Strugurasii de sept-oct 2011 se bulgaresc!**31**

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Hello gagici!!

Ce faceti fetele? Eu azi am fost pe drumuri,am fost cu sora sa cumpere hainute pentru botez.Parca ammai spsu,sau nu?
Mai,de ce nu mi-a spus nimeni ca 24 februarie pica vineri? Ca eu credeam ca e sambata !
Elly,bun revenit[grup!

|Am vazut ca ati vorbit de hemangioame,ma depaseste ca nu am avut probleme de aste. Si asa,care furase ceva in sarcina? E rusinos dupa parerea mea ca un cadru medical sa spuna asa ceva unei mame.
Dbunny ma chinui de dimineata sa iti zic ce facem noi sa calmam si usuram iesirea dintisorilor : Chamomilla ch 30 pentru calmare (bilute homeopate ,cate 3 pe zi in perioadele de durere medie, 6-9 in 2-3 reprize cand durerile sunt mai mari) , podophilum ch 7 sau ch9 (pentru diareea si varsaturile cauzate de iesirea dintisorilor, simtome de enterocolita) ,dat ceva rece sa molfaie,gen morcov rece de la frigider ,castravete(dupa inceperea diversificarii). Mai sunt gelurile care la Paul au avut efect foarte putin,desi mie imi amortea gingia bine de la ele. Tata si tata-socru imi spuneau la Paul sa ii dau ceapa verde sa molfaie,ca ii amorteste gingiuta.Culmea ca la dintisorii de sus chiar uita de durere cand molfaia nitica tulpina de ceapa.
Azi ca o gospodina ce ma aflu n-am facut nica. Seara am gatit mancarea puturosului : cartofi prajiti si oo , si ceva carnituri din prigider. Am papat devreme sa se digere pan la somn.

Va pupesc,sper sa pot intra imediat dimi .

Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2011 spune:

Sei, eu am un carucior 3 in 1 de la quinny. Landoul il folosesti pana la 6 luni, de ce sa il pui ulterior? Ptr al bb?! Nu stiu cat e de greu, ca stau la casa, dar e foarte usor de asamblat.

http://www.amazon.com/gp/product/B00373LS12/ref=pd_lpo_k2_dp_sr_1?pf_rd_p=1278548962&pf_rd_s=lpo-top-stripe-1&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B001GMQADC&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=0Q19AXDGT59QB1HV81Q9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

eu am furat o floare cand am fost gravida
ar fi fost tare sa iasa T cu iasomia in varfu' nasului

_

de T 5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkysor spune:

Jade, uite aici reteta pt croissante (e reteta Juliei Child)

1 plic de drojdie uscata se pune in 1/4 pahar apa calduta + 1 praf de sare + 1 lingura de zahar - se lasa 5 minute la dospit

2 pahare de faina ( faina trebuie cernuta inainte de masurare si sa fie 2 pahare fix) + 1/2 pahar lapte caldut + 3 linguri de ulei + 1 lingura de zahar (eu pun mai mult zahar 3 L si ies mai dulci putin ) + 1 lingurita de sare + maiaua de drojdie.

Se framanata pana devine omogen aluatul, eu folosesc masina de paine cateodata. Dar am facut si cu mana, aluatul iese destul de moale dar trebuie sa se desprinda de pe degete usor (eventual mai pui putina faina).
Se lasa la dospit minim 90 de minute pana isi dubleaza volumul.
Apoi se pune la frigider cam o ora (se lucreaza mai bine cu el rece).

Se iau 150 g unt ( in reteta originala erau 250 g, nu am incercat dar s-ar putea sa fie prea mult unt) se framanta usor cu podul palmei sa devina maleabil dar sa nu se incalzeasca de tot.
Se intinde aluatul intr-un cerc cu diametrul cam de 30 cm, se pune untul in mijloc si se aduna marginile in jurul untului ca sa se formeze un plic dreptunghiular plicul se intinde intr-o foaie cam de 30 cm lungime si 15 cm latime.
Se impatureste in trei ( dreapta se pliaza peste stanga pe lungime) . se roteste 90 de grade se intinde din nou ( cat sa se vada untul prin aluat) si se impatureste inca o data in 3 ( ca sa se formeze din nou un dreptunghi ) si se baga la frigider 1.5 - 2 ore
Dupa ce s-a racit se repeta pasii de mai sus ( cele 2 impaturiri) si se baga din nou in frigider 1.5-2 ore

Se intinde aluatul intr-o foaie cam de 30 cm lungime si 15 latime si se taie in doua. jumatate se baga la frigider(ca sa se pastreze rece pana lucrati cu cealalta jumatate).

Din jumatatea ramasa se taie 3 dreptunghiuri pe care dupa aceea le intindem pe fiecare ca sa obtinem un patrat, patratul se taie in diagonala in 2 triunghiuri care se ruleaza de la partea mai lata spre varf ca sa se formeze croissantul. In total ies 12 croissante. (eu nu mai impart aluatul in dreptunghiuri ci formez direct un singur dreptunghi mare din jumatatea de aluat cu care lucrez si de aici direct formez croissantele taind pe diagonele dreptunghiului si apoi pe jumate astfel incat sa iasa niste triunghiuri mici)

Se lasa putin la dospit, cam 30 de minute, se ung cu galbenus amestecat cu lapte (eu le ung cu ou batut fara lapte) dupa care se baga in cuptor, eu le pun la 200 grade celsius (de jos in sus) circa 20 min.

Se fac foarte simplu doar ca dureaza ca tot lasi aluatul in frigider.
Sper sa-ti placa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Un tip intra intr-un wc public…in cabina alturata un alt tip constipat, se forteaza destul de zgomotos.
Primul tip, terminand ce avea de facut, la iesirea din WC, din reflex, stinge lumina, moment in care se aude un urlet infiorator. Curios, se intoarce, aprinde lumina si intreaba pe cel din WC ce s-a intamplat. Acesta, speriat ca naiba, raspunde:
- 'tu-i mama ma-sii, am crezut ca mi-au sarit ochii!

lali ai inceput sa-i dai deja Teodorei pastilutele¿
efect¿

noi avem simptome, burtica deranjata, agitatie, baleala si mancat pumni la greu, insa eu cred ca-i f devreme sa ne iasa dintii...

wow ce gospodine sunteti, croisanuri, torturi, painica...

lena daca-ti place stilul de tort cu crema mascarpone iti recomand sa googalesti hummingbird cake. de-men-tial!!

eu azi d-abia am gasit timp sa arunc la plansa niste hamburgeri, sotul are tura urata, sunt singura cu ei de la 12 la 8. Dar mi-a fost pofta pe compot de mere si-am facut o olcutza. cu zahar brun si scortisoara, caldutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_t spune:

sei, eu carut din asta am#536;

www.ibebe.ro/products/Carucior-Quattro-Tour-Deluxe-TSB.html#" target="_blank">http://www.ibebe.ro/products/Carucior-Quattro-Tour-Deluxe-TSB.html#

l-a luat sotul de la targul baby expo din toamna cu 1500 lei, are si landou inclus.

lali, foarte buna info cu homeopate, eu sunt pro! Andrei a luat o combinatie cand a fost racit pela 2-3 luni si de atunci nu am mai avut probleme. A mai fost viroza aia de 3zile, dar fara tuse, fara muci, doar febra de 4 ori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Neata,

sei, nu au treaba hemangioamele cu travaliul. se suspecteaza csa ar fi hormonale cauzele (estrogeni - fetitele sunt mai predispuse. raportul este 5 fetite la 1 baietel).

Tatal meu are un hemangiom pe ficat , de ex, si niciunul in exterior. deci nu e o regula daca ai pe piele sa ai si pe organe. tata l a descoperit la 60 de ani in timpul unri interventii chirurgcale.

mie nu a avut cine sa mi zica de hemangiom in afara de medici. am vazut un pediatru, un chirurg, 2 dermatologi. a adunat informatiile si mi am facut o parere.

hemangiomul nostru e mare dar e superficial si deja a inceput sa se remita spontan. De asta am cautat si am scobit dupa informatii - din cauza marimii.cand va incepe sa se remita ai sa observi perioade de decolorare si apoi incep sa apara puncte albe pe supafata lui.

Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011

Doamne iti multumim!

Mergi la inceput

Uitasem..

zubi, sa stii ca si petele mongoloide in mare procent dispar pana la varsta de 7-10 ani.

Doamne iti multumim!

Mergi la inceput

Sei, ala maro de zici tu se numeste nev. e total diferit de hemangiom.ala nu trece si trebuie avut grija sa nu il ranesti (daca il ai). sotul meu are unul din asta mic.

dupa cum vezi noi avem di tati in familie!

Doamne iti multumim!

Mergi la inceput

Iuhuuuu, nu e nimeni aici?? Ma simt ca n ciresarii.

Doamne iti multumim!

Mergi la inceput