Pufi de 2010 (61) - LMA David ,Raul si Alexandra!
Raspunsuri - Pagina 12
atlantique spune:
Mie mi-au venit azi niste corpuri noi de mobilier si sunt in plina reorganizare.
Alex a fost tare dulce ca le facea semn la domnii care au montat sa nu faca galagie ca se supara vecinul. In rest i-a cam cotrobait prin trusele de scule si s-a capatat cu niste chestii de lemn la care le spunea cuie si a plecat sa isi repare si el una, alta.
Voiam sa va intreb daca pufii vostri au intrebari pe care le repeta ca un disc stricat.
La 2 ani varul lui avea perioada "de ce", vad ca el intreaba intr-una "ce ete aicea?", "ce ete atolo?", dar continuu. Ieri eram cu el in piata si batea cu degetelele in geamul de la un magazin si "ce ete aicea?"; nu are nici o relevanta daca ii raspund, intreaba in continuare.
o dupa-amiaza frumoasa!
ana_g spune:
LA MULTI ANI SANATOSI SI FERICITI, DANIEL!!
LA MULTI ANI, ADRIAN! (bineitneles la fel de fericiti si sanatosi)
mersi tomaca (si sorina) de lamuriri privind vitaminele. eu ma incantam ca 10 kile il plaseaza undeva la limita de jos a graficului de crestere, dar am constatat ca e sub grafic....azi n-a mancat aproape nimic....sunt disperata.....aproape o ora am incercat sa-l adorm fara succes, desi e mort, umbla ca un betiv de colo colo, impleticit...............imi vine sa-mi dau demisia, dar nu se poate......
_
mama lui Stefan, pui scump si 12+ piersicuta cu coditze
ana_g spune:
...acum sta ghemuit pe un scaun si-si canta nani nani piu mami (da, la pui spune piu)....gata, 1 minut l-a tinut....
Bea, sa va traiasca micutul botezat!
apropo, avem si noi un botez peste o saptamana, am emotii, prima data nasi.
_
mama lui Stefan, pui scump si 16+ piersicuta cu coditze
blue_flower spune:
Citat: |
citat din mesajul lui atlantique Mie mi-au venit azi niste corpuri noi de mobilier si sunt in plina reorganizare. Alex a fost tare dulce ca le facea semn la domnii care au montat sa nu faca galagie ca se supara vecinul. In rest i-a cam cotrobait prin trusele de scule si s-a capatat cu niste chestii de lemn la care le spunea cuie si a plecat sa isi repare si el una, alta. Voiam sa va intreb daca pufii vostri au intrebari pe care le repeta ca un disc stricat. La 2 ani varul lui avea perioada "de ce", vad ca el intreaba intr-una "ce ete aicea?", "ce ete atolo?", dar continuu. Ieri eram cu el in piata si batea cu degetelele in geamul de la un magazin si "ce ete aicea?"; nu are nici o relevanta daca ii raspund, intreaba in continuare. o dupa-amiaza frumoasa! |
Al meu nu vorbeste.
Al tau deja pune intrebari? La 2 ani? Face diferenta intre aici si acolo?
Si mai am o intrebare: la ce varsta (luni) crezi tu ca ti-a zis "mama"?
atlantique spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui blue_flower
Al meu nu vorbeste. Al tau deja pune intrebari? La 2 ani? Face diferenta intre aici si acolo? Si mai am o intrebare: la ce varsta (luni) crezi tu ca ti-a zis "mama"? de Daniel, n.01.02.2010 Mama fericita |
Da, de vreo 3 saptamani a inceput sa vorbeasca in propozitii scurte si sa puna intrebari. A inceput cu "ce taci, mami?" - ce faci mami?
El a zis prima data mammmm pe la vreo 6 luni si jumatate dar nu stiu daca a spus constient sau nu, desi spunea doar cand era suparat si ma voia langa el... asa ca ....
