MONTIGNAC (169)...STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 5
stefania_97 spune:
In legatura cu ciocolata neagra am citi ca trebuie sa aiba cel putin 70% cacao ca sa fie conforma, max 40 gr pe zi si ca e de preferat sa se consume dupa pranz si nu singura ca gustare.
brindusik spune:
stefania asa e, cioco tre sa aiba pe putin 70%..numai ca mie nu-mi place asta cu 70+ daca nu are ceva in ea pentru mine e ca si cum as manca cacao cu lingura si aici nu gasesc cu ceva alune sau fructe... asa prefer sa mananc 2 patratele (~5-10g) de cioco 65% (care e singura ce contine visine uscate)
meniul meu azi:
Md: wasa cu brinza tartinabila(e light deci are mai putin ca Brie) si deasupra neste muschi taranesc
G: portocala
P: legume thai cu pui
G:clementine
C: ciorba de perisoare
azi ma duc la film ..dar mi-am invatat lectia..mi-am spalat de acasa betze de telina si o sa imi iau un pahar de humus
Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.
cleo78 spune:
stefania, se accepta si cina glucidica, din cand in cand. O sa caut sa vad cat de des sunt acceptate.
Idei de cina glucidica: orez integral cu legume (fara pic de ulei), sau spaghete integrale, cu legume (nu stiu inca daca pot pune si ciuperci ca astea sunt proteice)
edit: eu am bagat ciocolatica neagra 73% ca gustare, singurica... nu stiu cu ce sa o combin, de obicei la pranz sunt satula, disperarea ma apuca la 17-18.... nu se poate ca gustare, combinata cu ceva? Atunci o sa renuntz la ea... ca nu tin neaparat sa am desertzel.
brindusik spune:
cleo iar nu vezi padurea...stefania spunea de paine la md nu sa ai numai MD-ul glucidic
monti spune asa...daca nu slabesti si nu slabesti sa inlaturi pentru un timp fainoasele (gen fulgi, wasa, paine de tarate, paste conforme si legumele cu amidon)..in rest nu pune restrictii..pentru ca asta ar insemna o prostie..nu ar mai fi stil de viata (pe viata) ci dieta de scurt timp
stefania_97 spune:
Cleo cina glucidica am impresia c ade 2 ori pe saptamana insa nu ma omor dupa ea. Vreau sa incerc sa fac niste orez salbatic. Cu spaghetele nu ma omor. Pana acum am avut vreo 2-3 cine cu spaghete integrale nici una cu orez.
Seara mananc mai mult leguminoase supa de linte, mancare de naut, salate. am rarit si leguminoasele ca imi provocau arsuri.
Pai daca te ia disperarea mananca niste caise uscate, prune uscate sau smochine. Ciocolata neagra se combina numai cu migdale. E o gustare foarte consistenta.
Caisele uscate, smochinele si prunele mie imi plac la nebunie dar nu mai mult de 5-10 bucati.
brindusik spune:
stefania tu tii faza1 sau faza 2? nush sigur daca smochinele nu-s la fel de evitat ca si stafidele in faza1 (cea de slabire)..am dreptate andani sau puisoaro ?
orezul salbatic...hm are gust de grau fiert..quinoa in schimb e bunuta la gust si merge combinata si cu carne daca iti place pilaful cu asa ceva
stefania_97 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui brindusik stefania tu tii faza1 sau faza 2? nush sigur daca smochinele nu-s la fel de evitat ca si stafidele in faza1 (cea de slabire)..am dreptate andani sau puisoaro ? orezul salbatic...hm are gust de grau fiert..quinoa in schimb e bunuta la gust si merge combinata si cu carne daca iti place pilaful cu asa ceva Successes only last until someone screws them up. Failures are forever. |
Sunt in faza 1, am salbit cu dieta hipocalorica 12 kg si acum cu Monti 1-2 kg mai am vreo 7 sa ajung unde vreau.
Eu am vazut ca smochinele sunt admise la gustari in faza 1.
Uite aici un blog despre Metoda Montignac care mie nu mi se pare numai foarte util dar si bine documentat.
http://doi4montignac.blogspot.com/
Intrebarea nr. 33:Pot manca fructe uscate in faza I si II? In ce moment al zilei sunt recomandate?
R: Numai smochinele,caisele si prunele uscate au un index glicemic mic,dimpotriva curmalele si stafidele trebuie evitate. Fructele uscate pot fi mancate la micul dejun cu cereale sau la sfirsitul mesei.Ele sunt in mod deosebit indicate inainte, in timpul sau dupa un efort muscular in timpul unei activitati sportive. Consumate cu migdale pot de asemenea sa constituie o gustare foarte energetica, al carei IG este foarte mic..
brindusik spune:
nu stiam sigur de smochine..ca ma gandeam ca is dulci ca si stafidele..si am vazut pe site-ul oficial montignac ca au Ig-ul 35..dar cele crude nu spune nimic de cele uscate.
de prune si caise stiam ca si eu le mananc cu spor.....hm...bine ca ai adus vb de asta ca am ce manca de acum dulce ca am o punga de prune uscate in birou
stefania_97 spune:
Eu am o slabiciune pt smochine uscate. Nu ma pot opsri la 5-6, as manca si o cutie daca as avea. Cumpar mai mult caise si prune ca la astea ma pot opri :)
La gustari mai puteti manca si alune de padure :)
ninha spune:
Stefania, o sa te obisnuiesti repede sa ai burtica mai goala. daca ti-e foame dupa ce ai mancat, bea niste ceai caldut, sau apa. chiar tine figura. daca reusesti sa faci o pauza de 3-4 ore intre mese, e super.