riscurile locurilor de joaca
Buna ziua
Nu stiu cate din d-vs. va-ti confruntat cu aceasta problema dar eu ma confrunt acum cu o situatie noua pentru mine....pe scurt am dus copii la o petrecere in Mall (cel mare are 5 ani cel mic are 3) la care au fost invitati eu am stat acolo apoximativ 20 min dupa care am iesit la mesele de la intrarea in spatiu de joaca si ii verificam destul de des, la vreo jumatate de ora pana la expirarea timpului de 2 ore "ingrijitoarea" prea elegant spus, a venit inspre iesire cu cel mic de mana plangand si tinandu-se de manuta iar cand am intrebat ce s-a intamplat raspunsul ei a fost evaziv si scurt : nu stiu eu nu am fost acolo eu eram in alta incapere....dupa comprese cu apa rece pe cotul copilului incerca sa-mi spuna ca s-a lovit la cuburile de burete a cazut de pe ele s-au ceva de genul...la-m luat pe fratiorul lui bineinteles cu bun simt sa nu stricam petrecerea la care fusesem invitati am plecat sperand ca-l voi linisti daca il scot din mediu respectiv(lucru care nu s-a intimplat)...am ajuns la urgente cu diagnostic confirmat FRACTURA DE CLAVICULA STANGA; LUXATIE DE COT STANG ....oare asta e normalitatea? iti duci copii intr-un loc care pretinde ca e pentru copii, ca sa ce? sa primesti raspunsuri evazive sa te simti vinovata ca nu stii ce s-a intamplat cu copilul tau? cine alina durerea acestui copil de 3 ani care acum sta intr-un corset pentru urmatoarele 2-3 saptamani si doarme in fund....."ingrijitoarea"?
Raspunsuri
inapreda spune:
Ingrijitoarea trebuia sa fii tu , dupa parerea mea; eu nu mi-as lasa copilul de 3 ani in grija unei fete care mai are "in grija" inca 30 de copii; e evident ca 99% din fetele acelea nu au pregatirea necesara in "a avea grija" de copii; si, sincer iti spun, nu mi-ar fi trecut prin cap sa las copilul nesupravegheat 20 de minute.
Sper ca nu te-am suparat; voiam doar sa-ti arat o alta perspectiva
corap spune:
ce fel de loc de joaca era? supravegheat? nesupravegheat? in ce conditii avea copii acces acolo? care erau regulile?
daca era un loc de joaca cu supraveghere poti lua masuri impotriva proprietarului locului de joaca (desigur, daca nu aveau o cerinta de varsta minima pe care nu ai respectat-o, dar banuiesc ca la 5 ani nu e pb de varsta). pp ca poti face si o reclamatie la opc, insotita de actele medicale. dar, repet, raspunsul va fi in functie de ceea ce oferea firma: loc de joaca, loc de joaca si supraveghere etc...)
scelgo di camminare in silenzio accanto a te
vita mia
che sono un uomo libero in questo mondo
Ilinca_M. spune:
Draga adieli, tu confunzi locurile de joaca cu gradinitele. In acele locuri de joaca exista animatori care au diferite atributii, precum de a distra copiii la o petrecere, a aranja in mod festiv locul pt. petreceri, a avea grija sa nu se dea copiii pe gonflabile cu obiecte contondente la ei (inclusiv bratari sau cu ce-i mai impopotzoneaza parintii) etc. Nu intra in responsabilitatea lor sa fie "ingrijitori", cum cu dispretz le spui tu, nu ai semnat contract cu patronii locului de joaca cum ca au ei grija de copiii tai cata vreme tu te flushturesti prin mall sau stai la o cinzeaca impreuna cu alti parinti. Fiind petrecere mai mult ca sigur erau multi copii iar "ingrijitoarea" nu avea menirea de a nu-l scapa pe niciunul din ochi, sa nu se dea stramb pe tobogan sau alte cele.
Daca ai fi interesata sa citesti regulamentul unui asemenea loc de joaca (pe unde am fost eu, era afisat pe perete) ai vedea ca nimeni nu isi asuma raspunderea pentru asemenea accidente, e un loc de distractie platit, dar platesti folosirea lui, nu supravegherea 100% a copilului daca tu nu esti de fatza. Singura responsabila esti tu, dar sa fim seriosi, crezi ca sub ochii tai nu putea sari aiurea copilul astfel incat sa-si prinda cotul sub el? Sau daca sareau 5 copii pe o gonflabila, unul nu putea pica peste al tau?
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
szivarvany spune:
responsabilitatea este a ta. accidente se pot intampla oriunde, chiar si cu parintele de mana. la 3 ani e mic sa l lasi nesupravegheat, mai ales in locuri cu muuulti copii si multe pericole.
imi pare rau pt suferinta copilului tau :(( va dorim sanatate si refacere rapida fara urmari.
_
inapreda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. Singura responsabila esti tu, dar sa fim seriosi, crezi ca sub ochii tai nu putea sari aiurea copilul astfel incat sa-si prinda cotul sub el? I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
Ba da, dar, apoi, pe cine dadea vina?
Ca doar Mall-ul e un loc unde tre' "sa ne simtem" bine toti, nu numai copiii...
lorellay spune:
of..imi pare rau pentru ce s-a intamplat,te cred ca esti tare suparata...e foarte greu si pentru strumf...dar incearca sa nu tragi la raspundere pe nimeni.
Offtopic - vad ca incep sa apara rautatile!
CODRIN *15.02.2005 si DIANA *10.11.2009
Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo
inapreda spune:
Da, rautatile au aparut inca de la prima postare; e peste puterea mea de intelegere: las singur copilul meu de 3 ani (bazindu-ma pe ce? ), acesta se raneste si apoi ma intreb pe cine sa dau vina?????????
Sanatate micutului si intelepciune mamicii.
belleane spune:
Adieli: au am fost la o petrecere de copii unde in fata noastra 2 copii s-au dat cap in cap, nu se certau, din greseala. Unul n-a patit nimic dar altul avea un cucui imens.
Ingrijitoarele pot atrage atentia sau chiar sa-i scoata afara pe copiii care imbrancesc, care vorbesc urat, care lovesc alti copii.
In general intervin daca primesc reclamatii. Daca totusi a fost un accident nu stiu cum ai putea sa tragi la raspundere pe cineva. Poti sa ceri inregistrari. In general sunt supravegheate video aceste locuri de joaca.
Multa sanatate ii doresc copilului.
lorellay spune:
poate nu inteleg bine- voi spuneti ca mamica trebuia sa se dea pe tobogan cu copilul in brate? sa intre cu el pe saltelutele alea de joaca?
Eu cand mergem la locuri dinastea stau la o masa la intrarea in locul de joaca...bineinteles ca oricum nici nu ma lasa sa intru.
CODRIN *15.02.2005 si DIANA *10.11.2009
Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo
lulu77 spune:
exact cum reiese din titlul subiectului, exista un risc atunci cand iti duci copilul intr-un loc de joaca.
accidente se pot intampla, fel de fel, din vina unui alt copil, sau nu, dar exista un risc pe care ti-l asumi ca parinte.indiferent ca pleci si il lasi acolo si tu esti la shopping(caci se poarta ) sau ca stai la mesele de langa locul amenajat ptr copii.
nu exista "ingrijitoare" dedicata fiecarui copil in parte si mai ales nu cred ca, in majoritatea cazurilor, poate face fata conflictelor aparute intre pusti, mai ales ca se practica angajarea unor fete tinere, fara mari sau deloc experiente.si rare sunt locurile de joaca unde exista mai multe "ingrijitoare".
SOACRA MARE