Clubul "babelor" FIV-oase 4

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

samira,
vad ca aristica e MIA (missed in action) si imi inchipui ca doar ea deschide un capitol nou? daca nu-i cu suparare, vroiam sa te rog sa-mi spui, la ce analize imunologice te-ai gandit si din aceasta categorie (imunologice), eventual, pe care le-ai facut deja?
senk iu

tubal infertility
DH all normal
TTC since 2009
2 IVF, 4 FET - BFN
struggling with RIF

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

Multumesc de lamuriri. Mama a murit pe 1 martie si ii fac de obicei in sambata dinainte, de fiecare data a picat in post. Nici eu nu as fi vrut sa invat de astea, inainte se ocupa ea, acum nu am de ales.

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, TSH sub limita
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA dubla mai 2011 MedLife - nereusita
FIV ianuarie 2012 MedLife - sarcina biochimica

Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

qiao,Dumnezeu s-o odihneasa.

lara,ma gandesc sa fac Imunofenotiparea limfocitara si Imunoglobulina in prima faza.
PK a fost extrem de categoric impotriva administrarii de Imunoglobulina intravenoasa.
o sa-i intreb si pe turci cand merg la consultatia preliminara ce mi-ar mai recomanda in plus sa investighez pe parte de imunologie.

3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
4 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
FIV5 olacak

Mergi la inceput

si ma mai gandesc sa dozez si cytokinele si proteina HLA G.
am inteles ca ambele au rol cheie in procesul de implantare.

3 sarcini extrauterine
4 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
FIV5 olacak

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana3110 spune:

Buna
Stie cineva ce mai face mami_vreau?

Adino, pai tu trebe sa sarbatoresti cand se incheie cu iesitu dintilor, ca pana atunci nu te vad prea in roz :-)

Week-end frumos fetelor- adica pentru ce a mai ramas din el...

Elenush, si eu

10 ani de incercari pentru a avea un BB
FIV 2 reusit decembrie 2011 Budapesta, dr Peter Kovacs

PAI 4G/5G homozigot, FXIII heterozigot, Tiroidita hashimoto

Mergi la inceput

samira,
dap, aceleasi analize (imunofenotipare & imunoglobulina) le am si eu in program, sunt inca pe "to do list"
imi dau seama ca esti super documentata, ca toate fetele de aici de altfel (clubul asta rocks), deci departe de mine gandul sa-ti fac sugestii, nu sunt medic..doar ca ma intriga cazul tau si gasesc multe paralele in ce ma priveste
am citit/citesc de ani de zile forumurile din UK, la un moment dat vroiam chiar sa merg pentru o consultatie acolo, la o clinica specializata in imunologie reproductiva (dr. Gorgy), dar am renuntat datorita costurilor astronomice (peste 1000 de lire sterline setul de analize ce trebuie obligatoriu facut acolo, la care se adauga apoi consultatia, tratamentul..)

ce vroiam sa-ti supun atentiei e, ca fetele care fac progesteron injectabil (in UK) pentru deficit de faza luteala, ii contracareaza efectul cu IVIg. progesteronul, in forma sa injectabila indeosebi, creste activitatea Th1 (ergo scade Th2 necesar fixarii sarcinii) si activitatea celulelor NK (nu concentratia, ci puterea lor de a killer-ii). cu un raport Th1/Th2 supraunitar si o activitae crescuta a NK cells, nu se poate obtine sarcina. imunosupresoarele orale (prednison, dexametazona etc.) au efect dorit doar asupra Th1, in schimb activitate NK nu poate fi anihilata decat cu IVIg (nici pe mine nu ma-ncanta).
stiu ca tu faci prg injectabil in urma unei monitorizari de 3 luni a fazei luteale, dar nu mai retin, era mai scurta de 10 zile? (normala e 10-14 zile, media e 12, <10 si >14 inseamna lutheal phase defect)

la rezultatul imunofenotip. limfo urmareste indeosebi: activitate Th1, Th2, Th1:Th2 ratio, Treg cells si activitate NK (concentratie e mai putin importanta, pot fi >12%, dar fara killer power si atunci e ok, ma rog) si daca e si TNFa (factor necroza tumorala alfa). Daca in conditii normale (fara a fi sub prg. injectabil) valorile sunt in limite, poate prg inj. iti da peste cap valorile si face imposibila implantarea, who knows? PK de aia tot insista pe prg ovule, ca acela se resoarbe cel mai bine si se pare ca nu are acest contraefect, stie el ce stie..

