riscurile locurilor de joaca
Raspunsuri - Pagina 2
freedelia spune:
Ba eu cred ca 3 ani, daca copilul nu are probleme sa fie lasat fara parinti, nu este un capat de tara sa il lasi la un loc de joaca supravegheat. Am observat in parcurile romanesti asta vara ca parintii sunt cumplit de sufocanti. Merg dupa copii pas cu pas, nu ii lasa sa exploreze singuri, assuma ca e prea mic sa se dea pe toboganul cel mare, etc.
Copila mea cea mica nu are Inca 2 ani. Ea nu sta fara mine cu necunoscuti, dar daca mergemla unnloc de joaca supravegheat, eu staupe margine si ea se joaca. Daca vine sa ma cheme, sa jucam ceva impreuna, ma duc, dar in general, se joaca singura, mai vine din cand in cand sa imi arate cate ceva, dar altfel nu ma bag peste ea. Si nu merg sa o vad din camera in camera, pentru ca de aia e un loc supranegheat, cei de acolo au grija sa nu fie 5 copii pe trambulina in acelasi timp, sa nu se bata, etc. Sunt si locuri nesupravegheate si acolo ma uit mereu dpa ea, e responsabilitatea mea.
Nu stiu cum e la Mall in Romania la locul de joaca, nu am fost niciodata, insa daca e supravegheat tre sa fie responsabilitatea celor de acolo sa se asigure ca se joaca in mod safe copiii.
DAR, MARE DAR exista accidente care nu sunt cauzate de greselile supraveghetorilor, si cu parintii de mana poate unncopil sa se raneasca. Dar ca acea doamna sa spuna a nu a vazut ce se intampla nu e acceptabil. Pai accepti numai numarul de copii pe care ii poti supraveghea cu numarul de staff, nu ai destulmstaff, limitezi nr de copii.
In State la multe Malluri, sali de sport exista camera de joaca supravegheata -- pai acolo iti lasi copilul in grija celor de acolo, asta e jobul lor, nu o sa auzi in veci ca nu au vazut ce s-a intamplat...
Delia, 16+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
gabitza2005 spune:
Un accident se poate intampla oriunde si cu oricine.
Vai ce mama denaturata si-a lasat copilul de trei ani nesupravegheat, la trei ani noi ne dadeam in toate scrancioabele din parculet si nu erau in nici un fel "safe" , nu tu plastic, nu tu saltele...
In ceea ce priveste locurile de joaca din Mall-uri daca te uiti cu atentie inauntru sunt cam multi copii pentru spatiul ala mic- cred ca nu se respecta sub nici o forma numarul maxim de copii admis in spatiu si de ce sa nu recunoastem ca domnisoarele de pe acolo nu fac decat sa stea de vorba intre ele.
Adieli -esti prea dura la adresa "ingrijitoarelor" dar ai circumstante atenuante tinand cont de accidentul pe care la avut copilul tau.
Multa sanatate si recuperare rapida puisorului
Ilinca_M. spune:
Freedelia, la locurile de joaca pe care le stiu eu nu se accepta copii sub 3 ani fara prezenta parintilor si mi se pare normal. Mai ales ca in multe dintre ele nu exista incaperi separate pe varsta, cum sa lasi un copil de 1 an- doi sa misune printre cei de 4-5-6, si cei mari sunt copii si desi sunt mai mari si mai puternici sunt destul de copilarosi sa nu stie intotdeauna sa evite sa accidenteze un copil asa mic in joaca lor.
Eu de exemplu nu am fost niciodata sufocanta, in sensul de a-i sufla mereu in ceafa, copila mea treiera parcul in 4 labe singura, dar ochiul meu nu se dezlipea de ea nici macar o secunda si toate simturile-mi erau mereu in alerta. Am vazut si eu o mama la polul opus sufocantelor, statea in povesti super relaxata iar copilul ei tarator a ajuns in 5 minute (timp in care nu i-a aruncat ma-sa nicio privire!) fix in dreptul leaganelor unde erau 2 copii de vreo 4 ani. Aia l-au luat ca pe unul de-al lor:"te rog sa te tragi ca vrem sa ne dam" (am vazut si auzit toata scena, eram shocata ca mama copilului nu a observat NIMIC, asa absorbita era in povesti). Ala micu' ce sa priceapa, statea acolo in fund langa leagane. Copiii i-au mai zis de vreo 4 ori si apoi unul, disperat, a inceput sa se dea in leagan pocnindu-l drept in cap. Cand copilul a inceput sa planga s-a trezit si ma-sa si a fugit dupa prunc, urland si facandu-l cu ou si cu otet pe copilul mai mare.
In fine, nu lungesc pelteaua: nu inseamna ca daca esti pe faza la copilul tau esti "sufocanta". Daca esti o mama asa relaxata ca lasi copilul de 1 an, 2, 3 "sa exploreze" fara sa-ti bati capul cu supravegheatul, atunci asuma-ti si consecintele, care pot fi dintre cele mai dezastruoase, nu cauta alti vinovati, nu da vina pe "ingrijitoare".
Cat despre cele care spun ca noi ne dadeam la 3 ani in scranciob singuri si nu pateam nimic...e dreptul vostru sa faceti la fel cu copiii vostri. Nu va interzice nimeni. Eu una nu sunt in stare sa-mi asum asemenea riscuri.
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
freedelia spune:
Ilinca -- nu am spus ca imi las copilul de 2 ani nesupravegheat in parc, ba chiar am scris ca si la locurile de joaca nesupravegheate sunt cu ochii pe ea non stop. Insa, daca se urca pe tobogan nu merg in urma ei sa ii zic sa se opreasca la primul ca e prea mica pt a se da pe cel mare. Insa daca o ia spre leagane, sunt in urma ei, intai ii spun ca acolo e periculos si de obicei e suficient, se opreste, daca nu, o iau de mana sau in brate. Nu sunt o mama inconstienta.
Insa, daca merg la un loc cu supraveghere, care costa de 4-5 ori mai mult decat unul fara, apai acolo ma astept ca personalul saisi faca treaba, si daca ar fi sa zicem leagane, ei sa fie cei care o opresc pe fii-mea daca o ia inspre ele. E un exemplu.
La locurile de joaca supravegheate de aici, in general accepta copii prescolari, asta insemnanad maxim 5 ani. Dar, cum aici gradinitele incep in general devreme, pana in 3 ani, majoritatea copiilor care merg la locurile de joaca sunt intre 1 si 3 ani. Si este afisat nr maxim de copii acceptat si nu intra nici unul peste. Iar angajatii sunt non stop cu ochii si mainile pe copii, se joaca cu ei, ii ajuta, ii supravegheaza.
Repet, nu stiu cum e la Mall, dar eu zic ca dca e cu supraveghere (adica drop off), este total responsabilitatea celor de acolo.
Delia, 16+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
dicirstea spune:
Pai si aici sunt locuri de joaca unde paintii nu au acces, sunt chiar cu limita la kg, deci si pentru copii mai mari, sau in Ikea ce sa faci? sa intri cu copilul la locul de joaca?
Dar sunt si limitari la nr de copii, in Ikea chiar se respecta, la restul... ma indoiesc, si am vazut doar 2 locuri de joaca in care personalul se implica si sta pe langa copii, le arata jocurile, etc.
Dar accidente se pot intampla oricat de atent ai fi, chiar cu tine de mana.
Ai mei se ciocnesc nonstop cand se joaca sau se impiedica si cad singuri, fara ajutor, fara pietre sau gropi in preajma.
Eu in schimb am vazut intr-un loc de joaca cu mari pretentii cum era sa ne omoare o ditai usa de la bucatarie care a cazut de pe sina (era din aceea culisanta) si a ales sa cada peste hol pana in locul de joaca.
Noroc ca plecasera majoritatea copiilor si nu era nimeni pe holca usa aia omora de-a dreptul.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010
CE AM EU DE OFERIT
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ; Sa o ajutam pe Georgi sa mearga ; Manu - papusa fara picioare
monalac spune:
eu sunt o mama sufocanta care nu si lasa niciodata copiii la astfel de locuri de joaca,pt ca am vazut cum se dau copiii pe tobogan,unii peste altii,oricand se poate intampla vreun accident.Am fost invitati la o petrecere cu un astfel de loc de joaca si am supravegheat atent nu numai copilul de 3 ani,dar si pe cel de aproape 7.
Si in parcuri eu sunt de aia care ''le suflu in ceafa'',pt ca am vazut ca unii copii lovesc sau imping pe tobogan,ca sa ajunga ei in fata,iar parintii stau pasivi pe banca...Iar eu ma chinui sa le explic copiilor lor ca nu tb sa impinga,sa loveasca ,ci tb sa si astepte randul,iar copiii meu se uita uimiti ,pt ca ei nu ar face niciodata asa ceva.
freedelia spune:
Monalac -- si daca vreun copil il impinge pe al tau ca sa se bage in fatza lui la tobogan, ce faci?? Te bagi intre ei sa faci ordine? Eu cred ca atata timp cat nu e vorba de violenta, copiii sunt capabili sa isi rezolve singuri conflictele.
POZE
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monalac eu sunt o mama sufocanta care nu si lasa niciodata copiii la astfel de locuri de joaca,pt ca am vazut cum se dau copiii pe tobogan,unii peste altii,oricand se poate intampla vreun accident.Am fost invitati la o petrecere cu un astfel de loc de joaca si am supravegheat atent nu numai copilul de 3 ani,dar si pe cel de aproape 7. Si in parcuri eu sunt de aia care ''le suflu in ceafa'',pt ca am vazut ca unii copii lovesc sau imping pe tobogan,ca sa ajunga ei in fata,iar parintii stau pasivi pe banca...Iar eu ma chinui sa le explic copiilor lor ca nu tb sa impinga,sa loveasca ,ci tb sa si astepte randul,iar copiii meu se uita uimiti ,pt ca ei nu ar face niciodata asa ceva. Mami de Cris si Codrin Poze Cris Bebe Codrin |
Si eu! Parerea mea este ca numai o data se intampla ( si uite s-a intamplat autoarei ) asa ca eu nu risc. Sunt cu ochii pe ea si ma amestec daca este cazul, sunt copii de 5-6ani care au in jur de 30kg si se arunca pe tobogan peste cei mici fara nici un avertisment! Am "pescuit" o fetita din fata unuia ca asta si ma-sa statea pe banca foarte calma, nici mersi n-a zis. Sau era o fetita cam de 1.5ani care statea in fata toboganului si arunca cu nisip in cei care coborau si cand i-am facut observatie mamei a zis ca ce, e copil! Am luat-o pe Alex de acolo. Noroc ca noi avem multe locuri de joaca si avem de unde alege, dar sunt multi copii lasati singuri si care-si fac de cap. Responsabilitatea asupra copilului este a parintilor, singurul loc unde pretind sa fie supravegheata fara noi este gradinita. Si da, acolo am pretentii.
Alexandra Maria
14.12.2007
freedelia spune:
Copiii mei in general se comporta bine si daca nu, sunt acolo sa ii corectez, insa daca se intampla cumva sa imi scape ceva si vine cate vreo mama cu gura mare sa imi reproseze, imi sare tzandara rau de tot. Copilul MEU este responsabilitatea mea, nu copiii celorlalti. Nu e treaba mea cum isi cresc ei copiii, daca nu imi place ce fac, imi iau copiii MEI si plec in alta parte. Si mi se pare inacceptabil sa vina un adult necunoscut si sa ii dea lectii copilului meu.
POZE
dana vio spune:
Da, exact asa a reactionat si respectiva, eu m-am mutat in alta parte cu fetita, Alex s-a jucat cu alti copii, copii de la primul tobogan au venit dupa noi, fetita cea mica la fel, si a reinceput sa arunce cu nisip, moment in care mamele care pana atunci au tacut malc, bucuroase ca este altcineva sa rezolve "problema", s-au uitat acum urat spre mama aceea care si-a luat fata si a plecat in urlete. Nu era mai bine sa-i fi spus de la inceput sa nu arunce cu nisip in ochii copiilor?
Alexandra Maria
14.12.2007