Strumfi & prichindei de iul-aug 2011 (45)
Raspunsuri - Pagina 16
adra_bell spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oxidoni Si...mai am o intrebare... Daca nu mananca cereale, ce pierde? Adica, e bine ca toti sa manance cereale? Precizez ca Miruna nu e slabuta...cred ca are aproape 10 kg Mami de minune de fetita Miruna-Maria (14 iulie 2011) |
Fii-mea n-a mancat cereale, am luat vreo 4 tipuri si am renuntat la aruncat banii. Pe la 9 luni, poate mai devreme am inceput sa-i dau orez cu legume sau pilaf cu carne si un pic mai tarziu mancare din grau d-ala mic arabeasca, imi scapa numele, cu legume i-o faceam.
N-a mancat niciodata cereale la cutie, nu sunt obligatorii si nici indispensabile in nutritie, ba eu chiar cred ca exista o adevarata industrie creata pe pielea copiilor nostri si pe buzunarele parintilor prin inducerea unor false nevoi
Vreau eu reteta aia cu mere
babyblue spune:
citat din mesajul lui corry_28 Eu am luat mei de la plafar. Voi respecta procentul dat de Krissy, fac magiunul si il voi combina si fructe. Apropo: de orezul brun, ce stiti? Ma gandeam sa porcedez ca si cu meiul (il fac pudra, fac magiunul si il folosesc in diverse combinatii. O mama implinita de: Matei si Iustin * 03.08.2011* |
http://wholesomebabyfood.momtastic.com/ricebabyfoodrecipes.htm
_
Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
crisspy spune:
citat din mesajul lui oxidoni Si...mai am o intrebare... Daca nu mananca cereale, ce pierde? Adica, e bine ca toti sa manance cereale? Precizez ca Miruna nu e slabuta...cred ca are aproape 10 kg Mami de minune de fetita Miruna-Maria (14 iulie 2011) |
Eu lui Razvi nu i-am dat cereale decat cand se constipa. In rest fiind grasut nu a avut nevoie. Acum la Andra e alta poveste, ea are o greutate mica si o mai "umflu" nitel cu cereale.
I-am luat si eu faina de orez de la plafar dar nestiind cum sa o prepar corect, am renuntat si am cumparat din alea pt copii. Vad ca ii plac, nu se omoara dupa ele, dar nici nu le scuipa.
LORIALEX spune:
citat din mesajul lui adra_bell cus-cus, fir-ar de lapsus blog casa, dulce casa The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world |
Cred ca la toti copii le place cus-cus-ul,numai ca eu am citit ca de fapt nu-i o cereala asa cum credeam,ci ca sunt niste paste facute ff mici!
navicula spune:
citat din mesajul lui sdcristian AM ZIS MAMA mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011) blog http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003 |
ai vazut cum stie el sa-ti alunge toate grijile
Gabrielita81 spune:
citat din mesajul lui sdcristian
AM ZIS MAMA
mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003
bravo!!!!!!!!!!!!felicitari!!!!!!!!!!!!!
Ireth spune:
Bravo Patrick! felicitari Cristina! urmeaza o perioada plina de mamamamamamamamamaaaaaa cunoastem!
noi am progresat, suntem la baba, spus - evident - cand plange
Legat de cereale - eu stiu ca bebeii cu greutate peste medie nu ar trebui hraniti cu cereale decat ocazional. Iar pentru ceilalti nu trebuie depasita o masa de cereale in 24 ore, si nu in fiecare zi.
Gabrielita81 spune:
Michelle si eu sunt cam in aceiasi situatie fata mea creste oarecum constant doar ca pana la 4 luni crestea cam greu(la greutate ma refer)si e destul de slabuta dar eu am inteles cu greu ca nu fiecare copil creste spectaculos ci au propriul ritm de crestere.
Andy08 spune:
Salutare!
Am vazut ca vorbeati de cereale. Aici se recomanda de la 6 luni cerealele la bebelusi mai ales pt. ca sunt imbogatite cu fier si, pana la varsta de 8 luni, cand incep carnita si legume ce contin fier, furnizeaza necesarul de fier, pe langa alti nutrienti. In plus, cerealele ocupa un loc f. important in piramida alimentelor (food pyramid) datorita aportului de fibre, vitamine, minerale pe care il aduc. Emma se constipa de la cerealele de bebe, cele imbogatite cu fier, dar imediat cum bag carnita o sa-i incep sa-i dau cereale ca pt. noi. Andrei a fost f. sensibil la gluten si a crescut cu sarazin/hrisca (buckwheat). L-am cumparat sub forma de boabe, l-am fiert si l-am pasat bine de tot cu fructe. E bun, satios, usor de digerat (nu are gluten) si are o gramada de vitamine si minerale. I-am mai dat si quinoa, mei. Asa vreau sa fac si cu Emma.
Lulusor, sper sa ii fie mai bine lui Eric cu dermatita acum cu noul tratament. Pe noi ne-au ajutat si baile cu bicarbonat de sodiu, mai ales ca facuse candida in pliuri si dr. ne-a zis ca din cauza DA pielea e predispusa candida & co. Baile cu ovaz, in schimb, il iritau mai tare si nu mi-am dat seama ca de la asta e decat dupa ce am facut testele de intoleranta alimentara si am vazut ce valoare mare avea la ovaz. Sper sa scapati cat mai repede de mizeria asta de dermatita, ca stiu cat de stresant e.