deocamadata nu ma prind cum se incarca un doc. aici, incerc sa caut link-ul sa-ti propun spre studiu..
revin..

tubal infertility
DH all normal
TTC since 2009
2 IVF, 4 FET - BFN
struggling with RIF

Mergi la inceput

Yo, Ioana
WE fain si tie, ma bucur ca esti bine

tubal infertility
DH all normal
TTC since 2009
2 IVF, 4 FET - BFN
struggling with RIF

Mergi la inceput

samira, proteina HLA-G merita s-o dozezi doar daca vrei sa faci testul de compatibilitate cu cea a sotului, altfel rezultatul e irelevant. embrionii avand bagajul genetic 50/50 (mama/tata), doar in cazul unei incompatibilitati intre voi (greu de crezut deoarece ai obtinut sarcina, dar a fost SEU) semnalul transmis e incorect sau absent si se produce respingerea..
uite un studiu (poate nu l-ai vazut) care acopera multe probleme, printre care si incompatibilitatea HLA-G:
http://www.naturalgynae.com/downloads/nav6_fact25.pdf

mai caut link-ul pentru cel cu prg. inj si efectul imunostimulator..

tubal infertility
DH all normal
TTC since 2009
2 IVF, 4 FET - BFN
struggling with RIF

Mergi la inceput

lara,multumesc pentru completari.
am citit si eu tot ce mi-ai spus dar inca nu simt suficient de stapana pe treburile astea asa ca inca le mai pitrocesc.
am salvate in laptop niste articole si studii foarte misto pe tema asta.
dar nu stiu daca sunt dispusi medicii sa caute atat de adnac in probleme noastre.
mi se par chestiile astea usor de explicat la nivel de teorie...in practica imi par mai greu de analizat,identificat si tratat.
sau poate nu sunt eu suficient de documentata inca.

ioana,Laura este bine,este internata inca...probabil asa va ramane pana la livrare.
mi-am propus,impreuna cu Adina sa mergem la ea intr-o dimineata dar uite ca nu ne iese.

3 sarcini extrauterine
4 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
FIV5 olacak

Mergi la inceput

si inca ceva, ce as dori doar sa-i supun atentiei (si) aristicai, (fiecare oricum procedeaza cum considera de cuviinta), citind ca si ea are prg. injectabil in frigi
o abordare mai noua (dar in imunologia reproductiva totul e nou, it's not evidence based vb lui PK), dar imbratisata de tot mai multi obgyn, endometrioza e considerata a avea ca factor (n.r. de declansare) o componenta autoimuna, deci pe un fond autoimun deja existent, prg. injectabil care stimuleaza Th1 si activitatea NK cells (care fac imposibila o fixare a sarcinii), fara antidot (IVIg si imunosupresoare orale) poate duce la o minimizare a sanselor de implantare/fixare a embrionilor.

PK nu crede in imunologie, decat peste 10 ani, cand vor exista cu siguranta studii concludente (citez din el) din pacate pentru unele dintre noi, atunci va fi prea tarziu..
tot quote din PK: "even women with lupus have proven fertility", da, exista, dar sunt exceptia, in mod normal in cazul bolilor autoimune sistemice, fertilitatea e compromisa si de obicei aceste femei sunt deja sub terapie cu imunosupresoare puternice si de lunga durata..

hai, ca m-am intins

tubal infertility
DH all normal
TTC since 2009
2 IVF, 4 FET - BFN
struggling with RIF

Mergi la inceput