interventie chirurgicala pt decalotare

interventie chirurgicala pt decalotare | Autor: ANDREEA_23_

Link direct la acest mesaj

Buna ziua! Am un baietel de 3 ani jumatate pe care nu am reusit sa-l decalotez astfel incat d-na doctor ne-a recomandat sa intervenim chirurgical. Asi dori sa stiu in ce consta operatia si la ce sa ma astept dupa(unele mamici spuneau de ceva probleme cu usturime si roseata poate chiar si pete de puroi pe gland: aceste simptome se datoreaza operatiei sau decalotarii fortate) Va rog din suflet mamici care ati trecut prin asta sa imi spuneti si mie cum a fost si cum s-au comportat baieteii. Sanatate multa!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

buna. eu nu am auzit de interventie chirurgicala pentru decalotare. cu baietelul meu am fost la chirurg si l-a decalotat insa nu a presupus o operatie, ci tras de piele cu o penseta, a avut ceva usturimi primele 2 zile mai ales cand urina. a facut tratament cu nurofen, panadol, antibiotic si rivanol local. prima zi a fost mai grea dupa aceea a fost ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamat spune:

eu iti recomand acest articol in romana

pediatrucluj.ro/tag/decalotare/

dar si siteul norcic.org

inainte de operatie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA_23_ spune:

Multumesc Diamat. Din cate vad baietelul meu are fimoza fiziologica(asa arata si cuculetul lui ca in primele poze) La operatie nu ma grabesc panu nu aflu daca este 100% necesara si ce riscuri exista acum si/sau pe viitor. Asi vrea sa fac cea mai buna alegere, dar sunt atatea opinii inact nu mai stiu ce e bine si ce nu.

Mergi la inceput

andreea
nu stiu daca te ajuta sau asta voiai sa auzi. baietelul meu are 5 ani. s-a decalotat singur pe la 2, apoi s-a 'lipit' la loc. inca o data pe la 3 ani si ceva si de atunci nu prea mai stiu. se spala singur. si atat timp cat nu apare altceva [iritatii, ceva dureros] nu am nici un gand a schimb nimic. consider ca functioneaza totul asa cum ar trebui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Si eu am baietel si nici nu stiu bine ce e aia decolatare. Glumesc, bineinteles, dar in afara de spalat, eu nu ma leg de 'puta' lui. Pediatrului nici n-a vrut sa i-o arate, asa ca... s-o decalota ea singura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

am primit si eu asa indicatii de la o pediatra....m-am lamurit cu ea in mom in care mi-a zis....aaaa, sa nu-i dati osetocare, pt ca are multi componenti si fiind multi nu se mai absoarbe nici unul de catre organism. oricum mi-a aprins un fitil in creier si m-am interesat ce si cum e cu fimoza asta, totodata fiind oarecum contrariata pt ca aproape 2 ani cat am stat in Belgia numeni nu mi-a zis ca ceva ar fi in neregula, si iaca asa am ajuns eu la concl ca fimoza e o "boala" romaneasca si isi las natura sa-si faca treaba, eu doar spalandu-l, pt ca e inca mititel

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Si eu am fost recent la pediatru cu cel mic pentru ca era racit, si dr a vrut sa verifice cucul. Cand a vazut ca nu e decalotat, mi-a zis ca o sa ajung cu el la chirurg, ca imi da trimitere, ca o sa fie impotent daca nu il decalotez ACUM! Copilul are 2 ani si 4 luni. Am ascultat (discurs auzit ori de cate ori a fost nevoie sa mergem pentru vaccinare, raceala(nu ff des)). Sotul meu in acea seara a vrut sa il forteze, ca daca asa a zis doctorul... nu a putut, pentru ca nu a stat cel mic, eu de tinut nu il tin si NU IL DECALOTEZ FORTAT! Punct. Toti baietii au fimoza fiziologica. Daca face pipi in jet, trage de cuc fara nicio problema, semn de durere ceva, eu nu il chinui. Nu a avut niciodata infectie urinara.

Nu neg ca exista cazuri cand e nevoie, dar trebuie identificat exact daca e asa. Sa nu ne chinuim copilasii inutil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Operatie e mult spus....
Cica il anesteziaza un pic cu un gel (am uitat cum se cheama).
Si apoi ia o penseta - arata cam ca aia de sprincene, dar mai ascutita spre virfuri.
Si o baga usor pe sub pielicica si invirte. Brusc si scurt.
Vindecarea e rapida si fara urlete. 2-3 zile.

Oricum .... e oribil procesul.
4 ani m-am impotrivit decalotarii asteia ( pina a facut fi-miu balanita ) si trebuia facut ceva.
Dar in sine toata "operatia" dureaza 3 secunde.

Mergi la inceput

catrinik
ce inseamna balanita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Efectiv i s-a umflat putulica.

Balanita reprezinta inflamatia glandului penian si preputului.

Boala afecteaza in special barbatii necircumcisi. La acestia este prezent preputul, "teaca" de piele moale care acopera partial glandul penian. In balanita, glandul penian si preputul devin eritematoase si inflamate (la barbatii circumcisi care nu prezinta preput, aceste simptome afecteaza doar varful penisului).

Barbatii necircumcisi prezinta un risc mai crescut de a dezvolta boala datorita prezentei preputului. Prezenta acestuia tinde sa creeze un mediu umed si cald care incurajeaza dezvoltarea microorganismelor. Majoritatea microorganismelor asociate cu balanita se gasesc deja la nivelul penisului, insa in numer mai redus. Totusi, daca zona din jurul glandului penian si preput nu este curata in mod regulat si corespunzator, aceste microorganisme se pot multiplica si provoca o infectie.

Mergi la inceput