PAZA BUNA si prognoza METEO
Raspunsuri - Pagina 14
Alex@Sara spune:
Socrii nu au curent de luni de la amiaza.De dezapezit,s-au apucat putin aseara,cand a mers ProTv ul sa filmeze,dar au reusit cei de le elctrica sa refaca cat de cat in sat sa fie curent.Doar ca la socrii pe straduta au cazut ff multi copaci-la ei in curte s-au rupt corcodusii sub care parcam noi masinile si salcia maare de langa leagan,cica e cheala,a ramas numai cotorul din ea -,si au atins si firele si nimeni nu a avut habar de ei.Am sunat azi dimineata la ENEL,mi-au inregistrat sesizarea...cica in cursul zilei de azi se remediaza....sufletul,ca la ora 6 jumate m-a sunat socrella ca inca nu a facut nimeni nimic .AM sunat iarasi si dupa multe bajbaieli si mormaieli,au zis ca in cel mai scurt timp se va remedia.Mira-m-as sa se rezolve maine,dar daca nu se rezeolva ,zau de nu trimit ProTV ul sa il filmeze si pe domn primar care cica nu a bagat volele sa dezapezeasca ca nu avea motorina.Dar cum a aparut televiziunea,cum a gasit motorina,dar ata ca azi nu au mai facut nimic.Masina de lapte care ia laptele de la ferma din sat,si masina cu paine au luat-o peste camp sa ajunga in sat .Socrii mai au putina baterie la mobile,si azi am vb si pe fix cu ei,sper sa tina pana le reface curentul,ca e jale.Le-a inghetat toata instalatia de apa,si cu gerurile care se anunta inca 2-3 zile,nu cred ca vor avea sanse sa le dezghete,chiar daca le da curentul.
Al meu berbat e atat de nervos pe primarul de acolo,de a zis ca in prima zi cand se poate intra cu masinile mici in sat,merge si aduna oamenii din sat si dau buzna peste el in Primarie sa il ia la 11 metrii .
Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....
iulia_b spune:
Aceleasi scuze si de la autoritati, si de la oameni...nu sunt bani, nu sunt utilaje, nu sunt oameni.... Stiu si eu, intr-un sat nu are niciunul tractor? Si daca s-ar aduna toti oamenii in putere din sat, voluntar, oare n-ar reusi sa miste nimic? Stiu, sunt intrebari retorice, e mai bine de stat la gura sobei...Eu cand vad ditamai omul ca sta si asteapta armata (care tot oameni are, nu supereroi), ma apuca mirarea..
Alex@Sara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulia_b Aceleasi scuze si de la autoritati, si de la oameni...nu sunt bani, nu sunt utilaje, nu sunt oameni.... Stiu si eu, intr-un sat nu are niciunul tractor? Si daca s-ar aduna toti oamenii in putere din sat, voluntar, oare n-ar reusi sa miste nimic? Stiu, sunt intrebari retorice, e mai bine de stat la gura sobei...Eu cand vad ditamai omul ca sta si asteapta armata (care tot oameni are, nu supereroi), ma apuca mirarea.. |
Nu stiu daca acest mesaj bate spre ceea ce am scris si eu,dar te rog uite-te pe net la reportajul de la stilile ProTv din 8 februarie,"Oamnei de zapada" si spune-mi daca zapada aceea se poate da la lopata ,pe o portiune de vreo 2-3 km .Sper doar sa putem ajunge cumva si noi la socrii sa le ducem cate ceva si medicamente pt socrella-ieri i-a urcat glicemia pana la 380 si mai are medicamente pana luni doar,ca luni e programata la dr pt reteta.Si voi face si fotografii cu muntii de zapada si sa imi ziceti voi daca asa ceva putea fi curatat la lopata.
Am vb cu soacra de dimineata,inca nu au curent,a mers la o vecina sa mai incarce putin mobilul.Am zis ca daca pana la ora 12 nu se rezolva,sun la Pro Tv sa vad dupaia in cat timp se pun in miscare cei de la ENEL si sa remedieze si acolo problemele .
Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....
ch_dana spune:
www.meteoromania.ro/index.php?id=65" target="_blank">http://www.meteoromania.ro/index.php?id=65
Asadar ne pregatim de dat zapada pentru a (n+1)-a oara, o sa ajungem in primavara "silfizi" cu totii...
ruxandra_sb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ch_dana Ruxandra, pai asa "pe camp" = strazile secundare din Bucuresti sau chiar unele intersectii, ieri de-abia degajau mormane de zapada inghetata in Colentina-Dna. Ghica. Platim impozite de ne uscam si noi astia, "din camp" (stradute fara trafic de transport in comun), ce ar trebui sa facem ? In afara de descurcat singuri, asta am facut-o deja... |
eu consider ca se circula bine in Bucuresti, date fiind conditiile
iar daca nu sunt in stare sa stapanesc masina pe zapada/gheata (si nu sunt ) o las acasa si circul cu metroul/ratb-ul
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
ruxandra_sb spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Alex@Sara
Nu stiu daca acest mesaj bate spre ceea ce am scris si eu,dar te rog uite-te pe net la reportajul de la stilile ProTv din 8 februarie,"Oamnei de zapada" si spune-mi daca zapada aceea se poate da la lopata ,pe o portiune de vreo 2-3 km .Sper doar sa putem ajunge cumva si noi la socrii sa le ducem cate ceva si medicamente pt socrella-ieri i-a urcat glicemia pana la 380 si mai are medicamente pana luni doar,ca luni e programata la dr pt reteta.Si voi face si fotografii cu muntii de zapada si sa imi ziceti voi daca asa ceva putea fi curatat la lopata. |
Banuiesc ca Iulia nu zicea de dat km de nameti la lopata .. ci doar se minuna ca nu-i nici un tractor in sat. Si probabil ca nu musai in satul soacrei tale.. ci asa prin satele/orasele noastre unde, din pacate, mai greu s-aude de ceva initiativa sau mobilizare pt binele comunitatii... pentru binele propriu la urma urmei.
Sa ramai fara medicamente importante.. nasol. Mai ales cand stiai ca vine napraznicul si puteai cere reteta pe 3 luni.. sa iesi din iarna.
Un orasel din nordul Norvegiei.. acolo printre gheturi, la fiorduri. Are fix 1 plug. Se dezapezeste in ordinea importantei.. mai intai strazile principale si apoi celelalte. Bineinteles dupa ce viscolul s-a oprit. Niciodata strazile nu ajung la negru, ci raman cu un strat de zapada pe ele. Si nu se mai isterizeaza nimeni c-a ramas in nameti si ca primaria nu face si nu drege.. Si daca nici la ei nu ninge??!
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
violetan spune:
Nu stiu cat ninge-n Finlanda sau Norvegia si sincer, la ce e in tara in momentul asta chiar ca nu prea ma intereseaza sa stiu. Ce stiu e ca, cine se uita la tv ramane marcat pe viata. Sunt sate sub zapada complet (privire din elicopter, iti vine rau!), cu zapezi de 5-6 metri. Se vad doar cosurile de la casele inalte. Acolo ce ziceti, merita sa chemi armata, jandarmeria, ministerul de interne, institutii intergalactice sau stam sa ne minunam de ce nu exista un tractor in satul ala si de ce nu ies barbatii sa dea la lopata?
Revin cu exemplul din satul unde am ales sa ma mut: primarul se plange (dupa ce si-a umplut buzunarele, evident!) ca are un singur utilaj si ala defect. Si n-avem, doamna, utilaj sa va intre pe stradute, asta e, ce sa facem, de un' sa facem rost de fonduri? Bah, tata, da' io stau sa ma-ntreb: cand s-a tot construit v-a placut sa tot platim impozite uriase peste alte taxe si alte dari, nu?
Asta ma scoate pe mine din sarite. Si sigur ca ies si oamenii la fdat zapada, dar cat ai da-o, nu reusesti sa muti muntii ca sa poti iesi din sat sa te-ndrepti spre serviciu, iar aia cat de intelegatori sa fie atatea zile? Si nu vorbesc, Doamne fereste de 5 metri ca-n vrancea sau buzau sau ialomita, vorbesc de zapada depusa cat de cat "uman".
Acum stau si astept sa vad dupa codurile astea galbene si portocalii care se anunta de maine cum facem sa iesim de aici...