scoala 79 versus scoala pro ingenio

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamavlad spune:

PetRadu, multumesc de sfatul cu 97. Problema mea e ca eu nu vreau sa fac din copilul meu olimpic la mate. Ce spune Gabib ma ingrozeste!!! Vreau sa faca o scoala normala, intr-un mediu cu copii buni, bine crescuti, sa invete o limba straina intensiv (ceea ce NU se intampla din pacate la o scoala de stat) si sa se dezvolte in ritmul propriu, sa aiba timp sa faca un sport, pian , etc. adica si timp liber, nu matematica si iar matematica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Sincer, eu chiar nu te mai inteleg. Zici ca stai in Berceni. E imposibil sa nu ai scoli normale prin zona.
Cu limba straina dupa parerea mea te inseli. Depinde cine preda intensiv. Si depinde mult si de copil. Un copil poate sa faca 5 ore pe saptamana si sa fie depasit de unul care face 2-3, dar face cu cine trebuie.
Cel mai bine ar fi sa o duci la Scoala Americana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

PetRadu, e drept...munca profesorului Olteanu este de nota zece. Are meritul de a munci astfel incat sa i se duca vestea, sa fie cautat si copii de la Take Ionescu din Valcea sau de la 79 sa il prefere. Un alt merit este acela de a atrage copii buni si foarte buni cu care sa se poata lucra. Daca acum 7 ani 97 era binisor sub 79 acum a devenit o scoala de top. Meritele apartin desigur invatatorilor, profesorilor si directorilor care au stiut sa o transforme frumos. Si 190 e pe drumul cel bun. E insa o scoala de plin Berceni, cu clase neomogene (si asta face diferenta intre o scoala de cartier si una ravnita gen 97 si 79). Profesori inimosi sunt si aici, invatatoare foarte bune si un director de toata isprava... de conditii nu mai zic (exista un bazin de inot renovat, pista de atletism).
Mamivlad, ce vreau eu sa remarci este faptul ca un copil pasionat de matematica poate fi un copil fericit chiar daca lucreaza 10 ore pe saptamana...conteaza cine il indruma si in ce mediu. El poate fi stresat de desen, de muzica sau de engleza de exemplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Eu cred ca distanta conteaza foarte mult pentru un copil de clasa 1. Si eu eram tentata sa le dau pe fetitze la o scoala particulara, care era departe de casa. Am zis exact ca tine..., ei lasa ca le trezesc mai devreme si nu conteaza distanta. Dupa cateva socoteli mi-am dat seama ca timpul este pretios pentru copil, si sa-l mai pun sa faca o ora pe drum in clasa 1, consider ca este destul de mult.
Stiu si te inteleg... si mie mi-ar place sa e stiu la o particulara, unde exista un confort. Dar daca trebuie sa le trezesc la ora 6 ca sa ajunga la scoala la ora 8, si apoi sa ajunga acasa la ora 6 , mai bine le las la o scoala normala, macar pentru clasele 1-4. Tu ai avantajul ca stai ai si acces la unda din cele mai bine scoli din Bucuresti.

Mergi la inceput

DanaIonela, la care scoala te referi ca am acces?? Ca nu-s aproape de nici una buna...Ai sa razi, dar si acum fiul meu face 40-45 min pana la gradi si s-a obisnuit, dar ce-i drept, la 14.30 e acasa. Pana la pro ingenio as face 45-50 min.

Gratiela, eu stiu ca fiul meu e pasionat de muzica si engleza. Desi facem de 1 an si jumate gradi in limba germana, a invatat engleza SINGUR de la desene, vorbeste ce stie si-mi spune ca abia asteapta sa o faca la scoala! La pian e clar talentat, iar la mate...inca nu stiu

Lory, la scoala americana nu e curicula romanesca, deci pica. La scoala normala de stat "intensiv" inseamna max 2 -3ore/sapt la cls 1-4 fata de 10 ore/sapt la scoala pro ingenio.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

MaaaamiVlad, scoala e in Prelungirea Ghencea???? Arat foarte bine dar taxele sunt mari si din Berceni pana acolo faci ora dimineata. La intoarcere sunt 45 minute pana in ora 15.30.

Mergi la inceput

Da, aceea e, in prelungirea ghencea. Am fost acolo, e SUPER ca si conditii, dar nu asta conteaza cel mai mult. As vrea sa si invete ceva acolo daca tot il duc la mama dracului pe bani grei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetRadu1 spune:

Aaaaa! Stiu scoala! Este Hapy Planet kids, NU?

Am colaborat cu acea scoala si este OK! Au rezultate bune si la Olimpiadele Scolare! Atentie: Anul trecut au avut unul sau chiar doi copii la Faza Nationala a Olimpiadei de Matematica de la Arad!

Iti trebuie mai mult de o ora sa ajungi acolo, mai ales ca b-ul Ghencea se blocheaza des... si cand e cod galben mai bine lasi copilul la scoala... S-a asfaltat? Am fost anul trecut pe acolo si erau niste noroaie...

Ai sofer pentru copilas sau lucrezi in zona?

Mergi la inceput

Da, e fosta Hapy planet Kids. S-a asfaltat drumul, e super OK (nu cred ca pe zapezi..). Am facut 40-45 min pana acasa pe la ora 16. ma bucur ca spui ca-i OK scoala, in sfarsit aud si eu ceva de bine. Poti sa-mi mai dai amanunte daca stii?

N-am sofer si nici nu lucrez in zona. Sotul meu este soferul personal in prezent..Sper ca vor mai fi copii inscrisi din zona si atunci vor pune un microbuz. Tocmai asta e problema mea, transportul, mi-au cerut soferii de taxi niste sume...dublu cat scoala pe luna!!Pot sa duc copilul pana in Drumul Sarii la gradinita lor, de acolo il preia microbuzul scolii la ora 8.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Eu am avut impresia ca apartii de scoala 79.
Dupa cat vad ai un copil rezistent.. Bravo... Noi nu facem decat 10 minute pana la gradi, dar niciodata nu ajungem la timp... Daca le scol si la 7 , tot la 9.15 ajungem... Nu stiu ce o sa ne facem la scoala....

Mergi la inceput