Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (209)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

piggy, spor la munca. Si eu m-am simtit bine la munca, (si m-am intors mai devreme.)

fetelor belgience/bruxeleze, de unde gasesc un echivalent al plafarului romanesc? pt ceaiuri, tarate etc.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Sunt magazine speciale cu ceaiuri, da' acolo tarate nu gasesti nici sa dai cu parul. Din pacate eu nu va cunosc Brusselul dar stiu unul in Mechelen si unul in Hasselt (de acolo imi luam ceaiul de musetel si de menta pana sa producem in gradina).

Pentru tarate ia de aici un site :http://www.gekruid.be/zemelen.html, pe de alta parte am inteles ca si din farmacii poti cumpara tarate. Poate spui mai detaliat ce vrei...acu fug ca tre sa las pe una mica la comp.

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Neatza",

Rapid pana nu cadem iarasi in anonimat.

Laura da fac curs. Vorba lui tata sunt un vesnic student . Fac curs de patiserie/brutarie si de managementul firmei.
Cat despre blog momentan nu contine decat reteta de croissante. Am mai inceput eu bloguri dar mi-e greu sa ma tin de ele. Ma gandesc insa ca daca va dau voua link si voi ma bateti la cap cu ce reteta ati mai vrea (din alea pe care le si stiu) poate ar creste. Material am pentru o multime de retete...dar si lenea sau lipsa de timp isi spun cuvantul. Asta este blogul la inceputuri.

cleo mi-am facut tema de casa si am gasit asta pentru tine: http://www.bioshop.be/winkels/brussel.html. Nu cred insa ca au tarate si aproape bag mana in foc ca nici la ceaiuri nu stau tare bine.

Magazinele bio aici sunt efectiv magazine bio, adica tot ce vand e obtinut pe cale BIO conform standardelor, care nu inseamna nici pe departe ca nu este nici un fel de produs chimic folosit in procesul de crestere.

Taratzele aici nu sunt vazute ca o chestie extraordinara, ei nu fac bors si in rest mai bine seminte integrale decat tarate. Insa la farmacii se mai gasesc, uneori trebuie sa faci comanda. Faina integrala gasesti peste tot si la supermarketuri normale. Ceaiuri ori in supermarket, ori in magazinele speciale, ori pe net (http://www.teatower.com/nl//category.php?id_category=12346184) ori cresti in ghiveci

Dana promit!

Nu stiu ce mai trebuia sa scriu, poate imi revine inspiratia mai incolo, acu'imi beau cafeaua!

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Esme: multumesc pentru reteta, astept sa umpli blogul.Felicitari.

Mergi la inceput

Fetele astazi se face scoala/gradi? Eu sunt acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Nu se face, Belle. eu habar nu aveam ca asa m-a dat peste cap ziua de ieri, a tb iar sa ma invoiesc de la serviciu. Apoi ce sa faci cu ei in casa toata ziulica? am luat un taxi, m-am dus cu Vlad la San Plaza, am incercat sa intru in doua magazine cu el ca nu m-am putut bucura deloc de soldurile astea. Dar ai cu cine? Noooo: a alergat printre haine, s-a catarat la vitrina unde atarnau niste anunturi de solduri de care a inceput sa traga, mi-a facut si vanzatoarea observatie. Mi-am luat totusi o bluzita, chiar ffff frumoasa. Dar pe fuga, nu am savurat momentul.

Boon, apoi a inceput cu "vreau in vaporas" - l-am dat in vaporas, "vreau in trenulet" - l-am dat in trenulet..."vreau in masinutza" - i-am explicat ca nu mai am bani, etc....Doamne, era atat de insistent, e asa tocanitor uneori ca am stat numai cu stomacul ghem , explicandu-i non stop ca nu mai pot si asa si aia si aia. Apoi a vrut McDonalt - cred ca e a treia oara cand mergem. I-am luat Happy Meal, cred ca nici jumate n-a mancat. Am mers apoi la film, "Happy Feet 2", f bine realizat, amandurora ne-a placut mult mai mult "motanul incaltat", dar frumos si asta.
Apoi la supermarket a vrut M&M, am luat...si apoi altfel de bomboane si n-am mai luat si iar insistente, pisalogeli de imi venea sa urlu

Voi cum gestionati situatiile astea fetelor? Reusiti sa nu va enervati? Sau n-aveti pisalogi d-astia prin apropiere? Stiu ca am mai discutat, dar simt nevoia de niste sfaturi ca nu vreau sa ma mai aud ridicand tonul. Ieri iar nu-mi mai suportam vocea de cat mi-o auzisem

Laurita, maine te sun. Azi am venit o fuga la job, i-am lasat pe amandoi cu bona, tb sa ma intorc ca nu se descurca singura sa-i culce, uoooof.

Mergi la inceput

Aly: noi nu avem mari probleme. De fapt eu am iesit o singura data cu Elena. Dar am fost pro tot ce a propus. Adica ma asteptam la mult mai rau. A fost ok, n-am cumparat pentru mine nimic, am luat doar pentru ea tot ce si-a dorit mai putin pantofiori cu sclipici ca mai avea si in plus voia unii de bebe.

Eu ma duc singura sau cu sora-mea cand imi cumpar chestii importante. Cu Ana am fost de multe ori in oras,n-am avut pb. In general mergem la distractii si cumparam mici atentii.
Eu n-am scos-o pe Elena la film, la teatru, circ. Ma gandeam ca abia pe la 4 ani reuseste sa stea acolo fara ca noi sa o chinuim pe ea si ea pe noi. O vad acasa ca in timp ce vede un film de desene ea se si joaca, mai pleaca, mai vine.
Eu caut de zor oferte pentru Disneyland, e tare scump, nu gasesc nici cu mama lui early booking ceva convenabil pentru 2 copii, 2 adulti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Alish, sa stii ca si fiica-mea incepe cu rugaminti sa-i iau si aia si ailalta cand mergem undeva....sotul se enerveaza mai repede, eu sunt mult mai permisiva in sensul asta, sunt de parere ca noi oamenii mari ne facem o gramada de placeri si uneori chiar nu le constientizam, atunci de ce sa nu le facem si copiilor bucurii? Eu ma bucur ca am un copil sanatos si ca nu e cazul sa umblu pe la doctori, cu medicamente sau alte tratamente.
Acum sa nu crezi ca ea pocneste din degete si eu sunt presh in fata ei, ii fac sau ii cumpar mereu tot ce pofteste. Dar incerc sa o fac sa inteleaga ca nu se poate chiar tot-tot. Uneori o pun sa aleaga...vrei asta sau ailalta? Doar una se poate. Sau daca vrea ceva care stiu ca imediat nu va mai prezenta importanta pentru ea, ii spun ca e prea scump(nu stiu ce-o fi insemnand "scump"pentru ea). Legat de "scump" imi tot zicea ca ea nu mai vrea sa stea la casa cu lift(adica la bloc) si ca ea vrea sa ne mutam la o casa cu gradina. Si incep eu sa-i explic ca e prea scumpa o casa din aceea de care vrea ea, ca nu avem bani....imediat a venit cu ideea salvatoare: Pai iti dau eu de la pusculita(halal pusculita are si ea, a strans toate monedele de prin casa ). Ii spun ca nu, tot nu ne-ajung banii si imi zice..."lasa ca mai aduc eu de la bunicu". Fata mea strange tot, daca vede si pe la ai mei vreo moneda le zice ca-i a ei pentru pusculita.

Belle, nu ma, nu se invata nici azi....de maine sper ca da.

Diana, mamica fericita de Deliutza broscuta(20.05.2008) si cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Ideea e ca eu nu vreau sa ii iau tot ceea ce isi doreste. Vreau sa-l invat cat de cat cumpatat. Adica ne dam in 2 masinute, dar nu in 10, luam o punga de bomboane dar nu 10 samd. Chiar daca am bani sa-l dau intr-un milion de masinute, nu vreau sa fac asta, pt binele lui, asa cred.

