Strumfi & prichindei de iul-aug 2011 (44)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roberta84 spune:

Oana , imi pare rau ca aveti febra, off , micutza de ea.
Ruxii , ma bucur ca te-ai simtit bine si Sara a fost cuminte, bravo , asculta bunicii si fa-o mai des.
Va multumesc inca odata pt sfaturi , am mai discutat un pic in dupa-amiaza asta , totul pare a fi in imaginatia mea , insa mi s-a parut un pic fastacit atunci cand am atins punctul sensibil care ma framanta pe mine , parca a reactionat ciudat. Asta mi se trage si de la faptul ca el a schimbat serviciul de ceva timp (inainte lucram impreuna) si acum lucreaza cu o echipa de italieni , de varsta lui , care sunt innebuniti dupa "femei" . Mai mereu imi povesteste ce face la servici , discutii deale lor etc, iar acum ca este mai rece imi aduc aminte de chestii care mi le-a povestit si asa imi vin idei..eu nu am fost geloasa niciodata , nu stiu ce-mi venii acum.
Gabrielita81 , grup este deja pe fb , ideea e ca trebuie sa activezi aici o perioada , sa te cunoastem si apoi vei fi adaugata si in grup. Fara suparare , dar se considera ceva mai intim si se vrea o oarecare incredere ca sa zic asa..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

Hop si noi!

Multumim de urari adresate Anei

Gabriela, avem un grup pe fb dar e inchis, una dintre noi trebuie sa te adauge. Te-am cautat si eu pe fb dar sunteti mai multe. Cauta-ma cu Betty Asc, am doi strumfi in poza

Mama de Ana (29 Ian 2009) si Filip ( 11 iulie 2011)

Mergi la inceput

am dat enter din gresala
acum vine mesajul cel lung :

Roberta, din pacate traitul in strainatate duce la cea ce simti tu. Eu daca as sta in casa as innebuni. SINCER! Vorbesc mii de minute la tel pe luna, lucru care nu l-as face niciodata in RO. Aici chiar daca ai multi prieteni, lumea nu are timp Totul se rezuma la bani, din pacate.
Ca sa imi scurtez raspunsul, eu una, as lua o pauza, macar seara, o ora-doua. Mergi cu o pritena la un film, la un magazin, sa mai schimbi si tu privelistea. Normal ca esti aproape de depresie cand tot ce faci acum e: dat de mancare, schimbat de caca, jucat, plimbat...crede-ma o iei pe aratura incet dar sigur. Uite, noi, ne-am facut zilnic un program si incerc sa ma tin de el. Am masina la dispozitie si merg ba la cursuri cu Ana, ba la cumparaturi, ba la o prietena... vara e mai simplu, in prac jumate de zi. Hai ca se poate, sotul trebuie sa te inteleaga si sa nu te mai gandesti la prostii ca tu esti aleasa

Fecian, am inteles de ce ai ales asta. pt ca ai dat dovada inca odata dovda ca nu accepti orice( you know what I mean). Vorbim noi pe fb .

Ilida, i-ai dat vaccinul antigripal???

asa, despre noi: Filip merge in 4 labe peste tot prin casa. Vrea numai jucariie Anei. E un smecheras si jumatate. Imi e atre drag. Doarme mult mai bine, maxim 3 treziri si cu adormiri rapide. Il pun la somn la 8 si se trezeste a 7.30 de tot.
Azi e ziua Anei asa ca va invit cu mare drag la o feliuta de tort. Am sarabtorit-o ieri cu multi invitati printre care si Ana lui Windycity( andreea) pe care le pupam cu mult drag. A fost tare frumos, nimic nu se comapara cu fericirea Anei.

Am fost binecuvantata cu 2 copii veseli care imi aduc zambetul pe buze numai cand ma gandesc la ei.
'
M-am intins. va pup!

Mergi la inceput

Ii multumesc Andreei pt filmulet

Pun un articol:

Ceapa rosie, pretioasa ca o farmacie

Desi ceapa rosie este mult mai bogata in substante necesare
organismului uman decat cea alba, calitatile sale terapeutice fiind
nenumarate, la noi nu se bucura de aceeasi popularitate precum ruda
sa. Romanii prefera ceapa alba din obisnuinta, pentru ca este ceva mai
ieftina ori pentru ca nu stiu nimic despre ceapa rosie si o privesc ca
pe o ciudatenie.

Ceapa rosie are in compozitie toata grupa de vitamine B, vitamina C,
minerale precum fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc si fier, acid
folic si biotina. Despre ceapa rosie, Paracelsus spunea ca e la fel de
pretioasa precum o farmacie. Ceapa rosie este un puternic dezinfectant
si un bun diuretic, de aceea nu ar trebui sa lipseasca din meniul
zilnic al nici unei persoane.

Daca esti racit, tusesti si te doare gatul, ceapa rosie iti poate fi
de mare ajutor. Se curate trei cepe, se taie marunt ori se zdrobesc cu
pumnul de coltul mesei, se adauga zahar sau miere si 150 ml apa.
Amestecul se fierbe cinci minute, apoi se lasa la racit.

Se filtreaza si, din siropul format, se iau patru, cinci linguri pe
zi. Taie o ceapa in patru si pune-o langa pat, in dreptul capului.
Peste noapte te va ajuta sa respiri mai bine si sa ai un somn
linistit. Impotriva durerilor de gat, taie o ceapa in felii, rondele,
presara zahar si pune-o la frigider pentru cateva ore. Din siropul
lasat ia cate patru, cinci lingurite zilnic.

Calmeaza atacurile de panica

Ceapa rosie este un calmant excelent. Crizele de nervi, atacurile de
panica pot fi curmate imediat daca zdrobesti o ceapa si respiri
tinand-o aproape de nas. La fel se procedeaza si in caz de insomnie
daca, din diferite motive, nu poti manca ceapa seara.

Ceapa rosie, fiind un puternic analgezic si antiinflamator, calmeaza
durerile reumatice si pe cele provocate de guta. Ceapa taiata rondele,
asezata pe un tifon si incalzita la aburi, pe un capac intors, se
fixeaza pe locul dureros si inflamat.

In caz de sinuzita se pot face inhalatii cu aburi de ceapa rosie. Doua
- trei cepe de marime potrivita, zdrobite, cu tot cu coaja, se pun la
fiert intr-un litru de apa. Dupa ce apa incepe sa clocoteasca, se mai
lasa inca cinci minute la fiert. Inhalatiile se fac, de obicei seara,
inainte de culcare, si nu se mai iese afara din casa.

Durerile de cap si chiar migrenele trec daca se leaga capul, pentru
cateva minute, cu o cataplasma de ceapa. Feriti-va casa si familia de
imbolnaviri tinand permanent sub pat, in dreptul pernei pe care se
doarme, o ceapa, intr-o ceasca sau o farfuriuta. Nu miroase, nu
deranjeaza si nimeni n-o vede.

Mancati ceapa rosie zilnic. Poate asa veti intelege de ce oamenii de
la tara sunt mult mai sanatosi decat cei de la oras, de ce se
imbolnavesc foarte rar si multi nici nu stiu ce e aceea gripa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Salutare si de la noi!

Emma e intr-o perioada mai calma cu dintisorii, desi toata gingia de sus e umflata. Eu ma uit de concediu la ocean, la soare, la plaja si visez frumos....

Babyblue, dar grabita e pediatra ta cu mancarea . Si noi o luam incet, Emma are 7 luni jumate si inca nu a gustat carne. Sunt destule proteine in lapte. Noi inca gustam fructe si legume.

Fecian

lori, ce mai faceti? Mi-a trecut raceala in sfarsit! Yupiiiii!!!

Lulusor, cum mai e Eric cu dermatita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihahegarty spune:

Seara buna si de la noi!

Cu intarziere si scuzele de rigoare urez si eu la multe lunite fericite si implinite alaturi de mamicile si taticutii vostri!!!

ALEXIA-CARLA de roxybarbu

PETRU de anaemi

ARIANNA-MARIA de Arianna_M

CASIAN-OCTAV de ireth

ALEXANDER-MATEI de wndyctygirl

RARES-CRISTIAN de dulcica27

NECTARIA-IOANA de anda_82

si pentru maine, la multe lunite

PETRU NECTARIE de mamutz

Noi am fost tare ocupati, am avut casa plina de musafiri: sormea cu noul ei iubit si o pritena de a ei care au stat de sambata pana azi. Ieri au venit si niste prieteni comuni (sot-sotie) si ea e insarcinata in luna a 5a (am aflat numa joi de acest lucru) (a tinut secret !!!!!!). Nu va pot descrie ce emotii am avut cand i am atins burtica si cand mi a spus ca a inceput sa se miste bebe!! Mai mai ca nu am inceput sa plang!! Adevarul e ca iubesc gravidutele!! Efectiv imi vine sa o sun pe prietena mea zilnic sa vad ce fac ea si burtica!!
Imi zicea ca simte cum bebe se misca si isi atingea burtica intr un mod foarte 'caring'... fetelor, mi s a facut un dor sa fiu graviduta de numa!!!
Si unde mai pui si faptul ca prietena lui sormea mi a zis ca atunci cand ea avea 6 ani a avut un accident de masina (nu i s a intamplat nimic, din fericire) si maica sa a trecut prin criza aia ca era sa si piarda singurul copil si atunci s a decis sa mai faca altul!! De aceea intre prietena lui sormea si sora ei e 7 ani diferenta.

