Piersicute de iul-aug 2012 (9)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bumbitza spune:

Completare la mailul precedent, am inteles ca-s f bune produsele de la Weleda, am de gand sa folosesc pt ilinca. aici in germania sunt f utilizate.

Pt vergeturi eu am folosit ulei de masline (si am de gand sa folosesc si acum), o crema speciala de la Palmer's si una de la Mustela - nu pot spune ca au avut mari efecte.
Vreau sa cumpar si sa folosesc, pt ca am auzit ca-s f bune, ulei de argan+ulei de migdale dulci si crema contra vergeturi de la weleda.
Dar cel mai mult conteaza materialul genetic, poti sa-ti dai cu cate creme poti...daca e sa faci vergeturi faci si gata :(

mami de bumbita iubita tare (31.03.2010) si 9+ cu piersicut/a dulce foc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Neatza fetelor, am dormit bine in noaptea asta, de cateva nopti nu se mai intamplase si eram cam obosita.

Vad ca vorbiti deja de listute. Sunt total de acord cu Biribu. Nu luati sterilizator, lapte praf, etc, pt ca e mai bine sa nu aveti in casa. Eu am luat 2 biberoane, atat, ma gandeam sa ii dau laptele meu cu bibe uneori, dar nu a vrut, asa ca nu le am folosit deloc, bine ca nu am dat banii sa iau 10.

Perna, patura, nu e nevoie, un saculet de dormit foarte foarte subtire eventual, ca noi nastem vara.

Eu nici pat nu am avut la Jane pana pe la vreo 4 luni, am avut un cosulet, dar nu l-am folosit mai deloc, ca am dormit cu ea in pat (co-sleeping).

Carut, eu de asemenea nu am avut, pentru ca in primele luni bebe a stat numai in wrap/port bebe. Deci la mine pe lista wrapul este numarul unu, am spus mereu ca daca as merge sa nasc pe o insula pustie si as putea lua un singur obiect, ala ar fi wrapul. Ajuta copilul sa fie linistit, ii reda mamei cele doua maini, ajuta la colici, la reflux gastric, stimuleaza productia de lapte si reflexul se supt al copilului. Un alt port bebe foarte bun, dar de pe la 2 luni incolo, este cel de tip Ergo. In Romania se gaseste Manduca, eu una prefer Ergo. Celelalte portbebeuri nu sunt bune din cauza pozitiei in care sta copilul, baza nu este destul de lata si picioarele copilului atarna si toata greutatea se pune in zonapelviana si direct la baza coloanei vertebrale.

Despre port bebeuri puteti gasi informatii la www.babywearinginternational.org. Eu am un mic business cu port bebeuri si ma pasioneaza, pot sa va raspund la orice intrebari despre ele.

Un alp lucru esential este perna de alaptat. Cautati o perna mare, imensa, pentru ca bebe este mic de tot si perna aia mare il pune direct la san, asa incat nu trebuie sa stati intr-o pozitie incomoda si sa va doara spatele. Nu mai spun ca daca o luati in timp, o puteti folosinla dormit in ultimele luni de sarcina, o puneti intre picioare, ca vor incepe durerile acolo, cand ligamentele incep sa se inmoaie in pregatirea pentru tavaliu. Eu sincer va spun ca dorm si acum cu perna de alaptat, asa comod mi s-a parut ca nu am mai lasat-o.

Stimulenti de lactatie -- ceaiuri, pastile, se gaesc o gramada, luati tot ce se gaseste, ca la fieare functioneaza altceva.

Cam astea ar fi adaugirile mele, daca imi mai amintesc ceva, mai scriu...

Delia, 16+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrrreea spune:

salutare, burtici! Ma alatur si eu voua, evident daca ma si primiti :)
Despre noi pot sa va spun ca avem 14 saptamani, deci, DPN apropiat de voi, 29 iulie. Inca nu stim culoarea sosetutelor si cred ca vom afla de-abia prin martie, pentru ca doctora mi-a spus ca la urmatoarea consultatie (16 sapt) nu vom face eco...de ce, nu stiu. Pana acum sunt toate bune, mai putin o infectie urinara de la care cred am ramas cu niste dureri care par a fi de rinichi si o inflamatie la nivel celular reiesita la papanicolau pentru care am luat trat si sper sa se fi retras, dar rez il voi stii peste 2 sapt (motiv de stres, evident)
Am gasit aici la voi informatii foarte folositoare si va multumesc pentru asta
totodata va felicit pe cele care stiti deja ce asteptati
sa aveti o zi minunata va doresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_1403 spune:

