Mamici, tatici, cu copii mai mari-ceva sfaturi?

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Ingrid, am inteles perfect la ce te-ai referit. Cam sunt de acord cu tine in unele privinte.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Apoi mie mi se pare ca sunt prea permisiva.

Dupa faza cu telefonul eram hotarata sa-i schimb abonamentul - ca sa stau linistita ca nu mai depaseste si nu mai platesc o caruta de bani.

Cineva
a spus (sa ridice 2 degete cine a fost, ca eu am uitat ) ca fac o greseala. Ca ea trebuie sa invete sa respecte niste limite. - atat ai, atata te intinzi!
Mi-am dat seama ca gresec si am renuntat.

oi fi fost eu pe la pagina 5 ?
Viviana, mie nu mi se pare ca esti prea permisiva, ci asa cum ziceam si acum o saptamina, ca ai tendinta de a o trata ca pe un copil mic si iresponsabil. Dupa mine asta vrea ea sa-ti transmita prin comportamentul ei.

Mergi la inceput

Am fost plecata la schi si nu am mai intrat pe forum.

Nu sunt suparata pe Rufus si nici nu m-am simtit jignita (poate si pentru ca ma asteptam la replici si reactii de genul asta), insa m-am simtit neputincioasa, la fel ca un copil caruia i se spune ca poate sa vorbeasca doar cind o sa fie adult sau mai rau, niciodata, pentru ca niciodata n-o sa aiba experienta in ani a parintelui sau

Roxana ma bucur c-ai intrat la subiect, tare iti simteam lipsa, intr-un fel cred ca am provocat telepatic reactia ta pentru ca imi tot venea sa dau replica: lasa ca stiu io o mama de copil mare care nu este asa ca voi. M-am bucurat si cind Nelia mi-a aprobat mesajul unde ziceam de frica parintelui, pentru ca stiu ca si ea si-a pus cindva intrebari pe-acest forum pe teme asemanatoare. Si mi-au placut mult si alte mesaje pe care le consider echilibrate si intr-o directie asemanatoare celei gindite de mine, cum ar fi cel al galisiei sau al ancai nicolae. Ele imi dau siguranta ca se poate.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Eu am incredere in adolescenta mea pana la proba contrarie. Au fost doua momente pana acum, le-am depasit.

Sa stiti ca un adolescent poate invata si fara constrangeri, dar nu stiu de ce depinde.

Succes fetei tale Mihaela!

In parte motivarea pe care o vezi la ea vine de la tine. Din exemplul tau personal si din relatia pe care o ai cu ea. E multa acceptare si respect in realtia voastra.

Pe de alta parte e cu siguranta si un merit al scolii de acolo. Din pacate scoala romanesca nu prea reuseste sa motiveze copiii mai departe de clasa a V-a.

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Da, si noi aici in Germania privim cu invidie spre tarile nordice si Canada cind vine vorba de sistemul de invatamint.

Rox, ce crezi ca-i motiveaza pe copii in scoala primara?(intreb ca am si eu in cap ceva si vreau sa vad daca ma gindesc la acelasi lucru).
De fapt m-ar interesa sa stiu cam cum mai e acum scoala primara in Romania, se dau note ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui AgnesLuca
M-am bucurat si cind Nelia mi-a aprobat mesajul unde ziceam de frica parintelui, pentru ca stiu ca si ea si-a pus cindva intrebari pe-acest forum pe teme asemanatoare.

Inca mi le pun... dar am ales sa lucrez cu frica mea si sa las copilul in pace. Lasat in pace nu in sensul de neglijat sau de acceptat comportamente problematice, ci de luat teama mea ca nu va reusi in viata de pe umerii ei. E mult de explicat si n-am timp acum, dar am inteles niste lucruri fundamentale in ultimii ani si nu mai am cum sa dau inapoi.

Ingrid, Viviana a fost o doamna si ti-a raspuns in continuare frumosm eu nu o voi face. M-am gindit mult daca sa-ti scriu sau nu, te vad in scris foarte rigida, insa o fac cu toate riscurile. Fara sau cu suparare, din punctul meu de vedere, raspunsul pe care i l-ai dat Vivianei, mai ales tinind cont de cit de frumos si-a expus ea nelinistile legate de fata ei, si mai ales felul in care ai caracterizat-o... merita un avertisment rosu pe un forum despre copii. Stiu ca fata Vivianei nu e pe forum, dar tot atac la persoana ramine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Ingrid, Viviana a fost o doamna si ti-a raspuns in continuare frumosm eu nu o voi face. M-am gindit mult daca sa-ti scriu sau nu, te vad in scris foarte rigida, insa o fac cu toate riscurile. Fara sau cu suparare, din punctul meu de vedere, raspunsul pe care i l-ai dat Vivianei, mai ales tinind cont de cit de frumos si-a expus ea nelinistile legate de fata ei, si mai ales felul in care ai caracterizat-o... merita un avertisment rosu pe un forum despre copii. Stiu ca fata Vivianei nu e pe forum, dar tot atac la persoana ramine.

Exagerezi.
Postarea lui Ingrid trebuie judecata in spiritul ultimei fraze: "Si eu am fost adolescenta, dar mi-am RESPECTAT parintii. Asta e tot."

