Piersicute de iulie-august 2012 (10)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IIuli spune:

muraturica: de obicei bebele este luat automat de evidenta cand se naste de medicul de familei al mamei (care a avut-o si pe ea in evidenta cu sarcina). poate tocmai de asta ar fi mai simplu sa te muti inainte - iei adeverinta de la serviciu, cauti un medic ok si te muti la el in evidenta, iar el automat il va lua si pe bebe pe lista lui.

fetelor, mi-e un somn de nuuuu maaaai poooot. mi se inchid ochii la serviciu, abia astept sa merg acasa.

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana3110 spune:

Multumesc de intampinare fetelor!
si apropos de FIV, eu nici acum nu am returnat inca datoria pentru ultimul :-)). Inca mai avem de plata. 2000 de euro costa cel mai ieftin FIV dar daca adaugi costul tratamentelor, nu cred ca scapa cineva fata 3000 de euro minim.
Dar toate astea se evapora cand reusesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valy27 spune:

ioana-bine ai venit.naspa ce ziceai ca te-au sutuit fetele de la fiv-oase,parca,nu?
peste mine au dat mancarimile-inaninte nu eram alergica la nimik-acum ma bat cu fraxiparina-ma cert cu urtogestanul.ma mananca si burta si zona vaginala-distractie maxima.
daaaaaaaaaaaaar in rest sunt bine si bb e bine si stau si akasa si ma conversez cu voi.
restul sunt mizilicuri.

_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.3,acum 0.4.utrogestan200mg 4/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+12 sapt, doamne ajuta in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valy27 spune:

medicul meu de familie nu e pediatru- si pe bb vreau sa-l inscriu la un pediatru.bun.tre sa caut.dar pt mine nu vreau sa renunt la med meu de familie- ca e super.

_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.3,acum 0.4.utrogestan200mg 4/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+12 sapt, doamne ajuta in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

eu am un medic de familie si un pediatru,tot timpul sunt bune doua pareri

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

DE TOATE PENTRU TOTI!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura32 spune:

Bine ai venit Ioana , ma bucur pt reusita ta , banii o sa-i dati voi inapoi , bebe sa fie bine si sarcina sa fie fara probleme .
Acum esti acasa sau lucrezi ?

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Salutare fetelor dragi,

Da scrieti mama, si numai cand nu sunt eu pe aici, bata-l sa-l bata de fus orar. Cand va opriti, ma dezlantui eu si vorbesc singura .

In primul rand, m-a impresionat ce sacrificii, financiare, dar in primul rand sufletesti, fac cele cu FIV. Sunteti extraordinare, eu nu stiu daca as fi avut atat tarie sufleteasca, ma resemnasem sa adopt (voiam sa vin in tara in vara asta sa iau un copil, daca se poate bebe, de la casa de copii), cand s-a intamplat miracolul si am ramas natural. Bravo voua, as zice ca meritati poate cel mai mult sa aveti parte de sarcini usoare si copii sanatosi! Sa va ajute Dumnezeu in continuare! In acest context, bun venit printre noi Balanta si Ioana!

Zizou, Carmina si toate cele care intampinati probleme cu concediul medical, tin pumnii sa rezolvati! Nu aveti grija ca medicii & co au primit "directive" sa limiteze cat mai mult acordarea acestor concedii, ca, na, e criza, sunt sigura de asta, si aici e cam la fel, te rogi de ei pe banii tai de asigurat. Trebuie sa luptam impotriva sistemului. Si eu astept raspuns la cererea de retragere preventiva, ca inhalez tot felul de solventi la servici, chiar daca stau la birou, nu au ventilatie ca lumea si biroul nu e inchis ci doar cu separatoare. A venit un nene de la medicina muncii la firma, cu mine nici n-a discutat (decat in prealabil la telefon) si a facut un tur rapid. mi se pare tare superficiala treaba si nu imi fac iluzii ca imi da. La nevoie voi lua concedii med. de la dr. mea de familie, cate 2 sapt maxim, asta e. Prenatal pot lua dar imi mananca din postnatal, asa ca pana pe la inceputul lui iunie nici nu ma gandesc sa iau.

