PAZA BUNA si prognoza METEO

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Luminita, nevasta-sa cica fac eforturi supraomenesti, ca deh, e viscol si zapada de 3 m in cartierul Madrid, nu stiu unde e asta la voi! Sa intelegeti! Si primeste aprobari, ba chiar una cica numai cine nu vrea nu vede efortul primarului, care sta toata ziua printre utilaje!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Luminita, nevasta-sa cica fac eforturi supraomenesti, ca deh, e viscol si zapada de 3 m in cartierul Madrid, nu stiu unde e asta la voi! Sa intelegeti! Si primeste aprobari, ba chiar una cica numai cine nu vrea nu vede efortul primarului, care sta toata ziua printre utilaje!

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

e in mijlocul campului aseara a trimis armata care a reusit sa dezapezeasca masinile ramase in camp. au muncit ore bune sa reuseasca sa ne dezapezeasca drumul. cd am iesit de dimineata, nu mi-a venit sa cred ce mari sunt nametii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Nu stiu unde e cartierul acesta(banuiesc ca prin Pipera ca colo se construieste aiurea si in draci ),dar Voluntari nu inseamna numai acest cartier.inteleg ca a fost o situatie mai speciala,dar restul orasului sa il lasi in plata Domnului??????.Ieri dimineata citeam pe pagian lui ,ca posteaza de la fata locului,de pe IPad,ca in cel mai scurt timp apare ajutorul armatei.Dupa 7 ore de la aceasta postare,inca nu era ajunsa armata ,si tot in cel mai scurt timp era anuntat ajutorul lor.Bine macar ca s-a rezolvat,si cum s-a mai potolit si vantul si nici nu mai ninge,sper doar sa intervina cat de cat si in restul orasului,ca daca mai ninge inca o zi-doua,noi nu mai avem unde pune zapada,decat sa o caram in curte-noi avem o alee de vreo 25 m,lata de vreo 4 m, de la sosea pana curtea noastra,unde bagam masinile.Deci,daca ninge,trebuie sa caram zapada vreo 40 m sa o depozitam in curte,ca domnul primar nu e in stare sa bage niste utilaje si sa mai care din zapada de pe strazi

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Referitor la trenurile inzapezite. Vinovati sunt ABSOLUT toti. Toate partidele care s-au scuccedat la putere, pentru ca n-au avut viziune si initiativa in directia infrastructurii feroviare. Sindicatele ceferiste, pentru ca s-au opus vehement oricarei reforme in zona lor. Administratia CFR pentru ca s-a ocupat de afacerile personale. Firmele capusa pentru ca mai mult au devalizat decat ajutat CFR-ul. Hotii (tigani dar si romani) pentru ca tot fura sine, cabluri. Politia ca nu-i prinde. Ministerul pentru ca n-a suspendat circulatia pe liniile cu probleme. Calatorii pentru ca pleaca la drum desi se anunta cod portocaliu de viscol si ger crunt.

Lantul erorilor, greselilor si problemelor este lung. Viscolul de-acum nu a fost decat picatura care-a umplut paharul. Care-a apoi a crapat din cauza gerului lasand oamenii pe camp in noapte si ger.

Pe vremuri nu se inzapezeau trenurile pentru ca:
- fiecare macaz sau grup de macaze avea un canton la cativa metri distanta cu un ceferist a carui sarcina era nu numai sa vanture steguletul la trecerea trenurilor ci sa si le verifice si mai ales sa le deszapezeasca.
- marfurile circulau pe calea ferata, marfarele dubland sau chiar tripland fluxul. Pe majoritatea liniilor trecea cate un tren cel putin o data pe ora, daca nu la cateva minute. Nu prea era timp sa se depuna zapada pe sine. Iar cand trecea un marfar cu 50 de vagoane pline ochi se incingea sina, nu gluma.
- cand viscolul se apropia de maxim se suspenda circulatia in zonele afectate (chit ca lumea il injura in gand pe ceausescu) si se bagau repede echipe de lucru si chiar armata pentru degajarea liniei. Calea ferata fiind considerata infrastructura strategica de interes militar.
- se cultivau perdele de copaci si arbusti de-a lungul terasamentului.
- ...

Un amic de-al meu primise repartitie la o unitate mecanica agricola de pe langa Faurei. A prins in anul de stagiatura iarna lui '85, cea mai crunta de dupa '54. Facea naveta Faurei nu-stiu ce sat spre Braila zilnic. Epopeea lui incepea din gara din sat pana la servici, cale de vreo 3 km prin zapada pe langa nameti de doi-trei metri. Dar trenurile personale de dimineata si de seara au circulat tot timpul. Atata doar, ca aveau intarzieri (nu foarte mari) datorate restrictiilor de viteza si de la macaze. Partea nasoala era ca trenurile erau neincalzite, cu o lumina chioara si mai si sufla vantul prin ferestrele neetanse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Eu stau in Iasi, la casa. N-am asteptat sa vina armata, am pus cate 100 de lei de casa si am chemat un tractor cu lama si ne-a rezolvat repede si bine. Ma gandesc ca poate prea se asteapta de la altii ce ne sta la indemana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Iulia, e nemaipomenit ca n-ati asteptat armata sa va salveze, dar exista minim doua miiiiici probleme legate de solutiile "la indemana":
1) nu toti oamenii care stau la case sunt atat de avuti incat sa scoata 100 roni sa-i dea pe lama
2) si daca ar avea banii aia e posibil sa nu gaseasca pe cineva cu utilaj (aici iti garantez, eu sunt cazul ala si stau in apropierea bucurestiului: de doua zile il asteptam pe salvatorul satului care e atat de ocupat incat n-are timp sa rezolve toate strazile cu zapada de 1m jumate...)
Evident ca primaria n-are absolut nici un rol in problema asta. N-avem fonduri, frate! Imi e atat de sila incat mai bine ma opresc aici, ca cine stie ce mai zic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Citat:
citat din mesajul lui violetan
1) nu toti oamenii care stau la case sunt atat de avuti incat sa scoata 100 roni sa-i dea pe lama

In plus mai e si lenea mare cocoana si nu prea mai stim sa dam la lopata.. ca deh, suntem "domni" cu totii.

Sa vina primaria, armata, pompierii, cineva... sa-mi scoata masina din parcare!!

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxandra_sb

Sa vina primaria, armata, pompierii, cineva... sa-mi scoata masina din parcare!!

Mai ales ca nu intra in atributiile lor de servici sa dezapezeasca pe cineva! Ca acum nu mai exista soldati pe care sa-i foloseasca cum vor ei.

Dar asa cum spune si capcaunul, daca ar fi existat perdele forestiere, daca s-ar fi pus parapeti, daca firmele de salubritate nu s-ar fi bazat ca o sa fie 10 cm de zapada si gata, daca..daca..daca!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Ruxandra, n-a venit armata sa le scoata masinile din parcare. Cartierul e in mijlocul unui camp. Vecinii au ramas inzapeziti pe drum. Utilajul pe care il platim (noi, cei din cartier...cati din cei care stati in Bucuresti platiti din buzunarul propriu dezapezirea???) a venit si a ramas si el inzapezit. Am apelat la autoritati pt ca eram blocati si nu se putea doar cu un utilaj, doua. Eu trebuia sa ajung cu copilul operat la spital, ca avea o complicatie.
a aratat si la stiri strada noastra, unde nametii erau de 2-3m. cum crezi ca am fi putut noi 'da la lopata"???? Nici nu puteam sa stau in picioare de cum viscolea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Eu stau in Iasi, la casa. N-am asteptat sa vina armata, am pus cate 100 de lei de casa si am chemat un tractor cu lama si ne-a rezolvat repede si bine. Ma gandesc ca poate prea se asteapta de la altii ce ne sta la indemana.

Ati dat spagaaaa??? Bani la negruuu???
Hmmmm...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput