Strugurasii de sept-oct 2011 se bulgaresc!**31**
Raspunsuri - Pagina 18
ooka spune:
Pun si eu o intrebare ca poate gasesc o brutarita nedescoperita inca, face cineva paine cu maia (sourdough sau yeast water)?
oanaiasi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ooka Oana, super info'ul tau legat de hemangioame. Si noi avem unul mostenire de familie la ceafa (asta parca are si un nume) si unul pe cap. E cit o sectiune de bob de orez si e plan, sper sa se retraga. Oricum se vede in functie de dispozitie/caldura/alti factori nedescoperiti pentru ca e mai rosu/mai mare uneori, nu tot timpul. Legat de tarite si hemangiom nu cred sa treaca nicicum cu tratamente ale pielii fiind o chestie vascularizata dupa cum spunea si May, drept care cred ca s'a estompat el pur si simplu sau pielea a capatat 'rapanosenie' ii spun eu si nu a mai fost la fel de transparenta. Insa o baie de tarate chiar nu face rau nimanui, e super pentru pielicici disturbate de mediul din afara burticii. mami de Sofia 08.08.08 si de Zoe 20.10.11 Doamne ai grija de noi! |
Alea cica se numesc pete vasculare. Si noi avem pe ceafa, sub par si mai sus aproape de varful capului. Am auzit fel si fel de variante ba ca trec ba ca raman. Cu ele nu mi-am batut capul pt ca vor fi sub par.Pot sa stea linistite acolo ca nu cred ca o sa vrea fiica-mea sa se tunda cheala.
Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011
Doamne iti multumim!
andreea_t spune:
jade, lenac
Deci, Andrei e fascinat intoarceri, pe ambele parti. Se chinuie continuu si e tare fericit cand reuseste. Tot ramane cu manuta sub el, dar mare razboi pe el.
zubi, Andrei papa inte 80-100ml la o masa. Stiu ca i-a mai dat sotul din ce colectez, cand ma lasape mine sa ma mai odihnesc. Dar, ia in greutate, este vesel, activ..so...it's ok!
Sei, bravooo pentru intoarceri si grasunica.
elly, big
hayat, multumim de cont.
anca_t, delicios, vreau sarmalute!
pinky
oanaiasi, super info. Bravoo
seidana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui oanaiasi
Sei , la dermatolog iti pozeaza hemangiomul (lucru pe care il poti face si tu) si iti povesteste ce e cu el (lucru pe care ti-l pot povesti si eu). El va avea o perioada in care va creste dupa care stagneaza si involueaza. Alea tuberoase sunt mai nasoale, la voi daca e plan nu e o problema.Oricum ar fi variantele sunt urmatoarele: 1.Bleomicina (citostatic sclerozant care se injecteaza direct in hemangiom - in general in cele tuberoase- sub anestezie generala) - Deci NU CRED CA VREI! 2.corticosteroizi care sa opreasca cresterea (dar afecteaza glanda suprarenala) nici asta NU CRED CA VREI 3.propranolol - betablocant cu care se trateaza de fapt hipertensiunea arteriala dar are efect si asupra hemangioamelor. Tratamentul are risc cardiac si e de lunga durata (6 luni), este experimental si pe langa hipotensiune poate provoca hipoglicemie care e f periculoasa la un copil asa de mic...deci nici asta nu cred ca vrei! 4.laser care e ok dar e de preferat sa se faca cat mai tarziu in viata, cand copilul este complexat , eventual, de semn si doar in cazul in care nu da semne ca se retrage. La varste mici interventia se face cu anestezie generala. Incearca sa il mai urmaresti si doar daca ti se pare o modificare fff mare mergi la un dermatolog bun care sa aiba si laser vascular (daca am retinut corect se cheama NDYag). Dr. Leventer din Bucuresti , de ex, opereaza fara anestezie dar pe bucatele mici in multe sedinte. Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011 Doamne iti multumim! |
super util ce zici tu.. eu o sa aleg nici o varianta.. de ce atatea? pt o pata? traiasca pata, daca in crizele de adolescenta o sa vrea sa fie perfecta.. o face mama , dar pana atunci.. las copilul in pace .. sotu are un hemangiom pe un sfert de spate si nu e complexat , ba chiar e mandru de el..
