Piersicute de iul-aug 2012 (9)
Raspunsuri - Pagina 11
paulici_bebe spune:
Laura si eu tot fetita imi doresc,dar e bine si daca e baiat ,sanatos sa fie
DPN-25 iunie 2012
Fleurdelise spune:
Daconst, mie nu mi-a zis dr. nimic de condus inainte, dar la amnio m-a intrebat daca sunt insotita si cand am zis ca nu-s a cam strambat din nas. A dat imediat telefon sa intrebe daca mai e cineva la amnio sa duca ei probele si pt mine, dar nu era, am fost singura programata in acea zi. Asa ca am facut si drumul la celalalt spital, in total in ziua aia am condus 55 km. Am condus incet si prudent si a fost ok.
Oricum se recomanda sa te odihnesti acasa imediat dupa, fara nici un fel de efort fizic cel putin urmatoarele 24h. Tu zici ca ai de condus circa 100km, probabil drum intins pe autoruta, teoretic nu ar fi probleme dar e bine sa nu risti nimic, mai ales daca te-a atentionat si dr. Tine cont ca in sarcina mea nu am avut nici un fel de scurgere, contractie sau alta problema de genul asta pana acum, tu ai avut din cate am citit, si esti consemnata in casa dinainte de amnio. In locul tau m-as lasa condusa acolo, si, te rog eu mult, macar de data asta, uita de plimbari si cumparaturi dupa. Ai tot timpul sa faci shopping altadata in orasul ala mare. Eu nu as risca, sigur ca nu e treaba mea sa te trag de urechi dar...gandeste-te bine daca merita.
Uite ca apar si fetitele... bravo Danett, tin pumnii celorlalte care isi doresc...pai nu se putea sa ramana ploaia noastra de baietzoi fara blonde(in Quebec la prietena se zice "ma blonde"). Oricum mamica natura stie ea mai bine si echilibreaza balanta. Cred ca baietii apar primii pentru ca sunt mai nerusinati...
Fetelor, o ieseanca de-a mea de la odiseea de mai-iunie zice: "E un frig de iti ingheata copchilu-n tine". Dixit!
Pupici calzi!
18 +
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
paulici_bebe spune:
Fetelor eu ma duc sa fac un gris cu lapte ca mi-e fomita...revin in jumatate de ora
DPN-25 iunie 2012
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura32 Nu sunt adepta la doua nume si eu si sotul avem cate doua si chiar nu vad rostul celui de al doilea ... doar la completat niste acte |
eu am (dupa sot) un nume de familie super comun
dc ma prezint cu numele de familie si primul prenume sansele sunt fff mari sa mai fie inca 2-3 persoane cu acelasi nume (am patit o de nenumarate ori si a tr sa zic si al doilea prenume sau cnp ul ca sa ma identifice)
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Biribu Porumbitzo las ca al treilea e sigur fata. Cu numele, m-ai lo |
pai eu as vrea 3 cu sanse de 4 da' sotu zice ca nu stie sa "faca" fete si ca probabil voi fi "soacra cu 3-4 nurori"
adarev spune:
Fetele vorbaretele, acum am reusit sa ma pun in pat si sa va citesc din urma.Multumesc dragelor ca v-ati gandit la mine.Fleur nici nu vreau sa mai zic nimic, te-am iertat ca esti bine, ca in fiecare zi daca citesti toate intrebam de tine. Fetelor, eu sincer voiam fetita Si cand mi-a zis doctorul ca-i baiat cred ca am facut o mutra mai altfel.Si atunci ce credeti, mi l-a aratat la ecograf isi pusese o mana asa ganditor si doctorul a continuat .Uite, mami sunt trist ca tu nu doresti baiat. Pe bune fetelor, m-am topit toata, asa ca sa ne traiasca la toate ce-o fi sanatos sa fie. Fiu-meu e tare incantat. Doamne, dar majoritatea sunt baieti. Bine ca a spart Dannette gheata.Hai fetitele cu fundite la orizont cu voi. Totul este in parametrii normaali,amniocenteza peste 0 luna, o sa mai merg la control peste trei saptamani. Paulici, ce bun gris cu lapte.Dana vreau si eu shoping. Biribu ce faci pe acolo?Laura multumim ptr. lista cu caruciorele. Va pup pe toate, toate
Fleurdelise spune:
Baiatul sotului meu a fost si el incantat ca va avea un fratior. L-am intrebat: Andrei, ce vrei sa fie bb? si a zis: aaaaa....baiat, dar aaaaa-ul era asa, de forma.
Fetelor, va rog nu ma mai mustrati, aveti dreptate dar mi se face rusine si nu imi mai vine sa intru deloc, chiar daca abia am asteptat momentul sa revin si am tabarat pe netul de la birou de la prima ora. Oricum intru zilnic in timpul saptamanii, doar in pauza de acasa de dupa amnio nu, si nici in weekend nu, pana la noi ordine, adica pana cand imi vor instala in sfarsit, idiotii, netul acasa. Avem probleme cu cablajele exterioare nu stiu exact ce, si asteptam un tehnician de saptamani, ne tot amana, noi nu avem voie sa intervenim acolo ca dupa aia suntem buni de plata. Scuze ca am rabufnit, sunt destul de necajita cu treaba asta, nu doar din motive de forum(sotul e student si are nevoie de net ca de aer, toate documentele de curs si notele sunt acolo). Dar cand vad ca v-am suparat si pe voi, imi pune capac.
Sper ca faceti nani si voi si bebeii si visati frumos. Imi veti citi bolboroselile maine...
Pupici
18 +
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
michelle1981 spune:
Si eu as taia multe de pe lista aia, dar in functie de buget va puteti orienta si voi.