Si eu ma simt ignorat, nesocotit, de fetele mele, atunci cand "vor sa-mi transmita ceva". La lipsa lor de respect nu pot raspunde decat cu intelepciune, pentru ca am niste obiective de om responsabil.
Dar asta nu ma impiedica sa-mi zic si eu ca Ingrid: frate, am fost si eu copil, si nu unul comod, dar nu ma gandeam sa-mi pedepsesc parintii cu fitze de doi lei, ca sa le transmit "trairile" mele legitime, ii pedepseam destul prin prostiile pe care le faceam. Si nici nu ma gandeam ca-mi trebuie psiholog sa-mi rezolve divergentele cu ai mei. Vremurile s-or fi schimbat, tocmai de aia sunt cu zambetul pe buze cat de mult pot...rigiditatea o fi paguboasa, dar hai sa judecam tot ansamblul, nu sa vorbim doar din carti.

Agnes, bine ai revenit! Ma bucur ca nu te superi din senin (stiam eu...) si da, cred ca ai simtit neputiinta copilului care nu mai ajunge la cuvant...Nu m-am gandit la comparatia asta (foarte nimerita!), insa chiar asta am dorit sa transmit. Fara nici o rautate. Recunosc, insa, ca poti avea dreptate in problema despre care discutam si daca n-ai copil adolescent.
Din pura intamplare, desigur...

Viviana (si ceilalti), trebuie sa recunoasteti ca e util sa mai vedem cum e pe la altii pe-acasa.
Am o nelamurire: n-am intalnit prea des parinti care sa spuna ca n-au probleme cu copiii lor. Chiar e musai sa fie regula?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Rufus, din punctul tau de vedere exagerez, din al meu nu. Iar despre filmuletul pus, eu l-as aresta pe tip fara sa ma gindesc prea mult. Daca asta e parinte, atunci eu sint popa. M-a oripilat gestul lui.

Eu m-am referit doar la caracterizarea facuta fetei, nu la tot ce a scris Ingrid. Adica la asta: Viviana, fata ta este obraznica si tupeista si mincinoasa. Plus ca isi bate joc de tine cum poate. Mi s-a facut rau cind am citit, eu n-as putea nici sa gindesc despre un copil asa, darminte sa o si spun mamei la modul asta, cu atit mai mult cu cit fata nu e prezenta pe forum si din postarile Vivianei nu se intelege ca ar fi chiar asa fata ei.

Si chestia cu vorbitul doar din carti... de ce crezi ca toti cei care au alta parere, care observ ca nu corespunde cu majoritatea, ar vorbi neaparat din carti si nu din realitate? Asta e asa, o invitatie sa ramina aici doar cine crede ca doar cu reguli se creste un copil, restul sint povesti. Uite, eu sint una din cei care spun ca se poate si altfel.

Mai spui: 'n-am intalnit prea des parinti care sa spuna ca n-au probleme cu copiii lor'. Eu spun: 'n-am intilnit prea des nici copii, mai ales adolescenti, care sa spuna ca n-au probleme cu parintii lor.' Si adaug: nici macar atunci cind parintii spun ca totul e ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Rufus, si restul doamnelor, copii nostrii au acces astazi la multe lucruri la care noi nu am avut. viata s-a schimbat, am aevoluat tehnic extraordinar de mult. informatii multiple se afla la un clik distanta de copii nostrii. multitudinea de reviste care promoveaza tot felul de chestii si aspecte ale vietii prezentate in cele mai roz nuante, programele tv, internetul (asta am mai spus ) toate astea au impact asupra copiilor nostrii.
gasesc ca e perfect normal sa exista schimbare si evolutie. mor cand aud expresia "pe vremea mea nu era asa sau pe dincolo". pai fara suparare, vremea mea si a ta au trecut de mult, acuma traim alte vremuri. si noi trebuie sa ne adaptam, sa crestem, sa evoluam, sa ne deschidem mintea si sa cautam solutii viabile exact in aceste vremurile in care traim.

editez, cu cele de mai sus vroiam sa spun ca astazi copii nostri se raporteaza la noi diferit de cum o faceam noi in trecut. ptr cei din jur poate parea lipsa de respect. insa adevarul il cunoastem noi cei ce traim cu ei zi de zi in casa.

doamnelor si domnilor (Rufus de fapt) ar tebui sa ne intalnim in real, sa stam la discutii fata in fata. mie mi-ar placea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia
...de ce crezi ca toti cei care au alta parere, care observ ca nu corespunde cu majoritatea, ar vorbi neaparat din carti si nu din realitate? Asta e asa, o invitatie sa ramina aici doar cine crede ca doar cu reguli se creste un copil, restul sint povesti. Uite, eu sint una din cei care spun ca se poate si altfel.

Mai, suferiti de ceva manie a persecutiei? Unde naiba e invitatia de a pleca daca ai alta parere? Hai sa fim si seriosi...e o discutie, nu altceva!
Si vis a vis de ce crezi tu despre ala cu laptopul: de ce, oare, majoritatea il aproba? Sa-ti faca tie in ciuda?
Chiar nu poti pricepe ca regula in cresterea unui copil este...ca nu exista reguli? Ce relevanta are parerea ta sau a mea? Relevanta este doar realitatea. Pe care o accepti indiferent de-ti place sau nu.
Asta am vrut sa transmit eu si ceilalti care te oripileaza pe tine.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput