PAZA BUNA si prognoza METEO
Raspunsuri - Pagina 13
iulia_b spune:
Pai n-am dat spaga. Ca era tractorul personal al unuia dintr-un sat apropiat.Aveam nr lui pt ca am mai avut nevoie la nivelat terenul. Nu avea lama cum au utilajele primariei, ci era un excavator din ala cu o cupa mare in fata.La negru insa a fost, ca era pe pesoana fizica. Cu asta se ocupa el, are tractor si presteaza diverse munci. Nu stiu daca are firma sau nu ca mie nu mi-a dat chitanta si nici n-am cerut la control actele firmei.
Rufus spune:
Mai, chestia cu trenurile inzapezite este, in mare, vina celor care le gestioneaza. Nu trebuiau sa plece din gari.
Aratau astia la TV un grup de tineri intr-o gara care tipau cat ii tineau plamanii (ca sa se incalzeasca, cred...) ca de ce nu pleaca trenul, ca stau de n-spe ore in gara fara sa le dea nimeni ceai si ceva de papa (), ca ei au treaba, unul pierdea un avion, altul nu mai stiu eu ce treaba avea...de ce nu le spune nimeni cand pleaca trenul?
Si au plecat. Fericire mare, chiote pe la geamuri...au ramas in Faurei, la cativa km mai departe.
Mai, asa ceva nu se face. Nu plecati si gata. Trenul nu pleaca. Pana cand? Nu stiu, cand sta viscolul si linia e sigura.
Da' cu cine sa te intelegi?
Si uite asa, cica nici nu se prea stie exact cate trenuri sunt oprite prin nameti.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
ruxandra_sb spune:
Cand alegi sa te muti "pe camp" iti asumi si posibilele consecinte - iar inzapezirea este una dintre ele.
La fel cum cei care au ales.. de exemplu "viata la tara" si le asuma pe ale lor. Sau cei de "la oras" pe ale lor. Si bune si mai putin bune.. ca peste tot.
Iar la lopata/plugul cu lama nu se da/nu se iese pe viscol, ci numai dupa ce viscolul se opreste.
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
histamina spune:
pana duminica, inclusiv, geruri intre -15 si -25 de grade noaptea.
de pe 13 revin ninsorile, nu se stie in ce cantitate.
ch_dana spune:
Ruxandra, pai asa "pe camp" = strazile secundare din Bucuresti sau chiar unele intersectii, ieri de-abia degajau mormane de zapada inghetata in Colentina-Dna. Ghica.
Platim impozite de ne uscam si noi astia, "din camp" (stradute fara trafic de transport in comun), ce ar trebui sa facem ? In afara de descurcat singuri, asta am facut-o deja...
Dana & Amelia (21.06.2011)
alinuk spune:
am fost oarecum implicata in treaba cu trenurile
va spun sincer ca la nivelul la care ma aflu eu, s-au facut eforturi mari pentru acei oameni (este perceptie personala)
ca ei au alta perceptie sunt gata sa accept sa-i inteleg intr-o masura, sa empatizez in niciun caz
au plecat alimente spre ei la ora 23 noaptea din Braila, au ajuns in Faurei dupa 9 ore...pe un traseu de 60km / au mers cu utilaje mari de armata sa poata razbi prin nameti si viscol
de ce a plecat trenul, e o intrebare! alt tren inaintea acestuia cu o ora, nu a avut problema, nu s-a inzapezit
viscolul puternic a creat suluri de zapada in zone de depresiune
e o decizie care implica mai multe aspecte, aceasta a anularii unui tren
Capcaunul face o scurta radiografie, destul de realista a unui sistem ... tributar deciziilor 'culorilor' succedate de'a lungul timpului pe la varf
iar acest sistem feroviar nu e singurul 'sapat' la radacina / sunt altele la care e si mai evident
nu vreau sa par avocatul nimanui prin aceste info, nici nu cred ca vinovat e doar viscolul...vi le dau pentru a vedea mai complex o situatie
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">party in FEERIE de muzica si dans
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
alinuk spune:
aa iar presa...
alege senzationalul
se va face un film cred pe marginea experientelor acelor oameni
PS: oamenii au avut caldura tot timpul in acel tren
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">party in FEERIE de muzica si dans
Nimic nu-i intamplator!
violetan spune:
Ruxandra, nu te contrazic cum ca lenea ar fi cucoana mare, dar am si scris ca dau exemplul meu personal. Pe stradutza laterala din satul in care stau a fost viscolita zapada de pe camp si s-au facut nameti de 1,5-2m. Oricat de harnic si de gospodar ai fi arata-mi tu cum cureti doar cu lopata o strada lunga de 2-300 de metri. Hai sa nu exageram acum. Sigur ca cei care ne-am mutat la tara ne asumam si astfel de intamplari, dar, pe de alta parte platim dracului impozite. Nu poti tu ca primarie sa vii sa ma intrebi pe mine cum sa faci sa strangi fonduri??!!! Fiecare pana la urma e platit mai bine sau mai prost sa-si faca treaba pe care si-a asumat-o. Asa cum nici eu nu ma duc la primarie sa ma invete strategie sau alte alea, tot asa nu mi se pare normala situatia inversa. Lenea o fi cucoana mare la multi dintre noi, dar nici cu nesimtirea si delasarea autoritatilor nu mi-e rusine. Apreciez armata care a intervenit sa deblocheze drumuri, SMURD-ul ca a umblat prin nameti sa salveze oameni, enelul ca macar la noi chiar au intervenit la timp, politistii care au fost oameni samd. Primaria din zona mea cel putin, e insa de toata jena. Si asta o spun cu toata responsabilitatea.
Edit ca mi-am amintit ca m-a amuzat foarte tare exprimarea "cei care s-au mutat la tara ar trebui sa se astepte si la inzapezire" sau pe-acolo. De parca m-as fi mutat in jungla si ar trebui sa ma astept sa fac malarie sau sa ma muste musca tzetze si sa dau in boala somnului. Nu m-am mutat, frate, in sihastrie, in varfu' muntelui si nu vreau sa-mi asum nimic din necivilizatie in secolul 21, intr-o zona considerata decenta. Sa nu mai vorbim de faptul ca si in ultimul catun ar trebui sa se asigure canalizare, gaze, electricitate- pe scurt, minimul de confort, macar, ca si acolo traiesc oameni, nu?
Bee spune:
Stiti ce-i sinistru? Este joi si in satele care nu au curent electric de luni (sau de Duminica) mai exista telefoane incarcate sa mai sune la 112 in caz ca intervine o urgenta? In cat timp dezapezesc ei cu excavatorul cu cupa 10-20 km de drum cu nameti de 2-3 metri? Si aici ma refer la nenumaratele cazuri (sate si comune) din Buzau, Vrancea, Ialomita si Calarasi de care nu se stie, dar incep sa afle daca tot au scapat de grija guvernului. Au ras astia totzi de Igas cu viscolul lui din 54. Viscolul asta a ocolit clar Bucurestiul (adica ce a fost in Bucuresti sigur e poezie fata de ce era in zonele de care pomeneam), dar in rest?
Duminica am dat la lopata 5-6 oameni, sa dezapezim cam 400 m de drum cu troiene. Ne-a luat cam 5 ore, fiindca fratele meu si sotul meu sunt foarte harnici si puternici. Insa in seara aia am scos masinile si le-am lasat jos in sosea. Duminica seara am reusit sa ne aprovizionam, iar frate-meu a plecat in Bucuresti unde avea treaba si sa ramana acolo pana se dezapezeste problema. Luni dimineata eram iar cu zapada mare peste noi. Insa ce mai conta, ca DN 5 a fost inchis pana aseara. Acum o luam prin nameti pana la drumul principal (ca nu mai e frate-meu sa dea tonul la lopata) si de acolo cu masina.
miha81 spune:
Eu sunt din Buzau mai exact locuiesc la Maracineni la 3 km de oras. La mine pe strada a venit personal primarul cu o vola sa ia zapada, pe cand la ai mei care stau in oras nici acum nu a intrat nimeni pe strada. Fiecare om si-a dat singur zapada si de abia astazi au reusit sa scoata masina din curte. Au fost si la noi probleme dar cu electricitatea. De duminica pana aseara nu am avut curent si implicit caldura dar acum e bine. Problema este ca la acesta ora la noi in judet sunt inca 32 de localitati fara curent electric. E jale pentru ca unele dintre ele sunt blocate de nameti, autoritatile inca nu au ajuns pana acolo.
pozeBianca