Strengari de Martie - Aprilie 2012 -26 Hai Carina!
Raspunsuri - Pagina 8
Tala spune:
Dara unde esti? azi trebuia sa mergi la dr sau maine?
Cristina esti bine?
Eu n-am calcat asa cum intentionam. Pur si simplu mi s-a facut ingrozitor de somn si am dormit cam o ora si ceva pe canapea. In seara asta termin livingul (cu alti 2 pereti) asa ca tin hainutele la adapost ca sa nu ia din miros (nu stiu de ce am asteptat noi atat, tocmai pe gerul asta sa aerisesti e cam greu)
Eu sofez cracanata , asta e secretul meu.
De epilat continui cu aparatul pe maini si picioare (zici ca-s contorsionista) iar acolo cu ceara claaaar. Nici nu ma doare cine stie ce pt ca s-a rarit (sau s-a marit dansa ). La mine pica putin aiurea termenul, vad eu cum fac, dar daca se apropie lama de mine mor.
Chito felicitari pt achizitii (esti tare haioasa cum povestesti)
Bia cu sfarcurile cel mai tare te va ajuta bebe , insa iti recomand sa le pregatesti cumva inainte (si cum zicea Sovi cu lamaie merita incercat). Eu inainte de David aveam unul in forma de buzunar cumva (adica daca nu mi-era frig intra in san) - acum e ditamai soneria . Daca gasesti pediatru cere si parerea acestuia.
Ronina esti o harnicuta!
Eu ma laud cu niste chiftelute la cuptor si, cum spuneam, iar am program de pictat (si inspiratie lipsa)
Legat de dureri (ca zicea si Bia ceva) si eu am, si contractii dureroase. Insa nu sunt ritmice si asa banuiesc eu ca se pregateste organismul pt nastere. Aseara am bagat totusi un Uscosin pt ca m-a durut rau si mi-era teama sa nu ma apuce peste noapte altele.
aredwynn spune:
Tala, cum ma pot abona la blogul tau? Ca, dupa cum iti spuneam, m-ai dat gata cu peretele si as vrea sa-ti vad noutatile. Vad ca esti taur, ca mine Mereu am avut impresia ca taurii sunt buni la chestii mai exacte, nu la arte. Si culmea, eu - tot cu arte
35+ cu Natalia
dara76 spune:
Tala, da silimarina si substanta activa si medicament – au aceesi denumire. Sper sa mai gasesc care functioneaza si la care e doar zvonul.
La ce scoala vrei sa-l dai pe David?
Azi am fost la cardiolog si mi-a zis sa nu incerc sa nasc natural la problemele mele si sa mai vin peste o luna...si-s cam debusolata, m-a cam speriat ca se uita asa cu mila la mine, ca si cum am risc mare de de toate. Maine ma duc la gineco a mea, care-mi face si eco, si poimaine la diabetolog. Macar gineco de obicei nu ma sperie. Misto ca mai poti sa sofezi, eu abia mai stau in scaun de dureri oricum, alaturi asa, ma doare si sus si jos, cum a zis Aredwynn, si-asa abia merg pe jos. Probabil totul e agravat de greutatea in plus si eu sunt scunda, nu cred ca are bebe loc mult in sus si in jos.
Strumfy stiu ca ne-a dat linkul cu Danina Line. Mi s–au parut super preturi.
Aredwynn, da, chestia aia protectoare a ficatului. Zisese si Sovi la inceput de ea ca a luat pt. alaptare silimarina. Si in studiul respectiv, alte plante au crescut alaptatul la modul placebo, 32%, iar silimarina a crescut cu 86% - asa dovedesc ei ca functioneaza, daca creste mai mult decat placebo. Despre ceara am auzit si eu ca nu e f. ok, eu eram obisnuita cu ea de ani de zile si in sarcina n-am mai suportat-o, nici inghinal, nici nicaieri, dar daca nu prea ai mare volum si nu o suporti greu, poate nu face nimic. Eu o sa procedez cu lama, desi eram 100% adepta epilarii cu ceara. Insa eu sunt maimutica cum zicea Chito si ma rupe durerea si n-am mai suportat nici caldura. E prima oara in viata cand folosesc lama.
Eu stiu ca nu-i bine sa stimulezi prea mult sfarcurile ca provoaca contractii si ca chestiile tip Garmastan s-ar da cand suge bebe (ca nu se asimileaza la bebe astea tip lanolina) tocmai ca sa previi ragadele (crapaturile, ranile), nu dupa ce s-au format deja ranile. Ma rog, o folosi si dupa aia la alaptat cu rani. Dar stiam ca aia nu vindeca, ci previne formarea ranilor daca e data pe san in timp ce suge bebe, eu asa am inteles din ce am citit. Daca s-au format deja...mai greu.
29+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
Bia_Mi spune:
Fetelor multumesc pt sfaturi. Ma simt f rau, durerea in gat s-a accentuat, imi vine sa plang de durere si tusesc f urat. Mi-am pus sa fac un ceai de menta ca e singurul care il am in casa. Deabia mai pot sa inghit,cred ca am sa fac noapte alba,nu ma ia somnul deloc din cauza gatului. Ce ziceti, sa-mi pun cartofi feliati la gat? Ce sa fac sa scap de durere?
35+ cu
strumfy_12 spune:
Salutare!!!
Am aparut si eu...
Aseara tot dupa 3 am adormit... si am incercat sa dorm la pranz.. da a sunat afurisitul de tel.
Ma bucur ca va prinde bine link-ul de la Danina...mi-e ciuda ca nu mai pot ajunge la ei la magazin... ca dupa ultimul drum la Vaslui am avut cam multe contractii.
De epilat ..in zona cu pricina... numai cu lama sau crema... as incerca ceara la salon... dar dak n-amfost niciodata... parca n-as incerca acum.
Eu la prima sarcina nu am facut nimik la sfarcuri... ca oricat ma chinuiam nu vedeam diferenta... (eu le aveam ombilicate) Pot sa zic ca in 2 zile mi-a facut domnisoara niste sfarcuri... Ideea e ca in gura bebelusului nu intra doar sfarcul ci si din aureola... si bb stie mai bine ca oricine sa suga.
Tala...super faini peretii...
Dara sper maine sa vii cu vesti bune
Mami fericita de strumfita si 35+ cu Motzata
Tala spune:
Eh Dara, acum nu incerca sa interpretezi tristetea medicului (poate are el alte motive), insa respecta indicatiile lui. Cat despre dureri te cred ca le ai - esti mai mica cu cca 20cm decat mine, iar copii sunt cam la fel (probabil), imi imaginez cum te inghesuie . Plus ca tu stai f mult pe scaun la cat zici ca muncesti.
Asa e, nu e bine sa incerci sa te mulgi pt ca dai startul la contractii, iar de garmastan nu stiu ce sa zic. Eu am avut ragade mari, l-am folosit, dar nu stiu cat m-a ajutat. Pediatra pe care o aveam atunci imi spunea ca doar cu lacrimi trec, in sensul ca bebe are nu stiu ce substanta in gurita care ajuta la vindecarea lor (ca si catelusii? )
Aredwinn din cate stiu la blog te poti abona daca ai si tu blog pe care sa primesti noutatile. Asa am un 'urmaritor' sigur fara blog, dar nu stiu daca primeste notificari undeva (poate in gmail, eu avand blogul pe blogspot).
Eu cunosc mai multe tauroaice cu inclinatii artistice, dar si combinat cu stiinta exacta. Si eu ma simt ca o combinatie intre cele doua si nici nu sunt genul boem (desi mi-ar placea)
aredwynn spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dara76 Aredwynn, da, chestia aia protectoare a ficatului. Zisese si Sovi la inceput de ea ca a luat pt. alaptare silimarina. Si in studiul respectiv, alte plante au crescut alaptatul la modul placebo, 32%, iar silimarina a crescut cu 86% - asa dovedesc ei ca functioneaza, daca creste mai mult decat placebo. Despre ceara am auzit si eu ca nu e f. ok, eu eram obisnuita cu ea de ani de zile si in sarcina n-am mai suportat-o, nici inghinal, nici nicaieri, dar daca nu prea ai mare volum si nu o suporti greu, poate nu face nimic. Eu o sa procedez cu lama, desi eram 100% adepta epilarii cu ceara. Insa eu sunt maimutica cum zicea Chito si ma rupe durerea si n-am mai suportat nici caldura. E prima oara in viata cand folosesc lama. Eu stiu ca nu-i bine sa stimulezi prea mult sfarcurile ca provoaca contractii si ca chestiile tip Garmastan s-ar da cand suge bebe (ca nu se asimileaza la bebe astea tip lanolina) tocmai ca sa previi ragadele (crapaturile, ranile), nu dupa ce s-au format deja ranile. Ma rog, o folosi si dupa aia la alaptat cu rani. Dar stiam ca aia nu vindeca, ci previne formarea ranilor daca e data pe san in timp ce suge bebe, eu asa am inteles din ce am citit. Daca s-au format deja...mai greu. |
OK, e bine de stiut, in caz ca sunt probleme cu alaptarea.
Cu ceara, si la mine a devenit mult mai dureros epilatul inghinal, dar, pentru ca mi se pare cea mai comoda varianta dpdv al timpului dintre epilari, tot am preferat-o si in sarcina, partial, nu total, desi a fost groaznic... In schimb, nu stiu ce s-a intamplat, dar nu prea a mai crescut pe picioare
Da, asa stiu si eu ca stimularea poate provoca (,) contractii si ma dau foarte finut si doar pe areole, ca sa le mentin hidratate. Inteleg ca daca sunt uscate sunt sanse mai mari de ragade. Am si lanolina, o sa o folosesc dupa nastere.
35+ cu Natalia
Tala spune:
Bia pt tuse fa-ti ceai de ceapa. Vezi ca ceaiul de menta constipa, sa nu ai probleme dupa. Ai voie faringosept din cate stiu, dar pt tuse nu stiu ce. Imi pare rau ca te chinui, asta este riscul sarcinii in sezonul asta (dar vara ne vaitam de caldura).
Strumfy multumesc
dara76 spune:
Mie mi-a trecut gatul cu Strepsils din cel cu miere si lamaie doar, iar tusea cu Robitussin, l-am gasit pe lista siropurilor permise in sarcina. Am avut tuse uscata si am luat Robitussin antitusicum (adica nu expec), care avea exact substanta permisa. Si paracetamol, iar pt. nas rinoxin, tot din cele permise de pe lista.
Da, Tala, merci, pai nu ma simteam eu asa de 'vai de mine', insa pe moment mila d-rei mi-a indus nitica stare de-aia, cred ca pana maine imi trece, vorba Roninei.
29+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
strumfy_12 spune:
Si eu scap repede de durerile de gat cu Strepsils (miere si lamaie)
Mami fericita de strumfita si 35+ cu Motzata