Podurile din Madison County ...
Raspunsuri - Pagina 7
alexia_21 spune:
ocebine, pacat ca asta a fost singura ta forma de raspuns. si sa stii ca viata bate filmul. adica ce vezi tu in filme e o parte din ce se intampla in viata. nu in viata ta.
portocalia spune:
Citat: |
Interesant este cat suntem de influentabili in judecatile noastre - o situatie de viata scursa prin pana unui artist poate sa ne faca mai iertatori ... aceeasi situatie de viata spusa de un amator aduce numai lesinuri de indignare. |
buflea, cred ca de fapt nu situatiile de viata in sine ne indigneaza sau ne emotioneaza, ci felul in care oamenii aleg sa le traiasca. pana la urma, asta e fondul. actiunea obiectiva este doar forma. realitatea obiectiva nu ne ofera prea multe variante de situatii, toate-s vechi de cand lumea. ceea ce e mereu nou si proaspat, este emotia. si e normal sa reactionam la ea.
mihaela_s spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui buflea
Am sarit etapa pentru ca raspundeam la mesaje pe masura ce le citeam, fara sa fi ajuns la sfarsitul topicului. Eu ma declar multumita - o vroiam pe Francesca la fel de ticaloasa ca si un user no-name din viata reala, sau userii din viata reala la fel de inteles ca si Francesca. Acum alege fiecare ce treapta ii convine |
Stai putin...ca sa dai un verdict eu cred ca trebuie sa vezi cum se termina povestile. La fel cum ai vazut si in film.
E posibil ca altfel o vedeam si pe Francesca daca filul se termina dupa prima lor noapte de iubire. Ce spui?
buflea spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ocebine
Totusi gasesc ca sint citeva nuante diferite intre a "tavali" (scuze de expresie) colega de birou cu "cracii pina in git" si o poveste de dragoste in circumstante ultra mega deosebite. Eu tot ii dau cu dragostea...dar vad ca lumea de fapt se refera la sex. Sint o invechita! |
Nope, cred ca faci o greseala de forma ... melancolia si creativitatea unui no-user atat a putut, asa isi exprima el atractiile, trairile ... versus R. J Waller, autor renumit de literatura cu nu stiu cate carti best seller care a fost in stare sa moaie si manualul monogamului perfect . Sigur, e o arta sa stii sa-ti atragi admiratori si cand pui pe hartie o poveste imorala ... e o atat de mare arta incat nu cred ca putem defini in romanul asta un personaj negativ desi toata actiunea este de condamnat.
buflea spune:
citat din mesajul lui mihaela_s Nu m-am exprimat clar. Nu am perceput filmul ca fiind despre un adulter. Adica nu asta e ideea care trebuie sa transpara din film, din poveste. Nu am spus ca nu e adulter in film, dar ideea, esenta e alta. Ideea e despre alegeri, despre cum spuneai si tu, ratiunea in defavoarea dragostei. Despre o iubire pasionala care se pierde ... |
STOP ... care se pierde DUPA CE SE CONSUMA ... vezi cum sari peste ce nu iti convine ? .
Adica unde a fost constiinta ei de monogama cand s-a sexat cu el in bucatarie ?
Ca sa nu mai spun ca ce e aia - ea sa fi plecat cu copiii dupa el ...adica de ce sa fi plecat cu copiii ? Imi pare mie sau aceasta ti se pare o varianta pe care, in numele iubirii atat de frumos picturate de un autor, ai accepta=o ?
ocebine spune:
Citat: | ||||||
Nope, cred ca faci o greseala de forma ... melancolia si creativitatea unui no-user atat a putut, asa isi exprima el atractiile, trairile ... versus R. J Waller, autor renumit de literatura cu nu stiu cate carti best seller care a fost in stare sa moaie si manualul monogamului perfect . Sigur, e o arta sa stii sa-ti atragi admiratori si cand pui pe hartie o poveste imorala ... e o atat de mare arta incat nu cred ca putem defini in romanul asta un personaj negativ desi toata actiunea este de condamnat. |
Tu vezi melacolie si creativitate in NUN...eu altceva. Tu vezi "o adulterina" in Francesca iar eu vad altceva.
