Exploatarea gazelor de sist, o afacere dubioasa!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raton spune:

Ce legatura are asta cu subiectul? Ce vrei sa spui, ca e bine ca vin, iata, niste specialisti sa vaza daca-s gaze de sist in Romania si ar trebui sa fim fericiti pentru asta, ca doar n-o sa vrea sa si exploateze?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Ia vezi tu Marina si cine poate sa se informeze corect daca Chevron mai are dreptul sa exploateze pe teritoriul SUA prin aceasta metoda!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Premierul se tine de afaceri?
www.cotidianul.ro/o-noua-rosia-montana-175182/" target="_blank">O noua Rosia Montana? Ungureanu s-a întâlnit cu oficialii Chevron pentru discutii privind forajul de gaze

La un interviu la TVR premierul a afirmat ca NU partidele conduc Romania. El conduce Romania desi Constitutia spune clar ca guvernul isi desfasoara activitatea sub controlul Parlamentului, si Parlamentul este condus de coalitia de partide care formeaza majoritatea parlametara.
Orice copil dintr-o tara democrata stie ca executivul adminstreaza/guverneaza nu conduce. A conduce presupune sa adopti decizii, care in cazul tarilro sunt legi, si guvernul aplica legile Parlamentului populat de partide, deci partidele conduc guvernul.

Citat:
În România, Chevron detine un perimetru de explorare/exploatare a gazelor la Bârlad.

Directorul pentru România al companiei, Thomas Holst, a anun#355;at, la sfârsitul anului trecut, la Bucuresti, ca Chevron va începe în 2012 forajul în România în cautarea de gaze neconventionale.

"Am început prospec#355;iunile seismice în luna august si apreciem ca vom fora prima sonda în a doua parte a anului 2012", a afirmat atunci Holst.

Astia sunt in stare sa declanseze un seism in zona Vrancea.
Tensiunile in straturile tectonice exista, trebuie doar zdruncinate nitel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

www.realitatea.net/romania-atentionata-extragerea-gazelor-de-sist-a-produs-cutremure-in-marea-britanie-si-sua_920754.html" target="_blank">ROMÂNIA, atentionata: Extragerea GAZELOR DE SIST ar fi produs cutremure în Marea Britanie si SUA

Citat:
Un studiu publicat de Oklahoma Geological Survey a aratat ca metoda fracturarii hidraulice, folosita pentru extragerea gazelor de sist, ar fi fost, cel mai probabil, cauza unui sir de mici cutremure, produse în acest început de an în Oklahoma.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Deceneus, pai daca se lasa cu cutremur pe la noi scapam de multe probleme: ne rarim ca numar cu tot ce decurge de aici si ne suparam pe Chevron si scapam de ei,.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

www.hotnews.ro/stiri-esential-11812412-proteste-barlad-5-mii-persoane-cerut-blocarea-exploatarii-gazelor-sist.htm" target="_blank">La Barlad a avut loc o manifestatie, impotriva exploatarii gazelor de sist, la care au participat si autoritatile locale.
Ministrul mediului afirma ca nu exista solicitare pentru exploatarea gazelor de sist, ca se fac doar prospectiuni.
Explicatia este hilara.
Se pot face prospectiuni pe banii statului, dar nu cred ca investeste nimeni in prospectiuni fara sa aiba acord pentru exploatare.

Preotul declara ca este contrariat ca nu i-a intrebat nimeni si nu i-a informat nimeni, despre intentia autoritatilor.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Lasa Deceneus ca daca ne zguduie un cutremur consecutiv activitatii astora de la Chevron, sa vezi mobilizare generala impotriva lor.
Dupa mine sunt inconstienti daca se baga in afacerea asta intr-o tara cu risc seismic major cum suntem noi!

Le recomand acelora din zonele publicate ca vor fi gaurite de stimabilii Chevron, sa-si refaca sau sa-si analizeze si amplifice bine asigurarile pt. locuinte!
Daca societatile de asigurari vor avea "balbe" in fata cetatenilor din zonele acestea, este clar ca sunt in tema cu riscurile si este un motiv concret de a denunta activitatea nociva a acestei firme!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Pe final de mandat, inainte de a-si face valizele, puterea vinde tot, la foc automat, intai cuprul, acum gazul, urmeaza energia si aurul?

http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-11858450-chevron-primit-dreptul-explora-exploata-gaze-sist-zona-litoralului.htm



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

www.cotidianul.ro/contractul-cu-chevron-ar-putea-fi-desecretizat-179116" target="_blank">Premierul SIE se joaca de-a transparenta dupa ce a fost dat de gol de americani
Contractul cu Chevron ar putea fi desecretizat

Citat:
"În discutia avuta cu reprezentantii organizatiilor neguvernamentale, premierul a spus ca, pe 4 aprilie, a transmis în mod oficial catre Chevron o scrisoare în care solicita conducerii companiei americane acordul pentru desecretizarea contractelor si ca asteapta raspunsul lor pentru a putea face publice aceste contracte", au declarat agentiei Mediafax surse participante la discutie.
..
Ulterior, Tom Holst, managerul Chevron pentru România, a declarat la The Money Channel ca firma pe care o reprezinta nu are nimic împotriva desecretizarii anexelor contractului de atribuire a celor trei perimetre de exploatare a gazului de sist.

Mai mult, Tom Holst a declarat ca initiativa de a secretiza clauzele contractuale apartine statului român si nu companiei.

La rândul lor, reprezentantii Guvernului au încercat sa se scuze spunând ca aceste contracte sunt secretizate conform legislatiei în vigoare, dar ca pot fi prezentate public daca exista acordul ambelor parti.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

www.cotidianul.ro/ministrul-mediului-despre-exploatarea-gazelor-de-sist-194245" target="_blank">Ministrul Mediului, despre exploatarea gazelor de sist

Citat:
Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat ca asteapta decizia UE în ceea ce priveste exploatarea gazelor de sist, aceasta urmând sa fie adoptata si de România.

"Primele indicii ale unuia din cele trei studii demonstreaza clar ca exista riscuri majore din punctul de vedere al protectiei mediului. Acum nu avem un punct de vedere clar. Urmeaza dezbateri la nivelul Comisiei Europene si în Parlamentul European. Vom participa cu specialisti la acestea, ne vom spune punctul de vedere ca stat membru, apoi, în functie de formularile si concluziile care se vor trage la nivelul UE, ne vom alinia", a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb, citata de Agerpres.

Oficialul guvernamental a mai spus ca pâna în prezent s-au conturat doua opinii distincte, una dintre acestea facând referire la o legislatie incompleta, iar cea de-a doua la faptul ca exista risc în ceea ce priveste exploatarea gazelor de sist.

"În momentul de fata suntem sub moratoriu si ramânem asa!", a precizat ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Mie mi s-ar parea corect ca, cetatenii din regiunile respective sa aiba dreptul de veto.
Daca ei nu se aleg cu nimic din contracte si se aleg doar cu toxinele, atunci este clar ca nu vor aproba asemenea proiecte.
Ca sa accepte ar presupune ca adminstratiile locale sa aiba cota parte la beneficiile din contracte, lucru imposibil in lipsa unei legi care sa prevada autonomia financiara locale .

De aici se vede clar de ce nu este dorita autonomia locala de catre politicienii de la putere sau din opozitie.
Autonomia reduce "cascavalul" - bugetul central, si implicit puterea guvernului de a "manevra" partidele si conducerile judetene.


Mergi la inceput