scoala 79 versus scoala pro ingenio

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamavlad spune:

Intr-adevar, treaba cu distanta e un impediment...dar trebuie sa faci si sacrificii uneori...Nu poti sa-ti dai copilul la o scoala mediocra de cartier numai pt ca e aproape de casa si pe criteriul "las' ca daca-i copil bun invata el carte si aici..." Astea-s povesti, conteaza mult si mediul in care se dezvolta primii ani, nivelul clasei, etc

Nimeni nu a zis ca scoala 97 nu-i buna, dimpotriva, dar 79 inca o surclaseaza per ansamblu la rezultate..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Nu ma intereseaza acea lista, nu am nimic impotriva invatamantului particular, dar ti-am sugerat sa te uiti mai degraba la nota de la testele nationale decat cea de gimnaziu si sa faci comparatie intre ele, e mare diferenta inseamna ca notele au fost in mod nemeritat acordate in gimnaziu. Pentru ca zici ca vrei calitate. E valabil si pentru scolile de stat.
Glumesti desigur cu 79 la olimpiade in ultimul timp, la gimnaziu domina categoric 97 si Liceul Intern de Informatica -gimnaziu.
Ca sa inchei totusi discutia, doar o parte din copiii bagati cu sacrificii confirma. Iar la stat, fie si la 79 (sau mai ales), vei vedea ca trebuie sa contribui puternic daca vrei un copil performant, asta in caz ca si acel copil poate.
In fond, fiecare parinte face ce crede el ca e mai bine. Noua ne e bine la o scoala normala, cu o clasa normala si , din aceasta postura, sa ii depasim pe cei de la scolile blablabla.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Lory, sa nu exageram...97 inseamna de fapt profesorul Cristian Olteanu. Au olimpici nationali la mate, anul trecut cred ca la clasa a sasea a fost si o fata la romana. Unde-s olimpicii de la clasa a saptea de anul trecut (prof. Olteanu nu a avut clasa a saptea)? La plus minus poezie 79 a avut anul trecut 2 elevi, acum doi ani o eleva. Nu e deloc de minimalizat efortul profesorilor de a ridica peste medie nivelul elevilor si asta insa conteaza foarte mult.

Oricum, 79 sau 97...alegeri foarte bune.
Mamavlad, stiu ca e tare greu sa alegi ce e mai bun pentru copil, numai ca trebuie sa stii exact ce cauti. La nivelul 1-4 si 190 e o alegere buna. Profesorii sunt dedicati multi dintre ei, numai ca e scazut interesul copiilor pentru carte (sunt si exceptii...) Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_ghe spune:

