PAZA BUNA si prognoza METEO
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
aschiutza spune:
Sfaturi de aprovizionare:
- apa potabila, cel putin pt 3 zile (asta de fapt ar trebui sa aiba omul intotdeauna in casa!)
- citeva conserve al caror continut trebuie doar ceva incalzit (sau care eventual poate fi mincat si rece!)
- pt copii mici ceva borcanele (chit ca de obicei gatiti pt ei)
- ceva dulce care da imediat calorii (ciocolata, dextrosa, miere)
- piine, biscuiti, covrigi uscati
- celebra hirtie higienica si scutece pt bebelusi
- medicamentele de care aveti musai nevoie
Noi avem si un "aragaz" de camping, pt ca la noi totul e pe energie electrica, incalzire, aragaz, tot.
In perioada de furtuna, viscol, poate oricind sa pice curentul. Luminari sau lanterne e bine sa aiba omul totdeauna in casa.
La asa un ger pot plezni si teve de apa, asa ca sa fii pregatit sa nu ai fie apa de tot, sau cea fierbinte, sau cea rece. Sa iti faci ceva ginduri dinainte si sa fii pregatit, nu strica.
Daca plecati pe drum musai: paturi, veste de semnalizare, lanterna, apa, ceva dulce si ceva de mincare, o lopata, imbracaminte groasa de rezerva.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Lali, pe-un viscol puternic in nicio tara din lume nu se poate interveni. Uite de exemplu in Canada, in www.sott.net/articles/show/201830-Winter-storm-closes-roads-across-Canadian-Prairies" target="_blank">2010, in www.winnipegfreepress.com/breakingnews/Storms-closes-highways-schools-116464103.html" target="_blank">2011, s-au inchis en-gross soselele si scolile. O multime de masini, inclusiv utilaje de deszapezire (!) au ramas abandonate pe autostrazile din US ... inzapezite. Precizare: presedintele US nu este Basescu, PDL-ul nu-i la putere in Ca, si cele doua tari nu pot fi acuzate de lipsa de profesionalism. Furtunile care s-au abatut in 2010 si in 2011 asupra Americii de Nord au fost in aceiasi parametri precum viscolul care s-a abatut acum asupra Europei de Est. Pur si simplu, cu natura nu te poti pune. Mai ales cand esti la volanul unui Logan! Si, da, cea mai buna masura este inchiderea drumurilor si scolilor. Mai bine previi decat sa te lupti cu nametii pentru a scoate din troiene niste inconstienti. |
Capcaunule, da' unde am scris eu ceva de PDL sau de Basescu ? Imi scapa mie ceva ?
Am scris doar ca nu ne putem compara cu tari ca Germania sau tarile nordice din punct de vedere a modului de interventie si a utilajelor, pentru ca cineva, mai sus a facut o comparatie de genul acesta.
Asta e un fapt, indiferent cine este acum la guvernare. Acele tari au autostrazi de muuuuulti ani, au mult mai multi bani la dispozitie, au gandit si implementat masuri care fac ca gestionarea unor asemenea situatii sa fie mai buna. Au sisteme automate de gestionare a traficului care actioneaza in timp real, au monitorizare excelenta si utilaje super-performante la indemana.
Pe langa acestea masinile din trafic echipate cu GPS primesc foarte rapid prin TMC situatia autostrazilor (info legate de inzapeziri, accidente, lucrari care ingreuneaza traficul) asa ca poti reactiona si ca si sofer altfel.
Cu toate acestea exista situatii care si pe ei ii determina sa se recunoasca invinsi. Insa sunt mai putine decat la noi.
Evident ca inchiderea traficului, a traficului greu, a scolilor (chiar m-am gandit saptamana trecuta ca bine ca nu am auzit de microbuze cu copii inzapezite!) sunt masuri care trebuie luate pentru siguranta oamenilor.
Si cu cat esti mai prost pregatit, cu cat vremea e mai rea aceste masuri se inmultesc. Asta e !
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cristoiu/cristoiu.jpg)
cristoiu spune:
Oameni buni, ma bagati in panici. Eu trebuie sa ajung luni luni la bucuresti, cu wizzair. De zburat se zboara?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristoiu Oameni buni, ma bagati in panici. Eu trebuie sa ajung luni luni la bucuresti, cu wizzair. De zburat se zboara? |
poate ca da ... poate ca nu. Luni se pare ca nu va ma ninge totusi. Dar ramane de vazut.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
monica-elizabet spune:
Seara buna, eu chiar trebuie sa vin acasa sambata de la vecinii sarbi cu trenul...sper sa reusesc
alinuk intreba daca stie cineva cum a fost in 54'
probabil ca ati vazut reportaje la tv despre iarna aceea...ce va pot spune eu este ca mama mea este nascuta spre final de martie in 54'.
Bunicii mei locuiau intr-un sat(spre Giurgiu) la aprox 50 de km de Bucuresti...bunica-mea nu a mai putut sa mearga la spital sa o nasca pe mama, zapada era cat casa, moasa satului a intrat ca Mos Craciun pe cosul casei(ma rog undeva in bucatarie unde era cuptorul de paine)
Bunicul si satenii am inteles ca au facut tunele sa se poata circula insa era periculos, unele case(in zona aceea sunt casute mici de inaltime) au fost acoperite cu totul de zapada...nu stiu sa fi murit cineva din sat...
Am inteles ca si in Bucuresti ar fi fost la fel...numai ca aici a intervenit armata si au dezapezit orasul...
Sa auzim numai de bine si da...ceva provizii nu strica
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/catrinik/catrinik.jpg)
catrinik spune:
citat din mesajul lui monica-elizabet moasa satului a intrat ca Mos Craciun pe cosul casei |
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alinuk/alinuk.jpg)
alinuk spune:
sincer paralela asta cu 1954 sper ca e o exagerare
imi dau seama ca am preluat-o si am introdus-o in context pentru ca asa au spus altii pe langa mine
a spus-o si Ministrul de Interne / nu l-as trece la capitolul altii (cel putin din pct de vedere al responsabilitatii si asumarii a ceea ce spune)
..dar tot sper sa fie exagerare si cumva o deturnare de atentie de la 'gerul' si criza de prin Parlament
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">party in FEERIE de muzica si dans
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
monica-elizabet spune:
Fetelor stiu ca pare haios insa din pacate nu am exagerat
si eu sper ca paralela iernii acesteia cu cea din 54' sa fie doar ceva in bunul stil caracteristic stirilor din ro
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lala_D/Lala_D.jpg)
Lala_D spune:
Bunicul meu in '54 a mers pe skiuri din Titan pana pe Lipscani la serviciu, pana s-a dezapezit.
Strabunicii stateau intr-o comuna langa Bucuresti si au trecut cam 5-6 zile pana cand soselele au fost deschise si s-a reluat trenul ce facea legatura cu capitala. In sat zapada cat casa, cum spunea si Monica.
Cica a fost chiar urat.
Sper sa nu se repete, chiar nu avem nevoie de atata zapada .
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ch_dana/ch_dana.jpg)
ch_dana spune:
stie cineva cum a fost in iarna lui 1954 (macar din povestiri) |
Mama avea 16 ani atunci. Stateau undeva la casa in centrul Bucurestiului, casa era cu parter inalt. Din acest motiv au iesit pe...geam ca sa deszapezeasca usa.
![](icon_smile.gif)
Noi am facut aprovizionare azi si pe Pantelimon era horror pe la 14:00, cred ca inchisesera DN3 inainte sa anunte oficial, pentru ca pe sensul spre Cora Pantelimon (iesirea din oras) n-am vazut niciodata asa aglomeratie, nici macar vara (acela este "drumul vechi" spre mare).
Dana &
![](bebe.gif)