scoala 79 versus scoala pro ingenio

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamavlad

Imi pare rau Marius, dar nu pot fi de acord cu tine... La mine in cartier (Berceni) nu poate fi scoala de langa mine cea mai buna,din pacate...desi mi-as dori asta...Este un cartier mixt,cu multe case cu personaje cu care n-as vrea ca fiul meu sa vina in contact in primii ani...De aceea trebuie sa fac eforturi vis a vis de distanta pt o scoala cu un mediu mai sigur si mai elevat pt fiul meu. Cand m-am mutat in cartier in urma cu 5 ani nu banuiam ca Funeriu va nascoci obligativitatea inrolarii la o scoala de cartier...

Dar nu e obligatoriu; din cate am inteles poti opta pentru alta scoala decat cea de circumscriptie in limita locurilor disponibile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamavlad spune:

Gratiela, ai inteles gresit! nu doresc pareri pro scoala privata. Doresc pareri pertinente si obiective pentru a ma putea hotari ce sa aleg: stat sau privat! Intrebarea e ce se intampla la 79 daca nu esti olimpic?? Daca esti...atunci n-ai probleme. Eu nu vreau sa scot un olimpic, vreau sa am un copil normal, nu sufocat de teme,olimpiade, dar evident, nici cocolosit la privat care sa aiba note umflate fara sa stie nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

nici eu nu am dorit sa par rautacioasa. Este o scoala pentru toti copiii care vor sa invete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamavlad
Eu nu vreau sa scot un olimpic, vreau sa am un copil normal, nu sufocat de teme,olimpiade, dar evident, nici cocolosit la privat care sa aiba note umflate fara sa stie nimic.

Olimpic nu, cocolosit nu, personaje nu, iluzii nu, mai raman ... scolile din strainatate.

Mergi la inceput

Gratiela, nu as alege o scoala privata pt a-l scuti pe Vlad de invatatura!! Dimpotriva, as face-o in speranta ca se va duce acolo cu placere si nu va fi "indopat" pana la refuz cu diverse materii inutile. Stiu multi copii se duc cu placere la scoli private, asta ma pune pe ganduri. Putine mamici spun acelasi lucru despre scolile de stat. Nu aud decat "favoritisme, bani, fondul clasei, cadouri, multe ore suplimentare, nemultumiri".
Tu de ce n-ai mutat copilul la 79 pana la urma daca e asa minunat acolo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Citat:
citat din mesajul lui grati.ela
[brEu tot in Berceni stau si am fata la 190. Cunosc f.f. bine scoala 79 pentru ca m-a interesat direct: in doua randuri am dorit sa o transfer acolo. Informatiile le am atat din randurile mamicilor (de copii olimpici, e drept!) cat si din randurile profesorilor (am discutat direct cu cei care m-au interesat).

Gratiela,de ce n-ai mutat-o la 79 ?
Te intreb, pentru ca si eu sunt intr-o dilema,fiind la o scoala de care nu sunt foarte multumita.
Cred ca din clasa a V-a cu siguranta ,vom face o schimbare,dar trebuie sa ne hotaram in ce directie.

Mergi la inceput

Eu am decis sa o mut la inceputul clasei a sasea si apoi la inceputul clasei a saptea (deci, destul de tarziu). Am pus in balanta avantajele si dezavantajele, i le-am prezentat si am lasat-o sa decida. A preferat sa fie in satul ei fruntas. Am respectat hotararea ei, pentru ca mi-a dat un argument inteligent: fiind cel putin 7 copii mai buni decat ea si inca vreo 5 de acelasi nivel la matematica in clasa in care intra, cu certitudine profesorul nu ar fi ales-o pentru a participa la etapa pe scoala la un concurs interdisciplinar mate-romana. Asa, fiind prima in scoala ei a trecut mai departe la sector unde a reusit sa se califice datorita atuului dat de romana. La municipiu, a avut inspiratie maxima la romana si noroc ca au dat probleme de logica (si nu de teorie matematica) la mate si asa, a doua fiind, s-a calificat la nationala. Daca ar fi sa o inscriu acum la scoala as alege insa 79 nu pentru ca nu gasesti profesori buni la 190, ci pentru ca nu sunt multi copiii interesati sa invete.

Mergi la inceput

Felicitari pt concursuri! Pot sa te intreb ce limbi straine a facut si cate ore/sapt?

Mergi la inceput

la 190, engl din clasa a doua... doua ore/sapt pana anul acesta cand are 3. Franceza tot 2 din clasa a cincea. La 79 e la fel mai putin clasa de engl intensiv.

Mergi la inceput

cate ore fac la 79 engleza intensiv?

Mergi la inceput