Draga mamavlad, incerc sa-mi exprim si eu opinia referitoare la problema ta. Este, intradevar, o decizie greu de luat. Parerile sunt foarte multe, uneori subiective, partinitoare si, de cele mai multe ori, ajungi sa fii mai nedumerita decat atunci cand ai pus intrebarea. Eu am copilul in cls. I la o scoala de stat. Este una bine cotata, avem parte de o invatatoare cu calitati foarte aproape de ceea ce mi-am dorit (deh, nu exista perfectiune), insa iti spun cu toata sinceritatea ca daca as fi avut puterea financiara sa o dau la o scoala particulara as fi facut asta negresit. La momentul asta, eu norocoasa fiind cu invatatoarea, nu am de ce ma plange, dar asta e o loterie. Le vad pe celelalte invatatoare din scoala, stau de vorba cu parinti, cu prieteni si in cele mai multe dintre cazuri nemultumirile lor nu se refera neaparat la competentele invatatoarelor ci la abilitatile lor de comunicare, de relationare cu copiii si familiile lor. Cele mai multe dintre ele sunt tafnoase, usor irascibile, iar modul in care inteleg sa faca actul educational este unul rece, fara prea mare implicare afectiva. Nu generalizez, vreau sa intelegi asta. Din ce am observat, lucrurile astea se intampla cu precadere la scolile al caror nume este unul cu pretentii, unde copiii vin cu sutele, iar doamnele au de unde alege copii ai caror parinti pot sustine financiar orice dorinta halucinanta cu scopul, desigur, de a imbunatati activitatile la clasa ale copiilor. Mai rare sunt cazurile in scolile de cartier, unde cunosc invatatoare care chiar depun eforturi pentru a scoate ceva din copiii pe care ii au grija. Dar acolo problema e alta. Ele vor, dar nu vor copiii. Nici aici nu generalizez.
Ideea care e? Pentru mine conteaza foarte mult dezvoltarea emotionala a copilului meu, modul in care este incurajat sa se exprime, modul in care este tratat de profesori. Pe segmentul I-IV sper, in ceea ce ma priveste, sa stau linistita desi, o data pe saptamana, la ora de limba straina contactul cu tiparul profesorului de stat este unul destul de dur. De la clasa a V-a cred cu convingere ca lucrurile vor sta rau. Daca as vrea sa caut justificari pentru acest tip de comportament probabil as gasi. Salarii mici, copii multi la clasa si-or mai fi. Nu ma ajuta insa, cu nimic. Si atunci, chiar dc la o scoala privata profesorii au si ei problemele lor acestea nu intervin absolut deloc in relatia cu copilul. Nu i se pune pumnul in gura cand vrea sa-si exprime o parere, nu i se interzice un lucru pe motivul "asa vreau eu", atentia acordata fiecarui copil este una mult mai mare decat la stat unde numarul de copii dintr-o clasa depaseste de cele mai multe ori norma. Un alt plus demn de luat in seama ar fi limba straina. Numarul de ore de lb engleza este mare comparativ cu ce se face la stat. Apoi, implicarea in proiecte internationale de la un anumit nivel incolo ofera copilului o deschidere spre alta lume.
Apare insa problema distantei. Scoala asta e f departe comparativ cu 79. Nu stiu unde stai, dar daca trezitul copilului devreme nu e o pb pt tine, timpul pentru micul dejun, imbracare si ce mai e necesar de facut dimineata, atunci e ok. Spun asta pentru ca noi stam relativ aproape de scoala (3 statii) si mai devreme de fara 5 nu reusim sa ajungem in conditiile in care o trezesc la 7 fara 20.
Ce am spus aici sunt parerile mele, insa am o prietena, profesor la o scoala particulara, care imi spune ca scoala particulara (in general) este ultimul loc unde si-ar inscrie copilul desi situatia financiara i-ar permite sa faca acest lucru. Argumentele ei tin strict de anturajul din astfel de scoli. Copii rasfatati, obisnuiti sa nu li se refuze nimic, niciodata, copii ai caror parinti au inteles ca iubirea pentru ei inseamna a-i dota cu tot ce e la moda, copii lipsiti de respect. Nu dati cu pietre, nu generalizez, desigur.
In ciuda parerii prietenei mele, eu, in conditii financiare suficiente mi-as fi inscris copilul la o scoala particulara.
Succes!

Si nu, nu tb sa-ti faci griji ca la particulara nu se face carte. Nu cred asa ceva. Mecanismele prin care se face studiul acolo este unul mult mai dezvoltat decat la stat, mijloacele de informare sunt si ele mult suplimentare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns classique spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamavlad

Intr-adevar, treaba cu distanta e un impediment...dar trebuie sa faci si sacrificii uneori...Nu poti sa-ti dai copilul la o scoala mediocra de cartier numai pt ca e aproape de casa si pe criteriul "las' ca daca-i copil bun invata el carte si aici..." Astea-s povesti, conteaza mult si mediul in care se dezvolta primii ani, nivelul clasei, etc

Nimeni nu a zis ca scoala 97 nu-i buna, dimpotriva, dar 79 inca o surclaseaza per ansamblu la rezultate..


pentru ca am vazut ca locuiesti in Berceni, imi permit sa-ti sugerez sa arunci o privire si pe Scoala ARC- noul sediu ti-ar fi cumva la indemana ( Intersectia Splaiul Unirii cu Mihai Bravu).
Vad ca Spectrum nu intra in optiunile tale...as fi curioasa de ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Daria-ghe, o analiza pertinenta si obiectiva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamavlad spune:

