Pufi de 2010 (61) - LMA David ,Raul si Alexandra!

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

Atlantique zici ca pune intrebari?oawww precoce baiatul

revin cu durerea mea
si mie mi se pare tarziu sa inceapa la 8 ani cl 1 dar si prea devreme la 6 ani sa mearga la scoala

unul din argumentele lui Funeriu pt introducerea acestei legi era sa-i aduca mai devreme la scoala.Dar momentan efectul este contrar,jumate din mamicile pe care le stiu cu copii nascuti in nov-dec ii amana un an in conditiile in care toate i-ar fi dat in cl 1 la 7 ani.Chiar si cu pufii (exceptand cererile de a-i da mai devreme de 6 ani)vor merge la sc in cl pregatitoare la 6 ani si 8 luni deci in cl 1 la 7 ani si 8 luni(dupa actuala lege,dar poate se schimba pana atunci).Dupa vechea lege i-ati fi dat mai mult ca sigur in cl 1 la 7 ani fara 4-5 luni
pana la urma marele of e ca vor fi sigur o generatie de cobai.Scolile nu sunt pregatite ,directorii,invatatorii ,educatorii se intreaba unii pe altii si impreuna pe cei din minister si se lasa cu mult ridicat din umeri.E multa incertitudine.E la modul voi aduceti-i la scoala( din gradinite unde macar stiam cum le e) si apoi mai vedem noi ce mobilier vor avea,ce vor invata si chiar cu cine( in multe sc inca nu se stie cine va prelua cl asta pregatitoare)
eu ,si nu numai eu , zic-nu e un capat de lume ca-i aduci la sc mai devreme dar spune-mi mie ca parinte ce va invata si cu cine ca eu sa pot alege pt copilul meu in cunostinta de cauza
stiu f bine ca in alte tari incep de la 5 ani dar parintii acelor copii stiu de cand ii nasc ce ii asteapta pe cand la noi apar schimbari peste noapte
ma gandeam ca daca o dau la anu poate se mai limpezesc apele

pe de alta parte ca sa fie agitatia max-o intreb pe educatoare si imi zice dati-o acum ca daca repeta gr mare se va plictisi
plus varsta-nu ma streseaza pt cand va termina liceul ,eu ma gandesc mai degraba cu maturizarea asta sexuala care apare mai devreme decat la noi( si ar incepe prin scoala primara)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Noi am fost la doctoresa si ne-a vazut si ne-a zis ca nu suntem vindecati... mai tre sa facem o sapt tratament pt otita...

si am patit rusinica cu el ca i-a furat d-nei asistenta 2 fursecuri de pe masa... si acasa primul lucru pe care l-a facut dupa ce l-am dezbracat a fost sa se aseze la masa de bucatarie si sa ceara de mancare! si ingrijitoarele mi-au zis ca mananca tot la gradi si fel 1 si fel 2 si fel 3 si gustarea de la 4 infuleca de nu-i ajunge nici pe-o masea! si ca nu e deloc mofturos la mancare...

acum ma gandesc cum sa fac si cu cine sa vorbesc sa-i dea la gustarea de la 4 portie dubla... sau la 5 cand il iau de la gradi sa-i dau repede o gustare si acasa cand ajungem sa-i dau iar repede de mancare... ptiu-ptiu sa-l nu mi-l deocheze cineva, asa sa-l tina naravul!!!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Mergi la inceput

dasfeta, e nashpa cu grupa pregatitoare la scoala... dar cica inca nu se stie sigur... si eu am fost data la scoala in cl 1 la 6 ani... si in general la noi copii se dau la scoala mai repede si la 5 daca vrea parintele...

si cum am mers la scoala de la 6 si cum am sarit peste o clasa am terminat scoala la 16 ani (11 clase ca la noi nu era obligatorie cl 12 si nici bacul puteai merge direct la facultate, mai tarziu s-a introdus bacul)... numai bine pentru a incepe viata adulta cu un mariaj si un copil...

nu e tarziu sa termini liceul la 20 de ani... abia iti dai si tu seama ce vrei sa faci in viata, la ce faculta sa dai, care sunt pasiunile tale, care e drumul cel bun... la 16-17 ani inca esti in ceatza...

