Strengari de Martie - Aprilie 2012 -26 Hai Carina!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chitosenia spune:

Buna fetele,

Azi mi-am luat inima in dinti si am plecat la cumparaturi pentru hainute de iesit din maternitate.
Multumesc fetei care a pus mai demult un link catre niste hainute de la Danina Line din Vaslui. M-am uitat pe site si pentru ca faceau livrarea doar cu Fan Courier asta fiind 20 de lei m-am dus in magazinele care aveau hainute de la ei in Ploiesti ...am vazut ca au multe magazine in tara unde se pot gasesc.
Asa ca bebe nu o sa iasa in scutec si cosmonaut... mami s-a responsabilizat ... si i-a cumparat hainute dragute( nu am luat de nou nascut ci pentru o luna... Bu a fost lungut ..cred ca bebe 2 va fi la fel).
Am ajuns acasa le-am scos etichetele si le-am pus la spalat. Sunt mandra de mine!.
Parca ma simt mai bine.

In rest am fost la munca trebuia sa semnez niste hartii ..cam multa gheata pe jos pentru gustul meu si la niste mici cumparaturi.

Am cumparat chestii pentru ceaiul de lactatie: chimen, anason si fenicul. Stiu ca exista si pliculete( de la Fares) sau granule (Hipp)dar eu prefer plantele ca atare si sa-mi fac singura ceai( cat sunt in spital imi face sotu care mi-a spus ca a uitat reteta sa ii reamintesc ...clasic sotu)
Alte plante galactogile sunt mararul si schinduful . Cand il alaptam pe BU le-am incercat.
Eu am mai incercat si Galactogil eu cred ca m-a ajutat si gustul e Ok.

Apoi am fost la mamaie ... sa o sperii sa-si faca focul calumea in casa ...sa nu mai faca economie si sa manance zdravan ca sa nu inghete. Mereu sunt ingrijorata pentru ea... e suficient de cald, mananca suficient.. intai m-a crescut ea pe mine, acum pare ca o cresc eu pe ea. Abia astept sa-l cunoasca pe bebe.

Maine intram in februarie... cand eram in spital in octombrie cu crizele ale de rinichi oribile speram sa ajung in ianuarie... acum cand AMR este de 60 de zile parca prind aripi

Vorbeam de condus.. eu am sofer personal sotu.. calatoresc de luni bune in spate din cauza airbagului... si cum zice sotu calatoresc ca o doamna. Mie nu prea imi place ..imi lipseste actiunea si controlul ssitemului audio... era un mini Dj ...acum trebuie sa stau si sa suport orice melodie
Pup fetele si strengarii

Mamica de Bu minunat si de strengar +31

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikoniko spune:

Doamnelor, va multumesc din suflet pentru sfaturi. Sunt tot bruneta, fara sare si piper. Pupici pe burtici

Niko, mami de Alex(1995) si 27+ cu
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Monna: multumesc, am terminat, deja uscatorul e iar plin
Chitosenia: hehe, bravo mamica, vezi ca te-ai descurcat deja si cu hainutele

Vad ca e cam liniste pe aici, daca nu-mi dati de citit atunci ma pun pe facut cercei.

33+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Ronina tu nu stii ca la noapte incepe activitatea pe aici? Vad ca si-au schimbat fetele programul

Monica, fericita 32+ cu Cezar-Andrei

AMR: 8 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

titi, la ale tale fa poze. doar nu te duci sa pozezi in magazin
chito, eu tot plante am luat pt ceai. am luat chimen si anason. de fenicul nu am stiut.

33s4z

AMR < 6 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bia_Mi spune:

Salutare burtici,
Ronina stai linistita in privinta cezarienei, k nu e asa de grea. \si eu tot prin cezariana nasc,nu am discutat nici cu dr,dar asta vreau eu si daca imi mai spune si ea ca e mai bn cezariana,sunt cea mai fericita si nu o sa-mi para rau de decizia care am luat-o.
Dana f tare povestioara cu botezul, chiar am ras cu pofta!
Magda imi dau seama ca te-ai trezit bn dispusa,la asa un vis frumos
Referitor la nasi,eu am ales pt fetita mea numele nasei de botez,dar nu ca mi-a cerut nasa,mi-a placut mie.
Eu nu ma simt prea bn nici azi,inca ma doare burtica,iar acum vad ca ma "racaie pe gat" si tusesc...am fost sa-mi recoltez si analiza de cultura,astept rezultatul luni.
Fetelor voi ce ati facut ca sa se formeze sfarcurile pt alaptat? Eu tot dau cu garmastan,dar nici un rezultat? Am auzit ca daca nu ai sfarcul format exista in farmacie un fel de tetina care se pune pe sfarc,te ajuta la alaptat dar si pt eventualele rani.
Si inca ceva...la voi se pun moase la bebelusi? Aici la noi se pun 3 moase: 1-scoate bebelusul/a din spital, 2-vine la prima baita, 3-duce copilul la biserica la botez
Va pup

35+ cu

Mergi la inceput

bia, eu nush cum tb sa fie format.. dar inteleg ca tb masat sfarcul si frecat cu un prosop aspru dupa baie. eu nu am dat cu garmastan si nici nu dau pana nu e nevoie (sa apara rani)
iti dau copy paste din site. am pus link si moderatorii au considerat ca fiind reclama. sper ca asa e ok.

Pregatirea sanului pentru alaptare se face inca din timpul sarcinii. Formarea mamelonului se exerseaza prin mangaiere usoara a areolei mamare timp de 5-10 minute pe zi.