Foarte frumos week end am avut si am primit si niste ajutoare de la sormea si prietena ei. Desigur, eu am bucatarit non stop, am facut un tort mare, care a avut mare succes (va poftesc pe toate la cate o felie ), cartofi la cuptor si pentru mancatorii de carne, am gatit pui la cuptor si mici.
M am relaxat!! Am dormit si dimineata ca a luat o pe Imi sotul, acum am facut un dus cald si ma simt ca un nou nascut!!

Vestile rele sunt ca m am trezit iar cu sangerare ieri. Foarte ciudat: am avut sangerare pe 21 decembrie, apoi pe 11 ianuarie si acum pe 28 ianuarie. NICIODATA nu am avut dereglari de ciclu, dar NICIODATA!!! Tot timpul mi a venit intre 25-28 zile! Ceva nu e in regula, pentru ca de cand mi a venit cica primul ciclu in octombrie, imi vine foarte neregulat, ABSOLUT fara nici un fel de durere (inainte, tot timpul stiam cand imi venea pentru ca cunosteam dupa sani si dupa durerea specifica din ziua respectiva sau cu o zi inainte). Acum nu am nici un fel de durere, dar nimic, doar imi vine si gata!! Nici nu mi dau seama cand mi a venit iar cantitatea este infima.
Va rog sa ma scuzati ca dau detalii dar sunt ingrijorata daca asta se poate numi ciclu, caci am facut un test si am lasat un absorbant acolo ca sa vad cat se aduna si sincer abia daca se aduna cat o pata de marimea unui fund de cana (nici nu stiu cu ce sa fac comparatia) in 48 ore!!!!! Nu va imaginati ca nu m am spalat in tot acest timp, doar ca pur si simplu am vrut sa vad daca imi curge cat si la un ciclu normal!
Niciodata nu mi s a intamplat sa se adunne asa de putin in 2 zile si fara nici un fel de durere! Si atat de neregulat: la 3 saptamani si acum la 2 saptamani si 3 zile!!!! Nu stiu ce sa cred!! Aveti vreo idee??

Oricum maine sun doctorul (mi e groaza s o sun pe aia!!!!) dar sunt ingrijorata!

Desigur ca sunt in urma rau cu cititul, dar noi ne intelegem intre noi, ca de se mai intampla uneori sa mai fim si ocupate!

Imi se scoala tot la fel, la fiecare 2 ore in timpul noptii. Pentru ca sambata si duminica dimineata eu am dormit ca eram obosita, desigur ca week endul asta Imi a fost doar pe LM, fara nici un altfel de mancare. De maine incep din nou masa de dimineata (pe care am de gand s o duc asa timp de 2 saptamani, cu introducerea de cate un fruct la 2-3 zile).

Va urez o noapte linistita, maine merg cu don'soara la cantarit si sincer ma tenteaza din ce in ce mai mult ideea de a merge la gym. Vreau sa devin din nou fit!!!! Sa vedem cum voi pune si in actiune acest gand!!!

Va pup fetele!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Andy08
Emma e intr-o perioada mai calma cu dintisorii, desi toata gingia de sus e umflata. Eu ma uit de concediu la ocean, la soare, la plaja si visez frumos....

Andy, mami de Andrei si de Emma

Andy, va doresc sa treaca cat mai repede acesta perioada si sa iesiti cu totii victoriosi din ea!!! Pupici Emmei!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana

LA MULTI ANI ANA!!!!!!

Betty, Ana este nemaipomenita!!!!! O scumpica, pur si simplu fura inima oricui! Draga de ea cum a luat fundita!!! Of, imi venea s o mananc de dulce ce e!!!!
Ai o fetita Betty, sa ti traiasca si sa te fericeasca continuu!!! O frumusete!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilida spune:

Seara buna dragi mamici!

Va multumesc tuturor pentru sfaturi si urari

Andreea_tc - i-a facut bine sotului remediul cu orezul ;) saru'mana

Betty - da, i-am facut vaccinul antigripal pt ca cica griap de anul asta din NY a afectat mai ales copilasii si a fost destul de violenta. Daca la anu' imi servesc aceeasi placa doctorii, nu o sa i-l mai dau.

Tudor ma dispera, mai avem un pic si facem 7 luni iar el nu a mancat o lingurita de mancare !!!Cea mai mare teama pe care o am este ca nu cumva sa faca vreo anemie. Stiu , Critina, ne tot spui ca doar laptele e suficient pana la 1 an, dar trebuie sa-l invat cumva si cu mancarea. Tot ce am incercat pana acum a dat gres. Acum doar il iau la masa si se uita la noi cum mancam. Nu da nici un semn de interes.

