scoala 79 versus scoala pro ingenio

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Ca tot vorbim si de privat... la ICHB copiii au intre 12 si 17 ore de mate pe saptamana (am luat in calcul si sambata cand au pregatire/simulare/concurs)... si ei vor olimpici, e o presiune mare pe copil pt a obtine rezultate la olimpiade.
Pentru ce as fi interesta de o scoala privata: in primul rand pentru siguranta copilului. Profesorii sunt buni, poate chiar foarte buni la scolile private cu traditii dar mai ales normali. Clasele sunt omogene...
Din nefericire, de indata ce termina gimnaziu nu mai ai optiuni pentru liceu privat decat extrem de putine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamavlad spune:

Capcaunule, Gratiela, multumesc pt incurajari!

Intrebarea mea era daca dupa o scoala privata se va putea intra la un liceu bun, dar nu privat! Nu stiu daca e vreo generatie de "privati" care sa fi terminat deja gimnaziul. Nu cred. La Pro Ingenio au doar cls VII. Abia la anul se va vedea cu adevarat valoarea scolii...

Mergi la inceput

E adevarat ca de anul acesta la admiterea in liceu media cls V-VIII va conta doar 25%???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamavlad

E adevarat ca de anul acesta la admiterea in liceu media cls V-VIII va conta doar 25%???

Nu.
50%

Citat:
Art. 4. (1) inscrierea în clasa a IX-a, în liceele de stat se face fara examen, pe baza mediei de admitere.
(2) Media de admitere este media aritmetica între media generala la Evaluarea Nationala
sussinuta de absolventii clasei a VIII-a si media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIIIa.
(3) Calculul mediei de admitere se face astfel:

MA =ABS+EN /2

unde:
MA = media de admitere.
ABS = media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generala obbinuta la Evaluarea Nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a

Mergi la inceput

M-am documentat pe admirereliceu.ro. Scoala Mea si Europeana sunt f sus in top, imediat dupa sc 11! E vorba de media admiterii la liceu a tuturor copiilor din scoala. Asta e incurajator...

Cica la Eminescu s-ar fi anuntat de acei 25% din media notelor?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Nu stiou daca te-ai documentat chiar asa de bine: daca te uiti la media de la testele nationale vei vedea ce discrepante sunt intre media de gimnaziu si cealalta, daca ar fi al un singur copil s-ar numi accident, dar aproape toti au asa.
Scoala mea :
absolvire : 10 /9.96/9.85 /9.94
teste nat : 9.82 /9.45/8.80(!)/8.67(!)
La fel si la Scoala Europeana. Practic, imi dai bani ,iti dau medie mare in gimnaziu :( La fel si cu scoala 11, celebra pentru donatii.

Mergi la inceput

Singura problema: sa ii poti tine 9 ani acolo sau sa reziste scoala.

Mergi la inceput

Te referi la partea financiara ca nu-i poti tine acolo 9 ani?
N-am auzit de nici o scoala privata acrediatat care s-a inchis, dimpotriva, in fiecare an sunt inscrisi copii tot mai multi!

Nu e trist ca la o scoala de stat copilul invata de rupe , ia 10 la mate si romana si 5 la religie, ii strica media si nu intra la un liceu bun pt ca e afon la muzica sau nu a stiut nu stiu ce psalm....Tu care varianta ai alege-o?? Nu-i condamn ca le da note mari V-VIII la privat, bine fac, oricum sistemul de admitere e o tampenie, i-as condamna daca nu fac carte cum trebuie, asta e altceva...si asta se reflecta DOAR in notele de la examen.

Mergi la inceput

Din moment ce notele la testele nationale sunt sensibil mai mici decat media de gimnaziu, inseamna ca ceva se intampla. Si nu de bine. Cel putin nu de bine din punctul de vedere al unui parinte care isi duce acolo copilul pentru a-l feri de excesele din invatamantul de stat. Pai ori vrei sa obtina rezultate pe merit ori nu? Ca eu nu inteleg prea bine.
Eu am avut copilul in mediul privat, e drept ca la gradinita, a fost bine pentru ea. Dar nu am cazut pe spate.
Acum este in clasa aIIIa la o scoala normala de stat si a obtinut rezultate la nivelul celor din scolile vestite, pe alocuri chiar mai bune din moment ce a castigat. Nu am fugit nici dupa invatatoare, nici dupa scoala si nici nu caram bani.
Copilul meu nu invata de rupe, invata atat cat este normal, aici intervine parintele care trebuie sa aseze lucrurile. Se joaca mult, citeste mult, nu e carat pe la toate activitatile.
Si, apropo, scoala 79 nu mai este pepiniera de olimpici si nici nu cred ca va mai fi, 97 are rezultate la gimnaziu, Liceul Intern de Inf si diversi copii foarte buni de prin scoli normale.
In plus, din cate inteleg, cele doua scoli date spre comparatie sunt departe una de alta. Asta inseamna ca acel copil va fi plimbat prin Bucuresti dimineata cand este atat de greu uneori sa il trrezesti. Trebuie sa analizezi si la ce ora vine acasa, cat este de obosit etc.