Acelasi lucru se poate realiza, de fiecare data cand femeia gravida face dus, daca primul si ultimul contact cu apa calduta se face prin plasarea jetului de apa direct pe mamelon, cu precadere prim miscari circulare.

In cazul in care mamelonul este omblilicat, in timpul sarcinii mama se poate masa usor la nivelul areolei mamare, deplasand unul spre celalalt policele si aratatorul de la extremitatea areolei mamare pana la nivelul sfarcului care se exprima astfel si este cuprins intre cele doua degete; aceasta miscare se efectueaza pe mai multe diametre ale areolei mamare, timp de catreva minute pe zi. Apasarea este bine sa fie blanda.

Dupa nastere, pentru prevenirea iritarii sanului, se pozitioneaza corect copilul la san, asa incat sa cuprinda cu gurita nu numai mamelonul ci si areola mamara.

Este indicat, ca femeia care alapteaza, sa-si faca toaleta sanului mai rar, si de preferinta fara sapun, sau utilizand un sapun fara parfum; de asemenea este de evitat utilizarea deodorantelor sau parfumurilor la nivelul axilelor/sanilor.

In cazul in care apar iritatii sau fisuri la nivelul sanului in urma alaptarii, cel mai bun "medicament" este laptele mamei; se badijoneaza sanul cu lapte si se lasa sa se usuce prin expunere naturala la aer (lasarea sanilor descoperiti o scurta perioada de timp); curand, iritatia va dispare.

moase.. nu. cel putin in bucuresti nu am auzit. dar eu pot primi cadouri pt bebe si fara sa numesc moase

AMR < 6 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Legat de cosmetice, am gasit intamplator site-ul elemental . ro si aici am gasit si ingrediente si retete. Retete am mai gasit pe http://www.aroma-zone.com/aroma/recettes.asp si pe diverse alte site-uri, cautand. Eu am inceput cu chestii foarte usoare, doar cu unturi (de cacao, shea, mango) + uleiuri (migdale, masline, aloe, etc.), in care trebuie doar sa topesti unturile si sa adaugi uleiurile si sa lasi la racit, sau de geluri de spalat, in care folosesti un agent de spumare/consistenta (naturale, bineinteles) si adaugi ape florale, ceaiuri, etc. De ex. mi-am facut gelul intim cu ceai de pelin, galbenele, coada soricelului (recomandate pentru zona intima), tensida consistenta (agent care ingorasa, face spuma - natural), acid lactic (pentru reglarea pH-ului, care trebuie sa fie mai acid la femeile insarcinate; si ingeneral gelul intim trebuie sa aiba pH mai mic de 5,5 pentru prevenirea dezvoltarii diverselor bazdaganii favorizate de un pH alcalin), putin ulei esential de tea tree (bun antiseptic, antibacterian) si un conservant din samburi de grep. Pe elemental gasiti ghiduri pentru incepatori, retete, tot ce aveti nevoie. La mine a devenit un hobby deja si imi place ce iese. Masca de par pe care mi-am facut-o da rezultate mai bune decat orice am folosit de pe piata. Sau crema pentru burtica (o folosesc si pe tot corpul) - super usor de facut, doar din unturi+uleiuri lasa pielea atat de fina si neteda, imi place la nebunie!! Am gasit pe diverse bloguri o gramada de mamici care s-au apucat de treaba asta in CIC, acum sunt mari afaceriste, vand produsele, deci fac si bani din asta. Eu doar testez, vad ce-mi place, personalizez retetele de baza si incerc lucruri noi, pana imi gasesc cele mai bune retete pentru mine. Si, in plus, imi fac bine genul asta de cosmetice, pentru ca eu am probleme mari cu pielea si oricum trebuie sa folosesc produse cat mai blande si mai bland si natural decat astea, nu cred ca am cum sa gasesc

35+ cu Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Acum, legat de condus, va intrebam pentru ca si eu mai conduc si, desi mi-am ridicat scaunul de zici ca sunt tirista si stau super departe de volan, tot ma incomodeaza pantalonii in partea de jos si sutienul in partea de sus, nu gasesc nicio pozitie si poate aveati voi vreun sfat pentru stat mai comod la volan.
Cu formarea mamelonului, nu prea stiu care-i treaba, am auzit si eu de chestia cu prosopul dar nu m-as incumeta sa fac asa ceva, mi se face pielea gaina. Deocamdata incerc doar sa hidratez areola cu o crema facuta de mine.
Buna ideea cu ceaiurile, Chito, asta uitasem sa trec pe lista cu ce mai am de cumparat.
Dara, e vorba de silimarina asta pentru hepatita? Ca am cautat si asta am gasit... Sau e total altceva?

Legat de epilat, cele care mergeti la cosmeticiana si vreti sa nasteti natural, cum va programati? Eu am fost azi si, pana nasc, ar trebui sa mai merg o data (macar pt inghinal, ca pe picioare nu prea mai creste). Dar cosmeticiana a zis ca a patit-o cu o clienta ca a nascut in aceeasi zi si se gandea ca i-o fi provocat contractii si ca sa nu vin nici cu prea mult timp inainte de DPN. E posibil?

35+ cu Natalia

Mergi la inceput

epilat.. um.. daca esti obisnuita cu durerea provocata.. n-as zice ca aia creeaza contractii. eu una pt inghinal nu am fost niciodata si nici nu intentionez. ma chinui eu acasa cu lama .. desi e greu si nici nu-mi place.. dar e sg solutie care o vad acum.
in ultima perioada ma fac f des.. ca nu se stie niciodata si sa nu ma ia pe nepregatite si sa ma duc nefrezata la marea intalnire.

AMR < 6 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput