riscurile locurilor de joaca

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

e vina clar a detinatorilor locului de joaca daca accidentul s-a intamplat din cauza unor defectiuni/imperfectiuni ale dotarilor. asta cu siguranta.

in ce priveste supravegherea - linia e subtire, totusi normal ar fi sa fi fost anuntata ca ei nu-si asuma raspunderea pentru ceea ce se intampla acolo.

ps - noi am patit-o la ikea - a dat M cu obrazul intr-un raft care era pozitionat fix in calea lui, fara avertizare. daca nu eram in concediu cred ca stateam sa investigam mai mult, asa am facut doar o reclamatie scrisa. treaba se petrecea la receptia de la locul de joaca, chiar ar fi trebuit sa NU fie asa cum era.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adieli spune:

dragi mamici,
este adevarat tot ceea ce spuneti, stiu ca eu sunt responsabila de ceea ce s-a intamplat problema este alta eu nu ma "fluturam" prin Mall nici nu l-am lasat singur 20 minute nu ai inteles draga inapreda la 20 minute de sfarsitul petrecerii iar ca sa dau mai multe detalii pt. ca eu v-am povestit esentialul ca sa nu va pierdeti rabdarea citind o poveste, eu chiar am stat inauntru cu copii chiar daca a fost o petrecere organizata in care "ingrijitoarea" imi spunea din 5 in 5 minute -mergeti doamna si stati linistita ca e totul ok- sau -ne descurcam noi- acesta este un loc de joaca care isi asuma raspunderea sau cel putin asa ar trebui din moment ce pe tine te scoate afara chiar intr-un mod elegant iar pe de alta parte cred ca ar fi trebuit odata ce m-a invitat afara macar sa ma lamureasca ce s-a intamplat dar ea pasiva mi-a spus ca nu a fost acolo si nu a vazut. Si poate ar trebui sa mai stiti si faptul ca in momentul in care eu mi-am luat copilul in brate si vroiam sa merg la baie sa-i pun comprese cu apa rece mi-a facut observatie ca trebuie sa ma descalt(in momentul acela numai la descaltat nu imi statea mie mintea)dupa care nu am mai vazut-o, s-a evaporat nu tu un tampon ceva din trusa medicala sa-i leg manuta, nu nimic, pur si simplu s-a evaporat au venit celelalte mamici si incercau sa-mi dea o mana de ajutor sa-l imbrac pe cel mic si sa-l iau pe cel mare care nu putea sa inteleaga sit.
Probabil legislatia este prea permisiva cu acordarea autorizatiei de functionare unor astfel de locuri de joaca in Moll ca nu era stiu eu acum undeva la periferia orasului s-au prin altfel de locuri.
Oricum eu va multumesc pentru urarile de bine tuturor celor care ni le-ati transmis va dorim tuturor sanatate, deocamdata asteptam controlul medical de maine si va von tine la curent cu evolutia noastra.
Dragi mamici copiii in opinia mea ar trebui sa experimenteze singuri sa invete din propriile experiente (bineinteles nu si in cazul acesta sau intr-un astfel de mod)dar la ce li se mai spun locuri de joaca pentru copii cand nu au personal calificat, ca doar nu ii tin pe gratis pe copii acolo, iti ia niste bani pentru ca beneficiezi de acele servicii pt o ora sau cat e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

Freedelia,nu ti imagina ca bruschez alti copii,doar le spun frumos ca tb sa si astepte randul.
Ce as putea sa fac,sa stau impasibila,privind cum alt copil imi impinge copilul ?Doar ca sa nu deranjez alta mama?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Mona, la niste imbranceli soft eu nu as interveni. Sunt de parere ca trebuie sa invete si ea sa riposteze. Maya e mai bleguta asa, deci daca as mai si sta dupa fundul ei s-ar begi si mai tare. Nu o sa pot fi o viata dupa fundul ei, nu asta e rolul meu, rolul meu e sa o invat sa se descurce in orice situatie.

Eu stau pe banca, dar sunt cu ochii pe ea. Daca e nevoie intervin, dar incerc sa intervin cat mai rar.

Adieli, sanatate multa! Trebuie sa faci reclamatie, parerea mea.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

eu vreau sa cred ca sunt o mama responsabila de la varsta de 2 ani a primului copil le organizez petreceri de ziua lor e singura zi din an cand le fac toate poftele pt. ca in celelalte 364/363 am mari pretentii de la ei nu ii rasfat(rasfatul excesiv am impresia ca le afecteaza inteligenta, nu am citit studii in sensul acesta, e o opinie personala) chiar daca au tot ce isi doresc sunt cumintei amandoi, la ultima petrecere in 19 ian 2012 de ziua celui mare am avut 30 de invitati cu varste intre 2 si 8 ani si nu s-a intimplat asa ceva dar petrecerea a fost tot intr-un spatiu de joaca dar cu traditie in oras K---- si cel mai important personal cu simtul raspunderii in momentul in care patroana respectivului spatiu mi-a spus ca o sa-i poata supraveghea asa s-a si intamplat pentru ca nu mi-a facut nici un favor totul a fost contra cost cum este si normal, eu daca nu pot sa inteleg ceva este faptul ca atitudinea "ingrijitoarei" a lasat de dorit in privinta reactiei de dupa eveniment, iar pentru "cele care sunt primele care arunca cu piatra" ma rog sa nu mai pateasca nici un copilas asa ceva ca sincer nu doresc sa treceti printr-o situatie asermanatoare. Mai mult la o zi dupa eveniment mi-as fi dorit sa-mi fi rupt si eu clavicula pentru a-mi da seama ce pozitie e mai confortabila ca sa-mi pot intelege puiul.

Mergi la inceput

mcoca multumesc din suflet pentru gandurile bune si sfat si eu incerc sa-i invat sa fie cat mai independenti si eu sunt pe principiul "nu-i da copilului pestele invata-l mai intii sa pescuiasca" iar in conflictele minore incerc sa-i las pe ei sa se descurce inclusiv la mici conflicte iscate intre ei ca frati, iar unde nu gasesc ei un mod de rezolvare si "se ingroasa gluma" intervine mami.....pupici si sanatate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

adieli, sanatate multa puiului tau!
Eu personal as zice sa faci reclamatie.
Eu asa as face

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Cu ochii pe fetita mea de 7 ani eram cand, dorind sa se dea jos din leagan, a alunecat si cazut (cat sa fi fost, 50-60 de cm distanta pana la pamant?). A cazut pe tartan (asa se numeste chestia aceea cauciucata din spatiile de joaca?) si si rupt ulna si cotul. A avut doua operatii. Medicul a oprit radiografiile ca si material didactic, nu au mai vazut asa traumatism, ne spuneau ca arata ca si cand ar fi cazut de la etajul 4 cel putin... Si noi eram cu ochii pe ea, la 1 metru distanta, povesteam despre traseul pe care urma sa-l luam catre petrecerea verisoarei ei. Asa ca... accidente se pot intamppla, din pacate. Oricat de prevazator esti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Am deschis un nou topic la Generale pt ca sunt curioasa daca este generala parerea ca avem dreptul sa ne bagam peste copiii altora. Va astept sa comentati.

Delia, 16+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Mergi la inceput

Buna mamici,
am revenit pentru cele interesate, dupa consult radiografia nu arata prea bine, ne-am facut deja o programare in Timisoara pentru inca o parere, osul nu este tras os pe os si asta nu stiu daca face foarte bine, daca cunoasteti situatii de clavicule rupte la copii va rog sa-mi spuneti cum e recuperarea?

bebe beca tu cum ai reusit sa treci peste? ca eu inca imi fac procese de constiinta din ora in ora...

toanca da cred ca asta o sa fac dar mai intai sa vedem de copil si chiar daca nu o sa mergem la OPC macar patonilor de acolo o sa-i arat radiografiile si sa vedem ce reactie au fata de angajata respectiva...
nu mi se pare normal ce s-a intamplat.... Oare e mai bine sa tinem copii intr-un glob de sticla? ce se intampla cand acesta o sa se sparga?

Mergi la inceput