Nu pot sa aiba ceva legat de intern nu? stiu ca cele tiberoase, care au si culori diferite (adica maro cu puct negru) pot fi cancerigene si trebuie urmarite, dar cele in plan nu au pb nu?
Voi unde il aveati? tu de ce erai atata de suparata?
Ooka.. si noi avem unul (mareee rosuu ) pe ceafa .. cica e de la travaliu, la nas tot e la travaliu, la pleoapa tot travaliu- asta a disparut aproape compley, si are si in varful capului unul rosu mai mic..
Insa cel de pe mana e movuliu si acum cu fire rosii
abmariana spune:
I-am tuns bretonul lui Anto, vai ce sui a iesit! Taticul e foarte suparat, zice ca i-am uratit baiatul. Pe mine ma amuza felul in care arata acuma. Sper sa am maine timp si sa pun o poza pe grup
Voi sa nu faceti ca mine!
Fetelor ce retete delicioase! E clar ca bucatariti cu mare pasiune, bravo voua!
seidana spune:
Fetelor mi-am vandut caruciorul, Elena trebuie sa invete sa mearga , glumesc.. l-am vandut pt ca ma enerva mi-i se parea prea mare si desi avea doar 9,5 kg mi-i se parea de o tona
voi ce carucior aveti.. ? si sa fiti si multumite de el.. as vrea cu maner reductibil, dar nu prea gasesc.. sau la care sa pot atasa ulterior landou
Vb accea dai un ban da stii ca ai, data trecuta m-am zgarcit ca na mama sarea cu gura pe mine ca arunc cu banii, dar acu nu trebuie sa stie ea ca costa
Multumesc mult
JadeJador spune:
nanna inez e o papusica scumpa tare
sa i pup eu falcutele
may asa e , bine ca s a nascut sanatos , asta e tot ce conteaza
nu ma plang...dar na....pot sa fiu si eu putin invidioasa pe copiii cuminti
seidana ahaa , tu ai depus dosarul separat
eu le am depus pe amandoua in ianuarie
sper sa mi dea astia banii din urma ca altfel mor cu ei de gat
....eu cred ca pediatra ta este cam panicoasa pt secolul asta
si eu vreau sa vad poze cu elenushka
pinky daca te doare la epilat cand te face cosmeticiana , cand te faci singura cu ala , crede ma ca faci pe tine
vreau si eu reteta de croissante pliz
elly eu te astept mai des pe la noi cu asa povesti frumoase
sper sa nu dispari iar pt 2 luni
mariana hai mai , cum sa tunzi baiatu' :(
_
de T 5+
JadeJador spune:
seidana eu am carutul asta http://www.chicco.ro/product--carucior-trio-enjoy-fun-2011--1636.html
sunt ff multumita , n am ce sa i reprosez
si camady are la fel , si din cate stiu si ea este f multumita
_
de T 5+
Iris_K spune:
sei, eu caruciorul asta il am (ce se vede in imagine + scoica), dar e f greu.. eu nu pot sa scot copila afara daca sunt singura acasa :(
http://dino.sklep.pl/nowy/maxi-cosi-mura-3-spacerowkagondola-2012-kurier-huggies-newborn-p-12610.html?zenid=51d395432ea3925620e016e25dacf885
May3 spune:
seidana, pai si a mea are hemangioame in aceleasi locuri si n-am avut niciun travaliu. cine ti-a zis ca-s de la travaliu?
jade, da mai, si eu sunt invidioasa. Beatrice inca nu se incadreaza in categoria copiilor cuminti :D
acu, de ex, nu doarme si nici n-are de gand. am pus=o eu un patut cu proiectorul dar nu da semne de adormeala.
merci pinky :)
LE: abia acu (23:40) mi-a adormit. a trebuit un pic leganata