Noi avem multe de la Bianca, insa avem multe nelamuriri, de ex. sa mai cumparam inca un patut de bebe, sau sa o trecem pe Bianca in pat junior? Cum o sa ies la plimbare cu amandoi, singura? Bianca merge dar nu de manuta si nu foarte mult, vrea in brate etc
Danett am intrat sa vad daca ai vreo veste. Ma bucur ca e bine bb, exceptand inimioara. Si eu zic ca o sa fie bine pana la urma. Doamne ajuta! Si felicitari pt caruciorul roz!
Oricum indiferent ce e bebe, tot il vom iubi, ca doar e al nostru. Eu marturisesc ca nu am nicio preferinta, imi doresc fata pt Bianca, dar si baiat, pt sot.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">13+
adarev spune:
Hai,Fleurdelise lasa nervii si capul sus.Tu stii, noi suntem cu tine si te iubim si tocmai din cauza aceasta te certm ca ne-ai ingrijorat.Pup draguta
Bumbitza spune:
Sciu repede cateva comentarii ref la lista postata de ned
citat din mesajul lui ned
AM primit acum o lista de la o prietena :
patut bebe - daca luati din lemn sunt mari sanse sa se loveasca de gratii, cu toate aparatorile posibile; la noi asa a fost...
saltea patut - noi am avut din fibra de cocos, s-a comportat f ok
sutien alaptat
lenjerie patut 2 buc
pilota bebe - nu prea am folosit de teama ca si-o putea trage peste fata
pernuta bebe idem
termometru corp bebe - sunt bune cele cu gat flexibil pt fundulet, care dau raspunsul in cateva sec numai (cca 35 ron in farmacii); am avut si dintr-acelea pt frunte/ureche, doua tipuri chiar, dar dadeau rateuri si tot mai ok era cel clasic
cadita baie - am avut dintr-aia ergonomica si nu ni s-a parut ok, bebe era cu corpul mai mult afara si trebuia in permanenta sa turnam apa calda. am luat apoi cadita normala si cu ea ne-am facut treaba. dar f util a fost suportul de cadita, ne-a usurat munca mult.
termometru apa cada - nu prea am folosit
pompita mucisori - mi s-a parut f buna batista bebelusului, de tras cu gura. am mai avut si graco electronica, iarasi f buna.
comprese sterile 2 buc - eu zic ca e nevoie de mai multe; pt stergerea ochisorilor noi foloseam discuri de demachiat, erau mai moi si nici nu ieseau fire ca la vata de ex.
ser fiziologic - in mega image se gasesc doze speciale si-s f ok ca pret fata de cele de la farmacie (18 ron comparativ cu min. 35 ron la farmacie si cu mai putine doze)
glicerina boraxata 1 - pt eventuala candida mie mi-a recomandat cu nistatin, simpla nu are efect. e mai amaruie la gust insa. si cica ar fi minunat daca am gasi glicerina simpla, nu boraxata ca cica ar fi toxica - doar ca nu prea se gaseste...
betisoare urechi pt bebe
forfecuta unghii - cea de la chicco e f buna, noi o folosim cu succes si acum
prosopele pt regurgitare 10 buc - de la ikea am luat, f utile
cearceaf cu elastic salteluta 2 buc
cosulet rufe bebe
body cu capse de stat in casa 5 buc
caciulita 2 buc
pampersi newborn
biberoane avent 2 avent 125ml - am avut avent initial, dar ne-am impacat mai bine cu cele nuk. depinde ce va agrea bebe. daca veti alapta nu veti avea nevoie de prea multe biberoane
sterilizator biberoane
cantar bebe - nu am avut si nici nu va recomnd pt ca exista riscul de a crea o obsesie din a cantari bebelul. eu din cand in cand ma cantaream cu fata si apoi fara si faceam diferenta si asa stiam orientativ. in rest, o cantarea doctora si era ok.
carucior
prosoape baita 2 buc - cele cu gluga-s f utile
scaun masa bucatarie - cand incepeti diversificarea
paturica
dischete mamelon
umidificator camera - noi avem de la gorenje, f multumiti, raport calitate-pret
comoda bebe - f utila masa de infasat
sosetute 2 buc
pt evitare rahitism vigantol - va recomanda pediatrul oricum, nu se da din primele zile de nastere
pt colici infacol( anglia, f bun)- depinde ce-i prieste copilului. la noi a mers espumisan, tot pe baza de simeticona. din aceeasi baza e sab simplex, cu cea mai mare concentratie de simeticona din ce am citit eu. am mai folosit fara succes bonnisan. mai e ok ceaiul babycalm de la fares- nu contine zahar si am mai auzit de colief care ar da roade, noi n-am folosit insa. f bun e si saculetul cu samburi de cirese, il gasiti la DM - se incalzeste la microunde si se pune pe burtica
pt febra nurofen, panadol
pudra buricut baneocin
pompa sani avent - am avut manuala, f buna
perie speciala curatat biberoane
geanta bebe plimbare
vata 3 buc
servetele umede pampers 2 buc pampers
scutece din finet 3 buc
prosoape cu colt 1 buc
burtiera
camasa pt alaptat 2 buc - mi-au fost mai practice cele cu nasturi pe mijloc; am avut si cu gauri dar ma cam trezeam cu dansele pe afara si incomodau cand ii dadeam sa pape
halat
hainute nou nascut
altele care-mi vin momentan in cap
- alcool alb 70% - am folosit pt buric noi
- salopete intregi cu botosi, din bumbac, cu capse
- suzete
- Bephanten sau vreo crema pe baza de zinc pt fundulet
- gel de dus - am avut Bephantol - f bun si sanosan
- ulei pt masaj - noi avem Bubchen
mami de bumbita iubita tare (31.03.2010) si 9+ cu piersicut/a dulce foc