Buburuze ian-feb- LMA buburuze de 1-8 feb.! (129)
Raspunsuri - Pagina 12
Doloress spune:
Si eu sunt aia care a dat bacsis asta vara 50 de lei la manichiurista. Da, am platit manichiura 30 de lei si am dat bacsis 50. Ca sunt total aeriana cand e vorba de bani.
RaluKara spune:
mai anka cum sa-l lase mai sa planga pana la extenuare?? sunt zdravene femeile alea? pai dupa ce ca a fost bolnav, i-au mai iesit si niste dinti...si ele se plang ca vrea in brate??? io inteleg ca sunt mai multi copii si ca nu pot sa ii ia in brate in permanenta dar nici sa lasi copilul sa se invineteasca de plans! nu-i normal! aoleu, ce le-as face!! pai, la ce se mai fac educatoare daca le deranjeaza plansul de copii!
andutzasunt complet de acord cu tine! cul sa lasi o bucatica mica de om sa planga doar pentru a nu fii rasfatat\razgaiat? pai, eu stiu ca de rasfat vorbim de pe la 3 ani incolo, cand copilul incepe sa se perceapa bine pe sine..acuma, cand are un disconfort,ca e murdar, ca e agitat, ca e plictisit , nu stie cum altfel sa se manifeste decat prin plans. si normal, cine sa-l linisteasca daca nu parintii! si evident ca cel mai usor de consolat e sa iei copilul in brate, sa il mangai, sa il alinti, sa ii vorbesti calm..normal, nimeni nu zice sa sari la prima maraiala repede cu luatul pe sus dar nici sa il lasi sa "isi dezvolte plamanii"! mor cand aud replica asta de la socrii mei: ati rasfatat-o prea mult, vrea mereu atentie, lasati-o sa isi dezvolte plamanii , ca copilul mai trebuie sa si urle nu sa stea mereu dupa el! imi vine sa le sar la beregata! pai la ce am ales sa fac un copil? sa am poze cu care sa ma mandresc si in rest sa se descurce singur, nu sa stau eu de el...uneori imi e atat de mila de sotul meu, cand ma gandesc ce fel de copilarie a avut si cum probabil a fost lasat sa urle pana cand a picat epuizat! ce oameni!
Doloress spune:
Mai eu la discutiile astea cu lasat sa planga nu ma mai bag ca stiti pozitia mea. Eu cred sincer si pot sa si argumentez ca locul lor in primiii ani din viata e in brate ori de cate ori manifesta dorinta. Nu cred in "invatat" si "rasfatat". Ca sa n-o lungim cu teorii care oricum cred ca sunt teorii goale si ceea ce conteaza e copilul, unic, si ceea ce el simte, dovada e Patrickul meu, luat in brate si cocolosit de cate ori a dorit. Nu cred ca e un copil rasfatat. Da, e un copil mai mamos, care sta mult pe langa noi atunci cand suntem prin preajma. Dar la gradi de exemplu - e unul din cei mai curajosi, nu a a vut niciodata probleme mari de adaptare, nu plange niciodata cand ramane acolo, etc. Si mai ales, e un copil model pentru altii. Pentru mine oricum ar fi modelul modelelor, dar e fenomenal ce simt social dezvoltat are, cum stie sa se puna in locul altora, empatia care o manifesta, modul de a intelege ce i se cere, capacitati mult superioare fata de ale altor copii. Si astea, sincer acum, din tot ce-am ctit, nu se construiesc decat atunci cand exista o baza foarte solida, din punct de vedere afectiv acasa.
Cand sunt bolnavi - e normal sa fie mai agatati de noi sau de adultul de prin preajma. E o intreaga revolutie care se petrece in corpul lor, o sumedenie de senzatii dureroase. Se agata si el cu disperare de adult, pe care il vede ca pe un fel de Dumnezeu, capabil sa ii ia durerea. E normal sa fim acolo pentru ei.
anka-maria spune:
Fetele, stati, nu ma luati prea tare in seama cand sunt suparata.
Ca mai exagerez uneori. Imi zicea o prietena buna ca parca ii trimit mailuri din transee, asa de afectat scriu.
Tantile alea nu sunt chiar bau bau, io le inteleg si pe ele, ca sunt 8 copii si n-ar putea sa ia pe toti in brate deodata. De luat ii iau in brate, numai ca in functie de nevoi. Unul s-a lovit, altul vrea o jucarie, altul vrea pe masa...mereu e cate un copilas care cere atentie si tre' sa se imparta la toti. Ei sunt copii pana la 2 ani in grupa, mai trebuie sa faca anumite activitati, jocuri, e clar ca nu-s acolo doar sa-i care in brate.
Imi imaginez si eu cum e sa ai 4 copii in grija toata ziua, mai ales de varste diferite.
Bubu e foarte dificil de cand cu dintii si mama clar a exagerat. Acuma de exemplu nu se mai poate indoi de spate! ca l-a carat pe bubu pe scari toata ziua. Apoi e clar ca sacrificii d-astea nu poate face decat o bunica sau o mama .
Si la cresa am vazut ca incearca tot cu distragerea atentiei, luatul in brate e incercat ultimul. Ori bubu nu pricepe, el se pune in fata ta si intinde mainile. Daca nu-l iei incepe circul, se tranteste in fund, se arunca pe spate, urla de ramane fara aer, are un intreg arsenal de fitze.
Sincera sa fiu nici eu nu stiu ce sa fac! N-as vrea sa cedez usor, n-as vrea nici sa creada ca plange degeaba. Plus ca io sunt mai dura, nu-mi place sa faca scene d-astea, mai ales in public. Da' nu-i grav, gasesc io o solutie.