Intrebai Iuli de simptome... eu trec mereu de la unele la altele. Mai am din cele "vechi" arsuri si dureri de cap (astea ma trezesc destul de violent dimineata, dar trec dupa ceasca de cafea...incepand din trim. II mi-a revenit pofta de cafea si 1 ceasca pe zi imi face f bine).
Paranteza despre cafea:
in trimestrul II placenta incepe sa functioneze la parametri maximi, printre altele rolul ei de a filtra orice substanta nociva, de a-i dilua daca vreti, efectele. Aici se include cofeina.
Revin la simptome: dureri de burta la miscari bruste, intinderi, stranut sau tuse. In general in ultimul timp burta o simt, chiar daca inca nu e mare. Senzatie ca port un bolovan, iar cand stau culcata parca vibreaza ceva inauntru. Cred ca simt deja pe bebe, dar nu stiu eu inca sa disting de alte miscari..interne. Senzatiile astea de burta miscacioasa sunt seara si noaptea. Cred ca am un bebe cu ciclul somnului inversat, ziua nani, noaptea sport. A, si in unele nopti dureri intense (carcei cred) in piciorul drept de la sold pana jos. Un alt simptom constant durere de spate, la mijloc, dar asta cred ca e legat de greutatea mea deloc mica.
La 14-16 saptamani daca nu simtiti inca miscarile lui bb, nu cred ca e nici o problema, de la 18-20 incolo se manifesta ei. La prima sarcina din cate am auzit se simt oricum mai tarziu.

Muraturica, succes sa gasesti un dr. de familie competent si omenos, pleaca de la aia care asteapta spaga ca sa te ajute...mi-e greata cand aud. Si eu voi avea pentru bb si dr. de familie si pediatru, sper.

Fetelor, voi v-at gandit deja sa va inscrieti la cursuri prenatale, cele la primul copil bineinteles? Aici deja e tarziu, tre sa ma inscriu zilele aste pt aprilie-mai.

Pupici, aveti grija mare cu vremea ce se anunta, stati in casa!

18 +

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muraturica spune:

Fleur, nu vorbesti singura. Noi chiar daca nu te citim imediat, te citim cu drag. Si eu am ramas impresionata de fetele cu FIV. Nu cred ca as fi putut sa trec prin ce au trecut ele. Felicitarile mele.
Acum ca ziceti, intr-adevar pare o idee buna sa am si dr. de fam si pediatru. Din fericire eu nu prea am avut de-a face cu dr. la viata mea si sunt usor confuza in privinta asta. De aia nici nu mi-am schobat dr. de familie pana acum. In toata viata mea nu am mers la medic de atatea ori cat am mers deja in sarcina.
Ca sa inteleg si eu (nu va suparati pe mine daca intrebarea e stupida): copilul e automat inscris la dr meu de familie. Daca vreau pediatru il inscriu eu separat? Dar la cel de familie ramane oricum ca e obligatoriu? Sau am inteles eu complet aiurea? Multumesc.
Sper ca ati ajuns pe la casele voastre si nu sunteti pe afara pe frigul asta.

10+

Mergi la inceput

Valy, poate mi-am meritat-o. Nu stiu ce sa zic.... vorba aceea...daca taceam, filozof ramaneam si oamenii erau mai fericiti in jurul meu :-))

Fleur, multumim de urari. apropos de ce zici tu, eu chiar ma gandesc ca as vrea sa si adopt un copil dupa ce se va naste piticul din burtica mea.
Am avut cat de cat contact cu subiectul asta si m-au impresionat copiii din centre extrem de mult. Din pacate e greu sa adopti la o varsta mica (sub un an) dar chiar si asa, ma gandesc serios si la adoptia unui copil mai mare de 4-5 ani. incerc sa il obisnuiesc si pe sot cu ideea.

Mergi la inceput

Laura
Multumesc de intampinare.
Inca lucrez dar la program de 6 ore
Din pacate nu pot incheia treaba la serviciu inca.
Dar azi am fost acasa ca sunt racita.

Citat:
citat din mesajul lui Laura32

Bine ai venit Ioana , ma bucur pt reusita ta , banii o sa-i dati voi inapoi , bebe sa fie bine si sarcina sa fie fara probleme .
Acum esti acasa sau lucrezi ?

16+

Mergi la inceput