scoala 79 versus scoala pro ingenio
Raspunsuri - Pagina 9
alinkav spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamavlad Alina, am inteles ca sunteti intr-a 4-a, de aceea te-am rugat sa-mi recomanzi invatatoarea daca esti multumita de ea. |
Suntem in clasa a 2a.
Elena_2012 spune:
E la Sfantul Andrei, in clasa a 2a. A fost la un afterschool in clasa I si la altul in clasa aIIa si mi-am dat seama ca nu asta e solutia. Poate daca aveam noroc de o invatatoare buna la Sf Andrei. sunt si astfel de invatatoare acolo. Am auzit de exemplu de dna Angheluta ca ar fi f buna, chiar daca e cam severa. Dar probabil asta e cheia: un amestec potrivit de severitate si intelegere fata de copii
mamavlad spune:
Scuze Alina, am inteles gresit..daca totusi auzi ceva despre invatatoarele de a 4a , Te rog mult spune-mi.
Alemam, Maine ma duc si eu la testare. Te tin la current.
Elena_2012 spune:
Am fost astazi in vizita la Proingenio si am intalnit un baietel care a fost coleg cu fiu-meu la un After anul trecut. asa ca pot sa zic ca am avut noroc pt ca am putut sa cer informatii de la cineva "din interior". Am vorbit deja cu mamica lui si e f multumita. Baietelul este in a 2-a si a inceput in anul acesta scolar. Vom merge si noi la testare cat de curand
mamavlad spune:
Am fost si noi azi la testare, a fost super oK. A scos fi-miu niste perle...a fost amuzant, ce mai...Ne inscriem si noi sapt viitoare, ne-am hotarat. Se pare ca invatatoarele de a 2-a vor lua cls 1 in septembrie!
Elena, vezi ca inscrierile se termina pe 10 martie sau asa ceva.
Alina,vezi, tot la tine ajung...Daca vrei poti sa-mi dai detalii te rog despre invatatoarea ta?? Eventual pe pm.
Aceeasi rugaminte o am pt Elena, ma poti pune in legatura cu mamica cu care ai vorbit??
Va multumesc anticipat!
Elena_2012 spune:
din ce am inteles de la directoare, inscrierile incep abia dupa 15 martie pt copiii din-afara scolii. Intre 1-15 martie se reinscriu copiii din scoala si apoi urmeaza ceilalti. Chestia cu rotatia invatatoarelor mi s-a explicat ca e "sistem britanic" si e pt specializarea invatatoarelor pe o grupa de varsta (I+II si III+IV). Nu imi dau seama inca daca e bine sau rau, dar pt fiu-meu nu ar conta pt ca el ar incepe din a III-a acolo si ar fi invatatoarea noua oricum.
Problema pe care mi-o pun este, sincera sa fiu, legata de atitudinea copiilor de acolo in general. Nu neaparat la aceasta varsta. Ci mai tarziu. Sunt unii dintre ei (si cunostintele mele la fel) copiii cu ffff multi bani. Si noi avem o situatie materiala rezonabila, dar nu facm parte din clasa de bogatasi. Voi putea sa ii platesc taxele acolo, dar for fi apoi multe lucruri cu care fiu-meu nu va putea sa "competitioneze" cu ceilalti.
Aveti vreun sfat pt asta? Ati trecut prin astfel de situatii? Multumesc
alinkav spune:
Invatatoarea noastra nu se va schimba, din cauza ca am mai schimbat o data invatatoarea, pe cea de anul trecut(a nascut), si ca sa nu fie prea traumatizant pentru copii, au hotarat sa ramana pana la final cu noi.
mamavlad spune:
OK, merci Alina.
Elena, mie mi s-a spus sa-l inscriu pana pe 10 martie, asa ca luni ne inscriem. Probabil ca pt cls I este alt calendar. Succes!
mamavlad spune:
Elena, copii din familii cu multi bani vei gasi peste tot..Nici noi nu suntem din categoria asta, facem un mare efort financiar pt scoala asta. Sincer, eu nu-mi fac probleme. "Ne vom intinde atat cat ne ajunge palpuma" si cu asta basta. Copiii, nu au voie cu mobile, au uniforme, probabil ca unii vor avea fitze, vom vedea.Nu asta e cel mai important lucru pt care sa ne facem griji...
Alemam spune:
Sunt perfect de acord cu Mamavlad! Initial, si eu m-am temut de aspectul acesta, insa m-am repliat si am considerat alte aspecte mult mai importante!
Va pup!Si sa aveti o primavara minunata!