum in normal: Iannis la gradi, eu si Dimitris acasa, tati la serviciu

Ca tot se vorbea de diversificare, dr pediatru ne-a recomandat sa incepem diversificarea deja. Cu piureuri lungi, nu sucuri, ptr ca are un pic de reflux. Piureul ne-a zis sa-l facem din morcov, pastarnac, patrunjel radacina si dovlecel. Am inceput deja sa-i dau si pare incantat de noutate. Cam in 7-10 zile ar tb sa inlocuim laptele de pranz cu piure de legume. Apoi trecem la branzica de casa (facuta cu calciu lactic sau lamaie) cu mar copt si o felie de avocado. Cam tot in 7-10 zile ar tb sa ajungem sa inlocuim laptele de la ora 10 cu papica asta.
Iar apoi incepem sa-i dam la masa de la ora 18-19 cereale luuungi. Cam tot in 7-10 zile.
Asta cu 7-10 zile nu stiu cat imi va reusi ca e si in fc de cum si cat accepta copilul. La Iannis spre exemplu am ajuns sa inlocuiesc o masa de lapte cu papica mai solida cam in 2 saptamani.

Uf, ce m-am saturat de frigul asta!!! Ieri am iesit pana la chioscul de peste drum si am tras -gratios - o tranta zdravana.

Am citit ca vb de carucioare McLaren. Sunt foarte faine. Am gasit unul la reducere, asta acum 3 ani inainte sa-l nasc pe Ianni, si sunt tare multumita de el. E usor, are 7,5kg, si conteaza asta cand stai la etajul 3 si nu ai lift si nici nu aveam unde sa-l las la parter ca disparea.

Ups...s-a trezit Dimitris.

mamica de Iannis (25.02.2009) + si de bebe Dimitris (21.09.2011)

Mergi la inceput

despre pampers, noi suntem de vreo luna la 4 si e ok,la inceput mi se pareau mari dar cu timpul ne-am obisnuit, ca macar acum suntem curatei si nu mai evadeaza kk.Din cate am inteles nr la pampers se schimba cam la juma kg de genu e intre 4 si 9 schimbi la 6,5-7 sau e intre 7-18 cred ca pe la 15 schimbam.

Mergi la inceput

apropo de diversificare, noi mai avem vreo luna si am inteles asa in mare ce trebuie sa ii dau dar cum si cand sa ii dau nu am inteles , ca Iancu nu are mese fixe el mananca si din ora in ora in unele zile sau in altele o data la patru ore. Deci in conditiile in care nu ai un program alegi tu o ora la ghici cand ii dai.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anca_toma

buna fetelor!

Vreau la servici, dar vreau sa stau si cu Iancu, exista oare vreun loc de munca unde sa poti sa stai non-stop cu copilul dar sa nu fie acasa si sa implice si interactiunea cu alti oameni?
stiu ca sunt nebuna dar am nevoi de alti oameni maturiin viata mea si asta nu numai dupa ora 17, altfel cat de curand nu o sa mai stiu sa vb ci doar o sa ganguresc.

Gata am scris un km , puteti sa sariti confesiunea fara noima a unei mame denaturate care uraste sa stea acasa.

Va pup revin curand cu o schimbare de atitudine promit

Anca_toma, si eu am trecut prin aceleasi stari la Iannis. Vroiam si sa ma intorc la serviciu - dar asta ptr ca simteam nevoia de socializare, dar vroiam si sa petrec timp cu Iannis, sa fiu de fatsa la orice progres pe care il facea. Am reusit intr-un fel sa ajung la un compromis. Am lucrat de acasa, financiar a insemnat o diminuarea a veniturilor, dar am fost langa Iannis.
Acum la Dimitris la fel fac. Numai ca de data asta nu voi putea sta 2 ani ci doar 1 an, apoi inapoi la program full-time - daca o sa mai am postul cand tb sa ma intorc

Oricum, ideea e ca nu tb sa te simti vinovata ca simti nevoia de socializare, de a petrece un timp si departe de copil. Asta nu te face o mama rea/denaturata ci arata ca esti o femeie normala cu nevoie sanatoase Si in plus, despartirile temporare au farmecul regasirii care sunt foarte faine

Mergi la inceput

Hayatasteptam si noi sa se faca mai caldut si sigur o punem de o intalenala si live, nu de alta dar sa socializeze si strugurasii intre ei nu numai noi mamicile

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui seidana

Mai da ati scris nu gluma..

Acu mie imi e pofta de mici, si chiflelute cu sos.. si de mamaliga in paturi ca am vazut aseara la tv

Cea mai fericita de Elena (24.08.2011)

Sei, ce pofta mi-ai facut de mici si asta in conditiile in care mi-e rau de fiecare data dupa ce ii mananc - deh stomac sensibilos Si eu care sunt pe alimentatie sanatoasa si am revenit la bunele obiceiuri (paine doar dimineata si aia neagra, cioco doar amaruie si rareori, fara prostiile de semipreparate) ca poate cu ocazia asta mai si slabesc ca nu ma mai suport.
M-am uitat cu o prietena pe pozele de acum 12 ani aveam cu 20kg mai putin decat acum si pe atunci ziceam ca sunt grasa

Mergi la inceput