Podurile din Madison County ...
Raspunsuri - Pagina 8
mihaela_s spune:
Mi-am adus aminte de ce mi-a placut filmul asta, desi nu e preferatul meu dar sta sus in lista. Pentru ca seamana cu filmul meu preferat, e cam tot pe aceeasi idee. Oi fi avand eu ce oi fi avand cu adulterul desi in cel de care vb acum ca fiind preferatul meu, am vazut numai dragostea. E vorba de Pacientul englez. Si tot in frunte e Pe aripile vantului desi acolo e alta mancare de peste.
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela_s Si tot in frunte e Pe aripile vantului desi acolo e alta mancare de peste. |
ar merita si mancarea asta de peste un topic - cum poti avea o viata-ntreaga impresia ca ai iubit pe cineva
alexia_21 spune:
fetelor, eu nu mai pot sa mai uit la filmul inca odata. pentru ca e trist si e adevarat.
nu spune asta pana nu ti se intampla.
buflea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui portocalia
buflea, cred ca de fapt nu situatiile de viata in sine ne indigneaza sau ne emotioneaza, ci felul in care oamenii aleg sa le traiasca. pana la urma, asta e fondul. actiunea obiectiva este doar forma. realitatea obiectiva nu ne ofera prea multe variante de situatii, toate-s vechi de cand lumea. ceea ce e mereu nou si proaspat, este emotia. si e normal sa reactionam la ea. |
Sunt foarte de acord cu tine ... si este cu atat mai "judecabil" cand emotia apare in urma unei relatii interzise nu-i asa ? Caci altfel si paleta emotiilor este limitata.
Oamenii aleg sa-si traiasca viata SI in urma unor evenimente de genul celui povestit in film. Nu cred ca alegerea in sine este judecata cu MMO, mai degraba evenimentul premergator alegerii.
buflea spune:
citat din mesajul lui mihaela_s Stai putin...ca sa dai un verdict eu cred ca trebuie sa vezi cum se termina povestile. La fel cum ai vazut si in film. E posibil ca altfel o vedeam si pe Francesca daca filul se termina dupa prima lor noapte de iubire. Ce spui? |
Nu, dai un verdict pe baza informatiilor pe care le ai la momentul verdictului. Intamplarea face ca in momentul de fata sa stii ca Francesca si-a sacrificat sufletul pentru familie. tot intamplarea face sa nu stii inca decizia userului X intr-o situatie similara cu a Francescai dupa prima noapte de amor. Prin ce este Francesca mai scuzabila decat userul X ? Doar prin faptul ca a ales familia ? Ah ! nu, stiu, stiu ...prin limbaj si modul de exprimare )
buflea spune:
citat din mesajul lui ocebine Tu vezi melacolie si creativitate in NUN...eu altceva. Tu vezi "o adulterina" in Francesca iar eu vad altceva. Situatiile in sine sint diferite dar cred ca depinde de optica privitorului. |
Nu ... eu vad in ambele povesti o atractie pentru cineva in afara casatoriei. Este irelevant de ce apare aceasta atractie ...
In cazul filmului ea se consuma rusinos (dupa MMP) dar este fermecator ecranizata de Maryl Streep. Tot mapamondul se smiorcaie, fac pariu ca si cei profund religiosi care discuta la subiectul ala despre casatoria inchinata Domnului ... toata lumea este de acord ca este un film bun in toate - ecranizare, interpretare, dialog - pac si-un Oscar
In cazul vietii reale, userul NUN nu are atat arta, nici macar nu a comis adulter dar s-a ales cu toate posetele in cap. Ba i se recomanda sa si divorteze .
Interesant este ca cele care ridica poseta in viata reala, vad "altceva" in povestea Francescai ... ce altceva, nu am inteles ...dar in mod sigur trec cu vederea faptul ca protagonista era casatorita si avea o viata de familie linistita. Sau daca nu trec cu vederea, ii iarta aventura sub diverse motive (ca era nefericita, ca nu isi iubea sotul, ca nu putea divorta, ca avea copiii) ... cu alte cuvinte, toate persoanele care se regasesc in situatia Francescai pot linistite sa sa sexeze cu altii prin bucatarie ca sunt scuzati.
buflea spune:
citat din mesajul lui simplyana_m Hai sa incerc si eu. Povestea din Madison County este una erotica, nu de dragoste, e un fluture, o cometa rara, iar pe Francesca o iertam cu totii, pentru ca o traieste asa cum ar fura un flamand o paine, pe care nu-si permite sa o plateasca. Circumstantele sunt foarte atenuante, pedeapsa minima, cu suspendare . |
Absolut de acord ... nu numai ca o iertam, plangem si o indragim ... bine, cine o poate uri pe Meryl Streep ?
Dar in viata reala de ce nu suntem atat de permisivi cand intalnim o Francesca ?
buflea spune:
citat din mesajul lui mianna si totusi n-am vazut dilema ei intre dragoste si datorie. am vazut doar dragostea. fata de cineva care n-ar fi putut sta intr-un loc, fata de cineva care nu era catusi de putin stilul casnic, care nu s-ar fi putut stabili langa cineva. aaa, si-am mai vazut ca ceva care a tinut doar 4 zile poate fi chiar dragoste, nu aventura. |
Ok - daca aceeasi situatie ti-o povestea o persoana reala, cu cuvinte simple, cu comparatii poate nefericit vulgare, cu trairi si exprimari mult mai slabe comparativ cu cele ale lui Maryl Streep, ai mai fi fost atat de miscata de poveste ?
buflea spune:
citat din mesajul lui mihaela_s Eu nu vad asa cum vezi tu, dar nu mai am timp sa bat apa in piua...as repeta ce am spus in postarile anterioare. Reciteste-le daca ai chef, daca nu tot nu am sa te pot convinge, ca alte argumente nu mai am. |
Ce argumente ? A comis Francesca adulter ? Nu conteaza din ce motive, este acolo adulter ? Daca ti-a placut filmul si o intelegi pe Francesca, inseamna ca in anumite circumstante intelegi adulterul, il accepti si il ierti ... daca respingi adulterul prin definitie, atunci filmul asta trebuie sa te fi oripilat.
Spune-mi unde gresesc ?
buflea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui portocalia
buflea, lol, dar chiar ca esti focusata pe adulter! :))). nu te supara, o spun cu simpatie. uite, mie adulterul nu mi se pare o chestie asa de grava. filmul mi s-ar fi parut apa de ploaie fara adulter, chiar trebuia sa se intample! EA trebuia sa cedeze, altfel nu ar fi convins pe nimeni ca amorul ala era asa de mare. dar si dincolo de film, adulterul nu mi se pare sfarsitul lumii. daca tot discutam povestea lui NUN, daca i-ar fi pus-o cristinei dar si-ar fi vazut si propria nevasta cu putin mai multa afectiune, mi s-ar fi parut mai uman si mi-ar fi devenit mai simpatic. (de altfel eu nu cred ca povestea lui e una reala, e ceva ce nu se leaga intre felul in care scrie- cu reala aplicatie - si saracia trairilor. parca povestea ar fi scrisa de cineva care nu a trait asa ceva, doar copiaza ce vede la tv, intr-o telenovela proasta). |
Nu, nu - nu ma supar pentru ca ai dreptate ... de aia am deschis subiectul asta aici la "in unul sau in doi ..." si l-am legat de celalat, in care se lesina de indignare. Am vrut sa demonstrez ca suntem ipocriti (me included).
Ma focusez pe adulter pentru ca oricat ati dori sa evitati notiunea, filmul asta, fermecator de altfel, se intampla pe fondul unui adulter. Si asa cum ai spus, nici nu avea atat farmec fara ca aceasta relatie sa fi fost interzisa ... desi mda, nimeni nu cred ca este de acord cu o relatie interzisa. Deci ne-a placut o poveste de dragoste pentru ca dragostea este frumoasa si am ales sa trecem peste conjunctura in care ea s-a desfasurat.
Spunea Mihaela ca si Pacientul Englez i-a placut - ma mira atractia ei pentru relatii imorale cand are atat de bine definite binele si raul in viata . Plusez pe adulter pentru ca este atat de blamat in viata publica, atat de frecvent in viata reala si atat de placut impresionant in pelicula de film ... atata timp cat nu ni se intampla noua