Daria, multumesc pt pareri, sunt f obiective sunt intru totul de acord cu ele. Probabil ca pana la urma vom incerca privatul...si ramane de vazut! Sistemul de inscrieri de anul acesta "m-a ajutat" sa iau acesta decizie, nu pot sa risc in partea a...14-a sa nu fie acceptat la sc 79 unde cererea e mare si bataia pe locurile libere direct proportionala cu pila detinuta... Cu distanta...va fi greu, dar il voi trezi devreme, culcat devreme, ce sa fac???
Oricum, probabil problemele ar aparea din cls V-VIII daca nu vor fi suficient de pregatiti pt liceu.

Classique, mi-am spus parea despre scoala Spectrum chiar la topicul cu acelasi nume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamavlad spune:

Scoala ARC am vizitat-o, dar nu m-a convins...Are si clase cu 3-4 elevi, nu e ceea ce caut. .Pacat de sediu care e OK dar vis a vis de un maidan de gunoi si o tiganie de nedescris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetRadu1 spune:

Grati.ela spune: "Lory, sa nu exageram...97 inseamna de fapt profesorul Cristian Olteanu. Au olimpici nationali la mate, anul trecut cred ca la clasa a sasea a fost si o fata la romana. Unde-s olimpicii de la clasa a saptea de anul trecut (prof. Olteanu nu a avut clasa a saptea)? La plus minus poezie 79 a avut anul trecut 2 elevi, acum doi ani o eleva. Nu e deloc de minimalizat efortul profesorilor de a ridica peste medie nivelul elevilor si asta insa conteaza foarte mult."

Jos palaria pentru Cristi Olteanu! Este un profesionist! Dar as vrea sa stiu Grati.ela, daca Cristi Olteanu ar lua o clasa normala de a V-a, de la scoala normala ar avea aceleasi rezultate??? Tandemul Turlea-Olteanu face minuni, dar mai sunt si alte invatatoare care contribuie la succesul Scolii 97. Oricat ar fi de bun un profesor, daca nu are "materie prima" de cea mai buna calitate, in care sa investeasca munca, stiinta si pasiunea lui, rezultatele nu ar fi asa de spectaculoase!

Referitor la Scoala 97 VS Scoala 97: stiti cati copii foarte buni s-au transferat de la 79 la 97 in ultimii doi trei ani? Foarte mult si numai copii de top...

Si acum pentru mamavlad:
Incearca si viziteaza cateva minute Scoala 97 (pe strada Viorele 7). O sa-ti creezi o idee si poate te inscrii intr-o scoala de succes din sectorul tau, cu acces mult mai usor decat la Scoala 79.

Atmosfera din scoala este surprinzator de linistita si foarte sigura pentru copii.

Scoala 97 are si cel mai bun club de baschet din sectorul 4, daca nu din Bucuresti (sau din tara) si un profesor de exeptie: dl. Sandulache. In fiecare an echipele de baschet ale scolii joaca in Campionatul National de Baschet (si asta inca din clasa 3-4)!

Baza materiala a scolii 97 este intr-un proces continuu de imbogatire.

Au si un after school (spre deosebire de 79) unde copilul poate manca, sa-si faca temele si sa mearga la multe cursuri extrascolare (inclusiv baschet, chiar din clasa I-a)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabib spune:

Mai sunt si alte invatatoare foarte bune la 97 - Elevii dnei Aurelia Dogarel de obicei sunt luati in clasa a V-a de dl. Olteanu (ca diriginte, mai nou la clasa de matematica intensiv).
Rezultatele la matematica ale elevilor dlui Olteanu inseamna multe ore de munca (3 zile x 3 ore matematica- orar la clasa + cerc de matematica, cate 4-5 ore in weekend, inainte de concursuri, plus teme pentru lucru individual 40-50 probleme la 2 zile). Ce timp le mai ramane acestor copii pentru alte activitati sau studiu la alte materii?

Mergi la inceput