Pufi de 2010 (61) - LMA David ,Raul si Alexandra!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Citat:
citat din mesajul lui dastefa

pai legat de obiectii le iau pe rand ca tb sa merg sa culc fetele
si incep cu asta ca va priveste si pe voi
in cl 0 merg obligatoriu cei care implinesc 6 ani intre 1 ianuarie si 31 august(cel putin asa e acum)si la alegere pt cei din sept-dec
deci pufii nostri vor intra in cl 0 sau pregatitoare la 6 ani si 7-8 luni deci in cl 1 la 7 ani si 7-8 luni,deci tot la 20 ani vor termina sc
si ma intreb daca pe Miru o dau asa si ea este ( cel putin pana acum )mult mai indrazneata decat Daria si progreseaza mult mai repede decat Daria pe motivul ca o are pe sorasa de la care invata enorm prin imitatie de ce as grabi-o pe Daria?

Mihaela si frumoasele ei Daria-Stefania -16.11.2006 si Miruna-Elena -18.01.2010
cresc fetele

povestea Mirunei

Pai daca pe Daria nu vrei sa o grabesti, poti sa o dai anul viitor cand va avea 7 ani fara ceva. Parca asa ne dadeau si pe noi, in jurul varstei de 7 ani.
Nu te superi pe mine, eu din mesajul de mai sus, n-am inteles care sunt obiectiile tale cu privire la Daria. Am si eu un nepotel nascut in aprilie 2006, care a facut deja 2 ani de gradinita pregatitoare, a invatat si sa citeasca, probabil ca i-ar fi fost mai bine sa inceapa direct clasa 1, dar cum totul la noi se schimba cum bate vantul.....

_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Mergi la inceput

Am studiat putin problema, se pare ca pot fi inscrisi si direct in clasa 1, daca parintii solicita acest lucru si daca au fost la grupa pregatitoare la gradi.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Am studiat putin problema, se pare ca pot fi inscrisi si direct in clasa 1, daca parintii solicita acest lucru si daca au fost la grupa pregatitoare la gradi.

_

da asta e valabil anul asta dar nu si la anul
de aia se cheama obligatorie cl 0

cat despre ce zicea Ruxita sigur ca daca lasaugr pregatitoare in gradi dar o declarau obligatorie era super ok totul curgea linistit mai departe.dar noi se pare nu avem dreptul sa traim linistiti

Bf cred ca se poate ca o exceptie de la regula.Asa cum sunt copii care fac 2 ani intr-un an .Probabil cu o cerere la inspectorat si o evaluare s-ar putea
este o mamica care scrie pe forum si are un baiat nascut in aprilie deci va avea in sept 5 ani si 5 luni si vor sa-l dea la cl 0 si cauta o portita sa vada cum reuseste
dar ma gandesc cum va fi pt acel copil de 5 ani si 5 luni care va fi coleg cu altii de 6 ani si 6-7-8 luni.Poate si aia mai mari sunt buni iar invatatorii sigur vor trage,in limitele programei sa lucreze la nivelul celo care pot mai mult( aia cu invatamantul diferentiat in functie de fiecare copil e mai mult teorie,putini chiar o si fac)

as vrea sa revin la ce intreba Mire ca nu intelege din primul meu mesaj care-i problema cu Daria
Daria e o fire destul de nesigura,timida nu e nici pe departe genul care sa se bage in seama nici macar cand stie
ma gandeam ca poate daca ar avea avantajul varstei s-ar schimba un pic situatia in favoarea ei
hai ca mai revin,am multe de zis
va rog sa ma contraziceti daca e undeva unde gresesc ca poate asa imi fac si eu ordine in idei si reusesc sa iau o hotarare cu care sa fiu impacata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Dastefa, eu nu cred ca trebuie sa fie o exceptie de la regula. Si eu am fost data la scoala inainte de implinirea varstei de 7 ani si nu cred (pot sa verific asta) ca s-au dus ai mei pe la inspectorat sa ceara derogari.
Stiu ca s-au schimbat (si inca se vor schimba) multe in sistemul de scolarizare.
Acum la subiect: mi se pare normal ca sa fie la latitudinea parintilor daca isi dau copii la scoala la 6 ani si ceva sau la 7 ani si ceva, evident in limite normale si in f de -asa cum subliniezi si tu - de dezvoltarea emotionala a copilului.

Eu cred - asa in general dar si in particular in cazul tau - ca ar fi mai bine sa o dai acum la pregatitoare.
Daria va avea in septembrie 2012 aproape 6 ani. Fara 2 luni. Nu crezi ca e ok sa intre in sistemul de pregatitoare la 6 ani? Pai nu e asta si ideea de a face pregatitoarea de la 6 la 7 ani?
Si apoi la 7 ani fara 2 luni va intra in clasa 1.
Eu tot in nov sunt nascuta, tot la 7 ani fara 2 luni am mers la scoala. Ma rog, nu e necesara comparatia cu mine. Dar e prima din capul meu.

Referitor la faptul ca Daria e mai timida/retrasa. Nu e singura asa. Sunt multi alti copii la fel. Nu e un handicap ca e asa. Asa e ea.
Pai tu eziti in a o da in septembrie 2012 la cls 0, asta inseamna ca tu vrei ca ea sa inceapa cls 1 la 8 ani fara 2 luni.

Inteleg ca e o decizie personala/familiala, dar cls 1 la 8 ani inseamna fix 20 de ani la terminarea liceului. Sau stai, ca si aici am auzit de niste modificari, ca vor face doar 9 cls obligatorii - parca asa retin - si apoi liceu gen la americani - de 3 ani. Ma rog, tot 12 ani de scoala inseamna.

Da-o in sept 2012, e mai ok asa. O sa iti multumeasca mai tarziu.

Alte argumente: Alte natii (mai evoluate decat noi ca si sisteme de invatamant) isi dau copii la pregatitoare la 5 ani. Si li se pare ok.
Pregatitoarea e tot un fel de gradi, se joaca. Cel putin asa am inteles eu.
Daca ajunge sa faca si facultate, inseamna ca o sa o termine cu tot cu master pe la 25 de ani. Hm....hai, ca nu vreau sa ma ia gura pe dinainte...dar e ok mai devreme. Eu asa zic.
tu ai cerut pareri, nu te supara pe mine pt ce am scris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

Bf nu incape vb de suparare
si eu tot in nov fac anii tot la 7 ani fara 2 luni am mers la sc si nici pana sa apara legea asta nu mi-o puteam imagina mergand mai tarziu
dar aici intervin si celelalte obiectii despre care o sa mai scriu
acum fug in oras sa vad de o hota ca cea veche m-a lasat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Eu m-am pierdut pe drum. Mi se pare insa o varsta prea inaintita 8 ani pentru inceputul scolii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atlantique spune:

LA MULTI ANI DANIEL!

Sa cresti mare, sanatos si norocos!

LA MULTI ANI ADRIAN THEODOR!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Citat:
citat din mesajul lui miremia

La multi ani Dani!

La multi ani Adrian Theodor!

Sa cresteti mari, sanatosi si norocosi!

Si un brat de pt mamicile voastre!

_

Subscriu...

Iarasi criza de timp...

Noi suntem bine... acum... Mama nu prea, dar lucram sa ne obisnuim cu situatia.

Sondaj de sezon

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui larisel
Subscriu...

Iarasi criza de timp...

Noi suntem bine... acum... Mama nu prea, dar lucram sa ne obisnuim cu situatia.

_
din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare

Sondaj de sezon

Tinem pumnii sa se recupereze cat mai repede!

Abia astept sa ne povestetsti despre voi, cum se descurca gemanutele la gradi, cum mai esti tu.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atlantique spune:

Multumim de cinste BF, sa-ti aduca puiul numai bucurii!

Alexutzzza, a zis bine Lorex, bunul simt dauneaza grav sanatatii, mai ales ca la cei mai multi lipeste cu desavarsire; cred ca 10 min in plus sau in minus nu fac diferenta pentru cineva care priveste lucrurile ceva mai in profunzime.

Sorina,
De unde iti vine bona?

Lorex, multa sanatate Bobitei
Eu m-am operat pt niste pietre pe care le-am descoperit absolut intamplator, asa ca fasole cu ciolan....doar virtual

Alexa, sper ca a trecut durerea pana acum.

Dastefa, sper sa reusesti sa iei o decizie cu care sa fii impacata.

Ruxita, Miremia, Simply, Danasor

Bea, sa va fie de bine botezul!

Larisel, sa dea Dumezeu sa-si revina repede mama ta!

Mergi la inceput