interventie chirurgicala pt decalotare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

Febra operatiei de fimoza
aproape toti medicii romani considera operatia de fimoza necesara la baiatei si ar fi capabili sa bage mamaicilor tot felul de prostii in cap, numai sa opereze odata bietii baiatei. Si noi am fost de curand la medic dar pentru ca puiul meu avea o iritatie urata..dar el in loc s afie interesat de ce avea puiul la fundulet ca nu mai trecea cu nimic, ma intreaba de decalotare. II raspund calm si fara stres ca nu-l decalotez. Ea " vai, cum sa nu-l decalotezi? pai cum speli tu copilul? Ia sa-l vad." si trage de pilicica, care pielicica s- atras, s-a decalotat, dar ea a zis ca are fimoza si sa-l duc la medicul chirug sa-l opereze..Insa iritatia pt ea nici nu exista, imi zicea sa-l dau cu "colorant" (exact asa s-a exprimat) si sa-l spal cu tantum rosa. M-am dus doar de curiozitate la chirug, nici nu a tras de piele..si el "da, sa vii sa-l operez peste o sapt, pana atunci comprese cu rivanol pt infectie", caci era rosu tot. dar nu l-am dus la operatie, face pipi normal, se trage de putulica si nu-l doare, iar sotul e impotriva decalotarii fortate..natura stie ea ce stie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

Citat:
citat din mesajul lui Angie.C

Febra operatiei de fimoza
aproape toti medicii romani considera operatia de fimoza necesara la baiatei si ar fi capabili sa bage mamaicilor tot felul de prostii in cap, numai sa opereze odata bietii baiatei. Si noi am fost de curand la medic dar pentru ca puiul meu avea o iritatie urata..dar el in loc s afie interesat de ce avea puiul la fundulet ca nu mai trecea cu nimic, ma intreaba de decalotare. II raspund calm si fara stres ca nu-l decalotez. Ea " vai, cum sa nu-l decalotezi? pai cum speli tu copilul? Ia sa-l vad." si trage de pilicica, care pielicica s- atras, s-a decalotat, dar ea a zis ca are fimoza si sa-l duc la medicul chirug sa-l opereze..Insa iritatia pt ea nici nu exista, imi zicea sa-l dau cu "colorant" (exact asa s-a exprimat) si sa-l spal cu tantum rosa. M-am dus doar de curiozitate la chirug, nici nu a tras de piele..si el "da, sa vii sa-l operez peste o sapt, pana atunci comprese cu rivanol pt infectie", caci era rosu tot. dar nu l-am dus la operatie, face pipi normal, se trage de putulica si nu-l doare, iar sotul e impotriva decalotarii fortate..natura stie ea ce stie.
plus ca am uitat sa va mentione, saptamana trecuta am fost iar la medic pt bilant..medicul s- auitat la puta si ce credeti..aa pai acum se decaloteaza complet, i-ati facut operatia? ii zic: nu..deci...?? trageti voi concluzii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cafea spune:

Eu nu inteleg. Traiesc in UK de cativa ani si am nascut baietelul aici (are 1 an). Se recomanda in Romania decalotarea pentru baietei? Aici nu se face asa ceva decat din motive religioase (subiect foarte controversat oricum) sau, banuiesc, medicale. Nu pricep de ce ai supune un bebelus/copil la asa ceva daca nu e neaparata nevoie. Nu e un repros la adresa mamicilor, ci a doctorilor care recomanda asa ceva daca nu e neaparat necesar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina2222 spune:

Buna fetelor,
si eu am un baietel de 2 ani si jumatate care are o fimoza fiziologica (zic eu) si sunt impotriva decalotarii fortate, desi toti medicii imi recomanda acest lucru. Face pisu in jet, usor spre dreapta. Mai are si un testicol necoborat, dar asta este o alta poveste.
Eu nu inteleg de ce medicii nostri recomanda toti aceasta decalotare fortata pe cand niciunde in alte parti nu se recomanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Confirm cele spuse de Catrinik. Si eu am fost impotriva decalotarii, insa se vedea la penis cum se acumuleaza acea smegma intre piele (preput) si glandul propriu-zis. Se acumula tot mai multa, era aproape pe tot glandul, asa ca am decis sa mergem sa facem acea interventie. Baiatul avea 11 luni. Cand am observat noi aceasta problema, am incercat sa decalotam cu blandete, la baita, cu musetel, rivanol, etc, dar nu a mers. Pediatrul a spus ca si el ne-ar fi putut face interventia, dar am preferat rapiditatea unui chirurg pediatru. De-asemenea, pediatrul a spus ca a avut destule cazuri de inflamare si chiar infectie, cu febra, etc, uneori nici nu isi dadeau seama parintii de la ce este. Dupa interventie am curatat cu rivanol si am dat cu bepanten. Si acum, la 4 ani, cand este necesar facem la fel, decalotam, dam cu bepanten, apoi tragem la loc. Pana dimineata nu se mai vede nimic. Daca nu ar fi fost acea acumulare, sincer eu l-as fi lasat in pace...

Mergi la inceput