Ada felicitari...inca un prieten pentru flacaul meu :). Dar vorba fetelor o sa aibe nevoie si de blondute (sper a meu sa nu se transforme in fetita pan la eco viitoare).
Viairo sarcina pentru mine e mai ceva ca un examen..am emotii zilnic si la fiecare miscare.
Muraturica esti tare super idee mi-ai dat cum sa le zic la ai mei.
Ned multumim de lista, si Biribu pentru completare.
Dannett felicitari pentru micuta si ai sa vezi ca o sa fie totul bine ca fetele sunt niste luptatoare asta se stie.
Bun venit Andrreaa..BB sanatos si frumos.
Gata ma apuc de facut cafea si va astept sa va serviti..fac si ceai pentru cine doreste.
Off azi examen ...si nu vreau sa ma duc..nu am dormit azi noapte ca am invatat, acum repede oleaca la servici sa pun treburile la punct si intinsa la examen. Sper sa fie bine ca de acum sunte 2 care sa puna mintea la contributie..si nu vreau sa il laud dar micu meu pare inteligent (nu intrebati cum am ajuns la concluzia asta).
Va pop si o zi minunata cu BB-i activi

14 + , viitoare mamica de print

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muraturica spune:

Buna dimineata.
Tocmai ma pregateam sa dau cafeaua cand am vazut ca mi-a luat-o Beatrice inainte. Multumim. Bafta a examen.
La mine se anunta o zi ocupata tare. Oricum intru sa vad ce mai faceti si macar sa va citesc.
E super sa citesc ce au cumparat celelalte mamici. Nici nu vreau sa ma gandesc la cat costa toate, dar e bine de stiut macar ce ne asteapta.
O zi usoara.

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Neatza,hop si eu la cafea.
Azi e ziua de iesit si merg cu fi-miu la dr.Sa nu ma dati disparuta.
Revin.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

16 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bumbitza spune:

Neata tuturor!

Alexutza, Andrrreea, bine ati venit! Sarcini usoare si bebei sanatosi!
Alexuta, probabil ca multe dintre fete nici nu au vazut mesajul tau pentru ca apare mai tarziu fiind moderat, de la 10 mesaje incolo se schimba situatia asa ca...spor la scris!

Felicitari Freedelia si celorlalte mamici care au aflat ce ascunde burtica!

Ref. la ce mai e util de cumparat, mai e si scoica de masina.
Freedelia, sunt de acord cu tine ca e util ergo, dar exista si sansa ca bebe sa nu stea in el, cum a fost fata mea :) E drept ca am avut ceva asemanator cu ergo, nu stiu daca era la fel de confortabil, dar totusi..fi-mea a fost intotdeauna mai energica si mai independenta. Plus ca de la un punct incolo nu cred ca as mai fi putut s-o car.
Caruciorul mie mi se pare mai mult decat util, noi il folosim si acum la aproape 2 ani si ma ajuta f mult cand mergem in oras de exemplu, daca oboseste o pun in carut si e toata lumea fericita.

Muraturica, daca le iei treptat din timp parca simti efortul financiar mai usor.

mami de bumbita iubita tare (31.03.2010) si 9+ cu piersicut/a dulce foc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

Miltumim ptr. cafea. Bun venit noilor burtici si sarcina usoara.Bumbitza asa este si scoica e foarte importanta.Dana te asteptam mai tarziu, nu te dam disparuta.Muraturica hai la treaba.freedelia a dormit bine, hai va pup si pe mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Bumbitza -- evident ca este importqnt carutzul, am zis ca nu am avut in primele luni. Dpa 3 luni poti lua unul mult mai sport, mai usor si mai ieftin decat unul care se folsoseste din prima zi. Noi avem Maclaren Quest, sunt indragostita de el, numai ca e roz!!! Asa ca tre sa vad poate gasesc sa il schimb cu cineva...

Delia, 16+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chmihaela spune:

Buna fetelor
Vad ca sunteti tare vorbarete, nu am intrat doua zile si am avut de citit nu gluma.
Felicitari burticilor care deja ati aflat sexul la bebe, se pare ca o sa fie luna baietilor.
Am vazut ca deja ati facut listuta cu cele necesare dupa nastere.Eu am foarte multe ramase de la primul bebe.Avem patut, scaun masina, sterilizator ca nu am avut laptic si am papat praf.In ceea ce priveste caruciorul incercati sa alegeti ceva practic si cat mai usor ca va fi foarte greu sa iesiti singure cu bebe.Eu am dat o gramada de bani pe al meu dar este ft greu, desi stau la parter va spun sincer ca nu prea ieseam doar eu cu el ca nu puteam sa il cobor pe scarile de la intrarea in scara, noroc cu vecinii.
Astazi la 16 mergem si noi la morfologia de trim 1.
Pupici

mami de robert 20.10.2010 11+

Mergi la inceput