Cat despre teatru, film, Vlad a mers la teatru de la 1 an jumate si a stat nemiscat, deci din pct asta de vedere nu ma plang, chiar ma bucur sa-l vad atat de interesat si atent. El si-a dorit mereu sa mearga, nu l-am fortat.

Acum stiu, e aberant sa-mi doresc sa stea smirna intr-un magazine in timp ce eu fac shopping. Am vazut insa multi copii care stau pe langa mamici cand se mai holbeaza la o bluzita, fara sa simta nevoia sa faca vreo trasnaie.

Pt Disney (belle) iti recomand sa va luati bilete low cost pana la Paris. Eu am luat cu 220 de euro pt Paris, doua bilete dus intors pt adulti. Apoi sunt hoteluri ieftine chiar la periferie pe langa Disney.

Mi bebelina, normal ca trebuie sa le facem placerile, dar nu duse la absurd, adica niste limite. Si vreau sa invete sa nu devina pisalog ca asta ma scoate din minti efectiv. Insitentele astea nesfarsite pe un ton usor plangacios ma omoara cu zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Beleanne, sa stii ca un spectacol de teatru, de film, e altceva decat desenele de la TV. Uite, de 3 zile stau acasa cu fiica-mea si imi cere sa ii tot pun alt si alt DVD cu desene animate, dar nu se uita, se joaca, mai pleaca dincamera..vrea doar sa stie ca merge acolo degeaba. In schimb la spectacolede teatru, de circ, atunci cand am mers cu ea cu gradinita e altceva.....sta nemiscata, ii place tare mult.
De fapt cred ca si la noi e la fel....eu de exemplu ma plictisesc sa stau in fata tv sa ma uit la o piesa de teatru sau la un spectacol de circ televizat....ei, cand sunt in sala acolo e altceva.

Diana, mamica fericita de Deliutza broscuta(20.05.2008) si cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

alysh, noi mergem cu mara peste tot de la 3 sapt. Am avut cateva iesiri la cumparaturi singura si m-am simtit... stresata, ca si cum as fi pierdut copilul .
Astfel, am avut perioade si grele, si usoare,greul a fost pe la 2 ani, cand erau si tantrum-urile, dar atunci mergeam in Cora, lua o jucarie de pe raft, si o lasam 15min mai tarziu (sa stiti ca noi lasam florile sau manutzele cu coada elastica pe la branzeturi ).

Acum ii explic de dinainte: intram aici, iti ia mami o bluza, intram acolo sa isi ia mami atze, si apoi mergem la inghetzata. Cand vrea 2-3 item-uri, ii zic sa aleaga: unul sau celalalt - nu se poate amandoua. Si de fapt asta e discutia de cand era mica: "numai una,Mara". De dinainte! Fara initiative spontane, etc,

Eu fac cum vrea copilul. Cand nu vrea intr-un magazin, nu intram - de ex. nu a vrut NICIODATA in C&A, nici ca e locul cu desene, nici ca ii zic: uite, iti ia mami o rochitza si apoi mergem la desene, NU FUNCTIOENAZA NIMIC. Maxim sa o duc la desene, si eu sa fug apoi printre rafturi, dar nu am curaj sa fac asta in Be (asa faceam in Ro) unde era spatiul mult mai mic.

De ex. ii Ro a stat 20min in Desigual. II place ENORM acolo, se joaca cu hainele colorate, se uita in cabinele de proba (mai nasol cand ma schimbam - vedeau toti ce fac....) etc.

Eu ii spun mereu ca e scump si nu putem lua tot. Din pacate, nu stiu daca e bine sa ii induc copilului mesajul ca suntem saraci.

Cu insistentele: face unde stie ca cedam. Adica la tati. La mine nu - eu sunt ferma - prea drastica deseori(de obicei eu inventez si ceva alternative).

P.S. acum am realizat. Am nevoie de cafea. Alysh, barbat docil la cumparaturi ai mai vazut???

Mergi la inceput