Ce ma enerveaza tare este cand face altul pe gigi duru' cu bebele meu! Creca' d-aia mi-a sarit mustarul azi! Ca intr-un fel m-au certat ca nu fac bine si apoi pentru ca se apuca sa-l disciplineze ele. Eh, asta ma scoate din minti.
Io-s mama: il mai pup, il mai cert, il mai alint, il mai ignor cand e purcelus, dar bottom line io stiu sa tin un echilibru in toate astea astfel incat bubu sa stie ca, indiferent de situatie, io tot il iubesc ca pe ochii din cap.
Dar la ele nu stiu cat echilibru e intre toate starile astea. Asta ma sperie uneori.
Ca nu stiu daca bubu invata ca nu e bine sa profite sau invata ca nu e bine sa ceara! Asta nu stiu....
Eh, crestem noi.
maimutzica10 spune:
LA MULTI AAAAANI, DARIUS!! (cu intarziere, da' mai bine mai tarziu...)
La Multi Ani si pt MATEI ALEXANDRU si RADU ANDREI!
A venit mama si misunam mult, sper sa ne mai linistim de miercuri incolo..
Anka, noroc in continuare cu proiectul! Si sanatate, sa-ti revii repede din boala bubu-leasca. Bine ca si-a mai revenit el!
Mirela, ce-ai mai facut?? Refuzasi sau nu job-ul? Io sper ca ai ramas de pozitii!!!!
Bafta la cautat apartament lui Dedicut! Tare greu tre' sa mai fie cand ai bebe mic, esti cu hainele-n valiza si n-ai coltisorul tau de casuta..
IVS Andutza: io am tendinta sa trec peste, dar in general nu uit; nu ma razbun, dar tachinez de cate ori am ocazia. daca exista recidiva, atunci ma enervez de-a binelea..
IVS Catalina: cica la inceput i-a placut fundul meu (da' io 29 de ani cat m-am uitat in oglinda n-am vazut nimic) si cica-i mai place si acu', ca se vede mai bine de vreo 3 ani incoace - cred si eu, ca mananc toata ziulica si-o sa ma fac cat China si toti chinezii la un loc.
Ma duc sa dorm, ca azi am facut un milion de treburi.
Rox mami de maimutzica Marie Lorelei (18.01.2011) si 17s
think pink
maimutzica10 spune:
nu-mi place ca v-ati mutat pe FB, ca mi-e asa greu sa va urmaresc acolo! cand citesc '242 de comentarii', vad gri in fata ochilor si nici nu ma mai apuc de cetit, ca e prea mult pt neuronu meu..
gata, acu chiar imi iau jucariile si plec!
Rox mami de maimutzica Marie Lorelei (18.01.2011) si 17s
think pink
Doloress spune:
La multi ani Radu-Andrei!
La multi ani Matei-Alexandru!
Sa cresteti mari, sanatosi si norocosi!
ANKA- normal ca acolo nu au timp sa-l tina in brate, nici eu nu cer asta gardienelor mele. Sunt atatita copii, cu nevoi diferite, noi nici la unul cateodata nu facem fata. Dar nu as accepta sa-mi insinueze ca eu as fi de vina si ca eu il "invat" in brate. Nu ar trebui sa se planga si punct. Pai asta mi se pare lipsa crasa de profesionalism. Mai ales ca trebuie totusi sa stie ca asa e o perioada, dupa boala, toti copii sunt putin mai sensibili.
Eu am metodele mele - fara pedepse si fara recompense. La gradi are parte si de una, si de alta. I-am zis lui Patrick ca e normal, ca educatoarea trebuie sa il pedepseasca daca deranjeaza pe ceilalti (desi al meu nu e niciodata pedepsit, numai la prima gradi era, din motive tampite ca de asta l-am si luat de acolo), dar ma mai intreaba de ceilalti copii, ii zic da, e normal sa retraga copilul care deranjeaza pe ceilalti intr-un time-out, chiar daca eu acasa nu sunt de acord cu asa ceva. Dar eu o las sa-si vada de meseria ei acolo, insa pe mine acasa sa ma lase sa-mi iubesc copilul cat vreau si cum vreau si sa-l tin si 24 de ore in brate daca asta doresc. NU cred sincer ca tinutul in brate si afectivitatea aratata atunci cand copilul o cere si are nevoie de ea - afecteaza cumva copilul. Ba cred ca invers, lipsa ei il face si mai doritor de atentie si afectiune. NU stiu, e concluzia mea, dupa 4 ani aproape de mamicie. Ai sa vezi, dupa vreo saptamana, doua o sa fie acelasi bubu.
florintunde spune:
La multi ani RADU-ANDREI!!
La multi ani MATEI-ALEXANDRU!
SA FITI NOROCOSI,SANATOSI SI VOIOSI!
angieangie spune:
La multi ani Radu-Andrei!
La multi ani Matei-Alexandru!
www.facebook.com/media/set/?set=a.196760250402336.49917.100002050865534&type=1&l=02a4ec60dc br / " target="_blank"> poze Tudor 9 luni
cea mai fericita mamica de frumos si sanatosTudor- Cristian 20.01.2011
Andutza_B spune:
LA MULTI ANI RADU ANDREI
LA MUTI ANI MATEI ALEXANDRU!
SA FITI SANATOSI SI NOROCOSI!
Azi am o anumita stare vis-a-vis de barca trasa pe uscat de aici, de pe forum. Si ca sa nu iau decizii pripite, azi fac o pauza de la tras, ma odihnesc. Revin cu forte noi.