Situatiile in sine sint diferite dar cred ca depinde de optica privitorului.
simplyana_m spune:
Hai sa incerc si eu.
Povestea din Madison County este una erotica, nu de dragoste, e un fluture, o cometa rara, iar pe Francesca o iertam cu totii, pentru ca o traieste asa cum ar fura un flamand o paine, pe care nu-si permite sa o plateasca. Circumstantele sunt foarte atenuante, pedeapsa minima, cu suspendare .
http://www.lucamic.blogspot.com/
mihaela_s spune:
Citat: | ||
STOP ... care se pierde DUPA CE SE CONSUMA ... vezi cum sari peste ce nu iti convine ? . Adica unde a fost constiinta ei de monogama cand s-a sexat cu el in bucatarie ? Ca sa nu mai spun ca ce e aia - ea sa fi plecat cu copiii dupa el ...adica de ce sa fi plecat cu copiii ? Imi pare mie sau aceasta ti se pare o varianta pe care, in numele iubirii atat de frumos picturate de un autor, ai accepta=o ? |
Eu nu vad asa cum vezi tu, dar nu mai am timp sa bat apa in piua...as repeta ce am spus in postarile anterioare. Reciteste-le daca ai chef, daca nu tot nu am sa te pot convinge, ca alte argumente nu mai am.
portocalia spune:
citat din mesajul lui buflea STOP ... care se pierde DUPA CE SE CONSUMA ... vezi cum sari peste ce nu iti convine ? . Adica unde a fost constiinta ei de monogama cand s-a sexat cu el in bucatarie ? Ca sa nu mai spun ca ce e aia - ea sa fi plecat cu copiii dupa el ...adica de ce sa fi plecat cu copiii ? Imi pare mie sau aceasta ti se pare o varianta pe care, in numele iubirii atat de frumos picturate de un autor, ai accepta=o ? |
buflea, lol, dar chiar ca esti focusata pe adulter! :))). nu te supara, o spun cu simpatie.
uite, mie adulterul nu mi se pare o chestie asa de grava. filmul mi s-ar fi parut apa de ploaie fara adulter, chiar trebuia sa se intample! EA trebuia sa cedeze, altfel nu ar fi convins pe nimeni ca amorul ala era asa de mare.
dar si dincolo de film, adulterul nu mi se pare sfarsitul lumii. daca tot discutam povestea lui NUN, daca i-ar fi pus-o cristinei dar si-ar fi vazut si propria nevasta cu putin mai multa afectiune, mi s-ar fi parut mai uman si mi-ar fi devenit mai simpatic. (de altfel eu nu cred ca povestea lui e una reala, e ceva ce nu se leaga intre felul in care scrie- cu reala aplicatie - si saracia trairilor. parca povestea ar fi scrisa de cineva care nu a trait asa ceva, doar copiaza ce vede la tv, intr-o telenovela proasta).
mianna spune:
wow, se discuta despre filmul meu preferat! singurul film la care am simtit la iesire nevoia imperioasa de a-l mai vedea inca o data, cat mai curand. si l-am vazut (parca nu chiar in aceeasi zi, dar cu siguranta in aceeasi saptamana, si inca de vreo cateva ori de-atunci. chiar, cu prima ocazie trebuie sa-l mai vad o data).
si totusi n-am vazut dilema ei intre dragoste si datorie. am vazut doar dragostea. fata de cineva care n-ar fi putut sta intr-un loc, fata de cineva care nu era catusi de putin stilul casnic, care nu s-ar fi putut stabili langa cineva.
aaa, si-am mai vazut ca ceva care a tinut doar 4 zile poate fi chiar dragoste, nu aventura.