Piersicute de iulie-august 2012 (10)
Raspunsuri - Pagina 14
Bumbitza spune:
daconst multumesc pt pm, m-am tot tinut sa zic
mami de bumbita iubita tare (31.03.2010) si 10+ cu piersicut/a dulce foc
Bumbitza spune:
adarev, multumesc. si eu sper sa fim ok.
bafta si tie la amnio, cu siguranta e totul ok.
mami de bumbita iubita tare (31.03.2010) si 10+ cu piersicut/a dulce foc
Fleurdelise spune:
Fetelor, am un sef tare haios...Mancam de pranz cu intarziere, pe fuga la birou, a dat sa intre sa imi zica ceva, si cand a vazut ca molfai mi-a explicat prin semne ca: "see you later". Am dat si eu din cap cu gura inchisa, molfaind in continuare...
Incerc sa nu ma enervez ca am vorbit dupa aia si cu un f...ing idiot de la servici, un paki sau ceva de pe-acolo (sper sa nu ma credeti rasista), urat ca noaptea si care se crede buricul pamantului ca e inginer (eu sunt profa de fizica, na!). Nu prostia ma enerveaza, ci rautatea.
Voi scrie retetele de acasa, sa nu incurc ceva.
Laura, impresionanta lupta ta, ca si a celorlalte fete in aceeasi situatie. Cineva acolo sus va iubeste! Eu din pacate sunt mai fatalista, daca nu imi iese ceva in mod natural imi zic ca nu a fost sa fie, dar va admir pe voi. Si ai dreptate ca gasesti puterea in momente grele, mi s-a dovedit asta pe pielea mea, nu vreau sa povestesc, ca nu e locul aici. Oricum eu am mult de invatat de la voi, si cred ca si aspirantele care nu mai spera sau nu mai sunt asa de optimiste.
Intr-o nota mai domestica, mi-am luat de la farmacie vitaminele cu acid folic 1mg si am vrut sa iau canesten (crema + 3 comprimate), dar farmacista a zis mai bine sa intreb dr. inainte daca e ok in sarcina. O tanti tare "nostima"(farmacista), mi-a zis: "singurul risc e sa faceti avort spontan", dar foarte bine putea sa bata campii. o sa verific la dr. Voi fetelor care ati luat, v-a zis dr. ca e safe? Parca roxypuy spunea ca a avut reteta.
Pup toate burticile cu piersicute si urez noapte buna celor care merg la nani.
18 + X Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
carmina_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fleurdelise Intr-o nota mai domestica, mi-am luat de la farmacie vitaminele cu acid folic 1mg si am vrut sa iau canesten (crema + 3 comprimate), dar farmacista a zis mai bine sa intreb dr. inainte daca e ok in sarcina. O tanti tare "nostima"(farmacista), mi-a zis: "singurul risc e sa faceti avort spontan", dar foarte bine putea sa bata campii. o sa verific la dr. Voi fetelor care ati luat, v-a zis dr. ca e safe? Parca roxypuy spunea ca a avut reteta. |
seara buna dragurelor!
am ajuns si eu pe acasa dupa o iesire la o cafea cu nasii
scumpa Fleur, canesten este safe sigur sigur. mi-au zis 2 dr gineco, plus nasa-mea care e un fel de enciclopedie. o sa intre ea maine sa citeasca ce mai zic eu pe aici (ca ma urmareste in liniste si daca citeste ca mi-a fost rau ma suna si zice: de ce nu mi-ai zis???? ) si o sa-ti spuna si ea parerea ei.
dar eu zic ca e super ok.
pup fetele ma bag la somn si sper ca maine dim cand ma trezesc sa nu fie nameti
17+
Fleurdelise spune:
Incep cu checul pufos, ca pe asta l-am gasit primul.
Asadar: 6 oua (mari), 1 1/2 cani faina, 1 1/2 cani zahar (se poate si cu mai putin), 3/4 cana ulei, cacao,arome.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga, amestecand delicat, in ordine: zaharul, galbenusurile unul cate unul,uleiul fir subtire si faina. Se pun aromele preferate (eu pun vanilie si coaja de lamaie si/sau portocala rasa). Un sfert din compozitie se amesteca separat cu 2 linguri cacao.
Se coace in 2 tavi mici de chec sau una mare, mai inalta, unse si presarate cu faina sau tapetate cu hartie. Se toarna compozitia simpla, apoi la mijloc compozitia cu cacao. Focul se da mai tare primele 10-15 minute, apoi mai mic. E gata cand crusta crapa in centru (chiar daca mai e putina compozitie moale la mijloc, se va intari imediat la rece). Totul ia 30-35 minute, inclusiv prepararea.
Pofta buna!
18 + X Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
Fleurdelise spune:
Tort cu mere, rasturnat:
1-1.5 kg mere cat mai putin zemoase se curata de coaja si casuta semintelor, se taie in sferturi. Forma de tort (sa fie suficient de adanca, merge si o cratita)se unge cu 150 g unt (sau margarina) si se presara 2-3 linguri cu varf de zahar tos. Se pun merele in strat egal, se presara si ele cu zahar (250g zahar in total pt forma si mere). Se coc in cuptorul preincalzit, se tin pana se rumenesc un pic deasupra iar zaharul e legat dar nu ars.
In timp ce merele se coc, se prepara un aluat de pandispan din 4 linguri faina, 4 oua, 4 linguri de zahar (puteti creste proportional cantitatile, din experienta va spun ca iese cam putin aluat): se bat albusele spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusele unul cate unul, apoi faina amestecand usor. Se toarna aluatul peste merele din cuptor si se mai coace inca 15-20 minute.
Cand e gata, se desprinde aluatul cu grija de margini, cu un cutit si se rastoarna tortul cat e cald, pe platoul de servire (merele vor fi deasupra). Dupa ce s-a racit se tapeteaza cu 250g frisca si se orneaza dupa preferinte.
Dureaza mai mult sa scrii reteta decat executia...
Pofta buna!
18 + X Ioan
Fleurdelise spune:
Completare la tortul de mere: forma ideala e cea de teflon, detasabila.
18 + X Ioan
Biribu spune:
fetele va salut, sunt obosita tare si m-a luat si o greata astazi nush de ce, sper sa nu revina.
bebeu e oki, nimic nou.
Fleur acum am vazut ca te speriasem, pai nu ei pe tine ci tu pe ei maica, n-are nimeni voie sa-si bage nasul in treburile tale de sanatate ca altfel ii ai gaia...
Dana nu te-am uitat, da n-am energie, scriu miine.
pup
Mami de A 5.02.07, T 27.06.08 si BB 3
andrrreea spune:
Buna dimineata, fetelor! Va multumesc ca existati si astfel am cu ce sa umplu noptile de insomnii ca aceasta...apropo, mai are cineva genul asta de probl? e adevarat si ca eu nu sunt conditionata sa ma trezesc devreme decat o zi p sapt si mai dorm ziua, dar si inainte aveam acelasi program si totusi puteam sa dorm...
felicitari celor care reusiti sa gatiti, eu ma simt incapila si nu am energie pt nimic. Sper sa imi revin de-acum ca avem 14 saptamani :)
Bun venit burticilor noi, felicitari celor cu fiv si sa ne dea DD bebei sanatosi tuturor! Sa aveti o zi minunata!
ancadragoman spune:
Citat: |
citat din mesajul lui muraturica Fleur, nu vorbesti singura. Noi chiar daca nu te citim imediat, te citim cu drag. Si eu am ramas impresionata de fetele cu FIV. Nu cred ca as fi putut sa trec prin ce au trecut ele. Felicitarile mele. Acum ca ziceti, intr-adevar pare o idee buna sa am si dr. de fam si pediatru. Din fericire eu nu prea am avut de-a face cu dr. la viata mea si sunt usor confuza in privinta asta. De aia nici nu mi-am schobat dr. de familie pana acum. In toata viata mea nu am mers la medic de atatea ori cat am mers deja in sarcina. Ca sa inteleg si eu (nu va suparati pe mine daca intrebarea e stupida): copilul e automat inscris la dr meu de familie. Daca vreau pediatru il inscriu eu separat? Dar la cel de familie ramane oricum ca e obligatoriu? Sau am inteles eu complet aiurea? Multumesc. Sper ca ati ajuns pe la casele voastre si nu sunteti pe afara pe frigul asta. 10+ |
Noi avem fiecare medicul lui de familie,nu il inscrie automat la medicul de familie al mamei.
anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!
DE TOATE PENTRU TOTI!!