Eu am avut doua zile grele cu enterocolita, urmate de inca doua in care mi-a fost mai bine - doar o criza pe zi . Nu am gatit nimic si astazi am mancat ... de la chinezi. Sa vad daca cui pe cui se scoate Acum ma doare capul, asta pt ca nu pot sa dorm nici noaptea nici ziua

Citeam ce scriai tu Roberta, apoi sfaturile lui Betty si ale celorlalte fete apropo de stat acasa. Asa cred c-o s-o iau si eu pe aratura. Inainte sa vin aici eram foarte activa, serviciu antrenant, colegi de aceeasi varsta si ca o familie, multi prieteni (dezinteresati - nu ca americanii). Aici din diverse motive s-au taiat toate astea si sunt parca la inchisoare. Si crizele mele dese de depresie nu sunt un semn prea bun. Copilul cat ar fi el de dragalas, nu poate sa suplineasca partea sociala pierduta, care cel putin pe mine ma echilibra cumva. Da, stiu, suntem mame bune, dedicate, avem o mare realizare prin copii dar parca avem nevoie sa stim ca suntem mai mult de atat. Asta pentru ca noi femeile chiar putem fi mai mult de atat (spre deosebire de barbati care prin gene nu pot fi multitasking). Eu ma rog ca dupa cei 4 ani de singuratate petrecuti aici sa o pot lua de la capat in tara, sa mai am energia, taria si mintea limpede cat sa gasesc un job care sa-mi permita sa imi cresc decent copilasii.
Micile hobby-uri ajuta in acest sens, in sarcina m-am dedicat bijuteriilor din fimo, bucatariei, acum sper ca din cand in cand sa mai desenez o textila haioasa. Stiu ca va am pe voi aici oricand cu o vorba buna si asta inseamna enorm la partea de comunicare - desi eu credeam ca internetul doar da o falsa impresie de prietenie.
Pentru noi depresivele singure, sper ca atunci cand cei mici isi vor face cat de cat un program sa ne mai revenim, sa avem mai mult timp si pt noi, sa nu ne mai simtim atat de singure si neintelese.
Intr-un final poate ca vom reusi "sa inflorim acolo unde suntem plantate".

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana

Roberta, din pacate traitul in strainatate duce la cea ce simti tu. Eu daca as sta in casa as innebuni. SINCER! Vorbesc mii de minute la tel pe luna, lucru care nu l-as face niciodata in RO. Aici chiar daca ai multi prieteni, lumea nu are timp Totul se rezuma la bani, din pacate.
Ca sa imi scurtez raspunsul, eu una, as lua o pauza, macar seara, o ora-doua. Mergi cu o pritena la un film, la un magazin, sa mai schimbi si tu privelistea. Normal ca esti aproape de depresie cand tot ce faci acum e: dat de mancare, schimbat de caca, jucat, plimbat...crede-ma o iei pe aratura incet dar sigur. Uite, noi, ne-am facut zilnic un program si incerc sa ma tin de el. Am masina la dispozitie si merg ba la cursuri cu Ana, ba la cumparaturi, ba la o prietena... vara e mai simplu, in prac jumate de zi. Hai ca se poate, sotul trebuie sa te inteleaga si sa nu te mai gandesti la prostii ca tu esti aleasa

Stiu la ce te referi Betty. Stii ca si eu eram in depresie, ca din pacate eu stau langa Londra unde efectiv aici nu am nici un prieten, toti sunt la Londra. Si cat Imi a fost foarte mica, efectiv mi era groaza ca trebuia sa merg cu ea la Londra sa mi vad si eu prietenii (va aminteati ce atacuri de panica faceam cand conduceam si Imi tipa isteric!!!)
Si tot ceea ceea ce faceam toata ziua e: chimbat scutece, jucat, plimbat (in sling sau in brate sau afara)... Pe mine m a scos din depresie telenovela pe care am urmarit o si un pic children centre unde ma mai duceam. Dar telenovela si in general faptul ca urmaream TV romanesc m a salvat de la a plange non-stop.
Roberta e foarte bine si important sa gasesti timp si de tine si sa faci ceva care ti place si te relaxeaza, caci full time mum it's a hard job!! Te pupic cu dragoste!!!

De asta acum, avand in vedere ca telenovela mi s a terminat, as vrea sa pot merge la gym din nou si sa mi fac un tel sa pierd kg astea in plus!!! Si atunci sa vedeti ce ambitie si determinare am!! V am zis, din ianuarie 2010 pana la sfarsitu lui martie 2010 (3 luni) cu gym, innot, aerobic, sauna, jacuzzi, etc am slabit de la 79 kg la 65!!!!

Mergi la inceput