Dupa mama a urmat "papa" si abia la 11 luni a zis tata
ana_g spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui blue_flower
Al meu nu vorbeste. Al tau deja pune intrebari? La 2 ani? Face diferenta intre aici si acolo? Si mai am o intrebare: la ce varsta (luni) crezi tu ca ti-a zis "mama"? de Daniel, n.01.02.2010 Mama fericita |
da, chiar, te deranjeaza ca tot pune intrebari ca un disc stricat? multi inca nu vorbesc
al meu zice multe, dar cine sa inteleaga? de cateva zile insa a inceput sa intrebe unde e cutare (mitzi-pisica, bibo-motanul, tata etc), mai exact "un'e bibo? un'e tata?"...dar cam atat.....canta oa, oa, dei dei dei pete pete (aka oac oac diri diri dam, ce petrecere....).
orice incercare de nani a esuat, asa ca am renuntat.......
_
mama lui Stefan, pui scump si 16+ piersicuta cu coditze
atlantique spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ana_g
da, chiar, te deranjeaza ca tot pune intrebari ca un disc stricat? multi inca nu vorbesc al meu zice multe, dar cine sa inteleaga? de cateva zile insa a inceput sa intrebe unde e cutare (mitzi-pisica, bibo-motanul, tata etc), mai exact "un'e bibo? un'e tata?"...dar cam atat.....canta oa, oa, dei dei dei pete pete (aka oac oac diri diri dam, ce petrecere....). orice incercare de nani a esuat, asa ca am renuntat....... _ mama lui Stefan, pui scump si 16+ piersicuta cu coditze |
Nici vorba! Cum sa ma deranjeze. Voiam sa stiu daca sunt si alti copii care intreaba si altceva decat "de ce?", ca eu stiam ca asta este intrebarea care scoate fire albe...
Sa stii ca si el spune multe cuvinte care nu au legatura cu cuvantul in sine, nu vorbeste corect, dar il intelegem. El spune "didia" = gargarita, "gongonu" = dragonul, "ninina" - masina si multe, nu imi vin acum exemple.
tomaca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ana_g LA MULTI ANI SANATOSI SI FERICITI, DANIEL!! LA MULTI ANI, ADRIAN! (bineitneles la fel de fericiti si sanatosi) mersi tomaca (si sorina) de lamuriri privind vitaminele. eu ma incantam ca 10 kile il plaseaza undeva la limita de jos a graficului de crestere, dar am constatat ca e sub grafic....azi n-a mancat aproape nimic....sunt disperata.....aproape o ora am incercat sa-l adorm fara succes, desi e mort, umbla ca un betiv de colo colo, impleticit...............imi vine sa-mi dau demisia, dar nu se poate...... _ mama lui Stefan, pui scump si 12+ piersicuta cu coditze |
Sa stii ca si Tudor face asa, desi pare ca s-a mai reglat. Daca ii zici de somn, parca il tai. A prins el asa o aversiune fata de somnul de pranz, desi inainte singur se cerea la somn. Toata toamna l-am adormit la pranz in carut. Dupa Craciun, la vreo 2 zile de la tratament, a adormit cu mine in patul nostru, nicidecum in camera lui. Dar a fost un inceput.
Eu cred ca de foame nu adormea si se plimba in casa, sau de durere de stomac.
Mai are si acum zile cand nu vrea sa doarma la pranz sau il apuca ore inaintate, dar dupa 16.30 nu-l mai las sa doarma, sare peste somn si se culca la 20.
Asta e, m-am impacat cu gandul ca in curand va renunta la somnul de pranz ca asa e el. Poate ca noi gresim, am insistat prea mult sa doarma, cand el ar fi facut altceva si s-a suparat vreodata.
Incearca sa-i dai sanyzime, poate il ajuta cu mancatul. Si, foarte important la Tudor, nu mancare gatita. Doar gratar, chiftelute (facute la cuptor), legume fierte, spanac gratinat, mamaliga. Chestii de genul acesta, nu piure, nu tocanite. Supa a inceput sa mamance (s-a amuzat la faza cu sorbitul) bine. Si sa manance singur daca se poate.
Nu mai vrea iaurt, de ex. El care manaca f bine. probabil isi va reveni si aici.
De ex aseara a vrut sa manance gris cu lapte. Nu i-am mai dat de 2 luni.