MONTIGNAC (169)...STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 6
brindusik spune:
ninha parca esti mama...care tot ma vedea ca rontai si cik "cand ti-e foame ia o cura de apa si mergi mai departe)
stefania ai noroc atunci..mie nu-mi plac smochinele da imi place celelalte doua
Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.
cleo78 spune:
smochine (figue), pe montignac.com (pe asta ma uit, in fr), sunt cu
IG 35 proaspete
IG 40 cele uscate
Deci probabil sunt site-uri /informatii diferite.
Pe site, chiar scrie: atentie, acestea pot sa se modifice. testele in timp au aratat ca sunt alimente la care IG -ul s-a modificat in ultimii ani, si asta in urma studiilor (acolo da exemplul la cereale fara zahar, unde IG-ul a crescut).
Unde am avut dubii, am scris direct pe site lor, si in vreo 2 zile un dietician mi-a raspuns.
Eu citesc si meniuri de diabet, de acolo ma imspir, si zice ca smokinele sunt ok, dar cantitate mica. Dar stafidele si strugurii nu sunt acceptati decat in cantitati f. mici, si in cadrul unei mese (nu am inteles mecanismul).
Tot asa, tot citesc factorii de modificare a IG-ului - de ex. tratamentul termic creste IG-ul.
Inca nu am mancat spaghete integrale, si nici orezul integral nu il incercai. Presupune sa le gatesc seara, si de obicei ajung tarziu si nu mai sunt in stare si nici nu am chef.
stefania, ai aceeasi senzatie si dupa ce mananci bine bine? adica o masa sa fie satioasa, sa te ridici de la ea satula zic.
P.S. sa stii ca apa ajuta si la mine!! dar nu mai mult de 1 ora... ninha, tu cat amani cu apa?
stefania_97 spune:
Cleo eu consider ca am mancat suficient, adica nu mai intra. Ma simt plina. Am senzatia asta de cateva zile. Oare o fi de la CM?
Eu beau multa apa 2 l pe zi minim, 4-5 cani de ceai verde, 4 cafele pe care el subtiez cu apa calda.
brindusik spune:
imi scapasera astea cu dryed figs ..ca m-am gandit ca ar trebui sa fie dupa fig
cleo parca la tine am vazut ca mananci Amaranth..ce-s alea k nu ma oprind de pe Wiki?
stefania faza1 nu prea e voie la cafea...cel putin nu cea cu cofeina...iar doza ta de cofeina e deja ff mare pe zi cu 4 ceaiuri verzi+ 4 cafele(fie ele si diluate).....cofeina racaie tare pancreasu (de asta diabeticilor nu prea le e permisa cafeua)
Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.
ninha spune:
Eu zic ca atata timp cat le mancam fara sa le combinam cu nimc, si in cantitati mici, sunt bune toate fructele deshidratate. Eu ma dau in vant dupa curmale, dar trebuie sa ma bat cu fiu-meu ptr ele
Dar sa stii ca are dreptate mama ta, brindusikule!
Cleo, de obicei tine figura destul cat sa rezist pana la masa urmatoare. asta daca nu vad ceva bun prin preajma, ca atunci nu ma poate opri nici Dunarea!
Meniul de ieri:
MD: salata mea draga cu germeni de lucerna si oua fierte + dovlecel ras. mi-au lipsit maslinele.
(apropo de salate, as manca niste salata greceasca. ce stiti de branza feta? parca tin minte ca nu prea era ok, nu?)
P : ciorbita de cocosel + conopida fiarta
C : mazare cu ficatel de pui, stiu e de faza 2, cel mult.
Azi:
MD : dezastru, nu va mai zic
P : ciorbita
C : broccoli si telina, aburite
pups
cleo78 spune:
brandusik, cred ca am zis amandes (migdale in franceza) - am fol. faina de migdale intr-o prajiturica. Desi e f. scumpa, am decis sa o fol. mai des, si in ce fac la copil, pt ca
1. se coace mai repede
2. e satioasa, nu e nevoie de mancat toata tava o data
3. si nici nu face foame dupa 2 ore
Inca o dilema. Copilul (aproape 4 ani) trebuie sa ia ceva gustarica pt gradinita. Am nororcul ca e copil mancator de fructe, dar i-as da si altceva... ce sugestii aveti de gatit? In gama Montignac.
Pana acum, biscuitii sunt cel mai simplu pt mine (faina migdale, unt,ou, stafide, zahar dar voi incerca si fructoza, copt).
stefania_97 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cleo78 brandusik, cred ca am zis amandes (migdale in franceza) - am fol. faina de migdale intr-o prajiturica. Desi e f. scumpa, am decis sa o fol. mai des, si in ce fac la copil, pt ca 1. se coace mai repede 2. e satioasa, nu e nevoie de mancat toata tava o data 3. si nici nu face foame dupa 2 ore Inca o dilema. Copilul (aproape 4 ani) trebuie sa ia ceva gustarica pt gradinita. Am nororcul ca e copil mancator de fructe, dar i-as da si altceva... ce sugestii aveti de gatit? In gama Montignac. Pana acum, biscuitii sunt cel mai simplu pt mine (faina migdale, unt,ou, stafide, zahar dar voi incerca si fructoza, copt). www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
Fructe uscate, branzica gen baby bell, prajituri de orez.
child spune:
Meniul de azi:
- paine integrala cu unt
- piept de pui la gratar, mujdei de usturoi, salata mixta
- muffins monti
- salata de vinete, ardei, muffins, iaurt.
cge spune:
Diana / Child, da-ne si noua reteta de muffins si de pizza Monti. Multumesc.
Eu tot fac muffins si decat ma uit la ele :)
Cleo, ptr gustare: iaurtele, iaurt de baut, piure de fructe (compot), branza (ficello, baby bell), biscuiti sarati/dulci, cereale in pungute mici,bucatele de cascaval cu boabe de strugure intr-o cutie, morcovi mici, betisoare de castraveti, telina, muffins, chec etc.
Nu neaparat Monti, la copii :)
Copiii mei sunt innebuniti in perioada asta de iaurtul de baut.
brindusik spune:
diana faci muffins cum facea puisoara cu tarate, brinza si rosii uscate?
cristina io blatu de pizza il fac cu juma tarate/juma naut si oua (e mai lichida ashea da de la oua se incheaga la copt)..si iese subtire blatul
moama mi-ati facut pofta acu de muffins ci pizza