--------------------------------------------------------------------------------------------

Mergi la inceput

si progresul zilei de azi a fost ca n-a plans deloc nici la gradi, nici acasa... dimineata i-am pus un mickey (ca asa vrea el la prima ora un mickey), si cand sa plecam i-am inchis filmul si el a inchis clapeta de la laptop... n-a protestat, n-a facut istericale, si-a luat cartea (mai noi merge cu carti la gradi nu cu jucarii!!!) si a fost cooperant la imbracat... ptiu-ptiu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atlantique spune:

Dastefa, imi pare rau ca nu te pot ajuta, eu nu cunosc deloc legea aceasta.
Imi pare ciudat totusi sa inceapa clasa 1 la aproape 8 ani. Din pacate, asa se fac toate la noi, fara sa stabilim amanunte....le rezolvam, sau nu pe parcurs.
Pana la urma pe tine nu varsta te deranjeaza ci faptul ca totul se rezolva din mers, ca sa zic asa, si nimeni nu stie cum se vor desfasura lucrurile.
Chiar imi pare rau si nu mi-as dori sa fiu in locul tau

Mergi la inceput

sigur e frustrant pt un parinte sa-si duca copilul pe post de cobai in clasa 0, si m-am intrebat oare ce-as face eu? gradinita la care merge Kay, face inscrieri si pentru clasele 1-4... si probabil si pentru grupa pregatitoare... daca n-o sa avem incotro si o sa ne dea banii afara din casa, vom merge la particulara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atlantique spune:

Pupam mancaciosul mic!

Si ce daca a furat doua fursecuri; daca era ea de bun simt ii dadea copilului fara sa ceara! Si Alex cersea de la toata lumea in parc, cum vedea o punga sau ceva il auzeai:"papa, papa" si daca ii dadeai ignor tipa mai tare
Mi-a fost jena, dar am acceptat ca este un copil si inca nu are notiunea de rusine. De fapt asa am ajuns sa ii iau gustarele in parc (pt ca eu nu ii dadeam nimic intre mese), ca sa dau ceva la schimb.

Cel mai bine ar fi sa ai ceva la tine sa ii dai cand il iei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

LA MULTI ANI DANIEL!
LA MULTI ANI ADRIAN THEODOR! SA CRESTETI MARI, SANATOSI SI NOROCOSI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

La Multi Ani Daniel!!!

Sa cresti mare si istet, sa fi sanatos si fericit si sa te bucuri de trotineta pe care sigur ti-o ia tati!!!!

BF - e ceva lume prezenta la ziua lui Dani ca eu sunt la pag 5 (acolo am ramas) si va vad ca v-ati intans pan la 13...sa vad ce pot citi/ Abia astept sa vad cu ce ai ademenit lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Sorina exact la capitolul: nici eu nu sunt genul care pleaca la program, daramite inaintea lui, offf...ma sufoc cand ma gandesc, in asa panica intru.... sunt si eu...ai descris perfect feelingul! Good luck! Noi nu prea putem oferi cazare unei eventuale bone...

Dastefa am si eu o prietena cu baietelul nascut in sept 2006 si e si ea in pom si pomul in aer si la noi la gradi vad ca se fac sedinte, intalniri si se treimit mailuri cu explicatii multe si lungi si atasamente parintilor cu copii la grupa pregatitoare.

Tomaca merci de mesaj, speram sa spui ceva de genul asta cine stie, cunoaste! Chiar vroiam sa te intreb daca in industrie esti mai "scuzat" decat in audit/consultanta. Oricum am mai auzit ce ai spus tu de la candidati.

Ruxita, as vrea sa pot alterna cu tati asa cum spui tu, dar noi stam in Pipera, spre tunari, sotul lucreaza in Otopeni, i-ar fi imposibil sa traverseze Bucurestiul la orele alea sa duca copilu si apoi sa mearga la job sau invers. Eu macar sunt mereu pe sensul invers al aglomeratiei ca e horror ptr cei care stau in oras si lucreaza in Pipera . La mine nu prea mai ia nimeni copilu de la gradi , sunt majoritate barbati care au pasat responsabilitatea

BEA sa va fie de bine botezul!!! Sa fie sanatosi baietii tai si norocosi!!! te intelegem ca nu e timp...abia avem noi cu 1, daramite tu cu amandoi mici

Mirela bravo ptr patut!!! sa va mearga la fel de usor si cu intarcatul!!!

Lorex, simply, atiq si sper ca nu am uitat pe nimeni in recuperarea mea pe diagonala... multumesc mult pentru incurajari si suport si...de ce credeti c-am zis-o p-aia cu bunul simt care dauneaza grav sanatatii? am studiat problema pe mine...

Ana nu te mai stresa ca si eu mi-am facut sange rau aiurea si Yannis are 11 kile si un pic, cum pune, imediat scade si mananca ca naiba, dar are perioade cand isi revine de la sine, totul e sa fi relax sis a nu prinda copilu stres de procedeul hranirii. Da-i ceva vitamine si daca tot nu functioneaza, mai investigati...viermisori...nu stiu...

Mergi la inceput