Cartofii au inghetat! Mai sunt buni?
Ajutati-ma cu un sfat!
Recent ne-am mutat la curte, unde avem si o magazie in care eu fericita mi-am depus toata munca de peste toamna inclusiv 2 saci de cartofi si ceapa.
Problema este ca tot ce e in magazie a inghetat bocna.
Am tot cautat pe net dar nu am gasit nici un raspuns...
Cartofii si ceapa care au inghetat mai sunt bune de folosit?
Au inghetat si vreo 30 de oua de tara... sa le mai folosesc? Pot sa-i mai dau din ele copilului?
Sa le aduc in casa la caldura? Sa le las acolo?
Nu stiu ce sa fac...nu degeaba se spune ca iarna nu-i ca vara
Raspunsuri
ela_04 spune:
sunt tare necajita!
si varza din butoi a inghetat! si maica-mea mi-a zis "nici o grija nu ingheata!"
marius spune:
Nu mai ai ce le face. Varza poti sa o pui in congelator mi merge la o ciorba, supa dar in rest...pauza.
Sa va izolati la vara/toamna locul -
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Darria spune:
Despre cartofi nu stiu ce sa-ti spun dar poti incerca sa vezi cum sunt dupa dezghetare. Cartofii se pot congela in congelator....nu stiu daca o fi vre-o diferenta.
uite ce am gasit despre ceapa inghetata:
http://www.nutritie-sanatoasa.ro/articol/Legume,Fructe/Legume/865/Ceapa
"Ceapa înghetata va redeveni proaspata daca se va tine 3 ore în apa rece"
varza se poate folosi dupa dezghetare.
Rufus spune:
Da, le poti folosi, daca nu se decongeleaza. Daca le aduci in casa...adio!
Nu vad, insa, cum le tii congelate mult timp, ca doar n-o tine frigul asta la nesfarsit.
Ceapa va fi moale si baloasa, cartofii se inegresc.
Ouale sunt ok, dar probabil ca s-au crapat, din cate stiu nu mai poti separa albusul de galbenus. Deci...omleta.
Varza probabil ca n-a prea fost sarata...dar pe ea chiar o poti folosi fara grija.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
adita spune:
Pe mine m-a servit azi cineva cu o salata in care a pus ceapa inghetata. a luat-o din balcon, tare ca lemnul, a taiat-o feliute si a fost ok
mamica de sase copilasi :Sofian (19 sept. 2011),Nicolae (15 oct. 2009), Stefan (18 ian. 2007), Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
boticelina spune:
Cartofii sunt compromisi, ceapa o poti salva doar daca asa inghetata cum e acum, o tai ca pentru mancare, o prajesti scurt (pana e usor sticloasa), o lasi sa se raceasca si o pui portionata in pungute de-o mancare si o congelezi. Am o colega care n-are spatiu de depozitare si asa face cu ceapa excedentara din toamna.
Ouale sunt ok daca le muti asa inghetate in congelator si le scoti pe masura ce ai nevoie pt mancaruri, prajituri, omlete etc.
Tin minte de cand eram copil ca bunicii mei aveau o lada speciala pentru depozitat cartofii peste iarna, avea pereti dubli si era invelita intr-in strat de 10 cm de paturi.
edit: cu varza la fel, pandita cand se dezgheata, taiata fideluta/pregatite foile ca pt sarmale si sus cu ele in congelator, altfel se baloseste daca da de caldura.
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
dicirstea spune:
Eu chiar acum am facut mancare de mazare cu ceapa inghetata..bine ca nu am citit inainte aici, ca o aruncam degeaba.
Am taiat-o si am pus-o asa la mancare si e foarte buna, nu are niciun gust deosebit...dar o urmare a avut...nu mai miroase si nu mai plang.
Cartofii inca nu i-am testat
Mama invelea cu paturi cutiile cu legume si borcanee cu muraturi, dar se pare ca nu a fost destul.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010
CE AM EU DE OFERIT
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ; Sa o ajutam pe Georgi sa mearga ; Manu - papusa fara picioare
ni-na spune:
Nu muta ceapa,si o poti folosi fara probleme cand se dezgheata.
Cartofii sunt compromisi.....ii poti folosi pana se dezgheta.
Ouale crapate nu au nimic,separa-le de coaja si baga-le in congelator.........pot fi folosite la orice nu cere oua separate albus-galbenus!
ela_04 spune:
Multumesc mult!
Daca de obicei fac piata cu baiatul dupa mine, pt iarna ne-am aprovizionat mai serios ca nu stiam cum si daca pot iesi.
Magazia asta ... nu e izolata neam! A fost bucatarie de vara. Si chiar nu am mai avut timp si de ea pt ca ne-am mutat tarziu aici.
au inghetat si muraturile, pana si otetul! aveam un bax de otet. Nu m-am uitat la ulei ca am si din ala vreo 3 baxuri.
Borcanele de rosi pt ciorba sau spart unele altele probabil cand o sa le aduc in casa
sunt un dezastru ambulant!
si peste toate azi s-a oprit gazul de la 12-16 si lumina de la 18,30 la 23,30. Asa ca centrala sa odihnit azi iar noi cat pe ce sa degeram ca si cartofii in casa
Incep sa cred ca era mai bine la bloc!
Multumesc pt sfaturi ca era pacat sa le arunc pe toate. Macar cat mai tine gerul asta sa ma folosesc de ele ca si asa nu prea pot sa ies din casa prea des.