scoala 79 versus scoala pro ingenio

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marius123 spune:

Eu totusi cred ca depinde de copil pentru rezultate
Vad ca si ProIngenio au rezultate la olimpiade nationale. Am luat de exemplu matematica si am cautat pe site-ul lor
http://www.proingenio.ro/object/proingenio-concursuri/proingenio-concursuri_4524_2001.aspx?filter=45,57|41,33|42,37|43,45|44,42

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamavlad spune:

Depinde de copil dar totusi depinde mult si de profesori...Se pare ca acei copii cu olimpiade lucreaza mult acasa. Oare chiar nivelul la o scoala privata e mai scazut ca la stat asa cum se spune?? Directoarea de la Pro ingenio m-a asigurat ca nu-si permite sa aiba angajate cadre proaste pt ca n-ar mai avea elevi....dar stiu eu totusi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamavlad
Oare chiar nivelul la o scoala privata e mai scazut ca la stat asa cum se spune??

Indiscutabil, nivelul mediu al scolilor private este peste nivelul mediu al scolilor de stat. Mai pe romaneste, majoritatea scolilor private sunt mai bune decat majoritatea scolilor de stat. Foarte putine scoli de stat pot concura educational cu scolile private. Foarte putine scoli private nu se ridica deasupra scolilor de stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alemam spune:

[/quote]

Indiscutabil, nivelul mediu al scolilor private este peste nivelul mediu al scolilor de stat. Mai pe romaneste, majoritatea scolilor private sunt mai bune decat majoritatea scolilor de stat. Foarte putine scoli de stat pot concura educational cu scolile private. Foarte putine scoli private nu se ridica deasupra scolilor de stat.

[/quote]

Capcaunule, mi-ai inveselit ziua

Mergi la inceput

Capcaunule, per ansamblu stiu ca ai dreptate. Nu comparam dotarile, extraoptiunile, nivelul de studiu al unei limbi straine. E clar ca e mult superioara o scoala privata. Eu as compara DOAR curicula romaneasca strict daca se poate. Metode de predare, etc. As fi curioasa sa inteleg de ce se spune ca in "scolile private nu se face carte.."

Mergi la inceput

Alemam, ai fost la test la Pro ingenio. ma intereseaza indeaproape...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alemam spune:

Nu am fost la test deoarece scoala a fost inchisa zilele acestea.
Vom merge saptamana viitoare.
Te tin la curent!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mamavlad
As fi curioasa sa inteleg de ce se spune ca in "scolile private nu se face carte.."

Multe asemenea critici vin din partea ... cadrelor didactice din sistemul de stat. Cum ar veni rade ciob de oala sparta ...
Un alt cor de critici vine din partea celor care nu-si permit o scoala privata, dar sunt invidiosi in adancul inimii. Strugurii-s acri ...
Mai exista un esantion de parinti cu asteptari prea mari si care au fost dezamagiti. La manie omul spune multe ...
Si nu este de neglijat grupul parintilor care vor performanta cu orice pret, ce se orienteaza catre acele nuclee in care se pompeaza la greu in copii pentru a forma niste roboti specializati (doar) in castigarea de olimpiade. Nuclee (cateva) ce in general sunt in sistemul de stat.

Sunt fel de fel de deficiente si colo, si colo. Un invatator prost la scoala de stat X, unul incompetent la cea particulara Y. O banca rupta in clasa de stat A, o tabla sparta in clasa privata B. Manuale prea scumpe la scoala privata W, fondul clasei prea mare la scoala de stat Z. Colegi de clasa fitosi si prost crescuti in clasa privata G, colegi de clasa manelisti si golani in clasa de stat H. Samd. Oriunde se pot gasi neajunsuri. Mai mici sau mai mari.

Cand tragi insa linie si aduni obiectiv neajunsurile cu 'ajunsurile' constati ca scolile private sunt peste cele de stat.

Mergi la inceput

Capcaunule, de curiozitate ,ai cumva copilul la o scoala privata?
Ar fi bine sa fie doar motivele enumerate de tine (struguri acri, etc), asa as dormi si eu linistita alegand o scoala privata!

OK, toate bune si frumoase la privat, dar ce te faci cu admiterea la un liceu bun in Bucuresti (de stat) unde sistemul IDIOT cere note mari cls 5-8 si nivel f ridicat de mate/romana...ceea ce se petrece la scoli "de olimpici" gen 79. Oare dupa o scoala privata poti intra la Sava, Lazar, etc?? Mi-e teama ca nu...Pt ca nu sunt scoli de robotei si olimpici...

Mergi la inceput

Doi amici.
Unul ma tot contra pe tema invatamantului privat, aducandu-i numai reprosuri. Trec anii. Nu multi. Doi. Surpiza! Dau nas in nas cu el intr-o scoala privata unde-si mutase intre timp copilul. Cum e? il intreb. Poah, diferenta ca de la cer la pamant! Si-ncepe o tirada de reprosuri la adresa ... invatamantului de stat pe care-l parasise. Parasise una din scolile asa zis de elita.

Altul, rezervat si obiectiv. Urmase primara la stat. La gimnaziu salt in privat. Tot rezervat si obiectiv. Concluziile sale sunt nete in favoarea invatamantului privat. Copilul lui asemenea. Cum spuneam, omul este obiectiv. A gasit cusururi si colo, si dincolo. Dar mult mai multe dincolo.

Sa zicem ca din vreo doua duzini de cunostinte mai mult sau mai putin apropiate, care au facut salturi dintr-un sistem intr-altul, si care asadar le-au incercat pe propria piele (adica pe propria piele a copiilor), marea majoritate sunt net in favoarea celui privat. Putinii care au facut saltul invers (doi, daca stau si ma gandesc bine), au avut motive mai degraba personale, si oricum au cautat mult o clasa de stat care sa le convina cat de cat.

Mergi la inceput