Mergi la inceput

Uite la ce licee au intrat cei de la sc Europeana in 2011....Asa ca...NO COMMENT! Ma indoiesc ca sunt slab pregatiti....oricat ar putea sa-i salte notele cls V-VIII!!!!

Numele candidatului #9650; Jude#355;ul de provenien#355;#259; #350;coala de provenien#355;#259; Liceul la care a fost repartizat Specializarea la care a fost repartizat MA 2011
ANTOHI A. LAURENTIU ANDREI BUCURESTI SCOALA EUROPEANA BUCURESTI COLEGIUL NATIONAL "MIHAI VITEAZUL"Real/Liceal/Invatamant de zi Matematica-Informatica 9.91
BAUER N. HANELORE BUCURESTI SCOALA EUROPEANA BUCURESTI COLEGIUL NATIONAL "GHEORGHE LAZAR"Uman/Liceal/Invatamant de zi Stiinte Sociale 9.65
BRIBAN R. ALEXANDRA VICTORIA BUCURESTI SCOALA EUROPEANA BUCURESTI LICEUL TEORETIC "JEAN MONNET"Uman/Liceal/Invatamant de zi Stiinte Sociale 8.79
CRISTEA M. RARES BUCURESTI SCOALA EUROPEANA BUCURESTI COLEGIUL NATIONAL "CANTEMIR VODA"Real/Liceal/Invatamant de zi Matematica-Informatica 9.26
ESTERABADEYAN V. SARA BUCURESTI SCOALA EUROPEANA BUCURESTI COLEGIUL NATIONAL "SPIRU HARET"Uman/Liceal/Invatamant de zi Stiinte Sociale 9.14
GHEORGHE I. ANCA LAURA BUCURESTI SCOALA EUROPEANA BUCURESTI COLEGIUL NATIONAL DE INFORMATICA "TUDOR VIANU"Real/Liceal/Invatamant de zi Matematica-Informatica 9.54
LOCUSTEANU A. EVA MARIA BUCURESTI SCOALA EUROPEANA BUCURESTI COLEGIUL NATIONAL "SFANTUL SAVA"Real/Liceal/Invatamant de zi Matematica-Informatica 9.80
MICHES P. ALEXANDRA BUCURESTI SCOALA EUROPEANA BUCURESTI COLEGIUL NATIONAL "I.L. CARAGIALE"Real/Liceal/Invatamant de zi Matematica-Informatica 9.13
ROGOJINARU S. RUXANDRA BUCURESTI SCOALA EUROPEANA BUCURESTI LICEUL TEORETIC "NICOLAE IORGA"Real/Liceal/Invatamant de zi Matematica-Informatica 9.29
STOICA M. GLAD EMILIAN BUCURESTI SCOALA EUROPEANA BUCURESTI COLEGIUL NATIONAL DE INFORMATICA "TUDOR VIANU"Real/Liceal/Invatamant de zi Matematica-Informatica 9.50
TALAMBUTA R. PAVEL CEZAR BUCURESTI SCOALA EUROPEANA BUCURESTI COLEGIUL NATIONAL "MIHAI VITEAZUL"Real/Liceal/Invatamant de zi Matematica-Informatica 9.62
VOICU C. MATEI BUCURESTI SCOALA EUROPEANA BUCURESTI COLEGIUL NATIONAL "CANTEMIR VODA"Real/Liceal/Invatamant de zi Matematica-Informatica 9.42
ZAPUC C. STEFANA FLORINA BUCURESTI SCOALA EUROPEANA BUCURESTI COLEGIUL NATIONAL DE INFORMATICA "TUDOR VIANU"Real/Liceal/Invatamant de zi Matematica-Informatica 9.79

Mergi la inceput